Gość: aruburu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:27 Jutro tez bedzie dzien. Optymisci mowia, ze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inwestor Ratuj sie kto moze! IP: *.fastres.net 27.02.07, 20:40 Ja tam jutro sprzedaje wszystkie fundusze jakie mam. Juz dosc stracilem na tej calej "gieldzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi0bro nigdy nie miałem żadnej akcji IP: *.jjs.pl 27.02.07, 22:39 podobno nie można kupić jednej na próbę. Wątpliwy interes z taką giełdą. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 "Nie wycofuja juz tyle co kiedys.." 28.02.07, 01:09 Czyli co kto byl bardziej przewidujacy to juz wycofal ? Teraz czas na frajerow ? Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: "Nie wycofuja juz tyle co kiedys.." 28.02.07, 08:11 wiadomym jest że nie może rosnąć w nieskończoność kiedyś musi spaść Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: nigdy nie miałem żadnej akcji 28.02.07, 03:27 > podobno nie można kupić jednej na próbę Można, czemu nie. Za zakup jednej zapłacisz dużą prowizję procentowo, więc zysków nie będziesz miał, ale kupić możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makler Re: Ratuj sie kto moze! IP: *.ols.vectranet.pl 27.02.07, 22:50 Sorki i bez obrazy ale d..a z ciebie nie inwestor jeżeli sprzedajesz jak spada cena.Giełda ma to do siebie że jest bessa i hossa.Zobacz jak wyglada WIG w przeciągu np.roku.Jeżeli na czymś miałem do tyłu to zostawiałem to w spokoju na kilka miesiecy lub dłużej wogóle nie patrząc co się dzieje (oczywiście mowa o stabilnych i dużych firmach)Zawsze wyszło in plus i zawsze więcej niż jakies gó..ne lokaty itp.To samo fundusze.Tu trzeba miec cierpliwość.To nie jest inwestycja na 2 tygodnie tylko na m-ce a wręcz lata (patrz reklama A..a ponad 170% w ciągu 4 lat-to tylko przykład których moge mnożyć na pęczki) P/S w/g mnie lokata w bankach to strata i bardzo prosto to wytłumaczyć.Bank daje powiedzmy 4% rocznie - podatek.Zostaje 3,2% oczywiście teoretycznie bo patrząc na inflacje (grudzień 2006 coś koło 2,7%)można "wyjść" do tyłu:) lub mieć realne 0,5-1% zysku rocznie!.ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Ratuj sie kto moze! 28.02.07, 07:49 A ile lat jeszcze muszę trzymać Netię aby mi na 120 zł wróciła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Ratuj sie kto moze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:53 I to bardzo dobrze, że przegrałeś, bo tylko idioci grają na giełdzie i wspomagają cwaniaków, którzy lewymi interesami na giełdzie się wzbogacają. Nie warto również oszczędzać w bankach. Trzeba inwestować, ale nie na giełdzie. Mnie wyleczył z oszczędzania w PKO największy oszust wszech czasów, jako symbol wszystkich oszustów, niejaki Szwarc były Dyrektor tego banku. Ukartowany gwałtowny spadek złotówki jeszcze przed reformą Sztoltzmana i Bucholtza /b. Prezesa NBP/. Było to morderstwo na polskiej złotówce, polskiej gospodarce i Polakach. Tego im nigdy nie zapomnimy. Zapłata nastąpi wcześniej czy później. Oby wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Ratuj sie kto moze? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.02.07, 03:04 Musiales byc kiepskim analitykiem "Analityku"! P.S. A odgrazanie sie i dodatkowe akcenty antysemickie w twoim poscie tylko potwierdzaja twa mizerie umyslowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qe Żeby wygrać trzeba innych ograć to takie proste IP: *.cable.satra.pl 27.02.07, 20:59 przegrają klienci indywidualni funduszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler recesja przez kaczuchy! IP: *.jmdi.pl 27.02.07, 21:41 sprzedawajcie wszystko recesja recesja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makler? Re: recesja przez kaczuchy! IP: *.tmodns.net 28.02.07, 00:02 Recesja??? Wzrost 7% to recesja? Wybaczcie, ale niektorzy wypisuja naprawde glodne kawalki. Korekta i realizacja zyskow. Nie sluchajcie idiotyzmow - kasa z gieldy idzie w inwestycje a nie w konsumpcje. A oszczednosci sa podstawa silnej gospodarki... Odpowiedz Link Zgłoś
mintaj4 Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 22:38 wróżka i wyrocznia greenspan. niesamowite jest to że są tacy ludzie którzy potrafią paroma zdaniami przewalić setki milionów dolarów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Mocne spadki na giełdach IP: *.akron.net.pl 27.02.07, 22:39 A jutro Allen powie, JUST KIDING!!! ach ta globalizacja<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek bez czapki Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.mgt.pl 27.02.07, 22:48 Dokładnie. Jakiś gostek coś powie, a przygłupi jankesi już go wysłuchują. Równie dobrze mógł powiedziec: "kupujcie żywnosc i wodę, sprzedawajcie co macie, bo jutro koniec świata". I jankesi zapewne uwierzyliby, bo "ten typ tak ma". Odpowiedz Link Zgłoś
zarafi Re: Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 23:04 >> Dokładnie. Jakiś gostek coś powie, a przygłupi jankesi już go wysłuchują. > Równie dobrze mógł powiedziec: "kupujcie żywnosc i wodę, sprzedawajcie co macie > bo jutro koniec świata". I jankesi zapewne uwierzyliby, bo "ten typ tak ma". Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Rynek amerykański właściwie nie zareagował - to inwestorzy na rynku chińskim się przestraszyli. Zresztą w artykule pisze wyraźnie, że amerykanie mają inne zdanie od Greenspana. Więc nie Amerykanie są przygłupi, tylko ktoś kto nie umie czytać, antyamerykański propagandzisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 27.02.07, 23:38 te Chiny to zdaje się z innego powodu... Autorowi artykułu radziłabym czasem coś poczytać.... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Mocne spadki na giełdach 27.02.07, 23:39 sploszeni chinczycy sprzedaja stak na gieldzie.wlasnie na tym opiera sie ta manipulacja rynku na swiecie.taniej kupic i drorzej sprzedac.greenspen zrobil to celowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 27.02.07, 23:52 Główny indeks chińskiej giełdy stracił we wtorek ponad 8,8% z powodu plotek, jakoby chiński rząd chciał ukrócić spekulacje akcjami. Oficjalne stanowisko rządu mówi, że chodzi o ograniczenie nielegalnego handlu. Jednak inwestorzy spodziewają się, że jest to tylko przykrywka dla wprowadzenia większego nadzoru nad rynkiem. W efekcie część dużych inwestorów zdecydowała się na sprzedaż akcji, co doprowadziło do największego od 10 lat spadku na giełdzie w Szanghaju. W ubiegłym roku chiński rynek wzrósł o 130%, od początku tego roku o 14%. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Mocne spadki na giełdach 28.02.07, 00:26 :) to mnie uspokoilas lalka:) Choc nie mam nic na gpw .... dobrze ze sprawdzilas tego newsa GW, lalka. Many thx!! Wypowiedz greenspana jest jednak bardzo istotna. Choc nie uwazam ze polityka monetarna w usa byla w jego czasach dobra. Byla o wiele za luzna. Ale moze sie nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 28.02.07, 00:33 USA swoją drogą Chiny swoją a nam się oberwało :/ w Europie chyba nie było większych spadków? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur_78 Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.chello.pl 28.02.07, 08:17 a jak na razie dzisiał +3% Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek AI-Kaida uszkodzila komputery...... 28.02.07, 00:49 ....za rok recesja.... abcnews.go.com/Business/wireStory?id=2909035 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: AI-Kaida uszkodzila komputery...... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.02.07, 03:09 Prawdziwe "zawirowanie" na gieldach miedzynarodowych to moze nastapic, np. wtedy gdy najglupszy z rodu Bush'ow zdecyduje sie zaatakowac Iran... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 09:05 Autor artykułu niech najpierw przeczyta dokładnie co się wydazyło , a potem niech nie wypisuje bzdur od wpływie wypowiedzi 80 - cio letniego Greenspana na giełde w szanghaju . Rząd w pekinie powołał komisje mającą kontrolowac spekulacje na giełdzie i to spowodowało spadki. Przestaję czytać dodatek giełdowy na GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer A gdy Greenspane zachoruje na Alzheimera np. IP: *.icpnet.pl 28.02.07, 09:12 I powie że wszystkie akcje osiągną wartość ujemną, to co wtedy będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Mocne spadki na giełdach IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 09:15 najtrudniej dzialac na gieldzie gdy sa spadki , oto tajemnica wiary , zbliza sie wieli krach , miliardy pekna jak banka , wielu skoczy z okien , kasandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Mocne spadki na giełdach IP: *.elsat.net.pl 28.02.07, 09:15 To już koniec. Ci co trzymali pieniądze na giełdzie stracą wszystko! Tak to jest jesli ktos mysli ze moze zarobic nic nie robiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geodeta_31 Re: Mocne spadki na giełdach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:39 Wiesz czerwony, skoro myślałeś że zarobisz nie robiąc zupełnie nic to masz spory problem :-) A wystarczy tylko czytać i obserwować co dzieje się na świecie, co mówią analitycy etc. etc. Wiesz w sumie to niewiele do zrobienia ale jednak nie nic!!! Ja sprzedałem wszystkie akcje 10 dni temu i co? Jestem na + 43 tysia w ciągu 8 miesięcy... Mnie to pasuje; nie robiłem prawie nic a jak polecą na łeb to znów kupię i zarobię na takich jak ty... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Alan Greenspan - Kawał roku IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.07, 11:11 Alan Greenspan to jeden z najwiekszych manipulatorów Amerykańskiej giełdy i kretyn który zrujnował wielu inwestorów po przez swoje idiotyczne komentarze za czasów Slick Willy (Billy Clinton) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alan Greenspan - Kawał roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 11:37 Stary Alan napisał książkę i promuje ją przy pomocy katastroficznych przepowiedni. Akcje w dół, potem w górę i wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś