Dodaj do ulubionych

Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 07:16
ZUS to złodziejska instytucja,która swe bandyckie ściąganie haraczu rozwinęła
w III Rzeczypospolitej.Działa w imieniu państwa i łupi niemiłosiernie
niewiele dając w zamian.No ala nasze wyrodne państwo poyrzebuje pieniędzy na
żołdaków do Iraku i do Afganistanu.Znowu kilkaset tysięcy rent będo musieli
zabrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dionizy Knedel wypraszam sobie - moje nazwisko nie jest fikcyjne IP: *.aster.pl 18.09.06, 07:26
      I żeby mi to było ostatni raz!
      • Gość: Marco Przepisane z Rzeczpospolitej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:39
        Kilka dni temu czytalem o tym w Rzeczpospolitej. Tez mi nowina
    • Gość: Zus-menka Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.09.06, 08:47
      Uważam , że pomysł jest rewelacyjny i należy z niego korzystać tak długo jak
      pozwoli na to ustawa. Zus kradnie od nas co miesiąc i musimy udawać , że tego
      nie widzimy! Jeśli tylko istnieje moozliwość wpłacania sobie zaoszczędzonych w
      ten sposób pieniędzy to jestem za! Może w końcu ktoś w rządzie zauważy , że
      można lepiej zorganizować sobie emeryturę bez udziału naszego państwa? Wg mnie
      każdy powinien mieć prawo wyboru: chcę stworzyć sobie sam emeryturę więc składam
      oświadzczenie w ZUS i od tej chwili nie wpłacam Wam tylko robię to sam, we
      własnym zakresie.Statystyki przewidują , że ja (mam dziś 30 lat) nie będę miała
      emerytury od państwa tylko tzw. zasiłek socjalny , wszędzie o tym głośno.
      Dlaczego wobec tego mam dalej płacić do Zus skłądkę około 800 zł a dostać
      600??!!O ile to będzie 600... Powiem to raz jeszcze :pomysł jest super , proszę
      o kontakt agentów.
      • Gość: warszawiak Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.acn.waw.pl 18.09.06, 09:05
        Gość portalu: Zus-menka napisał(a):

> Uważam , że pomysł jest rewelacyjny i należy z niego korzystać tak długo jak
        > pozwoli na to ustawa.

Najwyraźniej nie zrozumiałaś artykułu. Przeczytaj jeszcze raz.

> można lepiej zorganizować sobie emeryturę bez udziału naszego państwa? Wg mnie
        > każdy powinien mieć prawo wyboru: chcę stworzyć sobie sam emeryturę więc
        > składam
        > oświadzczenie w ZUS i od tej chwili nie wpłacam Wam tylko robię to sam, we
        > własnym zakresie.Statystyki przewidują , że ja (mam dziś 30 lat)

A twoi rodzice skąd dostaną emeryturę?
        • Gość: łodziak Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:25
          Gość portalu: warszawiak napisał(a):

A twoi rodzice skąd dostaną emeryturę?

Po pierwsze... Jeśli zwracasz się do kogoś, pisz do niego wielką literą.
          Wymagają tego elementarne zasady kultury.

Po drugie... A co Ciebie to tak interesuje? ZUS może np. je uzyskać ze
          sprzedaży swoich rezydencji, redukując stada biurew, etc... Wydaje mi się, że
          środków mają aż nadto!

Po trzecie... Moje pieniądze, które obecnie wpłacam do ZUS-u i które za diabła
          się nie mogą skapitalizować, za te dwadzieścia kilka lat pewnie skazałyby mnie
          na marną egzystencję. Chętnie więc wpłaciłbym je do prywatnego ubezpieczyciela,
          gdzie aktualnie pomnażam mój trzeci filar.
          Ale widać, że państwowy rozdzielnik jakoś zapadł w główkę... Ech te Homo
          Sovieticusy...
          • micra że tak się wtrącę... 18.09.06, 10:09
            > Po drugie... A co Ciebie to tak interesuje? ZUS może np. je uzyskać ze
            > sprzedaży swoich rezydencji, redukując stada biurew, etc... Wydaje mi się, że
            > środków mają aż nadto!
            Jesteś w błędzie drogi łodziak lub droga łodziak (Twoje zasady kultury pozwalają
            Ci być anonimowym(ą)). ZUS ze sprzedaży rezydencji i redukcji zatrudnianych
            pracowników itp. mogliby co najwyżej zrealizować zobowiązania wobec niewielkiego
            procenta emerytów i rencistów. Likwidacja obowiązkowego ubezpieczenia
            spowodowałaby konieczność wprowadzenia podatku celowego - na spłatę obecnych
            zobowiązań. Gdyby środków mieli aż nadto to dotacją kilkudziesięcio miliardowa
            nie była by konieczna co roku.

> Po trzecie... Moje pieniądze, które obecnie wpłacam do ZUS-u i które za diabła
            > się nie mogą skapitalizować, za te dwadzieścia kilka lat pewnie skazałyby mnie
            > na marną egzystencję. Chętnie więc wpłaciłbym je do prywatnego
            > ubezpieczyciela, gdzie aktualnie pomnażam mój trzeci filar.
            Żeby coś pomnażać, to trzeba to najpierw mieć, a Ty prawdopodobnie go dopiero
            mozolnie budujesz. Owszem, wiele osób chętnie by je wpłaciło, ale pozostają
            obecne zobowiązania.

Wyjściem jest eliminacja ZUSu, sprzedaż majątku - o ile to będzie możliwe i
            wprowadzenie podatku celowego na okres przejściowy, do momentu, gdy umrze
            ostatnia osoba, która pobiera lub której należy się emerytura z obecnego systemu
            - chyba uważasz to za sprawiedliwe, by zobowiązania, czy też obietnice zostały
            dotrzymane.
            • Gość: nawiedzona Re: że tak się wtrącę... IP: *.telia.com 18.09.06, 15:24
              Wlochy to taki katolicki syf, wiec nie ma sie co dziwic, ze stosuja katolickie
              metody.
        • Gość: ecot jeśli rodzice byli zaradni sami sie zabezpieczyli IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 18.09.06, 09:31
          ci co nie mają z czego powinni byc utrzymywani przez własne dzieci, poprawiłby
          się przyrost naturalny, a rodzice mieli by motywację do inwestowania i
          porządnego wychowania swego dziecka
          • Gość: tomeczek rodzice a dzieci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:44
            Gość portalu: ecot napisał(a):

> ci co nie mają z czego powinni byc utrzymywani przez własne dzieci, poprawiłby
            > się przyrost naturalny, a rodzice mieli by motywację do inwestowania i
            > porządnego wychowania swego dziecka

Ale skąd ci rodzice mieliby brać na 'porządne' inwestowanie w swoje dziecko,
            skoro musieliby utrzymywać, jako dzieci, swoich rodziców?
        • Gość: Q Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: 195.20.110.* 18.09.06, 10:06
          > A twoi rodzice skąd dostaną emeryturę?

Zlikwidować ZUS.
          Z wyprzedaży majątku ZUSowskiego, z oszczędności na pensjach dla wszystkich
          prezesików i urzędasów - kasy będzie tyle, że wystarczy i pewnie jeszcze by zostało.
          Reszta popłaci składki firmom ubezpieczeniowym, które "obrócą" tą kasą - i wtedy
          i tak wyjdą na tym lepiej niż z ZUSem.
        • Gość: j.p z prywatyzacji IP: *.devs.futuro.pl 18.09.06, 10:45
          za skaldki naszych rodziców budowali fabryki itp
          teraz z prywatyzacji , dywidenty itp powinna byc kasa
          a nie znowu np Pan K. z Poznania lub inni zrobia swietny interes
          poza tym trzeba zabrac wszelkie przywileje
          górnicy, policjanci, kobiety
        • Gość: Andy Bandy Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: 62.233.250.* 19.09.06, 09:40
          Rodzice 30-letniej osoby składali na swoją emeryturę ponad 30 lat. Moje
          pytanie: gdzie są ich pieniądze?
      • Gość: amg Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.pl 18.09.06, 09:59
        I ja całkowicie popieram to rozwiązanie, a z tego co zostanie zainwestować na przyszłą emeryturę. Nie w ubezpieczenie, ale program inwestycyjny. Czy zastanawialiście się dlaczego tylko 7,3% naszej składki wędruje do OFE, a większa część do ZUS? Ta reforma emerytalna jest nietrafiona. Polecam Wam artykuł Wprost pt. Kłamstwa emerytalne, w archiwum.
        Pozdrawiam
        • micra czy jesteś pewny(a)... 18.09.06, 10:19
          ...że 7,3% składki wędruje do OFE? Może nie 7,3%, ale 7,3 punktu procentowego z
          zapłaconych iluś tam procent?
          • pioksi Re: czy jesteś pewny(a)... 18.09.06, 11:51
            7,3% od Twojej pensji brutto.
      • Gość: ws_us Re: "Cos" tutaj nie gra IP: *.central.com 18.09.06, 14:02
        Panowie/Panie, czegos mi tutaj brakuje, ZUS to instytucja zarzadzajaca
        funduszami emerytalnymi, rentami i bodajze ubezpieczeniami z racji utraty
        mozliwosci pracy (wypadki, inwalidzi itd.). Jesli to jest pradwa i skladki
        uwazane sa za "zlodziejstwo" i ni nalezy ich placic, to skad pieniadze dla
        emerytow i rencistow?
        Z gory uprzedzam ze nie znam sie na polskim prawie podatkowym zbyt dobrze.
        • Gość: Muzzy Wszystko Gra IP: 213.199.197.* 22.09.06, 21:15
          Skąd pieniądze dla emerytów i rencistów? Odp: Ze składek.
          Ale niech do ZUS-u płacą ci co chcą. A ja chcę mieć prawo wyboru. Chcę swoją
          gotówkę inwestować tam, gdzie ja uznam za stosowne i na swoje ryzyko. Nie chcę
          pracować przez 40 lat płacąc regularnie składki, żeby dostać emeryturę 800zł
          przez 3 miesiące i kipnąć z głodu. Chcę mieć dostęp do gotówki wcześniej w razie
          potrzeby z funduszu, który sam wybrałem. A na stare emerytury powinno wystarczyć
          z pieniędzy wypracowanych przez osoby już pobierające emeryturę. Ale niestety
          większości z tych pieniędzy już nie ma. Powiesz mi gdzie są?
      • Gość: doradca Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.zurich.pl 19.09.06, 11:17
        Chętnie udziele informacji na powyższy temat.
        s.olejnik@wp.pl
      • Gość: Muzzy Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: 213.199.197.* 22.09.06, 21:03
        Twój tekst powinien się ukazać w nagłówku. Mam dokładnie takie samo zdanie. Tak
        trzymać!!! Nie ma sensu żebym cokolwiek pisał, trafiłaś w 100.
    • Gość: gienek Dlaczego Polacy pozwalają się szturchać przez ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:16
      Przecież ta państwowa firma jest nam niepotrzebna ,bo i tak po 50-60 latach
      pracy dostaniemy 500 zł ,albo i nic . Sami lepiej byśmy zainwestowali te
      pieniądze ,a za służbę zdrowi i tak się płaci . Dlaczego polski naród jest taki
      tępy ?
      • Gość: hmmmmm praca nakladcza - prowadze taka firme ale.... IP: 217.67.204.* 18.09.06, 13:00
        Mam firmę która, zatrudnia pracowników w ten sposób - od roku zatrudniam równiez
        przedsiebiorców i pomagam uzyskac im osczednosci - jestem tego wielkim
        zwolennikiem (sama załozyłam sobie działalnośc odprowadzam minimum składek na
        ZUS reszte oszczedzam sama) ale w przeciwieństwie do tych geniuszów z artykułu,
        my naprawde zlecamy ludziom pracę, prowadzimy dla nich akta osobowe, maja
        badania lekarskie o obowiązkowe szkolenia a na koniec płacimy wynagrodzenie -
        małe ale jednak - my na tym zarabiamy w inny sposób, to co reklamuja pracownicy
        za to otrzymujemy wynagrodzenie od kontrahentów - wilk syty i owca cała chociaz
        zarobek na tym to około 10 do 13 zł a nie 300 zł, ale nie mogłabym tak oszukiwać.
        Co do ZUS - marze by go nie było i nie licze na emeryture z tej instytucji - ale
        niestety zlikwidowac go sie nie da - reforma emerytalna jest dobra tylko nasza
        dziura budżetowa nie pozwoliła nma zliwidowac ZUS w innych krajach to sie
        sprawdza i OFE działaja super (tam nie ma ZUS) ale w tych krajacj PAństwo było w
        stanie pokryc renty i emerytury tych co mieli je dostac wg starego systemu -
        szkoda że w Polsce tak sie nie dało.
        • spinaker5055 Re: praca nakladcza - prowadze taka firme ale.... 21.09.06, 09:34
          Jak mogłabym się z państwem skontaktować? moj email
          malgorzata.sokolowska@tola.pl
    • Gość: kricho Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: *.range86-140.btcentralplus.com 18.09.06, 10:08
      to bardzo dziwne ze w dalszym ciagu w demokratycznym i wolnym panstwie
      instytucje a nie sady moga stwierdzac?????? legalnosc umow i nakladac kary. po
      co w takim razie sa sady?? kiedy skonczy sie ta paranoja?
    • Gość: capo di tutti capi Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:21
      Nikt nie zaprzeczy .
      • zapytaniaznak Re: Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan i 18.09.06, 10:36
        Gość portalu: capo di tutti capi napisał(a):
        > Nikt nie zaprzeczy .

Niniejszym zaprzeczam.

Zaprzeczam też, jakoby twoja wypowiedź była śmieszna. Nie śmieszy mnie. Tak jak
        pewnie ciebie nie śmieszą historie nt. wątpliwego prowadzenia się twojej mamusi.
        • Gość: ;) Re: Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:38
          heh, a mnie śmieszy i nie zaprzeczam
          • zapytaniaznak Re: Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan i 18.09.06, 10:47
            Gość portalu: ;) napisał(a):
            > heh, a mnie śmieszy i nie zaprzeczam

To się pośmiej, choć nie bardzo wiem z czego. Facet powiedział, że nikt nie
            zaprzeczy. Jak widać, ktoś zaprzeczył.

BTW: Tu nie chodzi o wiarę, tylko o elementarny szacunek dla innych ludzi.
            O nieopluwanie Gwiazdy Dawida, niewyśmiewanie się z modlących się prawosławnych
            itd. Również o sprawy niezwiązane z wiarą.
            • rysiu.ochucki Re: Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan i 18.09.06, 11:17
              A szacunek do pastiszu, żartów, kabaretów itp. to gdzie?
            • Gość: pluwam Re: Włochy to siedziba szatana . Mafia ,Watykan i IP: 205.156.117.* 18.09.06, 14:35
              ja zawsze pluwam na gwiazde dawida. uwazam ze goliat powinien go ubic. bo tak
              naprawde goliat byl rownym facetem a dawid zwyklym zydowskim cwaniaczkiem
              tzw 'slim shady' i chwalenie go to pochwala cinkciarzy
      • Gość: hmmmmm idz na swoje forum IP: 217.67.204.* 18.09.06, 13:05
        chyba znalazles sie w niewlasciwym miekscu
    • Gość: bebe pomysł do wykorzystania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:48
      Jest to piękna luka w prawie, którą można wykorzystać - jednak niesie za sobą
      ryzyko zadarcia z ZUS. Ja jednak takiego interesu nie robił z agentem
      ubezpieczeniowym - bo on jest nastawiony tylko na swoją prowizję od sprzedaży.
      Osobiście uważam, że składki na ZUS są za wysokie i za mało kasy z tego wędruje
      do OFE. Wolałbym, aby moją składką obracali inwestując ją w obligacje niż
      rozdając ją emerytom. Jedyna metoda - mieć tę dwójkę dzieci, żeby nam przyrost
      nie spadał.
      • Gość: Krzysiek Re: pomysł do wykorzystania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:04
        Nie zawarłbym tego rodzaju umowy z przedstawicielem handlowym żadnej firmy. To
        po prostu śmierdzi. Ale jeśli z takim pomysłem przyjdzie mój kolega, to
        wprowadzenie w życie takiego pomysu jest realne. Dokąd państwo będzie w dupę
        darmozjadom wsadzać moje ciężko zarobione pieniądze, będę kombinować. Jeśli
        ktoś bierze rentę, która mu się nie należy jest złodziejem. Jeżeli państwo, w
        imieniu złodzieja, pobiera składkę, to w moim rozumieniu też kradnie. Jeżeli uda
        mi się tę składkę uszczuplić (nie całkiem legalnymi metodami)nie będę się czuł
        złodziejem.
      • Gość: Muzzy Re: pomysł do wykorzystania IP: 213.199.197.* 22.09.06, 21:27
        Agent też człowiek.
        Przyrost nie wystarczy. W sumie i tak musi wyjść na to, że statystyczny kowalski
        powinien zarobić na swoją emeryturę.
        1. OFE zamiast ZUS.
        2. Urzędnicy na świadczenia socjalne.
        Opcjonalnie: 3.ZUS dobrowolny
        ale wtedy
        2. Urzędnicy na świadczenia socjalne i
        1. OFE zamiast ZUS:)
    • Gość: ed ZUS to jedyna dobra instytucja w kraju, która utrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:01
      ymuje 10 milionów jego starych i zchorowanych obywateli. Te durnoty wypisywane
      przez różnych nawiedzonych durni i ich klakierów są przerażające. Powiedz
      durniu z jakich pieniędzy mają być wypłacane renty i emerytury "dzisiaj". Każdy
      kto płaci "to dużo" a jak otrzymuje "to mało".
      • piekny_romanek sam jestes kretynem 18.09.06, 11:12
        Skladki w PRLu poszly na budowe molochow i teraz emerytury powinny byc
        wyplacane z ich prywatyzacji. Proste i oczywiste, no ale dla debilnego lewaka
        nie do pomyslenia.
      • Gość: nawiedzeni Re: ZUS to jedyna dobra instytucja w kraju, która IP: *.telia.com 18.09.06, 15:26
        Przeciwnicy ZUS-u powinni wziasc na utrzymanie swoich rodzicow, tzn. zaplacic
        im emerytury, a jesli nadal pracuja to w razie choroby placic chorobowe.
        Przeciez takie zusy, tylko majace inna nazwe, sa w wielu innych krajacj,
        ktorymi zachwycaja sie wlasnie krytykanci ZUS.
      • Gość: Muzzy Re: ZUS to jedyna dobra instytucja w kraju, która IP: 213.199.197.* 22.09.06, 20:51
        Nie nazywaj mnie durniem kolego. Co mnie obchodzi z jakich pieniędzy mają być
        wypłacane renty i emerytury "dzisiaj"? To nie ja je ZMARNOWAŁEM!!! A moje
        pieniądze kolego chciałbym zainwestować tak jak JA uznam za stosowne a nie jak
        mi każe ZUS. I sam je sobie rozmnożę tak aby starczyło mi na emeryturę. No ale
        jeżeli są ludzie którzy chcą płacić to niech sobie płacą - ja im nie zabraniam,
        więc dlaczego - ZUS mi nakazuje?
    • piekny_romanek to ze zlodziej, czyli ZUS, mniej kradnie to bardzo 18.09.06, 11:08
      DOBRZE! Wiecej takich pomyslow, bo w tym zasranym kraju nic sie nie oplaca -
      tylko spakowac manatki i spierd* na zachod. Po ch* sie g*wybiorcza wcina w
      takie sprawy??? Chyba tylko po to, zeby ludziom problemow narobic.
      • Gość: Muzzy Re: to ze zlodziej, czyli ZUS, mniej kradnie to b IP: 213.199.197.* 22.09.06, 21:39
        Podzielam po części radykalne podejście kolegi do tematu . Ale to pytanie...
        Po co g.wyborcza się w to wcina? a po co zamieszcza ogłoszenia o pracę na
        stanowiska które są już osadzone? Dla pieniędzy kolego. Dla pieniędzy. Czyli dla
        tego dla czego ja i ty znaleźliśmy się na tym "forum". Zarobili na gazetce ale
        przy okazji może nie do końca świadomie rozpętają mało burzę i może wreszcie coś
        się zmieni jak rząd za wszelką cenę będzie się bronić przed sytuacją w której
        dla odmiany obywatel posuwa "państwo" a nie odwrotnie. Obrona pewnie znowu
        będzie do d... To się w końcu musi zmienić. POLACY: tu jest wasze miejsce.
        Kombinujmy razem żeby żyć normalnie. Czy to tak dużo do cholery?
    • Gość: kylo Jak przenieść firmę do UK,Litwę,Estonię. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:18
      Prowadzę działalność gospodarczą od 11lat. Zatrudniam
      4 pracowników,którzy sa bardzo zadowoleni ze współpracy ze mną,ale utrzymanie
      takiego stanu graniczy z cudem. Wysokie składki zus,podatki oraz niejasne
      przepisy sprawiają,że działalność staje się mało opłacalna i bardzo uciążliwa.
      Dowiedziałem się od znajomego,że dobrym rozwiązaniem będzie przeniesienie firmy
      do kraju UE w którym opłaty są niższe. Co wy na to?,może warto spróbować?
      • Gość: nawiedzona Re: Jak przenieść firmę do UK,Litwę,Estonię. IP: *.telia.com 18.09.06, 15:28
        Najwiekszym problemem sa niejasne przepisy, krore umozliwiaja roznym oszustom
        wykorzystywanie polskiego systemu podatkowego.
    • Gość: totezja Komu przeszkadza ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:26
      Aj waj żydowskie pieski ukryte w OFE na ZUS szczekają.
      Mało im tego co teraz od ZUS dostają.
      One chcą więcej i trafia ich cholera,
      że nie wszystkie pieniądze ZUS będą Izraela !

(Kamma 37b: Goje nie maja praw i bog dopomoze przekazac ich pieniadze do Izraela)
    • Gość: Janusz ZUS złodziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:12
      Jestem multiagentem i również zajmuje się OFE. Najbardziej wkur*** mnie fakt, że
      ZUS może, jak przeczytałem w tym artykule:
      "Jeśli stwierdzimy, że umowa o pracę nakładczą jest fikcyjna, możemy zobowiązać
      osobę, która ją zawarła, do zapłacenia wszystkich składek wraz z odsetkami.
      Możemy też nałożyć karę - do 100 proc. zaległych składek."
      A zadłużenie tej instytucji względem wszystkich OFE wynosi ponad 12 mld zł. I o
      tym ZUS nie mówi, że okradł 10 mln polaków! Oczywiście pieniądze można odzyskać
      ale odsetek już nie dostaniemy ! I kolejna sprawa, zadłużenie ZUS przejął skarb
      państwa!
      Reasumując ZUS zabiera i nie oddaje więc po co jemu dawać ?
      Jestem jak najbardziej za! jeśli chodzi o działanie tych agentów Generali.
      Zainteresowanych odsyłam do lektury:
      www.wprost.pl/ar/?O=46547
      www.wprost.pl/ar/?O=83879
      • Gość: tomeczek ale czy okradanie złodzieja jest moralne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:46
        Robiąc to, sam stajesz się złodziejem...
        • Gość: Janusz Re: ale czy okradanie złodzieja jest moralne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:18
          To nie jest okradanie ZUS. To jest obchodzienie prawa. Co innego jeśli moge
          wpłacać mniej do ZUS, a co innego jeśli ZUS nie przekazuje składek, które i tak
          pracodawca co miesiąć zanosi do do tej insytucji. ZUS jest pośrednikiem między
          pracodawcą a OFE i bezprawnie przejmuje pieniądze, które mają być przyszłą
          emeryturą tego człowieka.
      • Gość: Muzzy Re: ZUS złodziej IP: 213.199.197.* 22.09.06, 20:32
        Potwierdzam. Osobiście mam dosyć zapier...lania za nędzne grosze prowadząc
        trzyosobową firmę i wiążąc koniec z końcem. Polak potrafi! ...i dobrze.
        Wykorzystam każdą okazję aby zaoszczędzić na złodziejskich składkach. Nie chcę
        być sponsorem marmurowych ścian w ZUS-ie. Skończyłem studia na elitarnym
        wydziale wyższej szkoły technicznej i ciężko pracuję fizycznie nie mogąc się
        rozkręcić. Czy tak ma być w mojej "Ojczyźnie"? ... Mój ojciec pracował 40 lat
        dorobił się nadciśnienia i garba, i mało brakowało a zostałby na lodzie bo
        zabrakło mu kilka dni. Ledwo załapał się na świadczenia przedemerytalne. Co to
        jest do cholery. Ktoś powinien rozp...dolić ten burdel. Sam wiem jak inwestować
        swoje pieniądze i powinienem mieć prawo wyboru gdzie i komu powierzam
        wypracowane przez siebie pieniądze.
    • Gość: totezja Skok zydowskich OFE na zusowskie składki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:40

Jak prywatne OFE zgarniają od ZUS składki polskich pracowników zwłaszcza tych urodzonych po roku 1968 ? W roku 1998 za prezydentury Kwaśniewskiego , i rządów Buzka parlament III RP inkorporowłał do polskiego systemu emerytalnego OFE chilijską hybrydę AFP. Zarówno OFE jak i AFP są prywatnymi zarządami prywatnych funduszy pracowników tylko,że w w Chile AFP podlega kontroli rzadowej mającej na celu zapobieganie naduzyciom,oszustwom i przejwom nieodpowiedzialności zajmuje się tym specjalny organ państwowy "Biuro Nadzoru AFP". W Polsce państwo nie ma żadnej ustawowej kontroli nad prywatnymi OFE.Kiedy w roku 2002 NIK w swoim raporcie stwierdził,że "wyniki dotychczasowego funkcjonowania systemu emerytalnego dają podstawę do stwierdzenia, że wskaźnik zastąpienia płacy emeryturą może być niższy od uzyskiwanego przez przy zasadach obliczania emerytury obowiązujących przed reformą a także od przewidywanego w symulacjach poprzedzających reformę". to ówczesny minister pracy i polityki społecznej Jerzy Hausner na konferencji w dniu 26.02.2002 r odniósł się do tego tak "W mojej ocenie ten raport posiada liczne słabości merytoryczne i w wielu punktach dowodzi niekompetencji jego autorów." czyli OFE "róbta co chceta" nam nic do tego a ten cały NIK to poprostu nikt. Skoro rząd Chile przewidział możliwość defraudacji prywatnych funduszy pracowników przez prywatne AFP to dlaczego rząd RP tego problemu nie dostrzega w odniesieniu do prywatnych OFE ? OFE po przechwyceniu naszych składek mają je inwestować na rynku finansowym,a nastepnie ze zgromadzonych środków /nasze składki + zysk z inwestycji finansowych/ wykupić dla nas emeryturę w jakimś zakładzie ubezpieczeniowym emeryture ? Zanim do tego dojdzie OFE zarabia na naszych składkach pobierając rózne opłaty za prowadzenie naszych kont itd. Czyli pewne jest w sytemie tylko to,że OFE na naszych składkach zarabiają ale co do środków na wykup naszej emerytury to już żadnej pweności nie ponieważ może się okazać ,że inwestowanie naszych składek przez prywatne OFE było nie trafione .Nie tylko nie będzie żadnych zysków ale naszych składek też.Nie mówiąc o prawdopodobieństwie malwersacji naszych pieniędzy przez jakieś prywatne fundusze. Dlatego niewytłumaczlnym jest ustawowy przymus członkostwa w OFE osób urodzonych po 31.grudnia 1968, wogóle kokokolwiek skoro w sytemie funkcjonuje zreformowany ZUS . Tak ktoś powinien się tym zająć .Trybunał Konstytucyjny ponieważ ustawa o reformie emerytalnej jest sprzeczna z Konstytucją RP -art.67." Obywatel ma prawo do zabezpieczenia społecznego w razie niezdolności do pracy ze względu na chorobę lub inwalidztwo oraz po osiągnięciu wieku emerytalnego. Zakres i formy zabezpieczenia społecznego określa ustawa. " a ustawa emerytalna z dnia 17.grudnia 1998 roku takiego zabezpieczenia nie gwarantuje. Również rząd ,prezydent i parlament RP powinien się zająć tym problemem zająć ponieważ prywatyzacja systemu ubezpieczeń społecznych jest zamachem na bezpieczeństwo milionów polaków zwłaszcza tych urodzonych po roku 1968 .Na podobny eksperyment nie odważyło się poza Chile i kilkoma państwami Ameryki Łacińskiej żadne państwo na świecie. Pytanie -dlaczego Polska odważyła się ?
      • Gość: y.y Re: Skok zydowskich OFE na zusowskie składki IP: *.aster.pl 18.09.06, 12:54
        antysemickie ścierwo: WON Z FORUM!
        • Gość: ygrek Re: Skok zydowskich OFE na zusowskie składki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:18
          Do szwędających się po Polsce żydów.

Polska to nie Kaanan ani żadna w Biblii ziemia
          obiecana.
          Wasza tu obecność na podły koniec jest skazana.
          Bo taki jest Boży świata porządek:
          podły jest koniec ,gdy podły jest początek.
          Podłość żydowska nie zna granic.
          Talmud każe wam mieć gojów za nic.
          Genialność podłości ma swoje granice.
          Ludzki świat z pomocą Boga
          odprowadzi was w szatańskie winnice,
          gdzie dpadnie was zasłużona trwoga.

Bóg po to stworzył świat,żeby ptak był ptakiem,
          kwiat kwiatem,żyd żydem a Polak Polakiem .
          I każde to stworzenie ma swoje miejsce na ziemi:
          kwiat w ogrodzie,ptak na drzewie.Polak w Polsce
          a żyd ? - odpowiedzcie sobie sami !
      • Gość: je Re: Skok zydowskich OFE na zusowskie składki IP: 205.156.117.* 18.09.06, 14:51
        nie tyle antyzydowskie to anty rozumne. widac ze ekonomia to dla niego czarna
        magia i wg niego powinna byc zakazana.
      • Gość: Muzzy Re: Skok zydowskich OFE na zusowskie składki IP: 213.199.197.* 22.09.06, 21:57
        Co, co? Trochę jaśniej bo ja tylko magistrem jestem.
      • arfer Re: Skok zydowskich OFE na zusowskie składki 22.09.06, 22:07
        I na tym "eksperymencie" doskonale owe kraje wychodzą. Gdyby nie reforma,
        system emerytalny by po prostu za -dziesiąt lat padł.

Poczytaj, zanim pobredzisz.
    • Gość: przedsiębiorca Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: 86.34.15.* 18.09.06, 13:27
      Czy ktoś może zechce podpisać ze mną umowę o pracę nakładczą? Chętnie
      skorzystam!!! Te darmozjady z ZUS-u i tak wszystko roztrwonią, a ja i tak nigdy
      ne będę miał z tego nic. Świetny pomysł. Po co dawać kasę bankrutowi (ZUS), jak
      można sobie za te same pieniądze zapewnić godną starość!!!
      • spinaker5055 Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze 21.09.06, 10:03
        napisz do mnie anna@tola.pl
    • Gość: Tubylec Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: 64.236.188.* 18.09.06, 15:33
      Ja z państwem polskim w tym kształcie sie nie utożsamiam i zadna lekcja
      patryjotyzmu nic w tej sprawie nie pomoze. nie od dziś wiadomo, że państwo
      przezera pieniądze zamiast je pomnazac zatem gratuluje pomysłowości agentom
      generali, którzy znaleźli sposób na miganie sie od zusu.
    • Gość: multiagent Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: 193.24.220.* 18.09.06, 15:50
      GAZETA zapomniała w tytule dodać słowo "niektórzy" , jestem multiagentem,
      pracuję dla GENERALI ale tego typu działalności nie prowadzę i czuję się po
      prostu znieważony przez GAZETĘ i jestem pewny że nie tylko ja....
      Jeśli chodzi o sam problem to nie będę tego komentował, bo po prostu jacy
      prawnicy takie prawo, jaka władza, takie społeczeństwo itd.
    • Gość: DOINFORMOWANY Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: *.devs.futuro.pl 18.09.06, 16:30
      "przekret" to jedynie wykorzystanie ustawy o pracy nakładczej z 1975 roku, która
      jest LEGALNA DO DNIA DZIESIEJSZEGO ,tak więc zatrudnienie i ubezpieczenie z tego
      tytułu jest jak najbardziej prawdziwe i legalne , a nie fikcyjne!! uatawa o
      ubezpieczeniach społecznych mówi,że płatnik MOżE WYBRAC SAM TYTUł UBEZPIECZENIA!
      Osoby piszące takie artykuły i oczerniający Generali lub inne osoby tak
      pracUJąCE są niedoinformowane lub maja jakiś własny interes w takim
      przedstawianiu sprawy! Poczytajcie ustawę o systemie ubezp. spol. dz.u.nr.
      137,poz.887,art.6-9, 18! Poza tym sam ZUS wypowiada sie na ten temat POZYTYWNIE,
      ZE JEST TO ZGODNE Z DZIAłAJąCYM PRAWEM!
      • arfer Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze 22.09.06, 22:05
        Legalna, o ile faktycznie wykonywana. Jeśli faktycznie coś robisz - coś
        mądrego, co jesteś w stanie w przypadku kontroli wybronić - ZUS może Cię
        pocałować w d..ę.
    • nefretari1973 Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. 18.09.06, 19:05
      Wydaje mi się, że nie jest to zaden nakładczy biznes. Nie tylko agenci Generali
      wiedzą o tej luce prawnej. Kiedyś była jeszcze praca na umowę zlecenie i parę
      innych. Sądzę, że zostawienie takiej luki nie jest przypadkowe a agenci
      ubezpieczeniowi - o ile wiem - nie mają wpływu na przepisy prawne. Jeśli coś
      takiego zostało to chyba w jakimś celu. A poza tym wszyscy chyba wiedzą, że
      nieznajomość przepisów szkodzi. Tak czy inaczej ...... GRATULUJĘ agentom
      Generali, że znależli sposób by nakłonić polskie społeczeństwo do myslenia o
      swojej przyszłości.
    • Gość: ZUS=MAFIA S.A. ZUS - Zakład Utylizacji Szmalu IP: *.chello.pl 18.09.06, 19:09
      tak długo jak zus będzie gnębił przedsiębiorców tal wszyscy bedą szukali
      obejścia od haraczu na rzecz tzw.zakładu tzw ubezpieczeń tzw społecznych
      • Gość: Muzzy Re: ZUS - Zakład Utylizacji Szmalu IP: 213.199.197.* 22.09.06, 20:55
        Święte słowa...
    • profiart Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze 18.09.06, 19:53
      Dziekujemy ci WYBIURCZA .teraz ZUS dobierze się nam do d.... i za pare miesięcy
      zmieni się rozporządzenie tak jak rok temu w przypadku umowy zlecenia i.....
      znowu bedziemy(my wstrętni podli prywaciarze , badylarze etc.-podejście jak za
      prl-u ) płacić 800 haraczu na emerytuey dla górnikow hutników i innych.
      gratulacje za tekst dla super dziennikarzy detektywów
      • arfer Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze 22.09.06, 22:03
        Są inne sposoby :)
    • Gość: ICE Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.resetnet.pl 18.09.06, 23:21
      POWIEM JEDNO JAKO PRZEDSTAWICEL GENERALI"LUDZIE NIE WIERZCIE W TE
      GŁUPOTY!!!!!!!!!!"
      TO JEST LUKA PRAWNA KTÓRA W PAŃSTWIE DEMOKRAYCZNYM DAJE WYBÓR
      PRZEDSIĘBIORCOM,KTÓRZY DO DZISIAJ BYLI ZMUSZANI W TYM SAMYM PAŃSTWIE
      DEMOKRATYCZNYM DO PŁACENA HARACZU Z PRZYMUSU.MY DALIŚMY LUDZIOM ALTERNATYWĘ I
      MAM NADZIEJĘ ŻE PRAWDZIWI POLACY WRESZCIE PRZEJŻĄ NA OCZY ŻE NIC W TYM KRAJU
      NIE MUSZĄ!!!!!!!!!!! ZUS TERAZ TRZĘSIE SIĘ PONIEWAŻ LUDZIE DOWIEDZIELI SIĘ ŻE
      MOŻNA CAŁKOWICE LEGALNIE(PROSZĘ O TO ZAPYTAĆ TELEFONICZNIE SAM ZUS A PRZYTAKNĄŁ)
      MIEĆ WPŁYW NA WŁASNE PIENIĄDZE
      DZIĘKUJĘ
      • Gość: Muzzy Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: 213.199.197.* 22.09.06, 22:04
        Mam nadzieję. Ja w tym jestem i mam nadzieję że po zadymie dalej będę. Sprawa
        powinna być nagłośniona np. w programie TVN: UWAGA tak aby wszyscy się
        dowiedzieli o istniejącej alternatywie i aby wreszcie zrobić porządek z ZUS-em.
        Jak ktoś chce to niech płaci ale dlaczego ja muszę? Chcę mieć wybór!
    • Gość: Uczciwy=głupi A 10 lat temu IP: *.chello.pl 18.09.06, 23:52
      Gazeta Wyborcza pomagała swym czytelnikom obchodzić prawo. Dzięki podsuwanym
      przez nią fikcyjnym darowiznom czytelnicy mogli płacić mniejsze podatki PIT.
      • arfer Re: A 10 lat temu 22.09.06, 22:03
        Nikt nie zabrania korzystać z dozwolonych prawem metod, by płacić niskie
        podatki.
    • Gość: Maciej Samcik Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:11
      Generali nie jest firmą włoską tylko austriacko-szwajcarską- tak samo jak
      pochodzenie firmy, równie prawdziwy jest pewnie artykuł o agentach Generali- od
      lat ubezpieczam samochody w Generali i jest to jedna z najlepszych ofert, a
      regularnie sprawdzam wszystkie oferty ubezpieczeniowe, ponieważ mam 3 samochody
      osobowe.
      • arfer Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze 22.09.06, 22:02
        Co ma niezła "komunikacja" w Generali do oszustw ich agentów (bo tak to należy
        nazwać - z pracy nakładczej można skorzystać, ale nie w taki amatorski
        sposób!) ???
      • Gość: geograf Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:49
        Generali powstało w 1831 r. w Trieście i tam do dzisiaj ma światową centralę. I
        w jaką mapę by nie patrzeć Triest jest we Włoszech.
    • Gość: Maciej Samcik Nakładczy biznes agentów Generali, czyli przekr.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:18
      Oby panowie detektywi dostali 200 zł od ZUS-u będąc ttak świetnymi detektywami
      • Gość: zeżlona Re: Nakładczy biznes agentów Generali, czyli prze IP: *.drewnocentrum.pl 21.09.06, 14:47
        detektywi niesamowici ... a ja myślałam że to poważni Panowie ;(
        gazeta - też kiedyś była poważna! teraz zniżyła się do poziomu brukowców.

dzięki takim informacjom lepiej się sprzedaje... ale tylko przez chwilę
    • Gość: Matti Bravo Generali! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:08
      Popieram Generali całym sercem. ZUS jest największym przekrętem w Polsce - łupia
      młodych ldzu, którzy chcą rozwinąć skrzydła - takie legalne oszustwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka