Dodaj do ulubionych

O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich

IP: *.hsd1.nj.comcast.net 22.06.07, 02:05
...a jak wyglada polski eksport poza eksportem wojakow do Araku, zdunow do
Belfastu, turystow do Egiptu (w jedna strone) (i czasem Indii
airpaharganj.com/Places.aspx ) cieplych podlog www.ideal-
heating.com/article.php?a=47 i roztapiania sniegu
tmkbuildersinc.com/HeatedDriveway.aspx do Ameryki ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Obawiam sie, ze ta bajka moze miec wiele wspolnego IP: *.chello.pl 22.06.07, 02:53
      ...z prawda....
      Pozostaje miec nadzieje, ze po takim przyduszeniu damy rade odetchnac...juz
      niedlugo....
      Nie wyjezdzajmy jeszcze wszyscy....
      • Gość: air za pozno IP: 71.194.54.* 22.06.07, 03:35
        wlasnie kupuje z dziewczyna mieszkanie pod Chicago, po 2 latach (legalnego)
        pobytu w usa. mamy 2 samochody i ciekawe prace. oboje skonczylismy UG i kochamy
        Sopot, ale nie mamy szans na kupno mieszkania w tym kurorcie, naotmiast
        trojmiejskim rynkiem pracy przestalem sie interesowac.
        chetnie bym wrocil ale teraz to sie po prostu nie oplaca. prawdziwe zycie rozni
        sie od tego studenckiego ;)
        • tetlian Co za opowieść 22.06.07, 05:38
          Zabawna historia na początek dnia. Ale z prawdą raczej za dużo wspólnego nie ma.
          • Gość: Zena telian to my mamy wolnosc gospodarcza???? IP: 212.87.244.* 22.06.07, 06:09
            Cemu robisz z ludzi idiotow.????A moze sam w to wierzysz???CO ZA GLAB!!
            • omatko O Matko! Wypisz - wymaluj o mnie. 28.06.07, 16:30
              W zeszłym roku przeniosłem firmę spedycyjną z Warszawy pod Londyn.
              Dlaczego?
              ZUS z 800 zł na 8 GBP,
              VAT z 22% na 0% (międzynarodówka),
              rozliczanie dochodu raz w roku zamiast PIT-5 co miesiąc,
              deklaracje VAT tak samo - raz na kwartał,
              nie potrzeba certyfikatu na działalność spedycyjną,
              nie ma Kaczyńskich, Giertycha i Leppera z kolesiami,
              telefony za darmo (stacjonarne na cały świat),
              rynek wewnętrzny (VAT 17,5%) bardziej dochodowy,
              małe szanse, zeby CBŚ wparował, bo kupiłem dom lub samochód.

• tetlian Re: O Matko! Wypisz - wymaluj o mnie. 28.06.07, 18:26
                Jak widać dla chcącego nic trudnego.
          • Gość: air doprawdy? IP: 71.194.54.* 22.06.07, 06:35
            mieszkanie i samochod sa oczywiscie na kredyt, drugie auto jest juz splacone w
            calosci. ale faktem jest ze sporej ilosci znajomych kupno mieszkania zajelo
            wiecej czasu. my tylko wykorzystalismy obecna sytuacje, gdzie rynek
            nieruchomosci stoi.
            • fazi_ze_sztazi Re: doprawdy? 22.06.07, 23:41
              mnie zajelo 3 lata aby kupic mieszkanie, ale jestem w chicago sam. zapewne jak
              jestes z zona i mieliscie taki cel to jest to jak najbardziej mozliwe.
              glosami malkontentow z europy, ktorzy by chcieli pracowac 30 godzin na tydzien,
              miec sluzbe zdrowia, szkoly, komunikacje za darmo i niskie podatki sie nie
              przejmuj, sa nieedukowalni, musza zginac smiercia naturalna.
              pzdr.
          • sonda.kosmiczna Prościej nie mozna juz tego opisać 22.06.07, 08:09
            i jak widać tępota pisowskich wyborców jest porażająca
            • Gość: Czeladnik super opowieść, mam nadzieje że to tylko bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:27
              Przygnebiające jest to, że Kaczyński i cały PiS trzyma sie standardów z lat 70-
              tych. Zezwolenia, oswiadczenia, glejty, certyfikaty, a efekty mizerne. Pamietam
              ze wraz z kumplami kończylismy wszelkie kursy jakie były mozliwe, papier zawsze
              torował drogę. Teraz w prywatnych firmach nadeszły czasy ze nie zatrudniaja
              wedle papierka tylko praktycznej znajomosci fachu. Mam nadzieję ze ta droga
              zostanie zachowana?
              • sonda.kosmiczna Bolszewicy zawsze pragnęli trzymać kontrolę 22.06.07, 14:25
                nad ludem i właśnie mamy tego nawrót.
                • a.k.traper Najlepszy jest komunizm warstwowy 22.06.07, 14:44
                  Warstwa bolszewików, warstwa piachu
            • Gość: mg wawa Trochę przegina GW w tym artykule IP: *.sgh.waw.pl 22.06.07, 18:54
              Te niby "kosztowne analizy" brzmią dosyć rozsądnie. Jeżeli mówimy o inwestycji
              (budowlanej?) rzędu paru/parudziesięciu milionów tu chyba dobrze jest:

• określić skąd weźmiemy na to kasę,
              • czy z grubsza się opłaca,
              • zrobić prosty SWOT,
              • przewidzieć zagrożenia i reakcję na zagrożenie.

Z punktu widzenia podatnika jest bardzo ważne, czy:
              • dzięki inwestycji w długim okresie gmina oszczędza,
              • dzięki inwestycji lepiej się żyje mieszkańcom.

Coś takiego może napisać średnio rozgarnięty student.

Chyba w ustawie nie jest powiedziane, że trzeba do tego zatrudnić od razu
              McKinseya? Bo jak znam rynek to McKinsey zatrudni parę świeżynek studentów, ale
              doklei do tego swoją marżę.
          • Gość: gawron Co za bzdurki... IP: *.fabricom.no 22.06.07, 09:23
          • Gość: Key Re: Co za opowieść IP: *.ipartners.pl 22.06.07, 14:25
            Niestety ma. PIS obiecywal udogodnienia dla przedsiebiorcow i nic. Ciagle
            urzednik jest panem sytuacji i nie jest odpowiedzialby nawet za najglupsze
            decyzje.
        • bardzosztywny Re: za pozno 22.06.07, 09:13
          A co to kogo obchodzi?
        • bardzosztywny Re: za pozno 22.06.07, 09:14
          do air:a co to kogo obchodzi?
          • Gość: krzys [...] IP: *.com 22.06.07, 16:26
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: NO Ja chcę do Anglii ...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:15
        • xiv Re: Ja chcę do Anglii ...!!! 22.06.07, 11:06

same "chciejstwo" niczego nie zmieni...
        • mil1231 to s@p#i%erdalaj 22.06.07, 22:41
        • Gość: Aga Re: Ja chcę do Anglii ...!!! IP: *.wfd92.dsl.pol.co.uk 22.06.07, 23:18
          A jedz, Brytyjczycy ci szybciej dadza w tylek niz sie spodziewasz - 3 lata na
          emigracji i swoje cegi zebralam, lada dzien wracam do kraju. Powodzenia na
          nowej drodze zycia!
      • Gość: magda Re: Obawiam sie, ze ta bajka moze miec wiele wspo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:53
        No i ma.Przykre,że tacy ludzie nasze pieniądze rządzą/??/.
      • Gość: mme Re: Obawiam sie, ze ta bajka moze miec wiele wspo IP: 194.126.210.* 22.06.07, 14:27
        Jak tu nie wyjezdzac jesli wiekszosc ludzi (= wyborcow) dalej wierzy w bajki
        PISu??? Obym byl zlym prorokiem - ale przy nastepnych wyborach historia moze
        sie powtorzyc.
    • Gość: Jacek O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.aster.pl 22.06.07, 03:34
      Pitolenie, większości się poprawia, fundzusze puchną od pieniędzy, a
      dziennikarzyna na etacie pisze pod dyktando. Ludzie czy wy jesteście ślepi!
      teraz rządzą PATRIOCI. Wielki Boże chroń premiera i prezydenta. Kiedyś byłem za
      PO, ale przejrzałem na oczy.
      Pozdrawiam niżej zrzędzących, J.
      • Gość: Corleone Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 04:37
        Stalin też był patriotą.
        • Gość: Zena Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: 212.87.244.* 22.06.07, 06:07
          Patrioci i juz.Reszta sie nie liczy.To nie patrioci.Jak nie dra mordy
          dostatecznie glosno i nie deptaja po innych.
          TAKI BURACZANY TEN PARIOTYZM.Jak na wiejskiej zabawie.Panny tancuja w bialych
          rekawiczkach ,a za rogiem dostajesz od miejscowych PATRIOTOW sztacheta w morde.
      • radiomarian Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński 22.06.07, 06:35
        trudno, zeby sie nie poprawialo, bo wychodzimy z takiego dolka, ze dalej w dol
        juz sie za bardzo nie dalo...tyle, ze to nie ma nic wspolnego z kaczynskimi i
        ich wladza za drewniane 5 groszy...to wszystko dzieki Unii Europejskiej i
        otwarciu Polski na swiat i Europe....a Kaczynscy i ich zalosni koalicjanci
        tylko nas ta Unia probowali straszyc...mowili, ze jak wejdziemy do Unii to
        bedzie dla nas katastrofa...to ich wlasne slowa...czyli nastepne klamstwa
        Kaczynskich...to nie patrioci tylko zacofani, staroswieccy ludzie, ktorzy
        mentalnie zyja w 19-tym wieku...prowadzenie firmy w Polsce to droga przez
        meke...i jeszcze takie gnidy z PiS maja kazdego, kto prowadzi firme za
        zlodzieja i oszusta..a oni sami w zyciu nigdy nic pozytywnego nie
        robili...premier nie ma konta w banku w 21-szym wieku? i jak taki zacofany
        burak moze cos dobrego zrobic dla sporego kraju w cetrum europy? konta nie ma,
        komputerem napewno nie umie sie posluzyc, komorka pewnie tez nie i to jest nasz
        premier na miare 21-go wieku? przeciez to smiech i wstyd
      • Gość: Krociech Szczególnym patriotyzmem wykazał się IP: *.sm-rozstaje.pl 22.06.07, 09:33
        patriota Lipiński, który chciał za publiczne pieniądze z Kancelarii Sejmu spłacać prywatne długi posłów Samoobrony.
        Mamy też wielu innych patriotów, takich jak złodziej (jak dobrze, że to udokumentowane, inaczej mógłby mnie znaleźć po IP i pozwać) Surmacz czy defraudant (a jak inaczej nazwać zmarnowanie milionów złotych z podatków na nieopłacalną inwestycję wyłącznie w celu osiągnięcia doraźnych, prywatnych korzyści politycznych) Gosiewski.
        Warto wspomnieć też o patriotce Kalacie, której mimo (podobno) koszmarnego braku pieniędzy na wszystko udało się znaleźć osiem milionó na "nagrody" dla kumpl i kumpelek, a także o przeświętym patriocie Wildsteinie, któremu na nagrody dla kumpli udało się znaleźć niewiele mniej, ale za to więcej per capita.

Znasz jeszcze jakichś PATRIOTÓW? Może o kimś zapomniałem, przypomnij mi, proszę.
        A może spotkamy się na forum na www.naszdziennik.pl albo www.radiomaryja.pl?

NAPRAWDĘ??? Tam NIE MA forum??? To DLATEGO tutaj przychodzisz wylewać żale?
    • Gość: liberał PiS = SLD . To te same betony lewicowe . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:13
    • Gość: nienawidzę Ja znam bajki o miliarderach za SLD tzw. baronach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:15
      Teraz większość siedzi za przekręty ,albo nie żyje powieszona w celi np. Barabasz czy jak mu tam . Wiem też o Pruszkowie ochranianym przez byłe SB . No ale to są podobno bajki .
      • Gość: kiks11 jak ja lubię takich ideowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:31
        może napiszes jakie są statystyki, ilu złodziei przypada na 1000 uczciwych
        pracodawców, może podasz jak te ststystyki wyglądały za sld, a jak za pis i
        jakie płyna z tego wnioski. Rzucisz dwa durnowate i nie sprecyzowane przykłądy
        i siedzisz zadowolony, jak to tym antypisowcom przyłoiłes. A g.wno prawda ni
        przyłoiłeś, tylko dałeś dowód na to co wielu wcześniej pisało, jesteście
        zawistni i zazdrośni, a do tego niudacznicy nie potrafiący robić interesóe, bow
        wam PATRIOTOM nie wypada zarabiać i bogacić się. Głupi jesteś i tyle.
        • bardzosztywny Re: jak ja lubię takich ideowców 22.06.07, 09:20
          kiks11:"Rzucisz dwa durnowate i nie sprecyzowane przykłądy i siedzisz
          zadowolony, jak to tym antypisowcom przyłoiłes"Mnie wystarczy tylko jeden
          przykład,Kluski z całą otoczką
          • Gość: kiks11 Re: jak ja lubię takich ideowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:31
            a co ma sprawa Kluski do tematu. Wykorzystał luke prawne w bezwzględny sposób,
            zdoił państwo, czyli nas, a państwo połapało się i przeginając próbowało wydoić
            Kluskę. Kluska wygrał, bo było marne prawo, ale moralnie, mam powazne
            wątpliwosci.
      • patman SLD kradło, więc PiS stworzy system zabezpieczeń 22.06.07, 09:19
        Jaki jest najprostszy sposób, żeby nie kradli? Zaskakująco prosta odpowiedź: "Żeby nie było niczego". Realizacja w trakcie.
        Zabronić wszelkich ruchów, wszystko pod permanentną kontrolą, żadnej samodzielności - oto rola państwa wg. "włatców" IV (buahah) RP. Kiedyś już to było, nazywało się PRL.
        Koszty paranoicznej walki z "korupcjogenną" wolnością i manią regulowania wszystkiego znaczenie przekraczają straty powodowane przez rzekomą korupcję, ale jakże chwytliwe to hasła dla "patriotycznej" gawiedzi.
        Jak długo schizofrenicy dla własnych interesów politycznych będą trzymać Polskę na hamulcu? Koniec prezia za 1278 dni.
    • Gość: tryper Kaczyńscy jako socjaldemokraci niczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:13
      dla "biznesmenów" nie zrobią. Biznesemeni są im potrzebni jako woły robocze przy budowie socjalizmu, więc o popuszczeniu pętli (na taką skalę jak np. za Wilczka) można sobie tylko pomarzyć. Nie przeszkadza im to epatować swoją "prawicowością". W dzisiejszej Europie bycie "prawicowcem" (w medialnym znaczeniu tego słowa) nie oznacza zupełnie nic, a nawet może oznaczać pozycję "na lewo" (!) od socjaldemokratów z SLD
    • Gość: Atom Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.ostnet.pl 22.06.07, 08:15
      W styczniu zacząłem się starać o dofinansowanie ze środków unijnych w celu
      rozpoczęcia działalności gospodarczej. Napisałem biznes plan, który w kwietniu
      został zaakceptowany i przyjęty do realizacji. Od 1 maja działam jako firma
      niby sukces. Pod koniec maja podpisuje dokumenty na dofinansowanie zakupów
      maszyn wykazanych w biznes planie. Po złożeniu podpisów myślałem, że mogę na
      razie z własnych środków kupować urządzenia do prowadzenia działalności, bo na
      pieniążki unijne trzeba czekać, co najmniej dwa miesiące, jeśli nie dłużej.
      Olbrzymi BŁĄD. Okazuje się, że urzędnicy urzędu zatwierdzającego te dokumenty
      idą sobie na urlop i dopiero w drugiej połowie lipca może ktoś to zatwierdzi,
      ale tylko może. Do tego czasu nic, co jest w biznes planie nie mogę kupić,
      chociaż moja firma działa to ja nie mam, czym pracować. To jest dopiero księżyc
      i udogodnienie w prowadzeniu działalności. Moja firma działa dopiero dwa
      miesiące, ale ja mam już serdecznie dosyć biurokracji. Pozdrawiam.
      • Gość: bauvan Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.pools.arcor-ip.net 22.06.07, 08:39
        Bajeczka jest super. Realistyczna i prawdopodobna. Tyle ze to samo mozna
        napisac wszystkich o poprzednich rzadach, tak od 1992 roku.

I to sie nie zmieni, dopoki sie mentalnosc w narodzie nie zmieni. Obecny rzad
        jest naprawde (nie jest to tylko ich propaganda) najbardziej reprezentatywnym
        rzadem RP od poczatku jej istnienia.

Na szczescie przygladam sie temu juz od dosc dawna z bezpiecznej odleglosci.
        Bawcie sie dalej dobrze. Szukajcie spiskow, ukladow, zlodziei, agentow. Robcie
        kontrole i kontrole kontroli, zachowujcie sie dalej, jak zywcem przeniesieni z
        lat 30 XX wieku. Powodzenia.
    • bergman1 te lata będą wymazane 22.06.07, 08:55
      z histori.
    • Gość: kami O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: 62.233.164.* 22.06.07, 09:12
      najpierw polityka a potem udawanie że to na biznesie oparte

www.fototel.pl/
    • Gość: marmur O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: *.chello.pl 22.06.07, 09:18
      dobre, kurna dobre
      hihih
    • czytelniko Nie ma prawa jazdy, samochodu, dzieci, ... 22.06.07, 09:21
      nigdy nie pracował w prywatnej firmie - czy taki człowiek zrozumie człowieka,
      który inwestuje swoje własne pieniądze, czas, zdrowie?
      • docentverba Za to jaka wolnosc gospodarcza 22.06.07, 09:55
        byla za SLD i UW-oli.Dla Kulczyka ,Gudzowatego,Waltera,Solorza-Zaka-Kroka-
        Podgorkiego,Staraka,Wapinskiego,Krauzego,Jakubasa itp.Oraz osobnikow o
        pseudonimach;"Pershing";"Nikos";"Wariat" i "Korek"
        Kto nie wchodzil w uklad ,jak Kluska,to sie mu likwidowalo firme.
        • Gość: xx Re: Za to jaka wolnosc gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:28
          docentverba napisał:

> byla za SLD i UW-oli.Dla Kulczyka ,Gudzowatego,Waltera,Solorza-Zaka-Kroka-
          > Podgorkiego,Staraka,Wapinskiego,Krauzego,Jakubasa itp.

Ciekawe, czy Kaczyńskim uda się zbudować autostrady na Euro bez pomocy takich
          ludzi jak Kulczyk.
          • kralik111 Re: Za to jaka wolnosc gospodarcza 22.06.07, 14:03
            Gość portalu: xx napisał(a):

> docentverba napisał:
            >
            > > byla za SLD i UW-oli.Dla Kulczyka ,Gudzowatego,Waltera,Solorza-Zaka-Kroka
            > -
            > > Podgorkiego,Staraka,Wapinskiego,Krauzego,Jakubasa itp.
            >
            > Ciekawe, czy Kaczyńskim uda się zbudować autostrady na Euro bez pomocy takich
            > ludzi jak Kulczyk.

Autostrady bedzie budowal Andrzej Lepper, idac tokiem rozumowania premiera z
            malym mozgiem, Kulczyk bedac przesladowanym przez system III RP idealnie nadaje
            sie na afirmowanie swoim nazwiskiem "pomyslu premiera" ;)
            Andrzej Lepper byl jednak o wielebardziej przesladowany przez system III RP,
            trzeba pamieta, ze Andrzej Lepper blokujac drogi krajowe, w rzeczywistosci
            ratowal zycia wielu partiotow polskich, poprzez niedopuszczenie ich do ruchu
            drogowego na najbardzie niebezpiecznych odcinkach polskich drog, dlatego
            proponuje towarzysza Andrzeja Leppera na funkcje budowniczego Polskich Drogow i
            Autostradow... ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • Gość: letto O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: 86.42.37.* 22.06.07, 10:29
      może coś zatym jest że sie obawia tych przelewów?... :)
      • Gość: xx Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:30
        Gość portalu: letto napisał(a):

> może coś zatym jest że sie obawia tych przelewów?... :)

Może to on ma konto w Szwajcarii ?
    • Gość: taboret Protokoły Mędrców Syjonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:04
      Kiedy Wyborcza zacznie publikować protokoły Mędrców Syjonu. Podobno (wg żydów) to fałszywka, ale jakoś dziwnie sprawdza się co tam napisane. Stąd zakaz ich publikacji. Chyba, że w imię faszyzmi syjonizm jako zbrodnicze ideologie są zakazane. Czy jakiś redaCHtor z Gwna mógłby odpowiedzieć która ideologia jest bardziej zbrodnicza?
    • red.t.fox.life autorze, niezły gniot ciebie wyszedł,oby tak dalej 22.06.07, 11:13
      a szef pagaszcze po gówce.
      • zuercher Re: autorze, niezły gniot ciebie wyszedł,oby tak 22.06.07, 11:25
        Grunt to merytoryczna krytyka, nieprawdaz? Wychodzi z ciebie niezla PiSowska
        szkola - dokladnie jak Kaczynscy - gdy nie mam argumentow, albo czegos nie
        wiem/nie rozumiem - to zaatakuje! Moze inni sie nie zorientuja jaki
        glupi/ograniczony jestem???

Ale musze Cie zmartwic. Niektorzy sie orientuja!!!
        • red.t.fox.life tak,tak - cykliści i te sprawy... 22.06.07, 13:37
          takimi jak ja się niedobrze rządzi i powinniśmy się udać zamiennie na Madagaskar
          gdzie nas dwóch tam trzy zdania , no i te obozy zagłady.. powszchnie znane
          w Europie i dlatego Nimce mają mieć dwa razy więcej głosów bo są już dobre..i
          miłe..
          • Gość: calagan Re: tak,tak - cykliści i te sprawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:46

Jak brak argumentow, to i bzdury plesc latwiej.
    • Gość: andrzej Partie rządzące dbają o wykształcenie narodu IP: 87.204.12.* 22.06.07, 11:53
      Partie rządzące dbają o należyte wykształcenie narodu. Nie ma chyba silniejszej motywacji do nauki języków obcych niż obejrzenie wiadomości :).
    • Gość: Bergger O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:02
      sam jetem w tej sytaucji. po 11 latach zamknełem firmę, zwilniłem 12 osób i
      otworzyłęm firmę w Anglii. Kraj bardziej przyjazny przedsiebiorcom. To my małe
      firmy utrzymujemy państwo i dokładamy do molochów typu kopalnie i stocznie.
      trzeba nasz szanować !!!!
    • sebazur1 Kupno zagranicznych nieruchomości 22.06.07, 12:35
      Więcej na: www.cotedazur-investments.com
    • Gość: paweł Za Kwacha dorabiali się wyłącznie jego IP: *.novartis.com 22.06.07, 12:51
      kolesie.
      • dorsai Re: Za Kwacha dorabiali się wyłącznie jego 22.06.07, 13:10
        Uważaj synku, bo "za Kwacha" to Novartis sporo zainwestował i zyskał kilka
        bardzo dobrych kontraktów. Ktoś z firmy mógłby się zainteresować, dlaczego w
        godzinach pracy trollujesz na Forum GW i to tak głupio w dodatku... i
        powiększysz wtedy elektorat Krajowej Partii Bezrobotnych...
    • Gość: bobrek za poprzednich rzadow bylo to prostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:11
      Wystarczylo miec kolesi z SB i robilo sie tak:

Za lapowe sad oglaszal upadlosc panstwowego przedsiebiorstwa, kupowalo sie je za
      zlotowke, wywalalo ludzi a maszyny sprzedawalo za kilkadziesiat tysiecy. Proste,
      skuteczne, wielokrotnie sprawdzone. W razie silnego oporu pracownikow mozna bylo
      przetestowac wariant "na leasing". Zostawialo sie przedsiebrstwo pracownikom,
      niech sobie je maja, ale maszyny bralo sie na wlasna firme leasingowa, by potem
      wypozyczac je temu przedsiebiorstwu. Maszyny nie ruszyly sie nawet o milimetr z
      miejsca rzecz jasna.
      • Gość: Stauffenberg Re: za poprzednich rzadow bylo to prostsze IP: 193.164.157.* 22.06.07, 15:17
        A qurde, myslisz, ze teraz jest inaczej?? Jak sie ma kolesi w resorcie
        odpowiednich to robi sie tak: bierze się wegiel na kredyt od kopalni na spókę z
        gwarancją państwową (czyli fiunduszową) z terminem płatności 120 dni. Węgiel
        sprzedaje się pod koniec tego terminu i ogłasza bankructwo, nie płacąc kredytu.
        W ten sposób głupie panstwo z Twoich i moich podatków płaci bankowi i kopalni,a
        kolesie ze spuszczonej do kibla spółki dzielą się dutkami z urzędasami...
    • yxcv czy jak bedzie rzadzic mafia Tow.Tusk i 22.06.07, 19:48
      Tow.Stolzman vel kwasniewski to ten kraj bedzie miodem plynacy?bedzie dopiero
      burdel na miare zdrajcow i zlodzieji.
    • wenussa Podziękujmy wyborcom PiS. 22.06.07, 19:58
      Nie rozumiem jak tylu inteligentnych ludzi(bo nie mówie o ciemnocie,którą
      przeraziła wizja znikającego jedzenia z lodówki i zabawek dzieci) nie
      zorientowało się przed wyborami, że ich PiS nic dobrego dla Polski nie zrobi.
      Przecież w spotach ciągle mówili o rozliczaniu przeszłości, Wałęsa ostrzegał,że
      to zacietrzewione buce co szukają sobie tylko wroga,żeby go atakować. Szkoda
      słów. Że głosowali na nich starsi ludzie-trudno,dziś starszyzny nie powinno się
      już radzić jak kiedyś. Ale młodzi ludzie?! Tak dali się nabrać?! To chyba jacyś
      totalni nieudacznicy na nich głosowali! Tacy którzy nawet nie myślą w
      przyszłości założyć własną firmę, odnieść jakiś sukces. To chyba jakieś naiwne
      zera jak zresztą władza która wybrali, bo głosując na PiS,zagłosowali również na
      LPR i Samogwałt-to chyba jasne jak słońce.
      • pamdirac Nie wiem czy jestem inteligentny. To nie mnie 28.06.07, 18:13
        oceniać. Ale oto lista argumentów, z powou których nie żałuję swojego głosu na
        PiS.

1. Otwarcie zawodów prawniczych. (Kwestią dyskusyjną jest czy w TK zwyciężyło
        kolesiostwo czy prawo. Fakt pozostaje faktem, że oni to zrobili)

2. Twardsze stanowisko w negocjacjach z Rosją. Musiało zirytować Putina, który
        w końcu przesadził i mocno się odkrył.

3. Obniżenie kosztów pracy. Oczywiście ciągle jeszcze zbyt małe obniżenie, ale
        jednak.

4. Koniec kolan w negocjacjach z Unią. Unia jest w tej chwili dla nas
        najważniejszą organizacją i tego nikt podważac nie zamierza. Ale Polski głos w
        Unii musi byc słyszalny.

5. 30% podwyżki w służbie zdrowia. Mimo wszystko najwyższa od 89 roku.

• Gość: płatnik_składek_ZU A Rysio Krauze współpracując z Agorą dorobił się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:17
      bez żadnych ustaw. I we wszystkich opcjach politycznych. Proponuję akcję dla
      GW: Krauze biznesmanem Europy. Polska ma towar eksportowy. Polacy mogą być
      dumni. Cała inteligencja pracuje dla PROKOM-u. PROKOM komputeryzuje naukę
      polską (oczywiście z pieniądze z budżetu). Żakowski, do pióra.
    • Gość: ja O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.06.07, 21:07
      Nie rozumiem dlaczego tak naciągacie rzeczywistość kierując się jedynie
      sympatiami politycznymi... skoro fakty są zupełnie inne! To najlepszy rząd jaki
      miała Polska i nie, nie od 17 lat, ale od ponad 60! Rząd pracuje najlepiej jak
      tylko może i wprowadza wiele pożytecznych zmian. Oczywiście to nie może zacząć
      działać z dnia na dzień jakby niektórzy chcieli! Na naprawę Polski zdemolowanej
      przez komunizm i późniejsze nieudolne rządy potrzeba wielu lat! Pierwsze
      pozytywne efekty powinny być dostrzegalne dopiero tuż przed końcem kadencji
      Sejmu i módlmy się, oby jak najwcześniej, aby PiS mógł wygrać kolejne wybory i
      dokończyć to co zaczął... inaczej kto inny mógłby to zepsuć i cała ciężka praca
      poszła by na marne :/
      • Gość: kamilem Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.06.07, 22:11
        Że zacytuję:
        "Nie rozumiem dlaczego tak naciągacie rzeczywistość kierując się jedynie
        sympatiami politycznymi... skoro fakty są zupełnie inne! To najlepszy rząd jaki
        miała Polska i nie, nie od 17 lat, ale od ponad 60!"

Aż trudno komentować. Kompletny idiota.....
        • Gość: Aga Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.wfd92.dsl.pol.co.uk 22.06.07, 23:23
          Moze jakis konkretne argumenty drogi Kamilem dlaczego jestes przeciw?
      • Gość: Aga Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.wfd92.dsl.pol.co.uk 22.06.07, 23:29
        W stu procentach sie zgadzam. Przykro ze ten narod przyzwyczajony do nierobstwa
        rzuca sie jak wsza na postronku bo zmieniajaca sie sytuacja w kraju zmusi ich
        do roboty. Skonczy sie filozofia "mi sie nalezy".
    • Gość: Fakt O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: *.zetosa.krakow.pl 22.06.07, 21:35
      Nic dodać nic ująć,mimo że jestem już w po 50-ce to jednak wyjade z tego grajdołka!
      • Gość: stary Re: O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:11
        Gość portalu: Fakt napisał(a):

> Nic dodać nic ująć,mimo że jestem już w po 50-ce to jednak wyjade z tego grajdo
        > łka!

spieprzaj nieudaczny dziadu na parobka

mam 60 i dopiero teraz po 17 latach udało mi się wyjść z dołka
        a ty jesteś po prostu tępy ślepy buc
        ryj ci od koryta odsunięto???
    • Gość: Boseek O biznesmenie, który dorobił się za Kaczyńskich IP: *.chello.pl 23.06.07, 01:05
      BOSKIE !!!! Sama prawda. Chociaż smutna. Może Unia u nas coś zmieni. Ok, nie może być tak, że Włochy z Niemcami będą miały 30 % głosów (bo to mimo wszytko 68 lat temu najeźdzcy dzicy i okrutni) ale świat się zmienia, kochaj wroga.. idziemy do przodu. Czas pokaże :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka