Gość: matres4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:31 Dobre auta. Tylko żeby były ładniejsze, odważniejsze stylistycznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majagoda Toyota ma 70 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:41 Mam avensis '01, ale daleki jestem od zachwytu nad marka - takie pospolite dobre samochody... i tyle. Zreszta dziwie sie ludziom co nie potrafia obiektywnie podejsc do swojego samochodu. Czy firma im jakos placi za reklame? A jesli chodzi o odwage w styligu (kiedys powiedzialem stylistyce to mnie partnerka wysmiala) to czasami i zaleta toyoty. Bo stara Carina wyglada super. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zenek_z_puszczy Re: Toyota ma 70 lat 29.08.07, 12:02 Gość portalu: majagoda napisał(a): >Bo stara Carina wyglada super. Bo stara Carina byla super ;)) pod wieloma wzgledami... U mnie w najblizszej rodzinie (od nowosci) ma 400kkm i dalej jezdzi... Choc siedzenia sa strasznie nie wygodne.... Podobnie pare znanych mi starych corolli i jedna starletka... Ale sprzedaz toyoty mnie troche dziwi - rozumiem ze niezawodnosc (albo image niezawodnosci?) ja nakrecaja, ale wlasciwie to nie widze nic interesujacego w ofercie toyoty na Europe... auris/corolla/avensis nudne jak flaki z olejem (imho brzydkie, ale to kwestia gustu), niczym nie zachwycaja. Aygo - ok fajne, ale to jeden z trojaczkow, yaris (szczegolnie z D4D) moim zdaniem fajna bryczka do miasta, ale nie tania... SUVy tez z nog nie zwalaja... terenowki przestaly sie wyrozniac... a kiedys tego bylo supra, mr2 (to jeszcze chyba mozna gdzies kupic), prawie kultowa celica (obecnie prawie zapomniana, oferowana b. uboga gama modelu ktorego czlowiek >190cm nie moze prowadzic....) . Rozumiem ze to zapewne rynek USA i Azja nabijaja wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak hondy Re: Toyota ma 70 lat IP: 66.244.172.* 29.08.07, 21:28 zenek_z_puszczy napisała: > Rozumiem ze to zapewne rynek USA i Azja nabijaja wynik... szczegolnie USA. toyota (a takze lexus i scion, bo do sprzedazy calkowitej wlicza sie te marki rowniez), jest bardzo silna w kraju GWB. ma duza oferte, zaczynajac od yaris i corolla na duzych SUV i pickupach. 3 modele toyoty sa hybrid, lexus tez cos tam elektrycznego wklada pod maske. najwyrazniej maja tegie glowy w tokyo, ktore wymyslily co wiekszosc ludzi potrzebuje i im to produkuja. a nisze motoryzacyjne niech sobie zapycha jaguar czy inny aston martin (stad zakonczenie sprzedazy mr2 i celica) Odpowiedz Link Zgłoś