Gość: wojtek Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 212.244.1.* 28.07.06, 09:54 Ale czy znów nie zwycięży chęć rozliczeń. Zapatrzeni do tyłu oracze z PiS po prostu błądzą w swoich urojeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:56 wystarczy podstawić młodego, żeby dostać niski kredyt i brak podatku dochodowego, raj normalnie. wchodze w to ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demaskator Ela ślepa jak elektorat Popaprańców i Samochwał IP: 217.153.161.* 28.07.06, 09:58 Tak w Podatkach jest sedno sprawy. Jak Podatki niskie to obywatel Bogaty, a jak wysokie to Bogaci są Urzędnicy i Mafia Partii i Samopastewnych. Jak obywatele będą bogaci to i państwo będzie bogate a przy niskich podatkach firmom będzie opłacało się poszerzać działalność i tworzyć miejsca pracy a ludzie będą szukać pracy w Polsce. Głosujcie za liniowymi i niskimi podatkami i za partiami które mają je w programie i ten program zrealizują a nie tak jak partie fałszywców i obłudników prowadzące Polaków i Polskę do RUINY pod hasłem IVRP. Pokażmy w nasz wybór nie nogami lecz Głową rękoma. Niech żyje rozsądek i wolny Mądry wybór. Dzisiejszy wybór ukształtuje nasze dalsze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaza40 Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:58 nie wystarczą ulgi finansowe, wykształceni nie wrócą bo przeraża ich marazm ponujący w Polsce a łapiący za granicą każdą pracę nie wrócą bo do czego mają wracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen "liberalny"kult młodość PO IP: *.crowley.pl 28.07.06, 09:58 Lekarze i naukowcy wyjechali mając już staz pracy i cenne w obu zawodach doswiadczenie. PO , zgodnie z chorą ideologią pseudo-lib uwaza ,ze pracownik cos jest wart tylko do 30 . Inni na śmietnik? Razem ze swoją wiedzą i doswiadczeniem Niech więc wyjezdzają i nie wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARYSTOTELES Niech Ukraincy u nas pracuja!Otworzyc imigracje! IP: *.10.15.vie.surfer.at 28.07.06, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student hehehe ja juz mam bilecik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:07 Wlasnie skonczylem studia, mam bilecik na samolocik, rzadowi, administracji wku, mowie goodbye and goodluck i zabieram sie do UK sie rozwijac. W d... mam cala ta gadke o emigracji, ludzie sa wolni i powinni sami decydowac o swoim zyciu gdzie chca mieszkac i pracowac. Powodzenia 4 all. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacelka Re: hehehe ja juz mam bilecik IP: *.warszawa.opoka.net.pl 28.07.06, 11:03 Hej Studencie, a zapłaciłeś za swoje studia??? Jeśli nie, to znaczy, że Ty i Tobie podobni po prostu nas okradliście!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:06 W sejmie jest przeszło 460 miejsc pracy dla młodych bezrobotnych absolwentów, w samorządach są kolejne tysiące miejsc pracy, dzięki którym młodzi ludzie mogliby uwierzyć, że są w Polsce potrzebni. To by jednak wymagało, żeby bezrobotna młodzież wykorzystała internet do przełamania obecnego monopolu politycznego. Dałoby się to chyba zrobić? Nazwałem ten pomysł "Projekt Herkules" - w nawiązaniu do prac Herkulesa. Myślę, że 60 % Polaków czujących dzisiaj obrzydzenie do polityki w każdej postaci mogłoby dać szansę "czystym" młodym ludziom w podjęciu takich wyzwań, jak czyszczenie stajni Augiasza, czy walka z wielogłowym smokiem. Na pewno nieskalani układami młodzi prawnicy, inżynierowie, poloniści czy technicy lepiej się do tego nadają, niż dotychczasowi posłowie. Młodzieży! Zorganizujcie się i bierzcie tą robotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkot Praca dla młodych bezrobotnych w Sejmie i samorz? IP: *.cable.ubr01.dund.blueyonder.co.uk 28.07.06, 11:13 Czemu nie, tylko skąd można mieć pewność, że ci młodzi za chwilę nie staną się tak samo skorumpowani jak ich poprzednicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.wolfson.cam.ac.uk 28.07.06, 10:09 ja kupuje dom w anglii; ktos jeszcze na forum planuje badz kupil juz wlasny dom w tym pieknym kraju na wyspie? moze powymieniamy sie poradami? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Tusk mendzi i ostatecznie kapituluje jako liberał 28.07.06, 10:13 "Platforma wyliczyła, że proponowane przez nią ulgi i zwolnienia dla absolwentów, którzy podejmą pracę w Polsce albo otworzą firmę, będą kosztować budżet państwa ok. 6 mld zł." A gdzie niewidzialna ręka rynku? Miernota z wytrzeszczem chce ręcznie sterować podaża i popytem na rynku pracy? A może po prostu łże-biznesmeni powinni ZNACZĄCO PODNIEŚĆ WYNAGRODZENIA swoim pracownikom? Czy istnieje jakaś granica śmieszności, której ryża, sepleniąca kreatura bez mózgu nie przekroczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak "Radosna i beztroska" polityka wladz... IP: *.k251.webspeed.dk 28.07.06, 10:22 Polski nie jest stac na exodus mlodego pokolenia na Zachód. Zachód przejal nasze banki, nasz przemysl, nasze media - a teraz zabiera nam to co mamy najcenniejsze - nasze mlode pokolenie. Czy jednak jest to wina Zachodu? Nie, to zawsze zaczyna sie od polityki/polityków w Kraju... Przyklad Danii pokazuje do czego moze doprowadzic "radosna i beztroska" polityka wladz. Brakuje obecnie personelu medycznego i Dania robi wszystko, aby sciagnac go skad sie da. Obniza to oczywiscie jakosc sluzby zdrowia w Danii gdyz "co lekarz - to inny jezyk" ... ale róznica miedzy Dania a Polska jest taka, ze Danie jest stac na "import sily roboczej" - zas Polske nie. Jesli dzis pozbedziemy sie mlodego, dobrze wyksztalconego pokolenia Polaków - to jutro bedziemy w takiej samej sytuacji jak pod zaborami - gdzie nie bedzie komu podnosic jakosci wielu galezi zycia spolecznego i przemyslowego... Zostaniemy w tyle - gdzies na szarym koncu swiata, bo Europy nie dogonimy z tymi "rezursami" polityczymi - jakie prezentowaly nasze wladze w ciagu ostatnich wielu lat. Nie krytykuje tu PiSu, uwazam, ze oni to dostrzegaja - problem polega jednak na tym czy beda na tyle madrzy aby wprowadzic skuteczne metody zatrzymania i sciagniecia do Kraju naszych (zwlaszcza mlodych) Rodaków...? Najwieksza strata - jaka ponosi kazdy kraj - to brak perspektyw dla mlodych ludzi i emigracja... Ekonomie mozna podniesc, wyniki przemyslowe tez - nie damy jednak rady odmlodzic naszego spoleczenstwa... ------- Ja, Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD darujcie sobie puste gesty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:29 Gość portalu: Ja, Polak napisał(a): > Polski nie jest stac na exodus mlodego pokolenia na Zachód. Zachód przejal > nasze banki, nasz przemysl, nasze media - a teraz zabiera nam to co mamy > najcenniejsze - nasze mlode pokolenie. Czy jednak jest to wina Zachodu? Nie, to > > zawsze zaczyna sie od polityki/polityków w Kraju... > > Przyklad Danii pokazuje do czego moze doprowadzic "radosna i beztroska" > polityka wladz. Brakuje obecnie personelu medycznego i Dania robi wszystko, aby > > sciagnac go skad sie da. Obniza to oczywiscie jakosc sluzby zdrowia w Danii > gdyz "co lekarz - to inny jezyk" ... ale róznica miedzy Dania a Polska jest > taka, ze Danie jest stac na "import sily roboczej" - zas Polske nie. > > Jesli dzis pozbedziemy sie mlodego, dobrze wyksztalconego pokolenia Polaków - > to jutro bedziemy w takiej samej sytuacji jak pod zaborami - gdzie nie bedzie > komu podnosic jakosci wielu galezi zycia spolecznego i przemyslowego... > > Zostaniemy w tyle - gdzies na szarym koncu swiata, bo Europy nie dogonimy z > tymi "rezursami" polityczymi - jakie prezentowaly nasze wladze w ciagu > ostatnich wielu lat. Nie krytykuje tu