Dodaj do ulubionych

Mocne spadki na giełdach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:27
Jutro tez bedzie dzien. Optymisci mowia, ze lepszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: inwestor Ratuj sie kto moze! IP: *.fastres.net 27.02.07, 20:40
      Ja tam jutro sprzedaje wszystkie fundusze jakie mam. Juz dosc stracilem na tej
      calej "gieldzie"...
      • Gość: zi0bro nigdy nie miałem żadnej akcji IP: *.jjs.pl 27.02.07, 22:39
        podobno nie można kupić jednej na próbę. Wątpliwy interes z taką giełdą.
        • junk92508 "Nie wycofuja juz tyle co kiedys.." 28.02.07, 01:09
          Czyli co kto byl bardziej przewidujacy to juz wycofal ?

Teraz czas na frajerow ?
          • kszynka Re: "Nie wycofuja juz tyle co kiedys.." 28.02.07, 08:11
            wiadomym jest że nie może rosnąć w nieskończoność
            kiedyś musi spaść
        • lucky81 Re: nigdy nie miałem żadnej akcji 28.02.07, 03:27
          > podobno nie można kupić jednej na próbę

Można, czemu nie. Za zakup jednej zapłacisz dużą prowizję procentowo, więc
          zysków nie będziesz miał, ale kupić możesz.
      • Gość: Makler Re: Ratuj sie kto moze! IP: *.ols.vectranet.pl 27.02.07, 22:50
        Sorki i bez obrazy ale d..a z ciebie nie inwestor jeżeli sprzedajesz jak spada
        cena.Giełda ma to do siebie że jest bessa i hossa.Zobacz jak wyglada WIG w
        przeciągu np.roku.Jeżeli na czymś miałem do tyłu to zostawiałem to w spokoju na
        kilka miesiecy lub dłużej wogóle nie patrząc co się dzieje (oczywiście mowa o
        stabilnych i dużych firmach)Zawsze wyszło in plus i zawsze więcej niż jakies
        gó..ne lokaty itp.To samo fundusze.Tu trzeba miec cierpliwość.To nie jest
        inwestycja na 2 tygodnie tylko na m-ce a wręcz lata (patrz reklama A..a ponad
        170% w ciągu 4 lat-to tylko przykład których moge mnożyć na pęczki)

P/S w/g mnie lokata w bankach to strata i bardzo prosto to wytłumaczyć.Bank
        daje powiedzmy 4% rocznie - podatek.Zostaje 3,2% oczywiście teoretycznie bo
        patrząc na inflacje (grudzień 2006 coś koło 2,7%)można "wyjść" do tyłu:) lub
        mieć realne 0,5-1% zysku rocznie!.ŻENADA
        • st1111 Re: Ratuj sie kto moze! 28.02.07, 07:49
          A ile lat jeszcze muszę trzymać Netię aby mi na 120 zł wróciła?
      • Gość: Analityk Re: Ratuj sie kto moze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:53
        I to bardzo dobrze, że przegrałeś, bo tylko idioci grają na giełdzie i
        wspomagają cwaniaków, którzy lewymi interesami na giełdzie się wzbogacają. Nie
        warto również oszczędzać w bankach. Trzeba inwestować, ale nie na giełdzie.
        Mnie wyleczył z oszczędzania w PKO największy oszust wszech czasów, jako symbol
        wszystkich oszustów, niejaki Szwarc były Dyrektor tego banku. Ukartowany
        gwałtowny spadek złotówki jeszcze przed reformą Sztoltzmana i Bucholtza /b.
        Prezesa NBP/. Było to morderstwo na polskiej złotówce, polskiej gospodarce i
        Polakach. Tego im nigdy nie zapomnimy. Zapłata nastąpi wcześniej czy później.
        Oby wcześniej.
        • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Ratuj sie kto moze? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.02.07, 03:04
          Musiales byc kiepskim analitykiem "Analityku"!

P.S. A odgrazanie sie i dodatkowe akcenty antysemickie w twoim
          poscie tylko potwierdzaja twa mizerie umyslowa...
    • Gość: qe Żeby wygrać trzeba innych ograć to takie proste IP: *.cable.satra.pl 27.02.07, 20:59
      przegrają klienci indywidualni funduszy
      • Gość: makler recesja przez kaczuchy! IP: *.jmdi.pl 27.02.07, 21:41
        sprzedawajcie wszystko recesja recesja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
        • Gość: Makler? Re: recesja przez kaczuchy! IP: *.tmodns.net 28.02.07, 00:02
          Recesja??? Wzrost 7% to recesja? Wybaczcie, ale niektorzy wypisuja naprawde glodne kawalki. Korekta i realizacja zyskow. Nie sluchajcie idiotyzmow - kasa z gieldy idzie w inwestycje a nie w konsumpcje. A oszczednosci sa podstawa silnej gospodarki...
    • mintaj4 Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 22:38
      wróżka i wyrocznia greenspan. niesamowite jest to że są tacy ludzie którzy
      potrafią paroma zdaniami przewalić setki milionów dolarów ...
    • Gość: grzes Mocne spadki na giełdach IP: *.akron.net.pl 27.02.07, 22:39
      A jutro Allen powie, JUST KIDING!!! ach ta globalizacja<lol>
      • Gość: Wojtek bez czapki Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.mgt.pl 27.02.07, 22:48
        Dokładnie. Jakiś gostek coś powie, a przygłupi jankesi już go wysłuchują.
        Równie dobrze mógł powiedziec: "kupujcie żywnosc i wodę, sprzedawajcie co macie,
        bo jutro koniec świata". I jankesi zapewne uwierzyliby, bo "ten typ tak ma".
        • zarafi Re: Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 23:04
          >> Dokładnie. Jakiś gostek coś powie, a przygłupi jankesi już go wysłuchują.
          > Równie dobrze mógł powiedziec: "kupujcie żywnosc i wodę, sprzedawajcie co macie
          > bo jutro koniec świata". I jankesi zapewne uwierzyliby, bo "ten typ tak ma".

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Rynek amerykański właściwie nie zareagował -
          to inwestorzy na rynku chińskim się przestraszyli. Zresztą w artykule pisze
          wyraźnie, że amerykanie mają inne zdanie od Greenspana.

Więc nie Amerykanie są przygłupi, tylko ktoś kto nie umie czytać,
          antyamerykański propagandzisto.

• Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 27.02.07, 23:38
            te Chiny to zdaje się z innego powodu...
            Autorowi artykułu radziłabym czasem coś poczytać....

• neiden Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 23:39
      sploszeni chinczycy sprzedaja stak na gieldzie.wlasnie na tym opiera sie ta
      manipulacja rynku na swiecie.taniej kupic i drorzej sprzedac.greenspen zrobil
      to celowo.
      • Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 27.02.07, 23:52
        Główny indeks chińskiej giełdy stracił we wtorek ponad 8,8% z powodu plotek,
        jakoby chiński rząd chciał ukrócić spekulacje akcjami. Oficjalne stanowisko
        rządu mówi, że chodzi o ograniczenie nielegalnego handlu. Jednak inwestorzy
        spodziewają się, że jest to tylko przykrywka dla wprowadzenia większego nadzoru
        nad rynkiem. W efekcie część dużych inwestorów zdecydowała się na sprzedaż
        akcji, co doprowadziło do największego od 10 lat spadku na giełdzie w
        Szanghaju. W ubiegłym roku chiński rynek wzrósł o 130%, od początku tego roku o
        14%.
        • hecer Re: Mocne spadki na giełdach 28.02.07, 00:26
          :) to mnie uspokoilas lalka:)

Choc nie mam nic na gpw ....

dobrze ze sprawdzilas tego newsa GW, lalka. Many thx!!

Wypowiedz greenspana jest jednak bardzo istotna.

Choc nie uwazam ze polityka monetarna w usa byla w jego czasach dobra. Byla o
          wiele za luzna. Ale moze sie nie znam

• Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 28.02.07, 00:33
            USA swoją drogą
            Chiny swoją

a nam się oberwało :/

w Europie chyba nie było większych spadków? :(
        • Gość: lemur_78 Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 28.02.07, 08:17
          a jak na razie dzisiał +3%
    • amanasunta53 Koniec ,,dętej''koniunktury...bliski 28.02.07, 00:18
    • heraldek AI-Kaida uszkodzila komputery...... 28.02.07, 00:49
      ....za rok recesja....

abcnews.go.com/Business/wireStory?id=2909035
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: AI-Kaida uszkodzila komputery...... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.02.07, 03:09
        Prawdziwe "zawirowanie" na gieldach miedzynarodowych
        to moze nastapic, np. wtedy gdy najglupszy z rodu
        Bush'ow zdecyduje sie zaatakowac Iran...
    • Gość: ere Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 09:05
      Autor artykułu niech najpierw przeczyta dokładnie co się wydazyło , a potem
      niech nie wypisuje bzdur od wpływie wypowiedzi 80 - cio letniego Greenspana na
      giełde w szanghaju . Rząd w pekinie powołał komisje mającą kontrolowac
      spekulacje na giełdzie i to spowodowało spadki. Przestaję czytać dodatek
      giełdowy na GW.
    • Gość: mixer A gdy Greenspane zachoruje na Alzheimera np. IP: *.icpnet.pl 28.02.07, 09:12
      I powie że wszystkie akcje osiągną wartość ujemną, to co wtedy będzie?
    • Gość: skorpion Mocne spadki na giełdach IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 09:15
      najtrudniej dzialac na gieldzie gdy sa spadki , oto tajemnica wiary , zbliza
      sie wieli krach , miliardy pekna jak banka , wielu skoczy z okien , kasandra
    • Gość: czerwony Mocne spadki na giełdach IP: *.elsat.net.pl 28.02.07, 09:15
      To już koniec. Ci co trzymali pieniądze na giełdzie stracą wszystko! Tak to jest
      jesli ktos mysli ze moze zarobic nic nie robiąc!
      • Gość: Geodeta_31 Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:39
        Wiesz czerwony, skoro myślałeś że zarobisz nie robiąc zupełnie nic to masz
        spory problem :-) A wystarczy tylko czytać i obserwować co dzieje się na
        świecie, co mówią analitycy etc. etc. Wiesz w sumie to niewiele do zrobienia
        ale jednak nie nic!!! Ja sprzedałem wszystkie akcje 10 dni temu i co? Jestem na
        + 43 tysia w ciągu 8 miesięcy... Mnie to pasuje; nie robiłem prawie nic a jak
        polecą na łeb to znów kupię i zarobię na takich jak ty...

Pozdro
    • Gość: inwestor Alan Greenspan - Kawał roku IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.07, 11:11
      Alan Greenspan to jeden z najwiekszych manipulatorów Amerykańskiej giełdy i
      kretyn który zrujnował wielu inwestorów po przez swoje idiotyczne komentarze
      za czasów Slick Willy (Billy Clinton)
      • Gość: gość Re: Alan Greenspan - Kawał roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 11:37
        Stary Alan napisał książkę i promuje ją przy pomocy katastroficznych
        przepowiedni.
        Akcje w dół, potem w górę i wszystko wróci do normy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka