gornison 01.12.06, 07:41 a widzieliście portal dziennika? ja wszedłem z ciekawości bo chciałem porównać :) żenada. poziom nędznej bulwarówki- ten język. krótkie, proste zdania, kolokwializmy. to żadna konkurencja dla mojej ukochanej gazetki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawel Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? IP: *.admin.pk.edu.pl 01.12.06, 08:11 Zgadzam sie, to poziom Faktu-zreszta ten sam wydawca. Ale i tak zrobili ogromny postep bo jeszcze niedawno na stronie Dziennika mozna bylo zobaczyc jedynie zdjecia i biografie redaktorow:) Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:19 A za co tobie płaci Politechnika Krakowska? chyba nie za wpisywanie postów w godzinach pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:28 ersus napisała: > A za co tobie płaci Politechnika Krakowska? chyba nie za wpisywanie postów w > godzinach pracy? Bo ty, rozumiem, kablujesz na własny rachunek?... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz "Dziennik" ciągle reklamowany w TVP 01.12.06, 08:31 Ostatnio logo dziennika wyjątkowo często pokazuje się w TVP w wielu programach informacyjnych. Prorządowa gazeta zyskała sympatię prorządowej tvp Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: "Dziennik" ciągle reklamowany w TVP 01.12.06, 08:42 Poza TVP dziennikarze Dziennika pojawiają się w radiowej Trójce: Karnowski prowadzi tam rozmowy z politykami o 8:15. prowadzi w sposób dla mnie skandaliczny - gdy jego rozmówca wygłasza opinię nie po myśli Karnowskiego ten go zagaduje i przerywa. Jaki kraj tacy dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy TVP dawno zeszła na psy... IP: 62.233.204.* 01.12.06, 09:00 Wczoraj juz tvp3 podaławało non stop, że to nie Dziennik napisał o zabawie nazistów na Śląsku, ale portal dziennik.pl "Według portalu dziennik.pl (...)" - i tak dalej. Ktoś ma wątpliwości, ze po wywaleniu Bronka trafi on na ciepłą posadkę u Springera? Jeszcze nie wiadomo tylko, w którym periodyku. Loser. Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:33 Tak, gdyż pracuję jako tłumacz w domu. Wpisywanie postów na forum w godzinach pracy, jeżeli pracuje się w instytucjach publicznych, uważam za okradanie podatnika, czyli np. mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:48 ersus napisała: > Tak, gdyż pracuję jako tłumacz w domu. Wpisywanie postów na forum w godzinach p > racy, jeżeli pracuje się w instytucjach publicznych, uważam za okradanie podatn > ika, czyli np. mnie. A skąd wiesz, że Paweł robi to w godzinach pracy? Może jest studentem? Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:51 Być może, ale na forum o "jedzeniu bez końca" wpisalo się już dizsiaj Ministerstwo Finansów oraz Ministerstwo Transportu i Budownictwa, a tam na pewno nie ma studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 11:35 ersus napisała: > Być może, ale na forum o "jedzeniu bez końca" wpisalo się już dizsiaj Ministerstwo Finansów oraz Ministerstwo Transportu i Budownictwa, a tam na pewno nie ma studentów. No to zwracaj raczej uwagę panom/paniom z ministerstw a gdy nie masz pewności czy jest studentem czy pracownikiem to nie powinienieś mu zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 08:11 jakich pełno w mediach... Zapłcili za promocję lub sfinansowali sondaż i w barterze udostępnili go TVP. Więc czy tak czy siak zapłącili... Niech się lepiej Agora zajmie swoimi spadającymi długookresowo notowaniami na giełdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Za co zapłaci akcjonariusze Agory rok temu? 01.12.06, 08:13 Za papierki, które dziś są warte 1/3 tamtej ceny... Stąd wściekła nienawiść koncernu do konkurencji, która go wykończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Może coś więcej napiszesz bo ciężko mi się odnieść 01.12.06, 08:35 do Twojego posta... Barter mediowy to bezgotówkowa wymiana wzajemnych świadczeń. Dziennik zapłacił za sondaż i udostępnił go TVP, TVP w zamian za to udostępniła czas antenowy w TV. Ja wielokrotnie w swojej pracy miałem styczność z takimi wymianami. Tak samo jest np. w serialach TV - firma udostępnia za darmo samochód (który czasami jest rozbity w serialu) lub wypożycza ekipie samochody żeby ułatwić im logistykę, a w zamian w serialu pokazują samochód w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Może coś więcej napiszesz bo ciężko mi się od 01.12.06, 08:41 palestrina2005 napisał: > do Twojego posta... > Barter mediowy to bezgotówkowa wymiana wzajemnych świadczeń. > Dziennik zapłacił za sondaż i udostępnił go TVP, TVP w zamian za to udostępniła czas antenowy w TV. To w końcu zapłacił za sondaż czy za reklamę? W samej tvp nie wiedzą a ty wiesz? Zresztą Dzoennik nie zapłacił za sondaż tylko go współfinansował - tvp też płaciła. Dziennik również wykorzystywał dane z sondażów. No ale rozumiemy - jest w końcu gazeta prorządowa to trzeba ją wspierać. Chłopcy chcieli dobrze lecz wyszło jak zawsze i wieczów wyborczy w wykonaniu dziennikarzy tvp i dziennika to był niezły kabaret. Jesli równie profesjonalnie pracują na codzień to tłumaczy dlaczego dziennik jest taki przeciętny. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Może coś więcej napiszesz bo ciężko mi się od 01.12.06, 08:52 Jak współfinansowali sondaż to też zapłacili. Jak zrobili wspólne przedsięwzięcie i partycypowali w kosztach to dostali czas antenowy. Niec nie widzę w tym złego. GW zdaje się robiło wspólną akcje z TVN i może mieli mniejszą oglądalność i się wkurzają... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Palestrina wie! 01.12.06, 18:09 jimmyjazz napisał: > > To w końcu zapłacił za sondaż czy za reklamę? W samej tvp nie wiedzą a ty wiesz > ? Pewnie, że wie! A jak nie wie, to wymyśli. Nie na darmo przedstawia się jako "myśliciel"... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Promocja lub czasopisma... :-) 01.12.06, 08:30 palestrina2005 napisał: Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... > jakich pełno w mediach... > Zapłcili za promocję lub sfinansowali sondaż... A tego, że ktoś tu coś w TVP fałszuje, to już nie zauważasz? To to "nasza" TV? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Promocja lub czasopisma... :-) 01.12.06, 08:31 taziuta napisał: > palestrina2005 napisał: > Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... > > jakich pełno w mediach... > > Zapłcili za promocję lub sfinansowali sondaż... > > A tego, że ktoś tu coś w TVP fałszuje, to już nie zauważasz? To to "nasza" TV? Miało byc: Bo to, a nie to to :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Promocja lub czasopisma... :-) 01.12.06, 08:36 Co fałszuje ??? - takie bartery są powszechne w mediach... Wiem bo sam czasami się takimi rzeczami zajmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
t.g Re: Promocja lub czasopisma... :-) 01.12.06, 08:45 Czołowy myślicielu, fałszuje i nawet się z tym nie kryje, nawet zeznań nie uzgodnili, raz pokazują jedno innym razem drugie... podwójna księgowość? ;) A Warszawa za HGW przepraszać nie musi, przeprasza już od kilku lat za 'spieprzaj dziadu' i potem marionetkiewicza, nareszcie może ochłonąć. Widać (słychać i czuć), że warszawiak z ciebie jak zkdt Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 08:47 Barter, nie barter. TVP finansowana jest również z mojego abonamentu, jest telewizją PUBLICZNĄ, a nie rządową!! W związku z powyższym mam prawo oczekiwać wielostronnego naświetlania różnych spraw publicznych, wielości poglądów, a nie tylko doopków z Axel Springera! Doopków ewidentnie nieobiektywnych. I tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 09:19 TVP ma też zarabiać - płacą im za reklamy, płacą im za bartery ... dzieki temu możesz płacić niższy abonament (swoją drogą ten abonament wg mnie to bzdura)... Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 09:40 Co powiedziałbyś/-łabyś, gdyby zamiast Dzienika TVP w podobny sposób zaprosiła dziennikarzy z NIE? :-) Dalej byłby to tylko barter? Użyj trochę swoich szarych komórek i zrozum, że TVP, to nie telewizja pana Józka, Franka czy Tadka, tylko telewizja PUBLICZNA i że ów przymiotnik zobowiązuje do czegoś! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 10:55 Przeciwko barterowi z Dziennikiem, Rzeczpospolitą, Faktem, Super Expresem, GW, Życiem i innymi w miarę w miarę normalnymi czasopismami nic nie mam... To biznes... a TVP powinna zarabiać na siebie tak żebyśmy nie musieli płacić tego głupiego abonamentu... A barter z "NIE" to trochę kompromitacja dla poważnej stacji jak TVP... TVP musi dbać o swój wizerunek... Ale w sumie... co tam... jakby zrobili taki barter w programach po 23.30 typu jakaś tam "Różowa seria" czy "Erotyczne opowieści" to może być - nawet to by pasowało. Urban nadawałby się świetnie jako wprowadzający do takiego programu i jakby zapłacił w barterze (np. płacąc częściowo za zakupiony serial) to ja osobiście nic nie miałbym przeciw temu... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O co chodzi Michnikowi ? Zwykły barter .... 01.12.06, 18:14 p406_737u napisał: > Co powiedziałbyś/-łabyś, gdyby zamiast Dzienika TVP w podobny sposób zaprosiła > dziennikarzy z NIE? :-) Dalej byłby to tylko barter? Użyj trochę swoich szarych > komórek i zrozum, że TVP, to nie telewizja pana Józka, Franka czy Tadka, tylko > telewizja PUBLICZNA i że ów przymiotnik zobowiązuje do czegoś! Nie zapominaj, że TVP jest już ODZYSKANA i aktualnie jest to TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Grupa Trzymająca Władzę robi wszystko, 01.12.06, 08:17 by osłabić GW, bo ma Michnika za głównego wroga IV RP. Zamiast posyłać innego Rywina z propozycją łapówki i przychylności dla GTW, wzmacnia konkurencyjny springerowski Dziennik. Nie robi tego jednak za swoje pieniądze, ale za abonament dla TVP. Jest to najnowszy (ale nie jedyny) przykład na czym polega moralna odnowa i naprawa RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Ciekawe ile poszło kasy pod stołem IP: 62.233.181.* 01.12.06, 08:24 TVP jest przecież w łapach Porąbanych i Solegliwych z nadania Kaczorów i Krukowej . Co za światła elyta . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ciekawe ile poszło kasy pod stołem 01.12.06, 18:17 Gość portalu: tadeusz napisał(a): > TVP jest przecież w łapach Porąbanych i Solegliwych z nadania Kaczorów i > Krukowej . Co za światła elyta . Nie na darmo zajmuje ostatnie miejsce w sondażach, po TVN i Polsacie. I to we wszystkich badanych "konkurencjach". Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:43 A czy dziennikarze GAzety Wyborczej występują w TVP w charakterze komentatorów ze względu na swa niezmiarzoną mądrość? Innymi słowy, przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 08:54 ersus napisała: > A czy dziennikarze GAzety Wyborczej występują w TVP w charakterze komentatorów > ze względu na swa niezmiarzoną mądrość? Innymi słowy, przyganiał kocioł garnkow > i. Nie o to chodzi, kto mądrzejszy, bo nie wiadomo nawet jak to "miarzyć" (patrz wyżej). Jeśli jednak na 9 redaktorków w studio 7 jest od springera, to małe przegięcie pały, nie sądzisz? Znów mamy wierzyć w jedyny słuszny ogląd sprawy? "Dziennik z partią, naród z Dziennikiem"? Przerabialiśmy to już i dziękujemy za więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 09:00 Owszem, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że ci wszyscy komentatorzy z róznych redkacji pojawiają się w telewizji z uwagi na to, co mają do powiedzenia, a nie dlatego, że wydawcy prasy dogadują się z telewizją. Siedmiu redkatorów z jedej gazety to wprawdzie przesada, ale z drugiej strony jeżeli o tym, że jakiś dziennikarz pojawia się w telewizji, przesądza fakt, że jakieś wydawnictwo promuje jakiś tytuł, to mi jest wszystko jedno, czy w jednym pogramie telewizja realizuje umowę z jednym wydawnictwem czy jednocześnie z kilkoma. Wolałbym słuchać komentatorów kompetentnych, a nie "promowanych". Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 09:13 Czy tak samo byś mówił, gdyby w redakcji TVP zamiast siedmiu dziennikarzy Dziennika było siedmiu dziennikarzy z NIE Urbana? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 09:27 A czy możesz wskazać program publicystyczny, w którym o "obsadzie" komentatorów NA PEWNO nie decydują względy promocyjno - finansowe? Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 09:44 Nie, bo nie znam żadnych szczegółow realizacji takich programów. Zazwyczaj przynajmniej zachowuje się pozory pluralizmu poglądów, zaprasza się wielu rozmówców, wypowiada wiele opinii. Tu mieliśmy do czynienia z nachalną propagandą. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
ersus Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? 01.12.06, 09:54 Ależ mi właśnie o to chodzi, że zamiast pluralizmu poglądów mamy pozory pluralizmu poglądów. W tym przypadku tych siedmiu dziennikarzy "dziennika" też mogło mieć pluralistyczne poglądy, chyba że założymy, że dziennikrze nie mają swoich poglądów, tylko wyrażają "jedynie słuszne" poglądy swoich redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Axel zapłacił pomocą w wywaleniu Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 08:49 Axel zapłacił za darmową reklamę uajwniając całkiem "przypadkowo" właśnie teraz zdjęcia ukochanych dzieci Giertycha. Teraz, gdy PiS kombinuje, jak się pozbyć Konia. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Axel zapłacił pomocą w wywaleniu Giertycha 01.12.06, 08:55 Też uważam, że te nazistowskie wybryki zostały pokazane, by zrobić miejsce w rządzie Marcinkiewiczowi. To oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Axel zapłacił pomocą w wywaleniu Giertycha IP: *.chello.pl 01.12.06, 08:56 ech gazetka gazetka... juz sie nie maja czego przyczepic... pewnie gdyby to byli dziennikarze wyborczej to by sie slowem nie zajakneli... a ze "der" dziennik - jak to w gw sie mowi, to zaraz afera na miare rywina... a co portalu dziennika - to moze jeszcze mu troche brakuje bo dopiero startuje, ale: 1. co do tresci nie rozni sie zbytnio od gazety.pl - wiec skad te porownania do faktu ? 2. na forum nie ma zbyt wielu wyznawcow gw i dzieki temu istnieje jakas dyskusja a nie tylko tyrady o wielkosci gw, moadrosci michnika i wyzywania od pisuarow :) Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew błędna teza 01.12.06, 09:15 pkt 3 dotyczący braku zwolenników świadczy o czymś zupełnie innym. Nikt z czytających GW nie będzie pisał psalmów chwalących gazetę. Czytelnicy GW są na trochę innym poziomie, potrafią dyskutować o sprawach i problemach. Bez sensu byłoby chwalenie gazety, w której są lepsze i gorsze publikacje. Ludziom wystarcza wypowiadanie się na określone tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
memhos A za co TVN zaplacil GW? :-P 01.12.06, 09:05 - Podczas II tury to oni wspolpracowali. Ladnie tak sie czepiac konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Oj boli was ten Dziennik, boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:11 . Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Oj boli was ten Dziennik, boli. 01.12.06, 09:15 Nie dziennik, tylko telewizja publiczna, która za nasze pieniądze jest finansowana i powinna być różnokolorowa. Dziennik nas nie boli - nie musimy go kupować - boli że na zasze pieniądze i bez pytania kupuje jego usługi TVP! Nie rozumiesz, czy tylko rżniesz głupa? Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Kilkadziesiąt milionów złotych .... 01.12.06, 09:14 ... straciła Gazeta/Agora przez Dziennik :))). Teraz - gdyby np. jakaś staruszka przewróciła się przed siedzibą Dziennika i obiła sobie kolano - to Gazeta (o ile ją dobrze znam) napisze, że to Axel Springer morduje starszych ludzi :)). ps. ten artykuł bardzo szybko zniknął z pierwszej strony portalu - nie chcieliście się dalej kompromitować ? wirtualnemedia.pl/document,,1019531,Nizsza_cena_GW_zmniejszy_zysk_Agory_o_kilkadziesiat_mln_zl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rry Za co Axel Springer zapłacił TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:13 dziennik.pl lepszy od gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Za co Axel Springer zapłacił TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 08:19 Chyba ślepi jesteście i nie widzicie różnicy... Gazeta.pl to portal ogólnotematyczny i biznesowy, dziennik.pl to dodatek do gazety , podobnie jak rzeczpospolita.pl Widzę, że wielu z was mało interesuje własne myślenie. To dobrze, że jest kolejny portal informacyjny o innym podejściu do przedstawiania informacji i innej linii 'ideologicznej' niż przez lata jedynie słuszne GW. Chyba dzięki temu, czytająć informację z różnych źródeł można wyciągać jakieś własne wnioski, o ile wogóle ktoś chce je wyciągać.. bo zawsze lepiej dołączyć do chóru malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś