Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.03, 01:41 CNN MONEY POLL: Where are % rates headed ? 1-56%-up 2-16%-down 3-30%-nowhere I co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 4a Re: WHERE ARE % RATES HEADED ? IP: *.sfpl.org 11.04.03, 01:50 Czyzby mniejszosc miala racje, hehe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: WHERE ARE % RATES HEADED ? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.03, 02:09 Gość portalu: 4a napisał(a): > > Czyzby mniejszosc miala racje, hehe ? To wszystko zalezy od tego,czy chcesz zaciagnac kredyt teraz,lub wolisz poczekac troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: spekulacje-don't we love it?!? IP: 203.129.132.* 11.04.03, 04:52 swego czasu mielismy tu spekulacyjne dyskusje na temat DOW i chybe nie wiele sie tu sprawdzily proroctwa wiekszosci. dla mnie gielda jako calosc to nic innego jak forma "gambling" i zyski powinny byc tax-free... hehehe jednak kiedy idzie o stopy % to lubie sie wdac w dyskusje. sytuacja australi jest nieco podobna do usa - duzy i rosnacy dlug wewnetrzny. w zasadzie sa dwa czynniki wplywajace na stopy: wzrost gospodarczy i wzrost zadluzenia. ja mysle ze przynajmniej w australi ciecia sa malo prawdopodobne - pomimo suszy, wojny i zastoju swiatoweg gospodarka sie rozwija. podniesienie stop oznaczaloby zmniejszenie inwestycji w budownictwie (glowny obszar wzrostu) a to oznacza zastuj gospodarki i bezrobocie. ja chyba pozostane na plocie - czyli bez zmian lub mala zmiana w gore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: spekulacje-don't we love it?!? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.03, 05:24 W Stanach ponuje opinia,ze zastoj w 1 Q 2003 mamy za soba i powoli zacznie sie gospodarka ruszac. Ja bym raczej poczekal ,az przejdzie Busha tax cut,wtedy bede bardziej optymistyczny. Mimo ze stopy FED sa bez zmian,oprocentowanie kredytow spadlo nieznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: spekulacje-don't we love it?!? IP: *.ny325.east.verizon.net 12.04.03, 01:04 Gość portalu: jr napisał(a): > swego czasu mielismy tu spekulacyjne dyskusje na temat DOW i chybe nie wiele > sie tu sprawdzily proroctwa wiekszosci. dla mnie gielda jako calosc to nic > innego jak forma "gambling" i zyski powinny byc tax-free... hehehe NO WLASNIE O TO TERAZ CHODZI W TYM BUSHOWYM TAX CUT. MAM NADZIEJE ,ZE TO PRZEJDZIE W CALOSCI,CHOC NA RAZIE SIE ZATKALO. > jednak kiedy idzie o stopy % to lubie sie wdac w dyskusje. sytuacja australi > jest nieco podobna do usa - duzy i rosnacy dlug wewnetrzny. > w zasadzie sa dwa czynniki wplywajace na stopy: wzrost gospodarczy i wzrost > zadluzenia. ja mysle ze przynajmniej w australi ciecia sa malo prawdopodobne - > pomimo suszy, wojny i zastoju swiatoweg gospodarka sie rozwija. podniesienie > stop oznaczaloby zmniejszenie inwestycji w budownictwie (glowny obszar wzrostu) > > a to oznacza zastuj gospodarki i bezrobocie. ja chyba pozostane na plocie - > czyli bez zmian lub mala zmiana w gore... Odpowiedz Link Zgłoś