PiSu, uwazam, ze oni to dostrzegaja - > problem polega jednak na tym czy beda na tyle madrzy aby wprowadzic skuteczne > metody zatrzymania i sciagniecia do Kraju naszych (zwlaszcza mlodych) > Rodaków...? > > Najwieksza strata - jaka ponosi kazdy kraj - to brak perspektyw dla mlodych > ludzi i emigracja... Ekonomie mozna podniesc, wyniki przemyslowe tez - nie damy > > jednak rady odmlodzic naszego spoleczenstwa... > > ------- > Ja, Polak Szanowni Państwo, darujcie sobie te górnolotne słowa: "nasza młodzież", patriotyzm, Polska... Moi starzy komunizm przypłacili życiem. Nie doczekali wolności. Ja z niej już korzystam i nie obchodzą mnie wybory dróg życiowych, jakich dokonują mohery, liberały, czy inni. To wasze życie i za nie wy odpowiadacie. Ja odpowiadam za siebie i wara wam od tego. Nie potrzebuję waszej "politycznej" pomocy, tym bardziej, że są to fałszywe gesty. Prosta zasada: umiesz liczyć - licz na siebie. Każdy człowiek ma prawo i obowiązek wobec siebie - poszukać swojego miejsce i przeżyć życie godnie i w taki sposób, żeby niczego nie żałować. W Polsce jest to niemożliwe. Wybieram emigrację. Do zobaczenia w Niebie... Ciekawe, co wtedy będą opowiadać budowniczowie Polski Ludowej BiS im. śp. Braci K.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:23 a ja nie mam bogatych rodziców i nawet jeśli mam pomysł to nie mogę wziąć super kredytu, bo nie mam zabezpieczenia. Więc mnie to w cale nie zadawala. w tych wyjazdach nie chodzi tylko o niskie zarobki, o złe traktowanie pracowników, jak taniej siły roboczej, której nie należy się żaden szacunek, o brak szacunku polityków do obywateli, o ciągłe mydlenie oczu nowymi inwestycjami, z których nic lun prawie nic nie wychodzi, o beznadziejne drogi, bo jak się już znajdzie fajna pracę do nie ma jak dojechać normalnie. o ciemnotę i ksenofobię, zalegalizowaną i propagowaną teraz, ja się po prostu wstydzę gdy musze mówić obcokrajowacom,że jestem z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 28.07.06, 12:29 audrey:no to mów że jesteś z kraju zulu-gula.Za cholerę nie zgadną gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anglik Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:24 Dobry pomysl ale w polskich warunkach to jakies 3 lata potrzeba na jego wdrozenie, takze ja nie wracam... narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: 195.136.184.* 28.07.06, 10:27 panstwo placi za nauke, moze to zmienic?,moze jesli ksztalcisz sie za darmo to przez 10 lat odrabiasz lub zwracasz pieniazki za edukacje, a moze dla tych mlodych ktorzy emigruja wprowadzic podwojne opodatkowanie?, a nie tylko dawac i dawac, co to jest instytucja harytatywna ten nasz kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Jeste ZA, bo za 5 lat sam z tego skorzystam, 28.07.06, 10:29 zresztą ja i tak bym nie wyjechał, ale z takiej pomocy chętnie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomiczek7 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:30 Panie Tusk i Panie Rokita, to juz nie jest emigracja zarobkowa, to juz polityczna emigracaja. Panowie tez przykladają do tego reki, choćby poparciem PIS-u w sprawie ustawy lustracyjnej. Liberlizm godpodraczy i społeczny głoszony przez PO to mit i legenda. To bardzo konserwatywne ugrupowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:33 Czegoś tutaj nie rozumiem. Jeszcze niedawno walczyliśmy o możliwość pracy za granicą. Pamiętam głosy oburzenia na tych wrednych Niemców, że nie chcą naszych do pracy legalnej. A teraz okazuje się że wiedzieli co robią, dzięki nim część naszych rodaków nie wyjedzie. I znów mądry Polak po szkodzie? Pozdrowienia - wierny słuchacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jollyroger Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:35 LPR tez mowi "zostań w Polsce" a potem dodaje: "zebys zostal, damy ci mature" (to tak odnosnie niedawnego kretynskiego pomyslu o amnestii bo podobno po to zostala wprowadzone zeby "mlodych ludzi w POlsce zatrzymac") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Durny PIS karci podatkami przedsiebiorczosc w IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 28.07.06, 10:37 Kraju i daje ulgi podatkowe i cieszy sie gdy obcy kapital inwestuje w Polsce!!! Ktos sie nad tym zastanowil ze niszczy sie polska inicjatywe i zaprasza inna czyniac z Polakow wyrobnikow. Kiedy pozedzecie sie komunistycznej zawisci i zrozumiecie ze Polska musi stwizyc klase ludI super bogatych ktozy beda konkurowac z obcym kapitalem, kiedy przestaniecie myslec jak komunisci , gdy obcy beda wlascicielami calej Polski a polacy ich niewolnikami?? Koedy Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Durny PIS karci podatkami przedsiebiorczosc w 28.07.06, 14:09 Gość portalu: USA napisał(a): > Kraju i daje ulgi podatkowe i cieszy sie gdy obcy kapital inwestuje w Polsce!!! > Ktos sie nad tym zastanowil ze niszczy sie polska inicjatywe i zaprasza inna > czyniac z Polakow wyrobnikow. Kiedy pozedzecie sie komunistycznej zawisci i > zrozumiecie ze Polska musi stwizyc klase ludI super bogatych ktozy beda > konkurowac z obcym kapitalem, kiedy przestaniecie myslec jak komunisci , gdy > obcy beda wlascicielami calej Polski a polacy ich niewolnikami?? Koedy Być może słuszna treść nie chce się niestety przebić przez niechlujną formę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taama Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:38 To już nie będę mieć żadnych szans na pracę bo mam 38 lat, owszem mam doswiadczenie jako księgowa (podstawy), grafik dość duże, ale wykształcenie byle jakie-UJ biologia, więc wszelkie kursy i doswidczenie są o d... rozbić jeżeli konkuruje ze mną ansolwent Akademiii Ekonomicznej lub ASP. chyba trzeba będzie wyjeżdzać,. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 10:42 I słusznie, bo narodek polski można podzielić na dwie grupy: 1.Umiejący sobie w życiu radzić i tacy wyjeżdżają. 2.Czekający, aż im ktoś coś da i tacy zostają i oczywiście czekają, na to, że tak naprawdę da! W tej sytuacji, jak tak dalej pójdzie, a wiadomo, że w obiecywaniu dawania, niedoścignionym mistrzem jest PIS et consortes, to wyjedzie grupa pierwsza in gremio i "PIS plus wiadomo kto", zyska wymarzone 100%-owe poparcie. Tylko wtedy, ta nieszczęsna grupa druga, wreszcie się przekona, że z tym dawaniem to lipa, ale wtedy już będzie za późno. Bo ci co wyjechali, najpewniej już nie wrócą. Autor: Geniusz polityczny nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: PO mówi: zostań w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:56 ja wrocielem bede szukal pracy ale mysle ze za jakis czas sie spakuje i znowu wyjade tylko jak dlugo tego nie wie nikt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc99 To jest stary pomysł SLD, a nie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:59 > Państwo wspierałoby też debiutujących pracowników. Oni i ich pracodawcy > zwolnieni byliby ze składek rentowych. Pracownik miałby wyższą pensję, a > pracodawca mniejsze koszty. To nie jest nic nowego, tylko przepisany słowo w słowo pomysł neoliberałów z SLD (Belki i Hausnera), czyli tzw. "Program Pierwsza Praca". I efekty też byłyby identyczne - zatrudnienie na okres ulgonośny (w wersji SLD 2 lata), a potem kopa w d... i na zasiłek, a Pan Byznesmen zatrudniłby kolejnego ulgodajnego absolwenta. Ten projekt ma na celu przedłużenie Rasie Panów Byznesmenów obecnego eldorada niewolniczej siły roboczej, a nie zatrzymanie emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: PO mówi: zostań w Polsce 28.07.06, 11:08 Bo podatki są bardzo istotne. Odpowiedz Link Zgłoś