ele.gancki 04.02.07, 21:01 Biedota musi na kredyt. Normalni ludzie mają na wszystko gotówkę. Jutro kupuję sobie nowego saaba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Haczyk 04.02.07, 21:42 A więc np. klient, który ma limit na karcie w wysokości 10 tys. zł i kupi żonie kolię za te 10 tys., może rozłożyć na raty 7,5 tys. zł. Jego dług na karcie jednocześnie spada do 2,5 tys. zł - tłumaczy Piotr Gajdziński, rzecznik BZ WBK. ******************************************** Może jednak tak się zdarzyć, że ktoś przypomni sobie o starym długu, np. o nie zapłaconym kilka lat temu rachunku za mieszkanie lub mandacie. Wtedy komornik wejdzie na konto, a bank natychmiastowo wypowie kredyt. To gdzieś jest zapisane małym druczkiem. Czy nie lepiej kłaść się spać ze świadomością, że żona ma pierścionek z cyrkonią, który jest jej rzeczywistą własnością, a nie banku? Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra 05.02.07, 03:35 > Biedota musi na kredyt. Normalni ludzie mają na wszystko gotówkę. > Jutro kupuję sobie nowego saaba Uważaj, zebyś się nim nie rozbił na pierwszym drzewie, bucu! "Normalny"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóltóralny Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:09 oo, niebuc sie odezwal :P Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 karta kredytowa to bankowy bubel, bo 05.02.07, 08:32 karta kredytowa to bankowy bubel, bo z definicji nie jest bezpieczną technologią, ponieważ wystarczy już sam jej numer aby dokonywać operacji biznesowych. W niektórych wariantach potrzebny jest jeszcze PIN ale i to nie gwarantuje bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: karta kredytowa to bankowy bubel, bo IP: *.ch.uj.edu.pl 05.02.07, 17:05 Oprócz numeru musisz miec dane klienta - jesli zwiniesz karte to w sumie latwo podrobic podpis (ktos tak obrobil znajomego dawno temu). Z drugiej strony wiekszosc kart jest ubezpieczona - do 24 godzin po kradziezy wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.globalconnect.pl 05.02.07, 09:41 "Normalny" człowiek z gotówką bierze auto w leasing bo mu się to bardziej opłaca. Bo potrafi zarządzać swoimi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra 05.02.07, 10:28 Cóż, dla niektórych normalne jest kupowanie wyłacznie za gotówkę w postaci zatłuszczonego rulonu banknotów wyciąganych z kieszeni dresów...stadion X-lecia się kłania, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra 05.02.07, 15:41 gringo68 napisał: > Cóż, dla niektórych normalne jest kupowanie wyłacznie za gotówkę w postaci > zatłuszczonego rulonu banknotów wyciąganych z kieszeni dresów...stadion X-lecia > > się kłania, hehe... *************************************** Szkoda, że tylko takie masz doświadczenia. A może jednak słyszałeś o przelewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedny Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: 82.109.55.* 05.02.07, 10:28 Biedota sie uczy. Saab - nazwa wlasna, pisze sie z duzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suba2ru nazwa własna IP: *.61.jawnet.pl 05.02.07, 13:01 Jednak saab jako marka samochodu pisze się z małej litery. Tak samo jak fiat, trabant czy syrena. Nawet warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Kredytowa pułapka 05.02.07, 10:37 "powinni tego zabronić" - było takie hasło fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archimedes Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na raty IP: *.ar.wroc.pl 05.02.07, 10:41 Będzie więcej POSów, to klienci będą chętniej sięgać po karty. Na razie prowizje za POS są tak wysokie, że jest ich zdycydowanie za mało. Spróbujcie kupić np. komputer poza hipermarketem - tylko cash! Banki zamiast wciskać karty powinny obniżyć prowizje i wciskać handlowcom POSy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 11:18 takie to dla ciebie ważne wsioku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: 195.117.18.* 05.02.07, 11:24 sio na forum onetu stad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do ele.ganckiego !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:33 Uważaj bo wystarczy tylko chwila i stajesz się biedotą, Tak jak u mnie z powodu ciężkiej choroby dzięki lekarzom.A też było mnie stać na wszystko, a teraz brakuje mi na wszystko,zwłaszcza na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Do ele.ganckiego !!!! IP: *.resetnet.pl 05.02.07, 13:56 Myślę, że on już pisze z jakiegoś szpitala, prawdopodobnie psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpu Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na raty 05.02.07, 11:36 Uwaga na Lukas Bank!!!! W październiku złożyłem wniosek o wydanie karty Lukas Bank - Leclerc. Karta miała być oczywiście gratis + 50 zł. W wyniku błędu w adresie karty do dzisiaj nie otrzymałem, za jej wydanie musiałem zapłacić. Zero kontaktu z bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki i Żywy Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na raty IP: 193.188.253.* 05.02.07, 11:45 To nie prawda, że taki kredyt ratalny na karcie jest droższy od kredytu w ROR! Z mojej karty kredytowej mogę wziąć taki kredyt ratalny bez dodatkowej prowizji z oprocentowaniem rocznym 9,99%! Tego żaden ROR mi dotychczas nie zaoferował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin do elegancika: kretynem jesteś z zawodu czy po IP: 213.17.140.* 05.02.07, 12:10 prostu natura się na tobie zemściła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Perpetuum mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:01 "To dobre rozwiązanie zarówno dla klienta, jak i dla banku. Klient oszczędza, bank zarabia. " Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Perpetuum mobile 05.02.07, 15:46 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > "To dobre rozwiązanie zarówno dla klienta, jak i dla banku. Klient oszczędza, > bank zarabia. " ********************************* A pieniądz sam się wytwarza. W istocie, niezwykłe zjawisko. Sporo osób w to wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Ludzie, cud! Nikt nie traci, ale jaja ! IP: *.dialog.net.pl 05.02.07, 16:01 Ludzie, cud! Nikt nie traci, ale jaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.ch.uj.edu.pl 05.02.07, 17:03 Acha, a ten Saab to w skali 1:14 czy 1:22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saabina Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.jensenindustries.com 05.02.07, 20:05 Na calym swiecie ludzie uzywaja gotowki tylko do drobnych zakupow. Stare PRL- owskie przyzwyczajenia. Ja kupilam dom ale gotowka zaplacilem za lunch. Kiedys przychodzilo sie do sklepu z walizka pieniedzy zeby kupic druga walizke.....A swoja droga gotowka pewnie przyda ci sie na naprawy- sa to samochody o duzej wadliwosci. hahahahahahahahahahah............SAAB.....hahahahahahah..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry kredyt Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:34 jak ktos potrzebuje dobrego kredytu to polecam www.kredyt.info.ms Bez wychodzeenia z domu,do 50 000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_quick Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra IP: *.segfl.ifl.net 06.02.07, 16:52 W kazdym normalnym kraju zakup powyzej 200 zl dokonuje sie karta kredytowa badz debetowa, bo jest bezpieczniej niz nosic gotówke. Poza tym np. w GB jak placisz karta przez net to przy platnosci laczy ze strona banku - wydawcy karty i prosi oprocz danych osobowych, daty wydania i daty waznosci to jeszcze o kilka znakow z hasla do karty które wczesniej sie ustalilo. A ubzezpieczenie karty na 24 od kradziezy to juz norma. W Polsce proponuje sie 0% odsetek na 100 dni, czesto za wydanie kart sie placi itp. Na swiecie rzadko kiedy za wydanie trzeba placic, a okres z 0% to 6-12 miesiecy od wydania karty. Wiec czesto lepiej zaplacic karta i splacic sobie za kilka miesiecy. A karty kreytowej zaden biedak nie dostanie bo czesto sa wymogi co do zarobkow i rowniez sprawdza zdolnosc kredytowa klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Banki kuszą: weź kartę kredytową, kupuj na ra 21.04.07, 05:52 Elegancki to Ty - sadzac po Twoim poscie - na pewno nie jestes, a z wiedza na temat finansow tez chyba u Ciebie nieza bardzo, bo kredyty sa wlasnie dla tych ktorzy maja pieniadze, a nie dla tych ktorzy gotowka nie swieca. Odpowiedz Link Zgłoś