Gość: marri1 IP: 212.160.130.* 13.12.01, 13:21 LPR JUŻ złożyła podanie żeby Polska Zamiast do UE została przyjęta do nafta czy ktoś popiera czubów LPR pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agent007 Re: POLSKA do NAFTA 13.12.01, 13:27 Gość portalu: marri1 napisał(a): > LPR JUŻ złożyła podanie "podanie"?? ;-))))))) > żeby Polska Zamiast do UE została przyjęta do nafta czy a komu zlozyla te "podanie"? :))) > ktoś popiera czubów LPR Nie ja nie chce polskiego cukru - chce tani cukier :o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: POLSKA do NAFTA IP: *.ny5030.east.verizon.net 13.12.01, 19:46 Wymiana handlowa z USA jest dosc duza,a po wejsciu do NAFTA bylaby wieksza. Glupi argument ze nie mamy granicy z USA,jest tak samo madry jak nie mamy granicy z Francja,Irlandia czy Wlochami. Mozemy sie tylko z zazdroscia czubow przygladac jak Meksyk minal Polske pod wzgledem doch. nar. na twarz z szybkoscia pociagu pospiesznego. Przy obecnej madrosci naszych elit w Sejmie nie ma zadnych szans na szybki rozwoj. Jedyne wyjscie to dac komus ten caly postkomunistyczny balagan w ajencje. Nie zapominajmy tez ze najwiecej inwestycji zagranicznych przychodzi do Polski z USA -mimo tak duzej odleglosci i braku granicy ze Stanami. USA prezentuja tez duzo wyzszy poziom umyslowy i technologiczny niz zapozniona EU. Ale na sejmiku gminnym ustalono coby psyloncyc sie do Niemcow to nam wiencej skapnie z panskiego stola. I tylko patrzec jak na Olimpiade w Pekinie-Chiny mina opozniona Polske z szybkoscia pociagu expresowego i przyjdzie nam sie wzorowac na jakiej innej trzecioswiatowej potedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marri1 Re: POLSKA do NAFTA IP: 212.160.130.* 14.12.01, 11:59 to jest nie realne ponieważ USA nas tam nie chcą a wogule jest to wspulnota Amerykańska a nie europeiska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: POLSKA do NAFTA IP: *.tsl.uu.se 13.12.01, 21:11 Juz 2 sie zglosili. Jeden mlody, a drugiemu nie zalezy. Zaloze sie, ze na tym sie nie skonczy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: POLSKA do NAFTA 14.12.01, 04:31 A właściwie to po co nam NAFTA? SPIRT to by się jeszcze nadał na chłodne zimowe wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: POLSKA do NAFTA IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.12.01, 06:17 Wrecz przeciwnie Moj Drogi Fizyku mnie b. zalezy. Ja mam rodzine w Polsce. Tak sie dziwnie sklada ,ze nie widze swietlanej przyszlosci przed EU. Ja nie bede tez bral udzialu w glosowaniu. Jesli polscy wyborcy zechca byc w EU-to ja to popre,ale jesli zdecydowaliby do NAFTA to ja ich tez popieram. Bo w tej chwili w Polsce nie ma ludzi typu Franco,Pinochet czy Friedman i Bush w zwiazku z tym na samodzielny szybki rozwoj nie ma zadnych szans. Po wstapieniu do EU rozwoj Polski tez bedzie zalezal od szybkosci rozwoju EU a szczegolnie Niemiec. EU wlecze sie za USA i Niemcy tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: POLSKA do NAFTA IP: *.tsl.uu.se 14.12.01, 09:31 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Wrecz przeciwnie Moj Drogi Fizyku mnie b. zalezy. Moze sadzisz, ze Ci zalezy, ale nie Ty nadstawisz grzebietu za Twoje poglady na UE. > Ja mam rodzine w Polsce. To marny argument. > Tak sie dziwnie sklada ,ze nie widze swietlanej przyszlosci przed EU. Oddzielmy EU vs USA od perspektyw Polski, dobrze? Niezaleznie od tego, ze UE ma przed soba swietlana przyszlosc... > Ja nie bede tez bral udzialu w glosowaniu. > Jesli polscy wyborcy zechca byc w EU-to ja to popre,ale jesli > zdecydowaliby do NAFTA to ja ich tez popieram. No, juz sie balem, ze przyslesz do Polski piechote morska. > Bo w tej chwili w Polsce nie ma ludzi typu Franco,Pinochet Bogu dzieki! > czy Friedman i Bush Mam nadzieje, ze FBI przeoczy, ze postawiles Busha z Pinochetem w jednej grupie. Ja tam bym sie na miejscu Juniora obrazil. Ale Friedman w jednym worku z tymi dwoma - to juz karygodne. > w zwiazku z tym na samodzielny szybki rozwoj nie ma zadnych szans. W kazdym razie wolniej poza UE niz wewnatrz. > Po wstapieniu do EU rozwoj Polski tez bedzie zalezal od szybkosci rozwoju > EU a szczegolnie Niemiec. Nie. Rozwoj Polski bedzie szybki niezaleznie od rozwoju Niemiec jak czegos nie spartaczymy. Na krotka mete, powiedzmy 10 lat. > EU wlecze sie za USA i Niemcy tez. EU sie nie wlecze. EU sobie zupelnie przyjemnie i dostatnio zyje. I bedzie sie zyjo jeszcze lepiej. A USA to drazni, bo zorientowaliscie sie, ze z Europa nie tak latwo wygrac. Bo EU to m.in. proba odebrania USA swiatowej hegemonii politycznej i prymatu gospodarczego. Proba, ktora sie powiedzie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: POLSKA do NAFTA IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.12.01, 06:45 Gość portalu: Fizyk napisał(a): > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > Wrecz przeciwnie Moj Drogi Fizyku mnie b. zalezy. > > Moze sadzisz, ze Ci zalezy, ale nie Ty nadstawisz > grzebietu > za Twoje poglady na UE. > > > Ja mam rodzine w Polsce. > > To marny argument. > > > Tak sie dziwnie sklada ,ze nie widze swietlanej > przyszlosci przed EU. > > Oddzielmy EU vs USA od perspektyw Polski, dobrze? > Niezaleznie od tego, ze UE ma przed soba swietlana > przyszlosc... > > > Ja nie bede tez bral udzialu w glosowaniu. > > Jesli polscy wyborcy zechca byc w EU-to ja to popre,ale > jesli > > zdecydowaliby do NAFTA to ja ich tez popieram. > > No, juz sie balem, ze przyslesz do Polski piechote > morska. > > > > Bo w tej chwili w Polsce nie ma ludzi typu > Franco,Pinochet > > Bogu dzieki! > > > czy Friedman i Bush > > Mam nadzieje, ze FBI przeoczy, ze postawiles Busha z > Pinochetem > w jednej grupie. Ja tam bym sie na miejscu Juniora > obrazil. > Ale Friedman w jednym worku z tymi dwoma - to j Widze ze humor Ci wrocil-a to moze tylko cieszyc. > W kazdym razie wolniej poza UE niz wewnatrz. Na dwoje babka wrozyla. Widze ze w dalszym ciagu duza wage przykladasz do pomocy z zewnatrz. Bo ja dla odmiany uwazam ,ze nie ma to jak samemu wziac sie solidnie do roboty. > > Nie. Rozwoj Polski bedzie szybki niezaleznie od rozwoju > Niemiec jak > czegos nie spartaczymy. Na krotka mete, powiedzmy 10 lat. A kiedy to bylo ostatnim razem ze nie spartaczylismy czegos na krotka lub dluga mete? > A USA to drazni, bo zorientowaliscie sie, ze z Europa nie > tak latwo > wygrac. Bo EU to m.in. proba odebrania USA swiatowej > hegemonii politycznej > i prymatu gospodarczego. Proba, ktora sie powiedzie. P....... dobra rzecz w sloneczne popoludnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: POLSKA do NAFTA IP: *.cern.ch 15.12.01, 19:15 MACIEJ >>W kazdym razie wolniej poza UE niz wewnatrz. >Na dwoje babka wrozyla. Finladnia, Irlandia, Hiszpania - wszystkie te kraje skorzystaly. >Widze ze w dalszym ciagu duza wage przykladasz do pomocy z zewnatrz. Nie pomocy, tylko warunkow. Pomoc nie zawadzi, ale kluczowe jest to, ze najlepsze polskie firmy beda mialy otwarta droge do pierwszej ligii swiatowej. Po prostu ruch ludzi, technologii, kapitalu moze nam bardzo pomoc, jesli bedziemy potrafili te mozliwosci wykorzystac. >Bo ja dla odmiany uwazam ,ze nie ma to jak samemu wziac sie solidnie do roboty. Cha, cha, dla odmiany! > A kiedy to bylo ostatnim razem ze nie spartaczylismy czegos na > krotka lub dluga mete Wy nie wiem. Ja juz dosyc dawno. A Polska? Ostatnie 12 lat jest jednak na ogromny plus. Ja bym nawet powiedzial, ze nie 12 a 25. Poza tym, widze ze jestes strasznie niekonsekwentny. Miescisz w sobie jakis kompleks nizszosci (powyzej) z marzeniami o wielkosci (watek Polska poza UE). Prosze, zdecyduj sie jasno, ktory wariant preferujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marri1 Re: POLSKA do NAFTA IP: 212.160.130.* 17.12.01, 17:22 grunt to duzo cytować Odpowiedz Link Zgłoś