wulgarny_nick 30.10.06, 23:50 trzeba bylo pracowac w banku a nie na kolei. ludzie w banku dostali za darmo czesc panstwowego banku, na ktory inni pracowali w komunie. niech zyje kapitalizm, niech zyja banki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wajchowy kolejarze tez sie doczekają prywatyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:53 poza tym maja deputat weglowy, nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Dlaczego nie dostali akcji wszyscy obywatele??? 31.10.06, 16:04 przeciez panstwowe firmy nie sa wlasnoscia ich pracownikow ale nas wszystkich... pracownicy PKO i innych molochow ktorzy maja w dupie PETENTOW powinni teraz jesc z reki tym durniom ktorzy na nich pracuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu Po sprawiedliwość to sobie możecie iść do sądu, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:05 na kolei to przede wszystkim musi być porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Dlaczego nie dostali akcji wszyscy obywatele? IP: 193.242.104.* 01.11.06, 03:02 jaks sie nie podoba to zmien bank ! A akcje pracownicze to glownie srodki wypracowane juz po 1989 roku - bo pierwotnie po upadku komunt bank ten mial smiesznie male aktywa rzedu kilkudziesieciu milionow dolarow. Wspolnika Bagisika duzo pisal o tym w swojej ksiazce wyjasniajacej zasady dzialania oscylatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Jeszcze wierzysz w sprawiedliwość "społeczną"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 13:28 toż to pojęcie wymyślone przez rządzących dla głupiego ludu... łatwiej rządzić potulnym stadem wierzącym w zasady! życie to dżungla - tu się zjada i można być zjedzonym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcu Watahy górników kilka lat temu dostały odprawy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:07 żeby już sobie poszli i nie zawracali dupy. Teraz trzeba płacić im zasiłki i jeszcze rzucaja petardami. Oszaleć można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield69 Najwiekszy skandal w III RP ! IP: 200.46.75.* 31.10.06, 16:50 Wlasnie 15% akcji dla pracownikow prywatyzowanych firm uwazam za najwiekszy skandal w III RP. Zamiast tymi pieniedzmi zasilic fundusz emerytalny czyli ZUS dla tych ktorzy ten majatek tworzyli, to garstka szczesliwcow kupuje sobie samochody praktycznie gratis a emeryci klepia biede, pozostajac dalej na garnuszku wszystkich podatnikow. A ludzie krzycza, ze ZUS zdziera. A jak ma nie zdzierac skoro nie ma wplywow z prywatyzowanego majatku ? Przeciez Rafinerie Gdanska, Telekomunikacje Polska, Zaklady Paiernicze Kwidzyn i polskie banki nie byly tworzone przez ich obecnych pracownikow, wiec jakim prawem majatek calego narodu rozdaje sie za frajer grupkom wybrancow ? Z polskich politykow jedynie Janusz Korwin Mikke mowil glosno o tym absurdzie i jedynie on zasluguje na szacunek. Ta cala reszta to banda populistow, ktorzy aby dostac sie do zloba byli gotowi rozdac wszystko (co nie ich oczywiscie ) aby kupic sobie wyborcze glosy. Sam przepracowalem w Polsce ponad 20 lat, ale dzieki "slusznym" wyborom naszego spoleczenstwa los tego kraju juz mi wisi kalafiorem. Mam wracac do kraju, gdzie dostane 600 zl emerytury ? To chyba bedzie akurat na moje ubranie do trumny. Dziekuje, zostaje tu gdzie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saboth Re: Najwiekszy skandal w III RP ! IP: 195.136.30.* 31.10.06, 17:20 Akcje PKO BP pracownicy otrzymywali w zależności od tego ile lat przepracowali nie dostali ich ludzie którzy przepracowali kilka lat ale ci którzy charowali w PKO za komuny kiedy to były tam najniższe pensje, wszyscy pchali się do kopalń, hut itp. bo tam były przywileje książeczki G, wcześniejsze emerytury... A teraz mają pretensje że ludzie dostali to na co pracowali długimi latami!!! jeśli ta kasa poszłaby na ZUS itp to ubezy i komuch brali by jescze lepsze emeryturki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Najwiekszy skandal w III RP ! IP: 80.55.181.* 31.10.06, 18:33 I co twoj ojciec, zakladam ze go znasz, tez pchal sie do kopaln? watpie pewnie mu robota smierdziala, bo jak robil na kopalni to pieprzylbys takich glupot. Kopalnie przyjmuja pracownikow, przyjmij sie wypierdku, a poznie bedziesz wyglaszal swoje uwagi na temat gornictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp poprawki w tekscie do palanta powyzej IP: 80.55.181.* 31.10.06, 18:35 I co twoj ojciec, zakladam ze go znasz, tez pchal sie do kopaln? watpie, pewnie mu robota smierdziala, bo jakby robil na kopalni to nie pieprzylbys takich glupot. Kopalnie przyjmuja teraz pracownikow, przyjmij sie wypierdku, a pozniej bedziesz wyglaszal swoje uwagi na temat gornictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkkjkj Re: poprawki w tekscie do palanta powyzej IP: 192.158.55.* 31.10.06, 18:45 Dlaczego nazywasz obcego człowieka palantem? To tak wychowują na śląsku? Ja do kopalni nie poszedłbym bo praca tam ciężka, czytałem na forum. Ale Wy którzy tam mieszkacie po co tam idziecie skoro tak ciężko? A może wcale nie? Reasumując rób co chcesz, ale wara od mich podatków. Za ciężko, stań na kasie w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Re: poprawki w tekscie do palanta powyzej IP: *.zax.pl 01.11.06, 01:47 Czarnuchy z kopalń nie maja wiele w głowach(tyle co stary baran w torbie) Paszli won fedrować !!! Nie macie mózgu to cicho siedzieć bo nie zapłacimy Złodzieje Szubrawcy Czarna swołocz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkkjkj Re: Najwiekszy skandal w III RP ! IP: 192.158.55.* 31.10.06, 18:41 www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Co ty chłopie pier..lisz! IP: *.c27.msk.pl 01.11.06, 09:09 Pracownicy PKO harowali za komuny? I dlatego należy im się za darmo po 80 tysięcy? Gó.. im się należy! Tak samo harowało kilka milionów ludzi i nie dostali nic, a często wywalono ich na bruk, gdyż zlikwidowano ich zakłady. Rację ma twój przedmówca, że rozdawnictwo 15% akcji "pracowniczych" to największy polski skandal. Panienki z banków, darmozjady z TPSA, nieźle zawsze opłacani pracownicy KGHM, PKN czy Lotosu otrzymali za nic setki miliionów, które się im nie należało, bo przecież ten majątek wypracował cały naród. Cały polski naród, który przez całe lata komuny zarabiał kilkanaście dolarów, aby takie banki i zakłady mogły powstać i funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexxx Re: Najwiekszy skandal w III RP ! IP: *.tkdami.net 31.10.06, 17:20 A co oni prywatyzują???Przecież komuniści zostawili ruiny i wszystko rozkradli,tak od 17lat mówią wszyscy z prawej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
imw prawa strona ? 31.10.06, 18:37 na prawej stronie jest tylko UPR i część PO pozostali to różne odmiany lewicowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKO Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: 80.48.157.* 31.10.06, 19:07 A ja swoich akcji teraz nie sprzedam. Poczekam az pójdą w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlkorTradeSystem Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.centertel.pl 31.10.06, 19:18 System gry na kontraktach terminowych. Sprawdz i ocen czy Ci sie oplaci. Zobacz aktualny sygnal. www.alkortrade.biz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opcjoner Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 31.10.06, 19:32 juz cie poj... chyba z tym systemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan opcjonera Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:20 o kurde opcjoner ty tu? wszedzie opcjoner, na kazdej stronie, otwieram lodowke a tam tez wyskakuje opcjoner hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: 82.119.85.* 31.10.06, 20:33 Juz niedlugo kazdy co madrzejszy wyjedzie z tego kraju. Gdzie sie nie ogladniesz to albo ktos lekka reka dostaje kilkaset tysiecy , albo emeryture po 15 latach, itd, itp. Moge pracowac do 70 lat jesli to bedzie dotyczyc wszystkich. Juz tez mam dosc tego syfu, wkur..ia mnie jak slucham wypowiedz 40 letniego gornika emeryta, ze jak mu zabronia pracowac na emeryturze to jego zona bedzie musiala isc do pracy. Dalej jestesmy w pieprzonym komunizmie, jeszcze gorszym niz 20 lat temu. Wydawalo mi sie do niedawna ,ze cos sie w tym kraju zmienia, ze dobrym i wykszalconym ludziom bedzie sie zylo lepiej, a tu co chwile czytam ze ktos cos dostaje gratis.... kilkaset tysiecy, to komunalne mieszkanie w centrum Krakowa za 10 % wartosci, emeryturka na ktora beda sie skladac inni frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notek Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.internet.radom.pl 31.10.06, 23:06 Gdyby każdy co mądzrzejszy zaglosowal na Janusza Korwina Mikke, to teraz nie trzebaby bylo wyjezdzać z kraju. A wpływy z prywatyzacji powinny byc przeznaczone w calosci na fundusze emerytalne, wtedy obciazenia pracownicze bylyby mniejsze, a pracujacy nie baliby sie o swojy emeryture. Teraz z tego co wplacam na ZUS jedyne marny ochlap idzie na fundusz emerytalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.zax.pl 01.11.06, 01:52 Czarnuchy z kopalń nie maja wiele w głowach(tyle co stary baran w torbie) Paszli won fedrować !!! Nie macie mózgu to cicho siedzieć bo nie zapłacimy Złodzieje Szubrawcy Czarna swołocz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fortis Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:52 A ja jak wielki dureń przez 40 lat pracowałem w szkole. Zyski żadne, a strata ogromna w zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton dać nauczycielom tablicę i kredę w zamian... IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.06, 22:21 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedros Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.mmj.pl 31.10.06, 23:02 ja pracowałem na kopalni , dostałem 6 akcji wartych w sumie 300PLN , których i tak nie mogłem spieniężyć..... do d... z takimi prywatyzacjami Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? 01.11.06, 06:15 Mam w rodzinie osobe, która dostała takie akcje. Chce za nie kupic dziecku (dorosłemu, pracującemu dorywczo) mieszkanie. Obawia sie tej lawiny, która spowoduje spadek cen akcji. Jesli to nastapi ma zamiar odłożyć sprzedaż. Natomiast uważam, że ta prywatyzacja była jedną z najsprawiedliwszych i najsensowniejszych. Zresztą - zobaczymy! Tym ludziom - pracownikom PKO - to sie należało. Za jedną z najbardziej skandalicznych prywatyzacji uważam prywatyzację telekomunikacji. Z niej pieniądze zgarnął dr Kulczyk & co. I jakoś to nikogo nie boli. Nie oburza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrek pie... PRL i III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 09:53 Takich niesprawiedliwosci jest od cholery. Jeden czlowiek pracowal w PRL w zakladzie A i po prywatyzacji dostal akcje pracownicze za 200 tys. zl. Drugi czlowiek pracowal w zakladzie B i mogl wykupic 55 metrowe mieszkanie na wlasnosc za 4000 (cztery tysiace !!!) zl, odsprzedal je dwa lata pozniej za 150 tys. zl. Czlowiek C pracowal w PRL w szkole i ma teraz 1200 zl emerytury, podobno i tak to niezle, bo polowa mlodziezy tego narodu za tyle pracuje... Sprawiedliwosc spoleczna komuchow i III RP, psiakrew. No i dlatego ludzie glosowali na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: 82.177.48.* 01.11.06, 09:53 PKO BP, i tak dobrze zarobili i cena napewno nie zostanie zbita jak Wydawcy Wyborczej . A tu nie widać szansy odrobienia strat ,a tu jeszcze na przecenę idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: 212.122.223.* 01.11.06, 10:28 Uwazam,ze taki "prezent" z naszych wspolnych pieniedzy to przesada.Mysle,ze 99% ludzi nic nie dostala z wypracowanego przez siebie majatku panstwowego.Dlaczego ci urzednicy z okienek sa lepsi?No coz,kapitalizm.Tylko gdzie ta demokracja? Moja firma zostala zlikwidowana zaraz na poczatku lat 90-tych chociaz miala spory majatek.Wszystko rozeszlo sie po kosciach,pytanie kto to sobie przywlaszczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara pekaówka Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: 83.2.2.* 01.11.06, 21:42 A posiedź ty sobie jeden z drugim przez 30 lat w okienku i miej cierpliwość do obsługiwania tych z reguły upierdliwych ludzi i wtedy się wypowaiadaj. Jatam mam 4,000,00 akcji a wam guzik do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdfgfsdgSGS Re: Akcje PKO BP za tydzień zaleją giełdę? IP: *.15.228.47.oskbraniewo.pl 03.11.06, 10:47 Trzeba bylo isc pracowac do PKO a nie teraz zazdroscicie ludziom akcji ;] o co wam chodzi z dzieleniem sie miedzy wszystkimi obywatelami tymi akcjami ? hahaha smiech na sali ;] a czy Ty np. dzielisz sie swoja wyplata ze mna czy z moim wujkiem ? ilosc akcji PKO zalezy od tego ile dana osoba przepracowala lat w banku im dluzej tym wiecej akcji ;) nie myslicie nawet ile bycie bankowcem wymaga : szkolenia,siedzienia w papierach,tlumaczenia wszystkich nowosci itp. klientom,obsluga klientow,uczenia sie nawet w domu materialow z pracy itd. a taki gornik tylko bierze kilof i wali w kopalni zeby bylo cieplo w domach,prosta i nieskomplikowana robota dla nieuczacych sie osob tumany !!!:P wiem bo mam ojca w banku :) Odpowiedz Link Zgłoś