Dodaj do ulubionych

PO mówi: zostań w Polsce

• Gość: wojtek Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 212.244.1.* 28.07.06, 09:54
      Ale czy znów nie zwycięży chęć rozliczeń. Zapatrzeni do tyłu oracze z PiS po
      prostu błądzą w swoich urojeniach.
    • Gość: ktoś Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:56
      wystarczy podstawić młodego, żeby dostać niski kredyt i brak podatku
      dochodowego, raj normalnie. wchodze w to !
    • Gość: Demaskator Ela ślepa jak elektorat Popaprańców i Samochwał IP: 217.153.161.* 28.07.06, 09:58
      Tak w Podatkach jest sedno sprawy. Jak Podatki niskie to obywatel Bogaty, a jak
      wysokie to Bogaci są Urzędnicy i Mafia Partii i Samopastewnych.
      Jak obywatele będą bogaci to i państwo będzie bogate a przy niskich podatkach
      firmom będzie opłacało się poszerzać działalność i tworzyć miejsca pracy a
      ludzie będą szukać pracy w Polsce.
      Głosujcie za liniowymi i niskimi podatkami i za partiami które mają je w
      programie i ten program zrealizują a nie tak jak partie fałszywców i obłudników
      prowadzące Polaków i Polskę do RUINY pod hasłem IVRP.
      Pokażmy w nasz wybór nie nogami lecz Głową rękoma.
      Niech żyje rozsądek i wolny Mądry wybór.
      Dzisiejszy wybór ukształtuje nasze dalsze życie.
    • Gość: kaza40 Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:58
      nie wystarczą ulgi finansowe, wykształceni nie wrócą bo przeraża ich marazm
      ponujący w Polsce a łapiący za granicą każdą pracę nie wrócą bo do czego mają
      wracać
    • Gość: zen "liberalny"kult młodość PO IP: *.crowley.pl 28.07.06, 09:58
      Lekarze i naukowcy wyjechali mając już staz pracy i cenne w obu zawodach
      doswiadczenie. PO , zgodnie z chorą ideologią pseudo-lib uwaza ,ze pracownik
      cos jest wart tylko do 30 . Inni na śmietnik? Razem ze swoją wiedzą i
      doswiadczeniem Niech więc wyjezdzają i nie wracają.
    • Gość: ARYSTOTELES Niech Ukraincy u nas pracuja!Otworzyc imigracje! IP: *.10.15.vie.surfer.at 28.07.06, 10:02
      • Gość: student hehehe ja juz mam bilecik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:07
        Wlasnie skonczylem studia, mam bilecik na samolocik, rzadowi, administracji
        wku, mowie goodbye and goodluck i zabieram sie do UK sie rozwijac.
        W d... mam cala ta gadke o emigracji, ludzie sa wolni i powinni sami decydowac
        o swoim zyciu gdzie chca mieszkac i pracowac.

Powodzenia 4 all.
        • Gość: kacelka Re: hehehe ja juz mam bilecik IP: *.warszawa.opoka.net.pl 28.07.06, 11:03
          Hej Studencie, a zapłaciłeś za swoje studia??? Jeśli nie, to znaczy, że Ty i
          Tobie podobni po prostu nas okradliście!!!!!
    • jar_ole Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:06
      W sejmie jest przeszło 460 miejsc pracy dla młodych bezrobotnych absolwentów, w
      samorządach są kolejne tysiące miejsc pracy, dzięki którym młodzi ludzie
      mogliby uwierzyć, że są w Polsce potrzebni. To by jednak wymagało, żeby
      bezrobotna młodzież wykorzystała internet do przełamania obecnego monopolu
      politycznego. Dałoby się to chyba zrobić? Nazwałem ten pomysł "Projekt
      Herkules" - w nawiązaniu do prac Herkulesa. Myślę, że 60 % Polaków czujących
      dzisiaj obrzydzenie do polityki w każdej postaci mogłoby dać szansę "czystym"
      młodym ludziom w podjęciu takich wyzwań, jak czyszczenie stajni Augiasza, czy
      walka z wielogłowym smokiem. Na pewno nieskalani układami młodzi prawnicy,
      inżynierowie, poloniści czy technicy lepiej się do tego nadają, niż
      dotychczasowi posłowie. Młodzieży! Zorganizujcie się i bierzcie tą robotę!
      • Gość: Szkot Praca dla młodych bezrobotnych w Sejmie i samorz? IP: *.cable.ubr01.dund.blueyonder.co.uk 28.07.06, 11:13
        Czemu nie, tylko skąd można mieć pewność, że ci młodzi za chwilę nie staną się
        tak samo skorumpowani jak ich poprzednicy?
    • mq25 Mochery - i kto Was wyzywi? 28.07.06, 10:08
    • Gość: eeeee Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.wolfson.cam.ac.uk 28.07.06, 10:09
      ja kupuje dom w anglii;
      ktos jeszcze na forum planuje badz kupil juz wlasny dom w tym pieknym kraju na
      wyspie? moze powymieniamy sie poradami?
    • palnick Tusk mendzi i ostatecznie kapituluje jako liberał 28.07.06, 10:13

"Platforma wyliczyła, że proponowane przez nią ulgi i zwolnienia dla
      absolwentów, którzy podejmą pracę w Polsce albo otworzą firmę, będą kosztować
      budżet państwa ok. 6 mld zł."

A gdzie niewidzialna ręka rynku? Miernota z wytrzeszczem chce ręcznie sterować
      podaża i popytem na rynku pracy?

A może po prostu łże-biznesmeni powinni ZNACZĄCO PODNIEŚĆ WYNAGRODZENIA swoim
      pracownikom?

Czy istnieje jakaś granica śmieszności, której ryża, sepleniąca kreatura bez
      mózgu nie przekroczy?

• tles01 palnik...dałeś w palnik?..pieprzysz jak Rydzyk... 28.07.06, 10:18
    • Gość: Ja, Polak "Radosna i beztroska" polityka wladz... IP: *.k251.webspeed.dk 28.07.06, 10:22
      Polski nie jest stac na exodus mlodego pokolenia na Zachód. Zachód przejal
      nasze banki, nasz przemysl, nasze media - a teraz zabiera nam to co mamy
      najcenniejsze - nasze mlode pokolenie. Czy jednak jest to wina Zachodu? Nie, to
      zawsze zaczyna sie od polityki/polityków w Kraju...

Przyklad Danii pokazuje do czego moze doprowadzic "radosna i beztroska"
      polityka wladz. Brakuje obecnie personelu medycznego i Dania robi wszystko, aby
      sciagnac go skad sie da. Obniza to oczywiscie jakosc sluzby zdrowia w Danii
      gdyz "co lekarz - to inny jezyk" ... ale róznica miedzy Dania a Polska jest
      taka, ze Danie jest stac na "import sily roboczej" - zas Polske nie.

Jesli dzis pozbedziemy sie mlodego, dobrze wyksztalconego pokolenia Polaków -
      to jutro bedziemy w takiej samej sytuacji jak pod zaborami - gdzie nie bedzie
      komu podnosic jakosci wielu galezi zycia spolecznego i przemyslowego...

Zostaniemy w tyle - gdzies na szarym koncu swiata, bo Europy nie dogonimy z
      tymi "rezursami" polityczymi - jakie prezentowaly nasze wladze w ciagu
      ostatnich wielu lat. Nie krytykuje tu PiSu, uwazam, ze oni to dostrzegaja -
      problem polega jednak na tym czy beda na tyle madrzy aby wprowadzic skuteczne
      metody zatrzymania i sciagniecia do Kraju naszych (zwlaszcza mlodych)
      Rodaków...?

Najwieksza strata - jaka ponosi kazdy kraj - to brak perspektyw dla mlodych
      ludzi i emigracja... Ekonomie mozna podniesc, wyniki przemyslowe tez - nie damy
      jednak rady odmlodzic naszego spoleczenstwa...

-------
      Ja, Polak
      • Gość: ABCD darujcie sobie puste gesty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:29
        Gość portalu: Ja, Polak napisał(a):

> Polski nie jest stac na exodus mlodego pokolenia na Zachód. Zachód przejal
        > nasze banki, nasz przemysl, nasze media - a teraz zabiera nam to co mamy
        > najcenniejsze - nasze mlode pokolenie. Czy jednak jest to wina Zachodu? Nie,
        to
        >
        > zawsze zaczyna sie od polityki/polityków w Kraju...
        >
        > Przyklad Danii pokazuje do czego moze doprowadzic "radosna i beztroska"
        > polityka wladz. Brakuje obecnie personelu medycznego i Dania robi wszystko,
        aby
        >
        > sciagnac go skad sie da. Obniza to oczywiscie jakosc sluzby zdrowia w Danii
        > gdyz "co lekarz - to inny jezyk" ... ale róznica miedzy Dania a Polska jest
        > taka, ze Danie jest stac na "import sily roboczej" - zas Polske nie.
        >
        > Jesli dzis pozbedziemy sie mlodego, dobrze wyksztalconego pokolenia Polaków -
        > to jutro bedziemy w takiej samej sytuacji jak pod zaborami - gdzie nie bedzie
        > komu podnosic jakosci wielu galezi zycia spolecznego i przemyslowego...
        >
        > Zostaniemy w tyle - gdzies na szarym koncu swiata, bo Europy nie dogonimy z
        > tymi "rezursami" polityczymi - jakie prezentowaly nasze wladze w ciagu
        > ostatnich wielu lat. Nie krytykuje tu PiSu, uwazam, ze oni to dostrzegaja -
        > problem polega jednak na tym czy beda na tyle madrzy aby wprowadzic skuteczne
        > metody zatrzymania i sciagniecia do Kraju naszych (zwlaszcza mlodych)
        > Rodaków...?
        >
        > Najwieksza strata - jaka ponosi kazdy kraj - to brak perspektyw dla mlodych
        > ludzi i emigracja... Ekonomie mozna podniesc, wyniki przemyslowe tez - nie
        damy
        >
        > jednak rady odmlodzic naszego spoleczenstwa...
        >
        > -------
        > Ja, Polak

Szanowni Państwo, darujcie sobie te górnolotne słowa: "nasza młodzież",
        patriotyzm, Polska... Moi starzy komunizm przypłacili życiem. Nie doczekali
        wolności. Ja z niej już korzystam i nie obchodzą mnie wybory dróg życiowych,
        jakich dokonują mohery, liberały, czy inni. To wasze życie i za nie wy
        odpowiadacie. Ja odpowiadam za siebie i wara wam od tego. Nie potrzebuję
        waszej "politycznej" pomocy, tym bardziej, że są to fałszywe gesty. Prosta
        zasada: umiesz liczyć - licz na siebie. Każdy człowiek ma prawo i obowiązek
        wobec siebie - poszukać swojego miejsce i przeżyć życie godnie i w taki sposób,
        żeby niczego nie żałować. W Polsce jest to niemożliwe. Wybieram emigrację.

Do zobaczenia w Niebie... Ciekawe, co wtedy będą opowiadać budowniczowie Polski
        Ludowej BiS im. śp. Braci K.?
    • Gość: audrey Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:23
      a ja nie mam bogatych rodziców i nawet jeśli mam pomysł to nie mogę wziąć super
      kredytu, bo nie mam zabezpieczenia. Więc mnie to w cale nie zadawala. w tych
      wyjazdach nie chodzi tylko o niskie zarobki, o złe traktowanie pracowników, jak
      taniej siły roboczej, której nie należy się żaden szacunek, o brak szacunku
      polityków do obywateli, o ciągłe mydlenie oczu nowymi inwestycjami, z których
      nic lun prawie nic nie wychodzi, o beznadziejne drogi, bo jak się już znajdzie
      fajna pracę do nie ma jak dojechać normalnie. o ciemnotę i ksenofobię,
      zalegalizowaną i propagowaną teraz, ja się po prostu wstydzę gdy musze mówić
      obcokrajowacom,że jestem z Polski.
      • Gość: ex Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 12:29
        audrey:no to mów że jesteś z kraju zulu-gula.Za cholerę nie zgadną gdzie to jest.
    • Gość: Anglik Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:24
      Dobry pomysl ale w polskich warunkach to jakies 3 lata potrzeba na jego
      wdrozenie, takze ja nie wracam... narazie.
    • Gość: Kasia Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 195.136.184.* 28.07.06, 10:27
      panstwo placi za nauke, moze to zmienic?,moze jesli ksztalcisz sie za darmo to
      przez 10 lat odrabiasz lub zwracasz pieniazki za edukacje, a moze dla tych
      mlodych ktorzy emigruja wprowadzic podwojne opodatkowanie?, a nie tylko dawac i
      dawac, co to jest instytucja harytatywna ten nasz kraj?
    • dvoryanin Jeste ZA, bo za 5 lat sam z tego skorzystam, 28.07.06, 10:29
      zresztą ja i tak bym nie wyjechał, ale z takiej pomocy chętnie skorzystam :)
    • tomiczek7 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:30
      Panie Tusk i Panie Rokita, to juz nie jest emigracja zarobkowa, to juz
      polityczna emigracaja. Panowie tez przykladają do tego reki, choćby poparciem
      PIS-u w sprawie ustawy lustracyjnej. Liberlizm godpodraczy i społeczny głoszony
      przez PO to mit i legenda. To bardzo konserwatywne ugrupowanie
    • Gość: Belfer Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:33
      Czegoś tutaj nie rozumiem. Jeszcze niedawno walczyliśmy o możliwość pracy za
      granicą. Pamiętam głosy oburzenia na tych wrednych Niemców, że nie chcą naszych
      do pracy legalnej. A teraz okazuje się że wiedzieli co robią, dzięki nim część
      naszych rodaków nie wyjedzie. I znów mądry Polak po szkodzie?
      Pozdrowienia - wierny słuchacz.
    • Gość: jollyroger Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:35
      LPR tez mowi "zostań w Polsce" a potem dodaje: "zebys zostal, damy ci mature"
      (to tak odnosnie niedawnego kretynskiego pomyslu o amnestii bo podobno po to
      zostala wprowadzone zeby "mlodych ludzi w POlsce zatrzymac")
    • Gość: USA Durny PIS karci podatkami przedsiebiorczosc w IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 28.07.06, 10:37
      Kraju i daje ulgi podatkowe i cieszy sie gdy obcy kapital inwestuje w Polsce!!!
      Ktos sie nad tym zastanowil ze niszczy sie polska inicjatywe i zaprasza inna
      czyniac z Polakow wyrobnikow. Kiedy pozedzecie sie komunistycznej zawisci i
      zrozumiecie ze Polska musi stwizyc klase ludI super bogatych ktozy beda
      konkurowac z obcym kapitalem, kiedy przestaniecie myslec jak komunisci , gdy
      obcy beda wlascicielami calej Polski a polacy ich niewolnikami?? Koedy
      • j_mat Re: Durny PIS karci podatkami przedsiebiorczosc w 28.07.06, 14:09
        Gość portalu: USA napisał(a):

> Kraju i daje ulgi podatkowe i cieszy sie gdy obcy kapital inwestuje w
        Polsce!!!
        > Ktos sie nad tym zastanowil ze niszczy sie polska inicjatywe i zaprasza inna
        > czyniac z Polakow wyrobnikow. Kiedy pozedzecie sie komunistycznej zawisci i
        > zrozumiecie ze Polska musi stwizyc klase ludI super bogatych ktozy beda
        > konkurowac z obcym kapitalem, kiedy przestaniecie myslec jak komunisci , gdy
        > obcy beda wlascicielami calej Polski a polacy ich niewolnikami?? Koedy

Być może słuszna treść nie chce się niestety przebić przez niechlujną formę
    • Gość: taama Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:38
      To już nie będę mieć żadnych szans na pracę bo mam 38 lat, owszem mam
      doswiadczenie jako księgowa (podstawy), grafik dość duże, ale wykształcenie
      byle jakie-UJ biologia, więc wszelkie kursy i doswidczenie są o d... rozbić
      jeżeli konkuruje ze mną ansolwent Akademiii Ekonomicznej lub ASP. chyba trzeba
      będzie wyjeżdzać,.
    • michalparadowski Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:42
      I słusznie, bo narodek polski można podzielić na dwie grupy:
      1.Umiejący sobie w życiu radzić i tacy wyjeżdżają.
      2.Czekający, aż im ktoś coś da i tacy zostają i oczywiście czekają, na to, że
      tak naprawdę da!
      W tej sytuacji, jak tak dalej pójdzie, a wiadomo, że w obiecywaniu dawania,
      niedoścignionym mistrzem jest PIS et consortes, to wyjedzie grupa pierwsza in
      gremio i "PIS plus wiadomo kto", zyska wymarzone 100%-owe poparcie.
      Tylko wtedy, ta nieszczęsna grupa druga, wreszcie się przekona, że z tym
      dawaniem to lipa, ale wtedy już będzie za późno.
      Bo ci co wyjechali, najpewniej już nie wrócą.
      Autor:
      Geniusz polityczny nr 2
    • Gość: star Tusk nareszcie zgadza się z Rydzykiem IP: *.radom.pl 28.07.06, 10:45
    • Gość: szymon Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:56
      ja wrocielem bede szukal pracy ale mysle ze za jakis czas sie spakuje i znowu
      wyjade tylko jak dlugo tego nie wie nikt
    • Gość: dc99 To jest stary pomysł SLD, a nie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:59
      > Państwo wspierałoby też debiutujących pracowników. Oni i ich pracodawcy
      > zwolnieni byliby ze składek rentowych. Pracownik miałby wyższą pensję, a
      > pracodawca mniejsze koszty.

To nie jest nic nowego, tylko przepisany słowo w słowo pomysł neoliberałów z SLD
      (Belki i Hausnera), czyli tzw. "Program Pierwsza Praca". I efekty też byłyby
      identyczne - zatrudnienie na okres ulgonośny (w wersji SLD 2 lata), a potem kopa
      w d... i na zasiłek, a Pan Byznesmen zatrudniłby kolejnego ulgodajnego absolwenta.

Ten projekt ma na celu przedłużenie Rasie Panów Byznesmenów obecnego eldorada
      niewolniczej siły roboczej, a nie zatrzymanie emigracji.
    • basiakrakow1 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 11:08
      Bo podatki są bardzo istotne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka