Gość: krm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:50 "Wynika to z faktu, że w świetle prawa małżonkowie są jednym podmiotem." szkoda, że sąd nie raczył zauważyć, że nie mają jednego ciała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edagr Re: Firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny 05.03.07, 10:01 hmmm, to jak Roman uszkodzi Andrzeja, to też nici z odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny 05.03.07, 10:05 A co w tym absurdalnego niby? Ktoś tu chyba nie rozumie, do czego służy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko kolejna paranoja 05.03.07, 10:09 wynikajaca z faktu ze ubezpiecza sie samochod a nie kierowce.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbinx Firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny 05.03.07, 10:10 Zawsze wiedziałem, ze polskie prawo jest beznadziejnie głupie, ale taki absurd to naprawde kuriozum. Twórcy takich przepsów życze wiele szczęścia przy dochodzeniu odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinx A co będzie kiedy ktoś obcy wiezie moja żone moim 05.03.07, 10:20 Samochodem i ten ktoś spowoduje wypadek, w którym ucierpi moja zona? Przecież ciągle jest to mój samochód, którego ubezpieczenie zapłocono ze wspolnej kasy - mojej i zony. Odpowiedz Link Zgłoś
zmora Firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny 05.03.07, 10:26 Po pierwsze, to nie firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny, ale co najwyżej prawo cywilne. Po drugie, OC chroni posiadacza pojazdu przed odpowiedzialnością wobec osób trzecich. Współwłaściciel pojazdu nie jest osobą trzecią. Gdyby było inaczej, dochodziłoby do absurdalnych sytuacji, gdy polisa OC chroniłaby cię przed odpowiedzialnością wobec ciebie - nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał wyrównanie szans IP: *.icm.edu.pl 05.03.07, 11:11 Niektóre przepisy dyskryminują konkubinaty, więc dlaczego małżeństwa państwowe też by nie miały czasem być stratne - dla wyrównania szans. Podobnie jest z ulgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobarek Firmy ubezpieczeniowe dyskryminują rodziny IP: 212.160.172.* 05.03.07, 12:27 w takim razie należy przedstawić wspólny rachunek za leczenie wystawiony przez szpital na rodzinę i tyle i niech sp......ją na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś