Dodaj do ulubionych

Wojna browarów o Koźlaka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:31
Gdzie te zdjecia?????
Obserwuj wątek
    • maruda.r Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 07:59

Jako niewielki browar chcieliśmy wyróżnić się na rynku. Od lat staramy się
      budować markę, a konkurencja chce to wziąć jak swoje - irytuje się. - To nie
      jest czysta gra.

Budowa marki wychodzi Amberowi całkiem zacnie. Przede wszystkim dzięki jakości
      piwa, bijącego na głowę szczyny Heinekena i innych potentatów.

• tetlian Re: Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 13:19
        Niektórzy to nie mają o co wojować.
      • Gość: JK Re: Wojna browarów o Koźlaka IP: *.spray.net.pl 14.07.07, 13:39
        Amber robi dwa świetne piwa: Koźlaka (wzorowanego na niemieckim stylu
        doppelbock) i niepasteryzowane Piwo Żywe (o ile wiem to jedyne polskie piwo
        polecane przez międzynarodową organizację koneserów International Slowfood).
        Piow Żywe w sklepach widywałem powyżej 6 zł za półlitrową butekę (choć w innych
        sklepach to piwo bywało i po ok. 3 zł). Oprócz tych dwu piw z górnej półki
        browar ten produkuje (a przynajmniej porodukował) jakieś puszkowane tanie piwa
        dla stacji benzynowych i hipermarketów. Ale Żywe i Koźlak to naprawdę hity.
        (Całe szczęście, że jest parę alternatywnych klubów, gdzie można się tego piwa
        napić i parę sklepów, gdzie można je kupić). Nie umywa się do nich żaden szajs
        Heinekena (żywiec, warka, królewskie etc) czy Kompanię Piwowarską/SAB Miller
        (lech, tyskie, licencjonowany pilsner, dog in the fog etc), produkowany z
        chińskiego i brazylijskiego, byle jakiego słodu i chmielu, z procesem
        fermentacji i dojrzewania, skróconym kilkakrotnie w stosunku do norm. Takie
        przemysłowe szczyny piją tylko ludzie bez żadnego gustu i smaku, którzy nie
        pili w życiu prawdziwego piwa, bo żaden koneser piwa nie tknie takich
        paskudztw. Poszuka sobie raczej dobrych choć b. drogich piw niemieckich,
        irlandzkich czy angielskich, a najlepiej belgijskich albo będzie pił piwa z
        małych browarów nastawianych na jakość - jak Amber czy kiedyś Lwówek Śląski.
        Dla mnie paranoją jest popularność żywca na wyspach wśród Polaków. Mając w
        każdym sklepie doskonałe piwa brytyjskie kupują takie gów.o.
        • maruda.r Re: Wojna browarów o Koźlaka 14.07.07, 20:48
          Gość portalu: JK napisał(a):

> Amber robi dwa świetne piwa: Koźlaka (wzorowanego na niemieckim stylu
          > doppelbock) i niepasteryzowane Piwo Żywe (o ile wiem to jedyne polskie piwo
          > polecane przez międzynarodową organizację koneserów International Slowfood).

Podpisuję się pod tym postem. A Żywiec wśród amatorów piwa na Wybrzeżu ma wielki
          minus za skasowanie browarów w Gdańsku, Elblągu i Braniewie. Browar w Braniewie
          został niedawno reaktywowany, ale nie miałem jeszcze okazji próbować Barkasa i
          Batorego.

• Gość: gościu Re: Wojna browarów o Koźlaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:46
          popieram tą wypowiedź w 100%
          większość 'markowych' "piw" to napędzane reklamą szczyny;
          nigdy nie zapomnę smaku świeżo uważonego Zagłoby z Okocimia na ul. Lubicz w
          Krakowie, zrobionego na przednim słodzie i drożdżach z niemieckiej hodowli ...
          ech, to były czasy ...
          tak czy inaczej, polecam piwa z małych browarów lub browarów restauracyjnych,
          których w PL zaczyna przybywać.
          Zawsze również mnożna sobie nawarzyć piwska samemu >> browamator.pl
        • jck.x Re: Wojna browarów o Koźlaka 15.07.07, 12:07
          racja, racja, chociaż nie uważam,żeby Żywe było najlepsze z niepasteryzowanych.
          Po likwidacji Lwówka, preferuję Ciechanów.

Z masowówki "pijalny" jest m. zd. tylko Żubr, na upały ewent. Lech.
        • zazu2 Re: Wojna browarów o Koźlaka 15.07.07, 12:08
          "Dla mnie paranoją jest popularność żywca na wyspach wśród Polaków. Mając w
          > każdym sklepie doskonałe piwa brytyjskie kupują takie gów.o."

Amen. Tez tego nie rozumiem. Przy takim wyborze Ale/Stout (z asygnacja CAMRA)
          ludzie zachwycaja sie pomyjami jak Zywce, Lechy itp.
    • Gość: piwosz Wojna browarów o Koźlaka IP: *.166.wmc.com.pl 14.07.07, 15:59
      Kolejny artykuł będący przykładem NIEKOMPETENCJI autorów "gazetki".
      Poi pierwsze zamieszczono niewłaściwe zdjęcie - tu (po zlogowaniu) właściwe:
      www.browar.biz/galeria.php?id=8202
      Po drugie autor ma "mgliste" pojęcie na temat o którym pisze.
      polecam lektutrę serwisu - tylko dla znawców i zaintereasowanych tematem.
      AMATOROM DZIĘKUJEMY :)
    • Gość: Franciszek Wojna browarów o Koźlaka IP: 89.186.1.* 15.07.07, 13:21
      Kiedyś będąc na wybrzeżu kupiłem kożlaka na stacji benzynowej i jest to
      dosonałe piwo , ale te wszystkie erzace produkowane przez wielkie swiatowe
      koncerny to rzeczywiście popłuczyny piwa na polskim i światowym rynku. Ludzie
      zapijający się tym piwem przypominają mi na siłe wprowadzane walentynki i inne
      głupoty w kierunku których prane są mózgi Polaków czyli odbiorców. To tak jak z
      kilograma mięsa wyprodukować 5 kilogramów kiełabasy tylko pod róznymi nazwami.
      Prawdziwe piwo to piwo żywe i z małego browaru gdzie można wyczuć podczas picia
      ręke piwowara. Małe browary nie przeszkadzały odbiorcom ale przezkadzały
      wielkom browarom jak małe wytwórnie papierosów LZWT wielkim koncernom. Bogaty
      jest zawsze chytry i pazerny
    • lokis76 Wojna browarów o Koźlaka 14.09.07, 15:11
      szkoda tylko ze ten sam amber wprowadzil niedawno piwo "złote lwy",
      ktore dla odmiany jest najbezczelniejszym plagiatem elblaskiego
      specjala jakiego widzialem ....

src="img502.imageshack.us/img502/3390/zlotelwymx7.th.jpg"
      border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka