stasi1 22.02.07, 09:41 Mąka żytnia po raz pierwszy w historii jest droższa od pszennej To jest dobra wiadomość dla Polski! W końcu Polska żytem stoi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaz4 Re: Dlaczego nie można importować żyta? IP: *.tpnet.pl 22.02.07, 14:59 Bo żyto uprawia się głównie w Polsce i Rosji. Na szczęscie w pobliskim sklepie mają pyszny żytni chlebek:) Z tego co zauważyłem większość piekarni daje tyle pszenicy, że chleb niedługo będzie miał smak bułki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Rząd walczy z drogim chlebem IP: 88.156.63.* 22.02.07, 11:05 "W dodatku część ziarna została wyeksportowana, pogłębiając niedobory na krajowym rynku.", "ratuje import" - lepper musi odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Rząd walczy z drogim chlebem IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 11:49 Czyżby wracał stalinizm? "Rząd walczy z mąką..." Ja mam już dość po tym, co rząd robi z naszymi prawami, z naszą wolnością. Czy są granice śmieszności, których Kaczyńscy boją się przekroczyć? Nie... bo cały świat jest w układzie. Po stronie dobra są tylko oni dwaj. Za rozmontowanie nam podstaw demokracji powinni trafić do więzienia. Na sporo lat. To bardzo ważne dla naszej przyszłości, by politycy zobaczyli, że pewne rzeczy nie uchodzą na sucho. O drobiazgach decyduje się na szczeblu rządowym wtedy, kiedy zniszczono już mechanizmy samoregulujące. Wtedy trzeba... A o ważnych rzeczych nie ma komu decydować, bo głupoty w rodzaju ingresu Wielgusa czy inne ziobrofakty zajmują mikroskopijne móżdżki władzy. Odpowiedz Link Zgłoś