Dodaj do ulubionych

bezrobotny skarży państwo

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 14:15
apollon tak trzymać!!!!!

bezrobotny od 3 lat mieszkaniec Dabrowy Gorniczej skarzy Skarb Panstwa o
odszkodowanie w wys 480 tys zl

powoluje sie na artykul 67 Konstytucji !!!!
gratuluje Apollo odwagi. Naprawde.

W pozwie znalazly sie anstepujace zarzuty:
brak nadzoru nad ministrami
zaniedbanie czynnosci zmierzajacych do zwiekszenioa dochodu budzetu panstwa
pzrekazywanie srodkow publicznych na cele ktorych panstwo nie ma obowiazku
finansowac
akceptowanie szarej strefy

NARESZCIE !!!
Obserwuj wątek
    • apollokrid Re: bezrobotny skarży państwo 22.03.03, 00:28
      fascynujące, ale z założenia nie popieram przygłupów bo ich działania są
      nieskuteczne a co gorsza kompromitują często słuszną sprawę. Jeśli ten człowiek
      chce w ten sposob zwrócić uwagę na problemy wymienione w zarzutach to lepiej by
      zrobił jakby obrzucił zgniłymi jajami Hausnera albo przykuł się kajdankami w
      urzędzie pracy. W ten sposób przynajmniej nie korkowałby sądownictwa i nie
      wywoływałby rozbawienia wśród osób które są odpowiedzialne za bezrobocie w
      naszym kraju.

Żądając 480 tys. zl ten bezrobotny podeptał właśnie art 67 konstytucji. Łatwo
      policzyć, że tej wysokości wypłaty zruinowałyby państwo i doprowadziły do tego
      że duże grupy społeczne pozbawione pracy straciłyby możliwość nawet minimalnej
      pomocy społecznej w imie małej grupki "spryciarzy konstytucyjnych".

Za mało czytałaś jeszcze moich wypowiedzi bo zupełnie źle mnie oceniasz.nie
      poprę niczego co prowadziłoby do jeszcze dalszej destrukcji tego i tak już
      konającego polskiego organizmu gospodarczego.

Na koniec jeszcze napiszę, że uważam że art. 67 konstytucji jest łamany ale w
      stosunku do paru milionów obywateli a nie tylko pana x z Dąbrowy Górniczej
      dlatego wykładnia tego przepisu nie może odnosić się tylko do jednego
      człowieka. I jesli już miałoby być rozstrzygnięcie to w pierwszej kolejności
      naciskałbym na ukaranie winnych albo ich napiętnowanie (np. polityczna
      banicja). Nic się nie zmieni dopóki będą nami żadzili tacy Czażaści, hipokryci
      którzy tworzą przepisy dla swoich osobistych potrzeb i traktują państwo jak
      rzeźnik świniaka.
      • Gość: drapieżnik czy nie wnerwia was Henryka Bochniarz? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 14:48
        mnie ta baba doprowadza do wsciekłości

kiedys w jakims programie tv widze zaplakana bezrobotna ze Slaska. Kobieta
        niestara i niebrzydka. I jej droga przez meke w bezowocnym poszukiwaniu pracy.
        Nawet nauczyla sie jez angielskiego na jakim takim poziomie. W kazdym razie
        lepszym od mojego gdyz zaprezentowala sie mowiac po angielsku. Gdzie mi tam do
        niej!!!

Bochniarz na to wszystko z butna geba: no to widocznie jeszcze za malo
        zrobila!!!!

Koniec byl taki ze zobaczylismy spakowana kobiete na lotnisku jak wylatuje do
        USA machac tam sciera sprzatajac domki.

Oczywiscie Bochniarzowa chciala powiedziec ze gdyby bardzo chciala cos by
        znalazla w pOlsce. Zrobila to jak Cimusz z ubezpieczeniem sie powodzian.

A mnie sie podoba ten pozew. Spoleczenstwo staje sie coraz bardziej wyedukowane
        prawnie. Taki proces powinno sie naglosnic szeroko wlasnie. Powinna odbyc sie
        dyskusja spoleczna w mediach. I bylaby jeszcze raz okazja do zaproszenia
        naszych politykow i ekonomistow aby wypowiedzieli sie publicznie co robia w tej
        sprawie i w jakim kierunku zmierzamy. Przy okazji powinno sie rozlizcyc
        poszzcegolne partie. Pokazac tzn przypomniec ich slogany wyborcze i poprosic o
        komentarz.
        A co sie zrobilo?
        Mala notka w prasie specjalistycznej. Orzeczenia juz sie nie poda.

• Gość: MACIEJ "MACHA SCIERA" ZA 100 DOLL DZIENNIE W STANACH IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.03, 18:50
          Gość portalu: drapieżnik napisał(a):

> mnie ta baba doprowadza do wsciekłości
          >
          > kiedys w jakims programie tv widze zaplakana bezrobotna ze Slaska. Kobieta
          > niestara i niebrzydka. I jej droga przez meke w bezowocnym poszukiwaniu
          pracy.
          > Nawet nauczyla sie jez angielskiego na jakim takim poziomie. W kazdym razie
          > lepszym od mojego gdyz zaprezentowala sie mowiac po angielsku. Gdzie mi tam
          do
          > niej!!!
          >
          > Bochniarz na to wszystko z butna geba: no to widocznie jeszcze za malo
          > zrobila!!!!
          >
          > Koniec byl taki ze zobaczylismy spakowana kobiete na lotnisku jak wylatuje do
          > USA machac tam sciera sprzatajac domki.

Taka niebrzydka co zna angielski i ma prawo jazdy juz "macha sciera" za 100
          doll dziennie w Stanach.

> Oczywiscie Bochniarzowa chciala powiedziec ze gdyby bardzo chciala cos by
          > znalazla w pOlsce.

Z PEWNOSCIA PRZEZ DLUGI CZAS PROBOWALA I OFEROWANO JEJ 200 DOLL MIESIECZNIE.
          SAMA WIDZISZ ZE OSOBY PRZEDSIEBIORCZE I Z JEZYKIEM OPUSZCZAJA POMROCZNA.

> Zrobila to jak Cimusz z ubezpieczeniem sie powodzian.
          >
          > A mnie sie podoba ten pozew. Spoleczenstwo staje sie coraz bardziej
          wyedukowane
          >
          > prawnie. Taki proces powinno sie naglosnic szeroko wlasnie. Powinna odbyc sie
          > dyskusja spoleczna w mediach. I bylaby jeszcze raz okazja do zaproszenia
          > naszych politykow i ekonomistow aby wypowiedzieli sie publicznie co robia w
          tej
          >
          > sprawie i w jakim kierunku zmierzamy. Przy okazji powinno sie rozlizcyc
          > poszzcegolne partie. Pokazac tzn przypomniec ich slogany wyborcze i poprosic
          o
          > komentarz.
          > A co sie zrobilo?
          > Mala notka w prasie specjalistycznej. Orzeczenia juz sie nie poda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka