Dodaj do ulubionych

Najpierw zwolnienia, potem LCD

IP: 195.47.201.* 24.05.07, 08:42
Thomson? Co to za LCD Thomson ? Kto to kupuje? Nie kojarzy się z jakością.
Mogą produkować ale gdzie zbyt? W Polsce ludzi kupują Sharpa, JVC, Philipsa,
Sony czy Samsunga, czasem LG ale Thomson ???
Obserwuj wątek
    • Gość: PaWeł Najpierw zwolnienia, potem LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:46
      Ten tekst wygląda tak, jakby porywacze wykorzystali dziennikarza GW do przekazania informacji o wielkosci i sposobie przekazania okupu. "Zamknijcie usta związkom i dajcie nam 30% inwestycji, to nie zamkniemy zakładu". Ciekaw jestem, na jakim poziomie były dotacje do fabryk LCD w Kobierzycach i pod Toruniem...
    • Gość: el_triste Re: Najpierw zwolnienia, potem LCD IP: *.asystent.ds.polsl.pl 24.05.07, 10:12
      A zdawało mi się, że pierwotnie miał też być ośrodek badawczy, a teraz to już
      tylko montownia w planach została. Znowu robią z nas 3 świat i to jeszcze
      bezczelnie za nasze pieniądze z naszych podatków.
    • scibor3 Re: Najpierw zwolnienia, potem LCD 24.05.07, 10:39
      A czemu nie 60% a reszta z kredytu gwarantowanego przez skarb państwa? Później
      będą oczywiście jęczeli, że rzeba sprowadzić chińczyków jak to miało miejsce w
      LG w Kobierzycach. Niech spadają na drzewo.
    • Gość: Zeke Najpierw zwolnienia, potem LCD IP: 195.116.30.* 24.05.07, 13:10
      Jeżeli w tym tonie wypowiada się kierownictwo firmy, to moim zdaniem nie ma
      pojęcia o sytuacji na rynku pracy. Czas kiedy to inwestor łaskawie proponował
      warunki o wielkości zatrudnienia i jeszcze wymuszał przy tym granty to już
      przeszłość. Proponuję wejść w kontakt z LG w Biskupicach Podgórnych (flagowa
      inwestycja Dolnego Śląska ostatniego roku) i popytać się jak wygląda sprawa
      zatrudnienia choć 4 tys pracowanków.

• Gość: Luke To jest sciema! IP: *.bstnma.east.verizon.net 24.05.07, 15:16
      Sposob wypowiadania sie "szefa" Videoconu kojarzy mi sie z typowym slownictwem
      akwizytorow-naciagaczy. "Daj mi pare groszy, a w zamian zrobie Cie milionerem.
      Jesli tego nie zrobisz, stracisz ogromna szanse".
      Z jakiej okazji polski rzad ma dac im za darmo 300mln euro?? Za jakies mgliste
      obietnice? Dlaczego miejsca pracy w Piasecznie maja byc dotowane z pieniedzy
      podatnikow? Gdzie tu logika wolnorynkowa? 300mln euro to ponad miliard PLN!!! Za
      te pieniadze mozna rozbudowac infrastrukture drogowa na calym poludniu Warszawy
      i inwestorzy sie sami tam beda pchali.

- Luke
    • Gość: Rajkumar Dhoot Najpierw zwolnienia, potem LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:37
      Dajemy 1 500 000 000 usd :czytaj rząd RP 500 000 000,banki 500 000 000,my może
      500 000 000.Nie macie wyjscia Polacy,my,hindusi z wyzszej kasty dajemy szanse
      tylko raz.Trzeba było sie lepiej urodzić,teraz mozecie tylko tyrac na nas.
      Zresztą niewazne co zrobicie,mamy juz miejsce w Albanii - tam beda bez kwiczenia
      pracować za 100 euro miesiecznie.Potrzebne nam alibi do likwidacji zakładu-rząd
      nie da pieniedzy,a związki nie zgodzą się na odejscie od ukladu zbiorowego.I o
      to nam chodzi
      • Gość: gaz4 Re: Najpierw zwolnienia, potem LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 18:06
        My niższa kasta wolimy zaorać fabryki w Piasecznie niż być pariasami. W końcu Lechici od wojowniczych Sarmatów się wywodzą, wielu próbowało nas zniewolić, ale nikomu to się nie udało. Więc można nas cmoknąć tam, gdzie słoń trąbą nie dosięgnie.
        A na poważnie, zawsze mnie krew zalewa, gdy widzę "biznesmenów" co tylko wyciągaja rękę po państwową kasę. Dla takich gości powinno sie na starcie mówić "na drzewo". Już dosyć nas wydojono w latach 90-tych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka