GoĹÄ: R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:31 Gdzie te zdjecia????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 07:59 Jako niewielki browar chcieliśmy wyróżnić się na rynku. Od lat staramy się budować markę, a konkurencja chce to wziąć jak swoje - irytuje się. - To nie jest czysta gra. ************************************** Budowa marki wychodzi Amberowi całkiem zacnie. Przede wszystkim dzięki jakości piwa, bijącego na głowę szczyny Heinekena i innych potentatów. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 13:19 Niektórzy to nie mają o co wojować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JK Re: Wojna browarów o Koźlaka IP: *.spray.net.pl 14.07.07, 13:39 Amber robi dwa świetne piwa: Koźlaka (wzorowanego na niemieckim stylu doppelbock) i niepasteryzowane Piwo Żywe (o ile wiem to jedyne polskie piwo polecane przez międzynarodową organizację koneserów International Slowfood). Piow Żywe w sklepach widywałem powyżej 6 zł za półlitrową butekę (choć w innych sklepach to piwo bywało i po ok. 3 zł). Oprócz tych dwu piw z górnej półki browar ten produkuje (a przynajmniej porodukował) jakieś puszkowane tanie piwa dla stacji benzynowych i hipermarketów. Ale Żywe i Koźlak to naprawdę hity. (Całe szczęście, że jest parę alternatywnych klubów, gdzie można się tego piwa napić i parę sklepów, gdzie można je kupić). Nie umywa się do nich żaden szajs Heinekena (żywiec, warka, królewskie etc) czy Kompanię Piwowarską/SAB Miller (lech, tyskie, licencjonowany pilsner, dog in the fog etc), produkowany z chińskiego i brazylijskiego, byle jakiego słodu i chmielu, z procesem fermentacji i dojrzewania, skróconym kilkakrotnie w stosunku do norm. Takie przemysłowe szczyny piją tylko ludzie bez żadnego gustu i smaku, którzy nie pili w życiu prawdziwego piwa, bo żaden koneser piwa nie tknie takich paskudztw. Poszuka sobie raczej dobrych choć b. drogich piw niemieckich, irlandzkich czy angielskich, a najlepiej belgijskich albo będzie pił piwa z małych browarów nastawianych na jakość - jak Amber czy kiedyś Lwówek Śląski. Dla mnie paranoją jest popularność żywca na wyspach wśród Polaków. Mając w każdym sklepie doskonałe piwa brytyjskie kupują takie gów.o. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 20:48 Gość portalu: JK napisał(a): > Amber robi dwa świetne piwa: Koźlaka (wzorowanego na niemieckim stylu > doppelbock) i niepasteryzowane Piwo Żywe (o ile wiem to jedyne polskie piwo > polecane przez międzynarodową organizację koneserów International Slowfood). **************************************** Podpisuję się pod tym postem. A Żywiec wśród amatorów piwa na Wybrzeżu ma wielki minus za skasowanie browarów w Gdańsku, Elblągu i Braniewie. Browar w Braniewie został niedawno reaktywowany, ale nie miałem jeszcze okazji próbować Barkasa i Batorego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: Wojna browarów o Koźlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:46 popieram tą wypowiedź w 100% większość 'markowych' "piw" to napędzane reklamą szczyny; nigdy nie zapomnę smaku świeżo uważonego Zagłoby z Okocimia na ul. Lubicz w Krakowie, zrobionego na przednim słodzie i drożdżach z niemieckiej hodowli ... ech, to były czasy ... tak czy inaczej, polecam piwa z małych browarów lub browarów restauracyjnych, których w PL zaczyna przybywać. Zawsze również mnożna sobie nawarzyć piwska samemu >> browamator.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: Wojna browarów o Koźlaka 15.07.07, 12:07 racja, racja, chociaż nie uważam,żeby Żywe było najlepsze z niepasteryzowanych. Po likwidacji Lwówka, preferuję Ciechanów. Z masowówki "pijalny" jest m. zd. tylko Żubr, na upały ewent. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Re: Wojna browarów o Koźlaka 15.07.07, 12:08 "Dla mnie paranoją jest popularność żywca na wyspach wśród Polaków. Mając w > każdym sklepie doskonałe piwa brytyjskie kupują takie gów.o." Amen. Tez tego nie rozumiem. Przy takim wyborze Ale/Stout (z asygnacja CAMRA) ludzie zachwycaja sie pomyjami jak Zywce, Lechy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piwosz Wojna browarów o Koźlaka IP: *.166.wmc.com.pl 14.07.07, 15:59 Kolejny artykuł będący przykładem NIEKOMPETENCJI autorów "gazetki". Poi pierwsze zamieszczono niewłaściwe zdjęcie - tu (po zlogowaniu) właściwe: www.browar.biz/galeria.php?id=8202 Po drugie autor ma "mgliste" pojęcie na temat o którym pisze. polecam lektutrę serwisu - tylko dla znawców i zaintereasowanych tematem. AMATOROM DZIĘKUJEMY :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Franciszek Wojna browarów o Koźlaka IP: 89.186.1.* 15.07.07, 13:21 Kiedyś będąc na wybrzeżu kupiłem kożlaka na stacji benzynowej i jest to dosonałe piwo , ale te wszystkie erzace produkowane przez wielkie swiatowe koncerny to rzeczywiście popłuczyny piwa na polskim i światowym rynku. Ludzie zapijający się tym piwem przypominają mi na siłe wprowadzane walentynki i inne głupoty w kierunku których prane są mózgi Polaków czyli odbiorców. To tak jak z kilograma mięsa wyprodukować 5 kilogramów kiełabasy tylko pod róznymi nazwami. Prawdziwe piwo to piwo żywe i z małego browaru gdzie można wyczuć podczas picia ręke piwowara. Małe browary nie przeszkadzały odbiorcom ale przezkadzały wielkom browarom jak małe wytwórnie papierosów LZWT wielkim koncernom. Bogaty jest zawsze chytry i pazerny Odpowiedz Link Zgłoś
lokis76 Wojna browarów o Koźlaka 14.09.07, 15:11 szkoda tylko ze ten sam amber wprowadzil niedawno piwo "złote lwy", ktore dla odmiany jest najbezczelniejszym plagiatem elblaskiego specjala jakiego widzialem .... src="img502.imageshack.us/img502/3390/zlotelwymx7.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś