Dodaj do ulubionych

Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n...

03.01.07, 23:42
parodia
Obserwuj wątek
    • Gość: toto Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n... IP: *.fbx.proxad.net 03.01.07, 23:43
      ilu jeszcze kolesi zostalo bez stolka, a ile stolku zostalo bez kolesi?
      • Gość: toto mialo byc "stolkow" IP: *.fbx.proxad.net 03.01.07, 23:47
        mialo byc "stolkow"
        • Gość: mleczarz Skrzypek na Dach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:43
          youtube.com/watch?v=sAmw3sFcvyE

Gdybym był bogaczem ja ba da ba da ba ja ba da ba du
          Cały dzień bym ja ba da ba da
          Gdybym ja był wielki pan

Pracy bym się brzydził ja ba da ba da ba ja ba da ba da
          Gruby portfel gdybym to ja miał
          Gdybym ja był wielki pan

Zbudowałbym dom najwyższy na świecie
          W samym by sercu miasta stał
          A schodów byłoby bez liku w nim
          Okropnie dużo w górę i ciut ciut w dół
          Na zewnątrz też bym miał
          Bo tak sobie wymarzył bym

Cały dzień bym ja ba da ba da
          Gdybym ja był wielki pan

Gruby portfel gdybym to ja miał
          To byłbym ja

To byłbym właśnie ja
          Gdy coś jak nie stworzył oraz lwa
          Czemuś uparł się że właśnie ja
          Zgubiłbym Twój boski cały świat
          Gdybym ja był wielki pan

Gdybym ja był wielki pan
          • absurdello A jeszcze niedawno w radiu się zastrzegał, że 04.01.07, 01:28
            nie będzie startował na stanowisko pierwszego skrzypcowego ;))))

Jak to ludzie szybko zmieniają poglądy i postanowienia ...
            • Gość: robert-gwizdowski W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany :))))) IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.07, 01:55
              ....Sławomir Skrzypek .... zapowiedział, że ...
              będzie dbał o wartość polskiego pieniądza. ....
              ...jeżeli nie będzie to pociągało za sobą ryzyka
              wzrostu inflacji, będzie także brał pod uwagę w
              zrost gospodarczy. - Stawiam na transparentność
              banku centralnego ....

....Skrzypek rozbił profesjonalny ......
              ...i domagał się autolustracji pracowników.

HURRA !!
              NARESZCIE UCZCIWY, MYŚLĄCY W KATEGORIACH
              POLSKIEJ RACJI STANU PREZES NBP !!!!!!!!!!!!
              • poszeklu Re: W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany 04.01.07, 04:10
                NAJWAZNIEJSZE, zeby Blacer poszedl siedziec.
                Zasluzyl na przyzwoita cele.

Gość portalu: robert-gwizdowski napisał(a):

> ....Sławomir Skrzypek .... zapowiedział, że ...
                > będzie dbał o wartość polskiego pieniądza. ....
                > ...jeżeli nie będzie to pociągało za sobą ryzyka
                > wzrostu inflacji, będzie także brał pod uwagę w
                > zrost gospodarczy. - Stawiam na transparentność
                > banku centralnego ....
                >
                > ....Skrzypek rozbił profesjonalny ......
                > ...i domagał się autolustracji pracowników.
                >
                > HURRA !!
                > NARESZCIE UCZCIWY, MYŚLĄCY W KATEGORIACH
                > POLSKIEJ RACJI STANU PREZES NBP !!!!!!!!!!!!
                • uchachany NBP odzyskany! Wkrótce zostaniemy milionerami! 04.01.07, 06:35
                  • uchachany Nareszcie Prawdziwy Polak - Genetyczny Patriota 04.01.07, 07:24
                    na stolcu szefa NBP! Będziemy mieli wreszcie Prawdziwie Polskie, Genetycznie
                    Patriotyczne Złotówki (albo miliony złotówek :-D)!
                • Gość: joris Re: W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany IP: *.speed.planet.nl 04.01.07, 10:40
                  To nic, ze sie ma komputer, mozna dalej byc glebokim idiota.
              • Gość: joris Re: W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany IP: *.speed.planet.nl 04.01.07, 10:39
                To nic ,ze sie ma komputer, dalej mozna byc idiota - p. robert.gwizdowski.
              • Gość: Artur Re: W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany IP: 195.85.249.* 04.01.07, 11:13
                Powieneś chodzić za prof. Balcerowiczem na kolanach w podzięce bo dzisiaj
                chodziłbyś do sklepu po mleko z workiem pieniędzy.
                • wikal Re: W_a_ż_n_e__że__B_a_l_c_e_r__wykat apultowany 04.01.07, 16:43
                  Chłopaki, nie gorączkujcie się i nie odpowiadajcie na posty tych matołków,
                  którzy powinni zlustrować sobie mózgi. Niech sobie te szekle i gwiazdowskie czy
                  jak tam się zwą, dyskutują we własnym gronie i we własnym stylu. Takich łbów
                  zakutych się nie przerobi. A co do nowego prezesa, to uważam, że nie należey go
                  skreślać na starcie - pożyjemy, zobaczymy. Mogło być gorzej, mógł być naprawdę
                  Marcinkiewicz albo i Gosiewski czy jakiś inny "mierny, ale wierny". Przyszły
                  prezes NBP jest nieźle wykształconym ekonomistą, nie znamy jeszcze dobrze jego
                  poglądów. Giełda na razie poleciała w dół, ale zobaczymy, jak się zachowa za
                  tydzień, gdy już go wybiorą (to jedno jest pewne - republika kolesi działa
                  sprawnie), wysłuchamy, co powie. Prezesura NBP to odpowidzialne stanowisko,
                  spory kawałek władzy. Gdy już ją dostanie, wcale nie musi zawsze słuchać
                  kaczych nonsensów. Poza tym do Kaczyńskich chyba dotarło, że swoją władzę i
                  notowania zawdzięczają nieprawdopodobnemu szczęściu, jakim jest boom
                  gospodarczy wypracowany przez wszystkie poprzednie rządy (choć podobno III RP
                  to było pasmo katastrof i porażek). Może dla własnego interesu dalej będą
                  wmawiać takim szeklom i gwiazdowskim, że to ich zasługa i przynajmniej spróbują
                  nie zepsuć tego, co jest. Bo że niczego w gospodarce nie zbudują, to pewne.
              • jolka707 Cesarz polskiej finansjery odszedł ... 04.01.07, 11:31
                I bardzo dobrze. To jemu zawdzięczamy zastój w budownictwie
                mieszkaniowym - odrzucenie kas budowlanych. Jemu zawdzięczamy schładzanie
                gospodarki i blokadę rozwoju poprzez astronomiczne odsetki. On jest
                współwinny za 20% bezrobocie poprzez kontrowanie wszelkich działań
                prozatrudnieniowych. Klan decydentów do których należała Bochniarzowa z
                Lewiatana, , Blida, Kwaśniewski i inni spauperyzował polskich pracowników i
                uczynił z nich nędzarzy bez żadnych praw. Bankom zaś i obcemu
                kapitałowi wymościł super sytuację i doprowadził je do ogromnych zysków,
                niestety we większości wywożonych z Polski. Zobaczycie jaka będzie
                różnica !!
                • Gość: mafiozo-z-nbp B_o_k_a_s_a__N_B_P__spławiony_:)) ))))))))))))))))) IP: 210.91.29.* 04.01.07, 13:20
                  jolka707 napisała:

> I bardzo dobrze. To jemu zawdzięczamy zastój w budownictwie
                  > mieszkaniowym - odrzucenie kas budowlanych. Jemu zawdzięczamy schładzanie
                  > gospodarki i blokadę rozwoju poprzez astronomiczne odsetki. On jest
                  > współwinny za 20% bezrobocie poprzez kontrowanie wszelkich działań
                  > prozatrudnieniowych. Klan decydentów do których należała Bochniarzowa z
                  > Lewiatana, , Blida, Kwaśniewski i inni spauperyzował polskich pracowników i
                  > uczynił z nich nędzarzy bez żadnych praw. Bankom zaś i obcemu
                  > kapitałowi wymościł super sytuację i doprowadził je do ogromnych zysków,
                  > niestety we większości wywożonych z Polski. Zobaczycie jaka będzie
                  > różnica !!

balcerowicz to
                  ojciec polskiego hiper-bezrobocia
                  i nędzy 20 milionów Polaków na rzecz
                  gigantycznego wzbogacenia się
                  obcej finasjery w Polsce

oto osiągnięcia agenta balcera:
                  Polska ogołocona z własnych banków !
                  z przewartosciowaną dla celów spekulacyjnych
                  obcej finasjery złotówką
                  40 proc. bezrobocie wsród młodzierzy !!!!
                  20 proc. bezrobocie zdolnych do pracy (jak w Afryce !!!)
                  20 milionow Polakow ponżej granicy ubóstwa
                  ucieczka milionów wykształconych Polaków za granicę !!!
                  8 milionów niedożywionych dzieci !
                  katastrofalna depopulacja !

a z drugiej strony:
                  czerwoni multimilionerzy jak
                  michnik, kwach, balcer itp.
                  i esbeccy multimiliarderzy jak
                  kluczyk, gazowaty, kruze itp.
                  oraz
                  średnia esbecka renta 5000 zł !
                  itd. itd.
                  • uchachany Nic to! IV RP te banki z powrotem upaństwowi! 04.01.07, 13:32
      • babariba-babariba Kononowicz, Kononowicz!!! 04.01.07, 06:14

--
        Kononowicz,Kononowicz!!!
        • Gość: japan robot dentak Re: Kononowicz, Kononowicz!!! IP: 217.116.100.* 04.01.07, 14:23
          wybrałeś parchawy'poczwarny potworku znowu skrzypka-ekonoma-debila
          zmarnowałeś sprawę EURO gdy nadarzyła się dla Polski najlepsza z możliwych
          historyczna chwila...
          obyś szczezł ze swoim krótkonogim kartoffel - braciszkiem ze swe głupie decyzje
          pakujesz nam wałęsową "POLSKIE" w głupoty i ciemnoty mieliznę!
    • Gość: qwerty Boże chroń Polskę.... IP: *.chello.pl 03.01.07, 23:43
      .
      • hetman131 Re: Boże chroń Polskę....Za pózno !! 04.01.07, 00:16
        Ratuj swoje pieniądze... Wymien zanim bedzie za pózno!
        • Gość: marcy Mamy bananową republikę. IP: 193.192.62.* 04.01.07, 00:29
          Każdy może zarządzać bankiem narodowym,
          wystarczy że jest pupilem el comendante.

Takiego cyrku się nie spodziewałem.
          To ma być ta zapowiadana uczciwość?

Rzygać się chce.

--
          www.gdziejestmaciek.prv.pl

• Gość: kaktus Re: Mamy bananową republikę. IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:32
            No wlasnie... A oni sie dopiero rozkrecaja...
          • popapruch Re: Mamy bananową republikę. 04.01.07, 03:09
            Gość portalu: marcy napisał(a):

> Każdy może zarządzać bankiem narodowym,
            > wystarczy że jest pupilem el comendante.
            >
            > Takiego cyrku się nie spodziewałem.
            > To ma być ta zapowiadana uczciwość?
            >
            > Rzygać się chce.
            >

a ile latek miales jak balcer nastawal?
            kim on jest i skad to wiesz?
          • Gość: kit Re: Mamy bananową republikę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:02
            Gość portalu: marcy napisał(a):
            > Każdy może zarządzać bankiem narodowym,
            To jest święta prawda. Nawet największy debil z całej RP nic nie może zrobić
            złego polskiej złotówce. NBP ma na nią niestety najmniejszy wpływ. Dlatego nie
            rozumię, o co tyle krzyku. Balcerowicz w NBP brał tylko kasę i nic nie robił,
            bo na tym to polega. Balcerowicz całe zło zrobił jak był w rządzie.
      • Gość: kaknek Re: Boże chroń Polskę.... IP: *.dsl.bell.ca 04.01.07, 05:32
        lcerowiczem ,kwache tak ze
        nie ma na oc liczyc.

Kak
    • bravor hmm balcerowicz... 03.01.07, 23:45
      Balcerowicz musi odejść, i odchodzi, dobrze, że nie przyspawał się do
      kaloryfera, a przecież mógł. pamięć o balcerowiczu będzie trwała, będzie
      przekazywana z pokolenia na pokolenie.
      • w.s3 Re: hmm balcerowicz... 04.01.07, 01:07
        Pamięć pozostanie dzięki skutecznej obromie złotówki przed zakusami
        niedouczonych 'polityków'.
    • Gość: Cyborg B-21 Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:46
      Kontrola jakości odbioru dostaw.
    • Gość: Kazik z Gorzowa Brawo Sławek!! IP: 62.29.166.* 03.01.07, 23:47
      Będziemy razem chodzić na sushi, mam fajną książkę o bankach. Są obrazki.
    • lucjan.drobosz Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n... 03.01.07, 23:49
      No to koniec łapanki. Już się bałem, że przyjdą po mnie. - Skończyłem
      technikum ekonomiczne. Szkoda, że "Balcerowicz musi odejść".
    • presentation1 Dla lewactwa...... 03.01.07, 23:49
      murowanym kandydatem bylby Lenin.I doswiadczenie i praktyka...Wszystko na miejscu.
      • bravor Re: Dla lewactwa...... 03.01.07, 23:51
        tylko mu się żona puszczała ze stalinem.
        • presentation1 Re: Dla lewactwa...... 03.01.07, 23:51
          Co tam zona .Idea wiecznie zywa.
          • presentation1 Za Gazeta........................... ........ 03.01.07, 23:57
            Sławomir Skrzypek ma 42 lata. Jest Absolwentem Politechniki Śląskiej w Gliwicach oraz magistrem nauk ekonomicznych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Uzyskał dyplom MBA na University of Wisconsin - La Crosse, z rozszerzonym programem w zakresie finansów oraz dyplom Business Management Uniwersytetu Georgetown.

Ponadto ukończył studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakresie Zarządzania Aktywami i Pasywami w Polskim Systemie Bankowym oraz na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.

Skrzypek odbył praktyki w biurze kongresmena w Kongresie Stanów Zjednoczonych w Waszyngtonie (praca legislacyjna w zakresie bankowości i finansów) oraz przy Misji Polskiej ONZ w Nowym Jorku (programy finansowe UNDP). Ukończył m.in. kurs doradców inwestycyjnych.
            Obecny viceprezes PKO.Czy potrzeba wieksze rekomendacje?
            • strzelec51 Dyplomow ci u niego w brod, ale: 04.01.07, 00:06
              Politechnika Slaska to inzynieria a nie gospodarowanie pieniazkami. No, chyba,
              ze nazwiemy to... majstrowaniem przy pieniazkach.

SGH, mgr ekonomii - plus dla Skrzypka tu.

MBA to business management czyli zarzadzanie - ogolnie, np. planowanie schematu
              organizacyjnego firmy, pisanie tzw. "business plan". Chyba, ze ze specjalnoscia
              - ksiegowanie.

Imponujace na pierwszy rzut oka CV w dziedzinie wykasztalcenia moze okazac sie
              nader cienkie w praktyce bo tez i nie bardzo mial kiedy "przekuc w czyn" swoja
              wiedze teoretyczna. Przydalyby sie jednak mocniejsze rekomandacje.
              • presentation1 Re: Dyplomow ci u niego w brod, ale: 04.01.07, 00:09
                bardzo plytki jestes.Twoim marzeniem jest typ typu Balcerowicza.Nie bedzie.Idzie na lepsze i tak juz bedzie.A twoje argumenty?Takie same jak to ze magistrem byl twoj idol Kwasniewski.Coz magister to magister
                • stara_twojej_starej Re: Dyplomow ci u niego w brod, ale: 04.01.07, 00:17
                  presentation1 napisał:

> bardzo plytki jestes.Twoim marzeniem jest typ typu Balcerowicza.Nie bedzie.Idzi
                  > e na lepsze i tak juz bedzie.A twoje argumenty?Takie same jak to ze magistrem b
                  > yl twoj idol Kwasniewski.Coz magister to magister

Odezwał się "głęboki"...
                  Skąd się tacy jak ty biorą? To jakaś choroba genetyczna? Przesadziłeś z lekami? Matka cię nie kochała?

----
                  swsts.blox.pl/html
                  • Gość: ja Re: Dyplomow ci u niego w brod, ale: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.07, 07:32
                    bardziej do presentation1:
                    a moglbys sie jeszcze doszukac jakichs prac naukowych dotyczacych gospodarki lub
                    finansow w makroskali? Jesli sadzisz, ze wystarczy skonczyc mase studiow, nawet
                    jesli bylyby na wysokim poziomieto chyba sie mylisz. Jedynie to nie daje
                    kwalifikacji, zeby zostac prezesem banku centralnego.

• strzelec51 Rzeczywiscie plytki 04.01.07, 00:29
                  wszak pobieznie bardzo wskazalem na niekompatybilnosc wyksztalcenia kandydata na
                  prezesa. A o braku doswiadczenia zawodowego to juz w ogole... Mea culpa, mea
                  culpa, mea culpa maxima.

P.S. Ale skad u wasci przypuszczenie, ze ja z tym, no, Kwasniewskim? Jesli juz
                  "idol" to niech bedzie Billy. ;-)
                • puch4cz Re: Dyplomow ci u niego w brod, ale: 04.01.07, 04:24
                  Prezydent, a Prezes NBP to chyba troche inne wyksztalcenie, nieprawdaz? Co to w
                  ogole za szkoly w Wisconsin? Pierwsze slysze. A moze University of Phoenix
                  Online Degree? Nie badz smieszny.
                  • strzelec51 .University of Wisconsin 04.01.07, 05:11
                    Nie zapedzajmy sie.
                    Kazdy stan w USA ma publiczna wyzsza uczelnie sponsorowana niejako, zarzadzana i
                    dofinansowywana przez wladze stanowe (rzeklbys - panstwowy uniwersytet). Jest
                    ich zatem... 50. Wszystkie sa na przyzwoitym poziomie, niektore z nich, np.
                    University of California (zwlaszcza kampus w Berkeley) czy University of
                    Michigan (Ann Arbor) naleza do najscislejszej czolowki krajowej.

University of Wisconsin Harvardem czy Yale moze i nie jest ale akredytacje ma
                    przyzwoita i nikomu wstydu nie przynosi (choc byloby moze i lepiej gdyby pan
                    Skrzypek zrobil MBA na glownym kampusie a nie w mniejszej filii w...)
                    • Gość: acton Re: .University of Wisconsin IP: *.171.79.214.crowley.pl 04.01.07, 13:14
                      Program MBA na University of Wisconsin-La Cross miesci wsrod 15 najlepszych
                      programow w USA; a Georgetown University w Washington DC jest jednym z
                      najlepszych uniwersytetow. Pan Skrzypak ma stosowne "credentials". Zupelnie nie
                      rozumiem w czym dyplom czerwonego SGH moze byc lepszy? Pamietajmy, ze w
                      rankingu uczelni swiata, najlepsze polskie uczelnie znalazly sie dopiero w
                      czwartej setce (UJ byl bodaj najwyzej). Polskie uczelnie sa tak samo skazone
                      korporacjonizmem jak kazdy inny zawod i zatrudnione tam "kadry" bronia przede
                      wszystkim swoich wlasnych interesow.
                    • Gość: Bajki z kaczolandu Re: University of Wisconsin - tylko ktory z nich? IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 04.01.07, 20:28
                      To nie jest tak panie "strzelec51", ze w USA jest
                      50 stanowych (publicznych) uczelni... bzdura!
                      Zazwyczaj bywa tak, ze poszczegolne stany utrzymuja
                      (i traktuja jako "stanowe") wiecej (kilka do kilkunastu)
                      uczelni. Stad, np. na Florydzie jest dziesiec,
                      lub jedenascie uczelni "stanowych" (i te uczelnie,
                      czy uniwersytety wcale nie musza miec w nazwie
                      "stanowy" (state)). Naleza one do systemu
                      uczelni stanowych ale maja odrebna osobowosc
                      prawna, prezydenta, administracje oraz
                      kadre naukowo-dydaktyczna - nie sa
                      to wiec "rozne kampusy tej samej uczelni"!

P.S. W czolowce programow MBA w USA (75 najlepszych)
                      znalazlem tylko University of Wisconsin Madison
                      (a to zupelnie inna uczelnia niz "University of
                      Wisconsin La Crosse").
                      • strzelec51 Re: University of Wisconsin - tylko ktory z nich? 04.01.07, 20:56
                        Spokojnie, bez nerwow: Napisalem, ze KAZDY stan ma swoja publiczna uczelnie.
                        Powinienem rzeczywiscie zaznaczyc, ze CO NAJMNIEJ JEDNA.

Ale jest tylko jeden uniwersytet (na stan) o nazwie University of... (Alabama,
                        California, Florida... Wisconsin.

Temat nie jest wart tu szczegolowego rozwazania, chodzilo mi o wskazanie na
                        fakt, ze Uniwersytet Stanu Wisconsin to nie zadne tam "fly by night", online
                        dyplom w 4 tygodnie bez egzaminow, ale calkiem powazna i renomowana instytucja -
                        nawet jezeli nie miesci sie na owych pierwszych 75 miejscach.

Nawiasem mowiac University of Wisconsin - Madison to ta sama uczelnia,
                        (University of Wisconsin System) co - La Crosse tylko inny kampus. Tych
                        kampusow uczelnia ta ma... 26! z czego 13 oferuje pelne 4-letnie studia.

Wiecej ----> <http://www.wisconsin.edu/campuses/>

• Gość: ha Re: Dyplomow ci u niego w brod, ale: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 07:28
                  magister ma być prezesem NBP???

To ja mam mnóstwo kandydatów, też mają magistra. I nawet niektórzy od kilku lat
                  pracują w bankowości - czy to znaczy, że nadają się?

Ta nominacja to policzek dla ekonomistów po prostu.
            • trasat Re: Za Gazeta........................... ........ 04.01.07, 00:11
              Tez mam dyplom amerykanskiej uczelni po krótkim kursie bankowym, ale nigdy sie
              tym nie chwaliłem, bo chyba nie wypada.
              • presentation1 Re: Za Gazeta........................... ....... 04.01.07, 00:12
                Jelopa jestes.Nie potrafisz sie sprzedac.
            • Gość: flu Re: Za Gazeta........................... ........ IP: *.icpnet.pl 04.01.07, 00:13
              trzeba...na naszych uczelniach nawet profesorowie wykładający makroekonomie przyznają się, że nie wiedzą wielu rzeczy, nie rozumieją pewnych zależności. właśnie dlatego makroekonomiści tak często zostają laureatami Nagrody Nobla z ekonomii. to najtrudniejsza gałąż.
              co z tego że ma na koncie kilka fakultetów, doświadczenie, jeśli faktycznie o makroekonomii niewiele wie...choć zawsze można powiedzieć jak w przypadku wielu innych ministrów: może i nie ma doświadczenia, ale trzeba dać mu szansę się wykazać. tylko czy nas na to stać??
              • presentation1 Re: Za Gazeta........................... ....... 04.01.07, 00:16
                Problem polega na tym ze to media jak zwykle chca decydowac kto ma pozostac Prezesem NBP.Szczegolnie bryluje w tym Wyborcza.
            • Gość: gosc Porownaj Skrzypaka z innymi...................... IP: 217.189.74.* 04.01.07, 00:29
              Presentation,

Ponizej masz zyciorysy prezeso 3 bankow narodowych. Porownaje je ze tym komu
              kibicujesz. Zstanawiam sie o czym Skrzypek moglyby z nimi rozmawiac gdyby sie
              ze soba spotkali ?

Spojorz objektywnie (po przeczytaniu ponizyszych zyciorysow) jakiej kategori
              kandydatem jest skrzypek. W normalynch warunkach niebylby nawet przyjety do
              pracy na najnizyszym stanowisku w banku narodowym, niwspominajac o komercyjnych.

Pozdrawiam,

Anglia,
              Mervyn King is Governor of the Bank of England and is Chairman of the Monetary
              Policy Committee. He was previously Deputy Governor from 1998 to 2003, and
              Chief Economist and Executive Director from 1991. Mervyn King was a non-
              executive director of the Bank from 1990 to 1991.

Born in 1948, Mervyn King studied at King’s College, Cambridge, and Harvard (as
              a Kennedy Scholar) and taught at Cambridge and Birmingham Universities before
              spells as Visiting Professor at both Harvard University and MIT. From October
              1984 he was Professor of Economics at the London School of Economics where he
              founded the Financial Markets Group.

Niemcy
              08.03.1957 geboren in Kusel, Rheinland-Pfalz
              1976-1982 Studium der Wirtschaftwissenschaften und Verwaltungswissenschaften an
              der Universität Konstanz. Abschluss als Diplom-Volkswirt
              1982-1988 Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Lehrstuhl Geld und Währung an der
              Universität-GH Siegen
              1987 Promotion (Dr. rer. pol.) an der Universität-GH Siegen
              1989-1992 Wissenschaftlicher Assistent im Fachbereich Wirtschaft an der
              Universität-GH Siegen
              1994 Habilitation in Volkswirtschaftlehre an der Universität-GH Siegen
              1994-1998 Professor für Wirtschaftstheorie an der Rheinischen Friedrich-
              Wilhelms-Universität Bonn
              1998-2001 Professor für Angewandte Monetäre Ökonomie an der Johann Wolfgang
              Goethe-Universität Frankfurt/Main
              1998-2002 Direktor des Center for Financial Studies in Frankfurt/Main
              2001-2004 Professor für Internationale Ökonomie an der Universität zu Köln
              2002-2004 Mitglied des Sachverständigenrates
              seit 30.04.2004 Präsident der Deutschen Bundesbank und Mitglied des EZB-Rates
              der Europäischen Zentralbank
              zuständig für den Bereich Kommunikation

USA
              Ben S. Bernanke was sworn in on February 1, 2006, as Chairman and a member of
              the Board of Governors of the Federal Reserve System. Dr. Bernanke also serves
              as Chairman of the Federal Open Market Committee, the System's principal
              monetary policymaking body. He was appointed as a member of the Board to a full
              14-year term, which expires January 31, 2020, and to a four-year term as
              Chairman, which expires January 31, 2010.

Before his appointment as Chairman, Dr. Bernanke was Chairman of the
              President's Council of Economic Advisers, from June 2005 to January 2006.

Dr. Bernanke has already served the Federal Reserve System in several roles. He
              was a member of the Board of Governors of the Federal Reserve System from 2002
              to 2005; a visiting scholar at the Federal Reserve Banks of Philadelphia (1987-
              89), Boston (1989-90), and New York (1990-91, 1994-96); and a member of the
              Academic Advisory Panel at the Federal Reserve Bank of New York (1990-2002).

From 1994 to 1996, Dr. Bernanke was the Class of 1926 Professor of Economics
              and Public Affairs at Princeton University. He was the Howard Harrison and
              Gabrielle Snyder Beck Professor of Economics and Public Affairs and Chair of
              the Economics Department at the university from 1996 to 2002. Dr. Bernanke had
              been a Professor of Economics and Public Affairs at Princeton since 1985.

Before arriving at Princeton, Dr. Bernanke was an Associate Professor of
              Economics (1983-85) and an Assistant Professor of Economics (1979-83) at the
              Graduate School of Business at Stanford University. His teaching career also
              included serving as a Visiting Professor of Economics at New York University
              (1993) and at the Massachusetts Institute of Technology (1989-90).

Dr. Bernanke has published many articles on a wide variety of economic issues,
              including monetary policy and macroeconomics, and he is the author of several
              scholarly books and two textbooks. He has held a Guggenheim Fellowship and a
              Sloan Fellowship, and he is a Fellow of the Econometric Society and of the
              American Academy of Arts and Sciences. Dr. Bernanke served as the Director of
              the Monetary Economics Program of the National Bureau of Economic Research
              (NBER) and as a member of the NBER's Business Cycle Dating Committee. In July
              2001, he was appointed Editor of the American Economic Review. Dr. Bernanke's
              work with civic and professional groups includes having served two terms as a
              member of the Montgomery Township (N.J.) Board of Education.

Dr. Bernanke was born on December 13, 1953, in Augusta, Georgia, and grew up in
              Dillon, South Carolina. He received a B.A. in economics in 1975 from Harvard
              University (summa cum laude) and a Ph.D. in economics in 1979 from the
              Massachusetts Institute of Technology.
              • rmstemero Re: Porownaj Skrzypaka z innymi.................. 04.01.07, 02:21
                drogi przedmowco

czy ty nie domagasz sie od twego adwersarza zbyt wiele? On po prostu chcial
                sobie troche pofolgowac, troche pomarudzic i powtorzyc ulubione komunaly. Zycie
                bezrobotnego emigranta we Francji nie jest proste. A ty tutaj w jezykach, ktore
                jak mniemam nie sa mu znane....
                Deprymujacymwydaje mi sie nie fakt, ze p. Skrzypak ma malo doswiadczenia ani tez
                ze jest znajomym i bylym wspolpracownikiem panow K. Deprymujacym wydaje mi sie
                beztroska rzadzacych w obsadzaniu stanowiska w obszarze o ktorego funkcjonowaniu
                nie maja sami zielonego pojecia. Tydzien przed odejsciem szefa NBP to mozna
                zastanowic sie nad paprotkami na parapecie. W jaki sposob moze teraz (przy
                zalozeniu ze jest planowany) proces weryfikacyjny i konsultacyjny?
                Szkoda kraju. Las rosnie wolno a plonie szybko. Ale zawsze pozostaje nadzieja ze
                p. Skrzypak nie bedzie nic robil bo chce sobie pourzedowac.
              • Gość: JJ Re: Porownaj Skrzypaka z innymi.................. IP: *.ixis-cib.com 04.01.07, 11:22
                jestem z slowacji i pracuje w jednym z top 10 investment banks na swiecze w
                frankfurt/main. mas 100% racie. jest to kandydat 3 kategori...............
                • Gość: Bajki z kaczolandu Re: Porownaj Skrzypaka z innymi..................! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 04.01.07, 20:35
                  To fakt - niezaleznie od poboznych zyczen roznych
                  PiSuarczykow na tym forum - pozostaje stwierdzic,
                  ze to faktycznie JEST kandydat trzeciej kategorii...
            • kwp Re: Za Gazeta........................... ........ 04.01.07, 00:41

Wszystko ślicznie, pięknie, tylko jakie ma doświadczenie w bankowości?

W naszym kraju jest coraz gorzej, kiedy sięgniemy dna?

Nastała era kolesi, dyktatury i totalnej obłudy.

A świat się z nas cały czas śmieje :-(
              My rodacy możemy już tylko płakać. Kto głosował w wyborach na tych kłamców?
              Obiecywali koniec kolesiostwa i rzetelne obsadzanie stanowisk. Miało być tak
              pięknie...

K
            • Gość: ratio Re: Za Gazeta........................... ........ IP: 81.219.116.* 04.01.07, 09:31
              Mam większe kwalifikacje by zostać preziem NBP w takim razie - bo wykształcenie
              mam prawie identyczne (tyle że ja mam 29 lat)a jego doświadczenie zawodowe to
              tylko polityczne ciepłe posadki załatwiane przez kolesi. Skrzypek nie jest
              prezesem PKO bo jak pewnie nie wiesz nie ma wymaganych kwalifikacji aby nim być
              w więc jest p.o.
              Należy odrózniać szkołe biznesu od dogłębnej znajomości tematu w zakresie
              makroekonomii i polityki monetarnej!
            • Gość: wojtekmt Re: Za Gazeta........................... ........ IP: *.euro.com.pl 04.01.07, 09:31
              Facet nie miał wystarczających kwalifikacji aby zostać prezesem banku....
            • Gość: Paweł Niestety to nie wystarcza........ IP: 217.153.60.* 04.01.07, 11:01
              Niestety te kwalifikacje nie wystarczają, To tak jakby ginekolog zaczął się
              zajmować operacjami oczu. Prezes NBP musi się znać na makroekonomii,a nie
              mikroekonomii i zarządzaniu (chociaż pewnie to nie zaszkodzi). Musi rozumieć
              niuanse polityki pieniężnej. Poza tym powinien być jakimś autorytetem w tej
              dziedzinie, żeby móc przekonywać członków Rady Polityki Pieniężnej do zajęcia
              jakiegoś wspólnego stanowiska i żeby móc potem to stanowisko prezentować
              kompetentnie na zewnątrz. Będzie się poza tym spotykać z wybitnymi prezesami
              innych banków centralnych takimi jak B. Bernanke z USA (wybitny ekonomista
              amerykański). Jak on ma z nimi rozmawiać ? Dobrze przynajmniej, że chyba zna
              nieźle angielski.

Nie mówiąc już o tym, że Prezes NBP powinien swoim dorobkiem, kompetencjami i
              postacią wzmagać zaufanie do tej instytucji i całej polityki pieniężnej.
              Z całym szacunkiem dla imponującego wykształcenia p. Skrzypka - taką osobą
              (może jeszcze) nie jest. Było natomiast wiele osób spełniających te kryteria,
              ale nistety "nie zaufanych".
            • Gość: Jimi Re: Za Gazeta........................... ........ IP: 195.85.249.* 04.01.07, 11:30
              Buhaha. Mam bardzo podobne CV. I co z tego skoro do niczego by mi się to nie
              przydało. Najwięcej daje praca. Doświadczenie które nie da Ci żadne śmieszne
              MBA. Tak naprawdę to papier nic nie jest wart. Jeden z kolegów już Ci napisał
              co są warte te papierki, zwłaszcza MBA z Winsconsin. Podziwiałbym go za te
              jego "rekomendacje" hehe jak to nazwałeś, gdyby zrobił doktorat, napisał jakąś
              pracę, "zrobił" habilitację, "zrobił" profesurę. To jest osiągnięcie. Jeżeli
              robiłeś jakieś studia podyplomowe w Polsce to wiesz że jest to tylko papier nic
              więcej.
          • Gość: kaktus Re: Dla lewactwa...... IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:07
            A czy to przypadkiem nie kaczor doktoryzowal sie na Leninie?
            • presentation1 Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:10
              Czytales te prace czy tylko to czym nakarmila cie Wyborcza?
              • dominik.olsztyn Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:21
                presentation1 napisał:

> Czytales te prace czy tylko to czym nakarmila cie Wyborcza?

A Ty czytałeś ???

Prezydent pisał prace z cytatami Wołodii Ilicza, minister skarbu był aktywnym
                aparatczykiem PZPR, którego nawet przegrana socjalizmu i zmiana ustroju nie
                przekonała do własności prywatnej, wiceminister sprawiedliwości skazywał w
                politycznych procesach opozycjonistów, a koordynator służb specjalnych był
                PRLowskim prokuratorem. Kto więc jest lewactwem w tym kraju ? Odpowiedź jest
                jedna: Bolszewia dowodzona przez dwóch kurdupli, która dorwala się do władzy
                rok temu i żyje dzięki pragmatyzmowi i sprawnej polityce gospodarczej
                poprzedników. Ci, któryh nazywasz lewactwem zażegnali swymi rządami widmo
                krachu finansów państwa, wprowadzili nas do UE, wygenerowali wzrost gospodarczy
                i obniżyli podatki.
                • presentation1 Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:30
                  Ciebie przefarbowali jak komuszkow po 1945 wiec i dyskusja bezcelowa.Tak trzymaj.Latwiej sie z idea umiera.Ale Ona byla i jest przegrana bo ci co ja wprowadzali to kupa dziadostwa ktore w niedlugim czasie znajdzie sie przed sadem
                  • dominik.olsztyn Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:37
                    presentation1 napisał:

> Ciebie przefarbowali jak komuszkow po 1945 wiec i dyskusja bezcelowa.Tak
                    trzyma
                    > j.Latwiej sie z idea umiera.Ale Ona byla i jest przegrana bo ci co ja
                    wprowadza
                    > li to kupa dziadostwa ktore w niedlugim czasie znajdzie sie przed sadem

A jakies konrekty poza bełkotem może przedstawisz ???
                    • Gość: kaktus Re: Dla lewactwa...... IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:40
                      Tu nie ma konkretow, bo ich byc nie moze. Typowa nowomowa gomulkowsko -
                      pisowska. I nawet kaczory na mownicy jakby takie gomulkowskie...
                  • puch4cz Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 04:25
                    Twoje argumenty sa tak samo denne jak Twoj mozg. Przykre.
          • Gość: kaktus Re: Dla lewactwa...... IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:09
            To kaczor doktoryzowal sie na Leninie, nie pamietasz? Taka trauma nie mogla
            pozostac bez wplywu na psyche naszego sloneczka
      • stara_twojej_starej Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:14
        presentation1 napisał:

> murowanym kandydatem bylby Lenin.I doswiadczenie i praktyka...Wszystko na miejs
        > cu.

Jak zwykle popisujesz się swoją koślawą inteligencją. Aż cud, że trafiasz w odpowiednie klawisze...

----
        swsts.blox.pl/html
        • presentation1 Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 00:18
          Roznica pomiedzy mna a toba jest pochodna twojej wyobrazni.I masz w jednym racje-koslawa inteligencja jest przywilejem lewicy.Niestety nie jestem lewakiem.I tu jest wlasnie blad.Moze pisales o sobie?
          • Gość: qwerty Re: Dla lewactwa...... IP: *.chello.pl 04.01.07, 00:58
            nie jesteś lewakiem.jesteś bolszewikiem.
      • Gość: himhith Re: Dla lewactwa...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:46
        Dla mnie pisowcy do lewaki czystej wody. Do tego holduja zasadzie BMW.
      • w.s3 Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 01:10
        presentation1 napisał:

> murowanym kandydatem bylby Lenin.I doswiadczenie i praktyka...Wszystko na
        miejs
        > cu.
        -wystarczy nam pis który połączy bolszewię z klerykalizmem.
        -świat nie widział jeszcze takiej wolty'
      • wikal Re: Dla lewactwa...... 04.01.07, 16:47
        Leniny i lewactwo właśnie jest przy władzy.
    • Gość: cfk przecinki przecinki przecinki przecinki przecinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:52
      Dlaczego wybiórcza ma taki problem z interpunkcją, czyli przecinkami?!?!?!?!?
      Jak media robią coś takiego, to żenada jest podwójna
      • Gość: paszcza Re: przecinki przecinki przecinki przecinki prze IP: *.utaonline.at 03.01.07, 23:53
        Udalo nam sie! Wreszcie ekspert!
    • Gość: Prof. Wilczur Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:53
      In the country of the blind, the one-eyed man is king.
      • Gość: paszcza Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.utaonline.at 03.01.07, 23:54
        "Na bezpticzu i zopa solowiej!"
        • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 03.01.07, 23:57
          Zycze powodzenia, zobaczymy co bedzie za pare miesiecy?
        • matsuri Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:00
          wstyd,wstyd,wstyd
    • Gość: gosc Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta n.. IP: *.dyn.optonline.net 03.01.07, 23:58
      szkoda strzepic jezyk....... beznadzieja!!!!!!!
      • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:02
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: gosc napisał(a):

> szkoda strzepic jezyk....... beznadzieja!!!!!!!
        A co w Polsce jest normalnego?
    • Gość: Adam Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.01.07, 23:59
      Ten kto ma niech leci rozejrzeć się za najbliższym wolnym mostem (nie w Warszawie jak czytam). Mam nadzieję, że po rozwaleniu w proch i pył złotówki banki was wywalą na bruk i odpokutujecie swoją głupotę co najmniej do końca kadencji tego czegoś. Tak wam dopomóż Bóg.
      • presentation1 Re: Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? 04.01.07, 00:00
        Tak duzo czubkow w tej Lodzi?
        • zielonka443 Prezesi bankow w innych krajach-zyciorysy 04.01.07, 00:18
          Presentation,

Ponizej masz zyciorysy prezeso 3 bankow narodowych. Porownaje je ze tym komu
          kibicujesz. Zstanawiam sie o czym Skrzypek moglyby z nimi rozmawiac gdyby sie
          ze soba spotkali ?

Spojorz objektywnie (po przeczytaniu ponizyszych zyciorysow) jakiej kategori
          kandydatem jest skrzypek. W normalynch warunkach niebylby nawet przyjety do
          pracy na najnizyszym stanowisku w banku narodowym, niwspominajac o komercyjnych.

Pozdrawiam,

Anglia,
          Mervyn King is Governor of the Bank of England and is Chairman of the Monetary
          Policy Committee. He was previously Deputy Governor from 1998 to 2003, and
          Chief Economist and Executive Director from 1991. Mervyn King was a non-
          executive director of the Bank from 1990 to 1991.

Born in 1948, Mervyn King studied at King’s College, Cambridge, and Harvard (as
          a Kennedy Scholar) and taught at Cambridge and Birmingham Universities before
          spells as Visiting Professor at both Harvard University and MIT. From October
          1984 he was Professor of Economics at the London School of Economics where he
          founded the Financial Markets Group.

Niemcy
          08.03.1957 geboren in Kusel, Rheinland-Pfalz
          1976-1982 Studium der Wirtschaftwissenschaften und Verwaltungswissenschaften an
          der Universität Konstanz. Abschluss als Diplom-Volkswirt
          1982-1988 Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Lehrstuhl Geld und Währung an der
          Universität-GH Siegen
          1987 Promotion (Dr. rer. pol.) an der Universität-GH Siegen
          1989-1992 Wissenschaftlicher Assistent im Fachbereich Wirtschaft an der
          Universität-GH Siegen
          1994 Habilitation in Volkswirtschaftlehre an der Universität-GH Siegen
          1994-1998 Professor für Wirtschaftstheorie an der Rheinischen Friedrich-
          Wilhelms-Universität Bonn
          1998-2001 Professor für Angewandte Monetäre Ökonomie an der Johann Wolfgang
          Goethe-Universität Frankfurt/Main
          1998-2002 Direktor des Center for Financial Studies in Frankfurt/Main
          2001-2004 Professor für Internationale Ökonomie an der Universität zu Köln
          2002-2004 Mitglied des Sachverständigenrates
          seit 30.04.2004 Präsident der Deutschen Bundesbank und Mitglied des EZB-Rates
          der Europäischen Zentralbank
          zuständig für den Bereich Kommunikation

USA
          Ben S. Bernanke was sworn in on February 1, 2006, as Chairman and a member of
          the Board of Governors of the Federal Reserve System. Dr. Bernanke also serves
          as Chairman of the Federal Open Market Committee, the System's principal
          monetary policymaking body. He was appointed as a member of the Board to a full
          14-year term, which expires January 31, 2020, and to a four-year term as
          Chairman, which expires January 31, 2010.

Before his appointment as Chairman, Dr. Bernanke was Chairman of the
          President's Council of Economic Advisers, from June 2005 to January 2006.

Dr. Bernanke has already served the Federal Reserve System in several roles. He
          was a member of the Board of Governors of the Federal Reserve System from 2002
          to 2005; a visiting scholar at the Federal Reserve Banks of Philadelphia (1987-
          89), Boston (1989-90), and New York (1990-91, 1994-96); and a member of the
          Academic Advisory Panel at the Federal Reserve Bank of New York (1990-2002).

From 1994 to 1996, Dr. Bernanke was the Class of 1926 Professor of Economics
          and Public Affairs at Princeton University. He was the Howard Harrison and
          Gabrielle Snyder Beck Professor of Economics and Public Affairs and Chair of
          the Economics Department at the university from 1996 to 2002. Dr. Bernanke had
          been a Professor of Economics and Public Affairs at Princeton since 1985.

Before arriving at Princeton, Dr. Bernanke was an Associate Professor of
          Economics (1983-85) and an Assistant Professor of Economics (1979-83) at the
          Graduate School of Business at Stanford University. His teaching career also
          included serving as a Visiting Professor of Economics at New York University
          (1993) and at the Massachusetts Institute of Technology (1989-90).

Dr. Bernanke has published many articles on a wide variety of economic issues,
          including monetary policy and macroeconomics, and he is the author of several
          scholarly books and two textbooks. He has held a Guggenheim Fellowship and a
          Sloan Fellowship, and he is a Fellow of the Econometric Society and of the
          American Academy of Arts and Sciences. Dr. Bernanke served as the Director of
          the Monetary Economics Program of the National Bureau of Economic Research
          (NBER) and as a member of the NBER's Business Cycle Dating Committee. In July
          2001, he was appointed Editor of the American Economic Review. Dr. Bernanke's
          work with civic and professional groups includes having served two terms as a
          member of the Montgomery Township (N.J.) Board of Education.

Dr. Bernanke was born on December 13, 1953, in Augusta, Georgia, and grew up in
          Dillon, South Carolina. He received a B.A. in economics in 1975 from Harvard
          University (summa cum laude) and a Ph.D. in economics in 1979 from the
          Massachusetts Institute of Technology.

• presentation1 Re: Prezesi bankow w innych krajach-zyciorysy 04.01.07, 00:28
            Teraz juz nic nie rozumie.Co Ty zarzucasz np. Polskim uczelniom?Jakie Ty widzisz osoby na tym stanowisku?Kogokolwiek nie wystawi PiS na tym forum bedzie ryk jak w swiniarni.
            • Gość: zielonka443 Re: Prezesi bankow w innych krajach-zyciorysy IP: 217.189.74.* 04.01.07, 00:42
              Nie rozumiesz chyba o co chodzi.

1. Na to stanowisko trzeba czlowieka z odpowiednim wykszatalceniem (ci trzej
              sa/byli profesorami na roznych uczelniach)
              2. Doswiadczeniem (pracowali w bankach narodowych na wysokich stanowiskach ale
              nie tylko)

Musisz przyznac ze porownujac ich zyciorysy braki sa wrecz porazajace (nie
              mowie, za ma on konczyc wszystkie tam wymienione uczelnie czy pracowac w
              bankach w tych krajach). Jak pewnie zauwazyles kazdy z nich byl zwiazany z
              baniem narodowym na dlugo wczesniej zanim w nim zaczal pracowac.

Mi nie chodzi o ukonczenie szkol za granica. Polskie sa rownie dobre. Chodzi mi
              tylko o to ze pozycja prezesa banu narodowego powinna byc obsadzona przez
              fachowca w miare niezaleznego politycznie (wiem w Polsce to trudne).
              Wyobraz sobie, ktos taki obejmuje szefostwo banku w jednym z krajow o ktorych
              pisalem. Wiem. Tego sie nie da wyobrazic.

Chcialbym aby w Polsce tez takie pomysly byly niewyobrazalne. Moze kiedys
              bedzie.

• puch4cz Re: Prezesi bankow w innych krajach-zyciorysy 04.01.07, 04:28
              Jak zwykle stek bzdur. Porownaj sobie POZIOM wyksztalcenia, poza uczelniami.
              Pomijajac juz University of Wisconsin (lol?). Nie dociera, co?
          • Gość: Marta50 Re: Prezesi bankow w innych krajach-zyciorysy IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:32
            Wiadomo ze na takie stanowisko potrzebna jest osoba bardzo, bardzo doswiadczona
            na wszystkich finansowych jak i medzynarodowych plaszyznach, a co robi "pan
            profesor"? Osmieszanie Polski!!!!
        • kwp Re: Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? 04.01.07, 00:50
          presentation1 napisał:

> Tak duzo czubkow w tej Lodzi?

Człowieku, czemu Ty się tak wszystkich czepiasz?
          Ciesz się, że ci Twoi wybrańcy wszędzie mają swoje lepkie macki, może i Tobie
          się coś od nich dostanie.

Ciągle tylko lewica to, lewica tamto, bolszewicy i inne bzdury.
          Co zrobili dobrego dla kraju ci dwaj i ich świta? Jak dotąd tylko wszystko
          rozalają, ośmieszają się i wykazują kompletny brak szacunku dla swoich
          wyborców. Naobiecywali gruszek na wierzbie, a teraz tylko wszędzie wciskają
          swoich popleczników!
      • peperro Re: Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? 04.01.07, 00:05
        Racja. Przeczytajcie komentarz R. Gwiazdowskiego:
        www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=61
      • dominik.olsztyn Re: Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? 04.01.07, 00:24
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Ten kto ma niech leci rozejrzeć się za najbliższym wolnym mostem (nie w
        Warszaw
        > ie jak czytam). Mam nadzieję, że po rozwaleniu w proch i pył złotówki banki
        was
        > wywalą na bruk i odpokutujecie swoją głupotę co najmniej do końca kadencji
        te
        > go czegoś. Tak wam dopomóż Bóg.

Tylko dlaczego reszta, która nie popiera dwóch małych kanalii ma pokutować za
        głupotę innych ? Kredyty bankowe i bezpieczeństwo pieniądza nie przebiegają
        wedle klerykalno-narodowych kryteriów podziału.
        • Gość: Adam Re: Kto ma kredycik na dziuplę, pisiorki? IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.01.07, 12:03
          O takich nie trzeba się bać. Są na tyle mobilni i na tyle myślący, że sobie jakoś poradzą. Nawet jeśli stracą mieszkanie, zaczną od nowa w Londynie, Cork czy Dublinie i wszystko skończy się nawet lepiej: nie zmarnują życia na spłatę pokoju z kuchnią na zadupiu.
    • zostatniejchwili Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:00
      Jak podają reporterzy "Super Ekspresu" wciąż nie udało się sprowadzić pana
      Skrzypka z
      dachu budynku GPW. Przypomnijmy że S. Skrzypek po otrzymaniu informacji o
      nominacji wpadł w szał, wybiegł na dach budynku po czym zabarykadował się i
      przebywa tam od 5 godzin. Na miejcu jest negocjator i kilka jednostek straży.
      Dziennikarze "SE" widzieli także małego pucułowatego mężczyznę który przez
      tubę długo przekonywał uciekiniera do poddania się i przyjęcia swoich
      propozycji. W pobliżu zgromadziła się duża liczba gapiów. Pani Halina,
      mieszkanka pobliskiej kamienicy: - Słyszałam dzikie wrzaski a potem śpiewy coś
      tam "Gdybym był bogaty, tabudibudibudam..." bez sensu. Potem przyszedł ten mały
      z tubą i długo przekonywał. Tamten chciał skakać. Zobaczymy co dalej..."
      Więcej w relacjach na stronie dziennika "Super Ekspres".
    • Gość: optymista Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.as.kn.pl 04.01.07, 00:02
      ze względu na brak odpowiednich kwalifikacji był PO prezesa PKO BP...
      to teraz też będzie Pełniącym Obowiązki? żenujące.
    • presentation1 ...Komuszkom z ........................ 04.01.07, 00:06
      PO i SLD zaczyna brakowac argumentow.Juz tylko pluja i sie krztusza.Ostatnie podrygi umarlaka.
    • cyndyndanda dobra wiadomosc dla eksporterow - dolar po 5 zloty 04.01.07, 00:08
      ch bardzo szybko. Chwalenie sie ukonczeniem University of Wisconsin - La
      Crosse, to jakas paranoja - to tak jakby sie chwalic ukonczeniem studium
      pomaturalnego we Wloszczowej. Wisconsim ma 2 liczace sie uniwersytety: w
      Madison, w Milwaukee, no moze jeszcze w Green Bay - cala reszta (a ma ich
      kilkanascie, to szkolki ponadpodstawowe). To kaczor ma czego chcial - bedzie
      trzymal prezia na krotkiej smyczy. Zreszta po profesorze Balcerowiczu, prymasie
      Wyszynskim polskiej bankowosci zaden doswiadczony bankowiec nie zgodzi sie na
      objecie tego stanowiska.
      • Gość: Marta50 Re: dobra wiadomosc dla eksporterow - dolar po 5 IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:11
        Trafnie oceniles, drugiego Balcerowicza nie znajda i zaden nie dosiegnie mu do
        piet!!!
      • Gość: Paweł Re: dobra wiadomosc dla eksporterow - dolar po 5 IP: 217.153.60.* 04.01.07, 11:22
        Nie przesadzajcie z tym Wyszyńskim polskiej bankowości. Przed Balcerowiczem
        była obecna pani prezydent Warszawy i też zaciekle i dobrze broniła
        niezależności NBP, a w latach 1992-2000 inflacja znacznie spadła, system
        bankowy i rynek finansowy się bardzo rozwinął.

Balcerowicz jest ikoną, dzielnie bronił zasad ale nie przesadzajmy z tym
        wpływem na politykę pieniężną.

Też mnie ta decyzja zasmuciła. Ale pamiętajmy, że decyduje 10-osobowa RPP. ja
        nawet sądzę, że kandydat jakoś sie nauczy z czasem i tragedii nie będzie. Tylko
        zasmucające jest to, że byli o niebo lepsi kandydaci - ale najważniejsze
        okazały się kwalifikacje pozamerytoryczne.

• Gość: pan prezes Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.aster.pl 04.01.07, 00:09
      To kompletny idiota, który nie radził sobie w Warszawie jako wiceprezydent od
      pożal się boże "inwestycji", a potem dyletancko panoszył się w PKO BP jako p.o.
      prezesa, bo nie miał ŻADNYCH kompetencji do tego stanowiska. Chyba pora
      wymieniać złotówki na walutę, opychać nieruchomości i akcje i myśleć o jakimś
      słonecznym raju dla białych w Panamie...
      • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:13
        Coz za piekna republika kolesiow. Zdaje sie, ze obiecywali co innego, nie?
        Fachowosc, kregoslup moralny, uczciwosc, honor , czyli to wszystko czrgo
        brakowalo komuchom buhahahahahahahaha
        PS. Niby luksus, a rzygac sie chce...
        • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:16
          Odpowiadasz na :

Gość portalu: kaktus napisał(a):

> Coz za piekna republika kolesiow. Zdaje sie, ze obiecywali co innego, nie?
          > Fachowosc, kregoslup moralny, uczciwosc, honor , czyli to wszystko czrgo
          > brakowalo komuchom buhahahahahahahaha
          > PS. Niby luksus, a rzygac sie chce...
          Macie to co wybieraliscie, wiec na narzekanie nie czas.
          • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:19
            Bardzo Cie przepraszam, mnie do tego towarzycha nie mieszaj.Poki co na brak
            rozumu nie narzekam.Przypominam sobie tylko te bzdury, ktore pisuary wygadywaly
            przed wyborami. Nawet moj 16-letni syn ryczal ze smiechu zastanawiajac sie, kto
            w ten kit uwierzy!!!
            • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:23
              Polacy uwierzyli inaczej by braci blizniakow nie wybrali.
              Wiec co sadzic o intelekcie spoleczenstwa?
              • Gość: behemot87 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:24
                Piłsudski podobno mawiał, że Polacy to naród idiotów...
                • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:25
                  Odpowiadasz na :

Gość portalu: behemot87 napisał(a):

> Piłsudski podobno mawiał, że Polacy to naród idiotów...
                  A czym i jakim on byl?
                  • Gość: behemot87 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:28
                    Piłsudski?

M.in.: Naczelnikiem Państwa, kilkukrotnym Ministrem Spraw Wojskowych i
                    premierem RP, prawie Prezydentem RP, człowiekiem, który dokonał zamachu stanu i
                    przyczynił się w pewnym stopniu do zacofania polskiego wojska... Obecnie
                    podobno jest guru małych braci...
                    • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:34
                      odpowiedzialec czesciowo za mnie!!!
                      Robi sie jego za guru, ale byl (?) - lepiej nie pisac!
                      • Gość: behemot87 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:47
                        Wiesz, wg mnie postać J.P. trudno jednoznacznie oceniać. Nie ma co ukrywać, że
                        przyczynił się w jakiś sposób do odzyskania niepodległości. I to jest
                        niezaprzeczalna zasługa i za to zasługuje na szacunek. Jednak uważam także, że
                        jego działania od 1925 roku były... niezbyt pozytywne. I to jest "czarny okres"
                        działalności JP, który chyba nalezy potępić... Niestety nasi "przywódcy" za
                        guru stawiają sobie Piłsudskiego i jego działania właśnie od 1926 roku, kiedy
                        to rozpoczął on otwartą wojną z nazwijmy to umownie "układem". Właśnie to mnie
                        najbardziej smuci... Bo mały kaczor (lesiu) stwierdził w jednym z wywiadów, że
                        poparłby działania J.P. w maju 1926 roku...

P.S. Nie jestem zwolennikiem małych zawistnych braciszków.
                        • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:53
                          Nie dziw sie ze w Polsce historia sie stale powtarza i jest na codzien aktualna:
                          Oni patrza do w przeszlosc a nie w przyszlosc, wiec nie dziw sie ze jest jak
                          jest i drebcza w miejscu bez dania najmniejszego kroku do przodu. Jesli polska
                          gospodarka jeszcze funkcjonuje to tylko dzieki zachodniemu kapitalowi i
                          zachodnich inwestycji. Co by bylo gdyby tego zabraklo?
                          Bylam w listopadzie (sluzbowo) jak i w grudniu (prywatnie) w Polsce, widzialam
                          te Polske z strony gospodarczej jak i prywatnym okiem.
                          Ja bym zabrala rzdowi wszelkie dotacje z Unii, jest to marnotractwo cudzych
                          pieniedzy a nie budowa infrastruktury.
                • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:28
                  Chyba musze ze smutkiem zgodzic sie z tym, chociaz nie zapominajmy, ze przewaga
                  pisuarow byla chyba niespelna dwupunktowa. Wiec moze częsc z nas ma jakis maly
                  rozumek...
                  U nas w pomorskim na pewno.(sądząc po wyborach samorzadowych)
                • wikal Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 16:57
                  Gość portalu: behemot87 napisał(a):

> Piłsudski podobno mawiał, że Polacy to naród idiotów...

Do tego naiwniaków i samobójców ekonomicznych. Naród wciąż żyje w głebokiej
                  komunie. Górnicy, hutnicy, służby mundurowe.... Wszyscy chcą przywilejów. I
                  wierzą, że w kraju, w którym niedługo będzie więcej emerytów niż czynnych
                  zawodowo, da się normalnie żyć. Kacza komuna zaś ich w tym utwierdza. Walnie to
                  za kilkanaście lat. Obecni politycy się tym nie martwią, bo u nas władza zawsze
                  działa i rozumuje w myśl zasady: "Od wyborów do wyborów, a potem niech sie inni
                  martwią. My tam sobie zdążymy co nieco odłozyć". Kaczystów już w czasie tego
                  kataklizmu nie będzie, ruina po nich - pozostanie na długo.
    • Gość: kristof Balcerowicz na Prezydenta Polski IP: *.toya.net.pl 04.01.07, 00:15
      Szacunek Profesorze!
      • Gość: kaktus Re: Balcerowicz na Prezydenta Polski IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:16
        Wiesz, ze bylby niezly?!
        Szacunek!
        • Gość: Js Re: Balcerowicz na Prezydenta Polski IP: *.MIT.EDU 04.01.07, 02:20
          Ja tez sie podpisuje!
          I to w przedwczesnych wyborach.
          Wykorzystalibysmy wejscie do unii na polepszenie sytuacji ekonomicznej...
    • Gość: Mikos Przydupas Lecha IP: *.acn.waw.pl 04.01.07, 00:15
      Sławomir – gdzie Lechu tam i Skrzypek gra.

Ciepła posadka w NIK,
      Mała przerwa na romans z ochrona środowiska
      Później nieudana restrukturyzacja PKP
      zastępca prezydenta w m st.
      I teraz przygoda z bankami

36 mln i niestety znów jakaś przydupas ląduje na stanowisku.. i tak mamy MSZ –
      pod wodzą kobiety która nie potrafi sklecić zdania, krajowa rade …

Gratuluje
    • lepszy_cfaniak Skrzypek zwalnial profesjonalny zarzad PKO?? 04.01.07, 00:17
      Kazdy kto choc raz mial okazje slyszec kolesi z zarzadu PKO BP po angielsku
      spadal z krzesla. Ni w zab nie umieli tacy byli profesjonalni. Wszedzie z
      tlumaczem czy to prywatyzacja czy wyniki kwartalne czy road-show. Ale dla
      Wyborczej zarzad moze nic nie umiec ale jak jest zwalniany przez PIS to jest
      profesjonalny. Polprawdy za pol ceny.
    • sodamos Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:20
      Nooo... rysuje się nam państwo zarządzane przez NIK-owców, współpracowników
      Szefa NIK - Pana L. Kaczyńskiego (patrz dodatkowo żelazna gwardia: Szefowa
      KRRIT, Szef Kancelarii Prezydenta - chyba??? etc. etc.).
      Nie mam dobrego zdania o szefie, a co mówić o współpracownikach...
      Ciekaw jestem, czy te szkolenia i wyjazdy zagraniczne były finansowane z
      pieniędzy padatników, czy były wydawane racjionalnie i kto to teraz sprawdzi
      skoro NIK to NIK i już dalej NIKt...
      • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:24
        Co myslisz ze placili wlasnym kieszonkowym?
        Na to sa podatnicy!!
        • sodamos Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 10:44
          Nie. Absolutnie nie. Myślę, że to typowa sytuacja.
        • jotika Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 11:08
          chyba nie dokońca prawdziwe to CV
          skoro facet ma 42 lata to w stanie wojennym miał 16 (no moze i 18) to ciekawe
          kiedy i jak był wtedy internowany ???
          coś mi tu nie pasuje i skrzypi mocno
    • Gość: zlotowka Zloty spada! IP: *.ipt.aol.com 04.01.07, 00:23
      Nareszcie spadnie kurs zlotego!
    • Gość: KT narod tak chcial i to narod bedzie plakal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:23
      co za koszmar. Trzeba jak najszybciej wynosic sie z tego kraju. Amatorszczyzna
      doprowadzi go w najblizszej przyszlosci DO RUINY!
      Ale przeciez narod tak chcial i to narod bedzie plakal...
      • waldam Re: narod tak chcial i to narod bedzie plakal 04.01.07, 00:38
        bez oszołomstwa,
        podaj jakieś argumenty
    • nessie-jp Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:25
      I śmieszno, i straszno, ale jednak bardziej straszno. Facet, który nie ma
      uprawnień do kierowania bankiem komercyjnym, stanie na czele banku narodowego?
      Ktoś tu chyba mocno się upił w Sylwestra i jeszcze nie wytrzeźwiał (do pana
      mówię, panie K!)

Pora wydać złotówki na cokolwiek, byleby ich nie trzymać...
      • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:28
        Przeciez PiS ma samych specow i expertow.
        • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:30
          Na pewno sa wierni- dla kaczorow to chyba glowne kryterium, wiec lista nie jest
          az tak bardzo dluga. A wrogow duzo...
          • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:35
            Niezrozumiales mojej ironii?
          • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:39
            Gdyby mieli tak wspanialych expertow i specow, nie byloby tyle smiechu w swiecie
            z polskich poltykow, a jednak osmieszaja nadal te Polske!!!
            • waldam Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:41
              podaj jakieś żrodła. Pomin lewackie, gejowskie,niszowe i inne barachła.
              • Gość: Marta50 Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.07, 00:47
                Odpowiadasz na :

waldam napisał:

> podaj jakieś żrodła. Pomin lewackie, gejowskie,niszowe i inne barachła.
                pienisz sie juz?
                • waldam Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:50
                  nie, płaczę gdy czytam takie oszołomskie posty. Toż to piszą moje " wykształciuchy" i rodacy.
                  • puch4cz Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 04:33
                    Idz tam poczytaj Wasz Dziennik. I nie placz juz.
            • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:42
              To tez maial byc ironia hehehehe To ta pozna pora ;-)
      • Gość: robertos Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 11:17
        BARDZO DOBRY ARGUMENT-POTWIERDZAM! Mimo fakultetow itd. nie spelnial warunkow i
        pelnil tylko p.o.prezesa PKO BP wiec jak mozna kogos takiego wystawc na
        prezesa NBP.Pare dni temu myslalem ze Kaczynscy moga tak zarzadzic ale wydalo mi
        sie to bardzo nieprawdopodobne,a jednak.....
    • Gość: elo Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.chello.pl 04.01.07, 00:48
      W ten sposob PIS realizuje polityke ograniczania bezrobocia: spieprzam stad na
      Zachod. Starczy tego. Byle popychadlo zostaje prezesem NBP, zeby ustapic
      fizykowi miejsca prezesa PKO BP. Ja pier.... quo vadis? Ku...a quo vadis?
      W Ratuszu sie nie dalo to bankiem narodowym niech rzadzi! Pas.
      • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:50
        Ostatni gasi swiatlo. Albercik, wychodzimy!
        -----------------------------------------------
        I tylko Polski żal.
        • waldam Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:53
          pamiętasz kto zapalił?
          • Gość: kaktus Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta IP: *.multicon.pl 04.01.07, 00:55
            Maksiu?!
            • waldam Re: Sławomir Skrzypek nowym kandydatem prezydenta 04.01.07, 00:58
              blisko , ze trzydziści kilka lat przed nim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka