warmi2 27.09.07, 17:34 Amerykanscy gracze nie przezwyczajeni ? Hehe ... calkiem duzo juz takich tytulow bylo ... np Alone in the Dark. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św... IP: 195.20.110.* 27.09.07, 17:35 Łaaaa, ale amatorska recka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 27.09.07, 17:40 "Budżet 20 mln zł, 140 osób ekipy. Miesiąc przed premierą autorzy ''Wiedźmina'' liczą, że jako pierwsza polska gra stanie się światowym hitem" EHE. A Painkiller to co? Dawno już był polskim światowym hitem. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 27.09.07, 18:02 Raczej tzw hitem z polki B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa IP: *.netburg.pl 27.09.07, 18:09 "140 osób ekipy" ile osób zatrudnionych na umowę o prace? 2?-3? właściciel i kto jeszcze? budżet? bzdura - to firma oszust, jako pierwsi w Polsce odkryli ze aby podbić rynek wystarczy kupić pismaka (lepiej kilku) który zachwali produkt. oszuści i naciągacze. zapytajcie Sapka (Sapkowskiego) jakie miał problemy z oszustami właścicielami firemki produkującej ten produkt, jak podkładali spreparowane umowy w nadziei ze Sapek nie doczyta... jaki oszukują i mamią jakimiś tam obietnicami ludzi którzy pracują na czarno za podłe psie pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul oszuści!!! IP: *.netburg.pl 27.09.07, 18:15 to nie jest wiadomość do działu Gospodarka ze jakaś tam firma oszust próbuje wypromować syfny, złej jakości produkt. W Polsce jest kilka znanych i uznanych firm produkujących oprogramowanie rozrywkowe, dla największych światowych wydawców. Maja ogromne budżety, zatrudniają znanych artystów, działają uczciwie! Od wielu lat! A wyborcza promuje złodzieja i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: oszuści!!! 27.09.07, 18:39 Gość portalu: soul napisał(a): > to nie jest wiadomość do działu Gospodarka ze jakaś tam firma oszust próbuje > wypromować syfny, złej jakości produkt. W Polsce jest kilka znanych i uznanych > firm produkujących oprogramowanie rozrywkowe, dla największych światowych > wydawców. Maja ogromne budżety, zatrudniają znanych artystów, działają uczciwie > ! > Od wielu lat! A wyborcza promuje złodzieja i oszustów. ========================================== A moze jakies szczegoly przewalow, a w szczegolnosci na czym polega zla jakosc tej edycji? Czy nalezy podejrzewac, ze to konkurencyjna firma ukrywa sie pod niezarejestrowanym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: oszuści!!! 27.09.07, 20:51 Nie wygląda na to aby gra była słaba, wręcz przeciwnie, trailery, screeny i filmy z gameplaya dowodzą, że to produkcja na światowym poziomie. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej, bo kasę wykładało Bioware a wydawcą ma byc zdaje się Atari. Grafa wygląda cudownie, a gierka z tego co mówią posiada sporo fajnych patentów (np. świetny system walki). Co do uczciwości Cd Project to się nie wypowiadam, bo nie znam ludzi, ale biorąc pod uwagę Twoje opinie na temat gry i anonimowosc, to rewelacje o pracy na czarno wydają się mało wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Ja też na Fallout 3 nie mogę się doczekać :) IP: 212.109.148.* 28.09.07, 10:12 Uwielbiam falloutowy świat! Odpowiedz Link Zgłoś
mattika Re: oszuści!!! 28.09.07, 11:16 Gość portalu: soul napisał(a): > W Polsce jest kilka znanych i uznanych > firm produkujących oprogramowanie rozrywkowe, dla największych światowych wydawców. Maja ogromne budżety, zatrudniają znanych artystów, działają uczciwie! Od wielu lat! A można konkretniej? Przykładowe nazwy takich firm? Bo jakoś mi chyba umknęły - nie widuję ich gier na sklepowych półkach, nie spotykam recenzji ich produktów w internetowych serwisach o grach. Gdzie one są? Życzę "Wiedźminowi" wielkiego sukcesu. Na swój pre-orderowy egzemplarz już czekam :) @soul - więcej dobrego samopoczucia na codzień życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaku Re: oszuści!!! IP: *.stg.pl 29.09.07, 07:17 Po pierwsze powiem... Zamknij pysk. Po druge CDP Red jest od CDP kacapie, więc nie są oszustani. Przestań bez podstawnie obrażać jak się nie znasz i masz 0 wiedzy. Naprawdę skończony jesteś, żal mi ciebie i tego że tata ci do wany wchodził, odbiło to się na tobie : (. Pamiętaj zagubiony koczowniku z moszną na głowie i z czekoladową galaretką na klacie, że nadzieja jest dla takich jak ty, że kiedyś twoja psyhika wróci do stanu pierwotnego (astralopitek) i będziesz mądrzejszy z silniejszą wolą walki. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul Re: pierdu pierdu - suplement IP: *.netburg.pl 27.09.07, 18:49 chciałem wyjaśnić ze oszust o którym pisze nie zawsze kupuje pismaka, wystarczy mieć na człowieka haka. później jakieś tam nieistotne prace zlecają ze niby za coś innego płaca. jeśli ktoś nie ma skrupułów to jest pomysł na sukces w biznesie! i jest nieważne co sprzedajesz! wystarczy mieć wpływ na środowisko opiniotwórcze a później to juz nie wiadomo co robić z czasem, co robić z kasą... niektórym nawet wydaje sie ze stali sie bogami... a reszta ludzi jest czymś gorszym, smierdzącym... brudnym i nieprzyjemnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwynbleidd Re: pierdu pierdu - suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:15 Człowieku jesteś nie normalny weś przestań wogule się odzywać i obrażać CD projekt CDP red.Jak śmiesz obrażać markę Wiedźmina mówiąc że kupili dziennikarza lub mają na niego haka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziek lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:49 Nie wiem czemu sie przyczepiacie do Witchera bylem na targach GC i grałem, gierka jest naprawde świetna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evilmg Re: pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 21:18 czlowieku czy ty myslisz o czym piszesz??!?! Sapek uczestniczy w reklamie tej gry... tworcy gry pomagaja Sapkowi w rozreklamowaniu sie na rynkach zachodnich... do wspolpracy z nimi doszedl nawet Vader! A CDprojekt jest najlepsza firma wydawnicza w Polsce wiec nie widze powodu by ich red studio mialo kantowac przy wiedzminie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.chello.pl 27.09.07, 22:08 Sprzedawali go za 50 baksów w USA jak wszystkie giery z segmentu AAA, więc nie był to hit drugiej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek reklamowka wyglada hmmmj akos slabo IP: 217.153.242.* 27.09.07, 17:38 ...moze sie nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7DC irata IP: 212.180.160.* 27.09.07, 17:45 Powodzenia, chlopaki! Kolega ze sceny c-64 i amigi. Atari sucks! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: irata IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.09.07, 20:42 Łoj. Nie wygaduj takich rzeczy, bo Krzyś Kubeczko będzie Cię straszył zza grobu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starzec Re: irata IP: *.plock.mm.pl 28.09.07, 12:08 Krzyś Kubeczko... łza mi się w oku zakręciła :) Ciekawe co dziś porabia ten wielki wojownik w wojnie sprzętowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc82 Re: irata IP: *.pioneer.com.pl 28.09.07, 13:57 Poczytaj w necie, Krzyś niestety nie żyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
rad500 Re: reklamowka wyglada hmmmj akos slabo 27.09.07, 17:47 Ostatnie 5 sekund trailera: logo Nvidii - taa, to ja się już nie dziwię dlaczego na 5 letnim silniku gra ma tak wysokie wymagania sprzętowe. Komercha aż boli. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: reklamowka wyglada hmmmj akos slabo 27.09.07, 18:00 "Komercha aż boli." Doh .. a czy ktos twierdzi ze to dzialalnosc charytatywna. Zreszta 90% gier teraz ma albo logo Nvidia albo ATI. Odpowiedz Link Zgłoś
vranix Re: reklamowka wyglada hmmmj akos slabo 27.09.07, 18:49 i tak ci sie komp od niej spoci, malkontencie. Pewnie, zaczynajac produkcje 4 lata temu, powinni uzyc silnika graficznego z 2008 r co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rad500 Re: reklamowka wyglada hmmmj akos slabo 27.09.07, 19:50 Wierz mi, komp mi sie nie spoci. Chyba, że ja ze złości, gdy sie okaże ta gra klapą. Mimo wszystko wierzę w nią. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynierolech Re: reklamowka wyglada hmmmj akos slabo 29.09.07, 17:03 rad500 napisał: > Ostatnie 5 sekund trailera: logo Nvidii - taa, to ja się już nie dziwię dlaczego > na 5 letnim silniku gra ma tak wysokie wymagania sprzętowe. Głupiś. Silnik 5 letni - i co z tego? Renderer to oni akurat napisali od nowa. Nową 7900 GS można mieć poniżej 500 złotych - to ma być dużo jak za kartę z takimi możliwościami? Jak ktoś jest na utrzymaniu rodziców, to może i tak. Ale to są wymagania optymalne. Wymaganą minimalnie 6600 można na allegro kupić za jakieś 50-100 zł (w sklepie ciężko takie antyki znależć). > Komercha aż boli. Jeszcze powinni grę za darmo dawać, a chamy chcą kasę za swoją pracę! Kapitalistyczna swołocz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizzly Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 17:48 o grze niewiele wiem, ale za to jake fajne są książki o wiedźminie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztop wiosenny Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.09.07, 17:52 bez wzgeldu na wszystko trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.hart CD Projekt - brawa! 27.09.07, 17:56 Chłopaki dają radę w wymagającym biznesie. Chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spikerulez Re: CD Projekt - brawa! IP: *.aster.pl 27.09.07, 18:03 Widziałam prezentację tej gry na tegorocznym Polconie. Jestem przekonana, że będzie sukcesem bo jest świetna:-) Trzeba tylko pamiętac, że nie chodzi w niej głównie o przewalankę ale własnie o kombinowanie, planowanie i podejmowanie trafnych decyzji. Niestety ja nie moge sobie na nią pozwolić chyba, że dorobię się lepszego komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim2 Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 18:07 Żeby poczuć klimat gry dogłębnie to trzeba przeczytać pięcioksiąg o wiedźmienie+opowiadania. Wtedy się zrozumie całą fabułę, postać, świat gry :]. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa IP: *.netburg.pl 27.09.07, 18:07 "140 osób ekipy" ile osób zatrudnionych na umowę o prace? 2?-3? właściciel i kto jeszcze? budżet? bzdura - to firma oszust, jako pierwsi w Polsce odkryli ze aby podbić rynek wystarczy kupić pismaka (lepiej kilku) który zachwali produkt. oszuści i naciągacze. zapytajcie Sapka (Sapkowskiego) jakie miał problemy z oszustami właścicielami firemki produkującej ten produkt, jak podkładali spreparowane umowy w nadziei ze Sapek nie doczyta... jaki oszukują i mamią jakimiś tam obietnicami ludzi którzy pracują na czarno za podłe psie pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak wywalili cie? A moze za slaby byles po prostu? :D 27.09.07, 18:20 Odpowiedz Link Zgłoś
vranix Re: pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa 27.09.07, 18:56 Płacą ci za oczernianie CD Projektu, spamerze? Masz dowody oszustwa, zgłoś się na policję, ale jeśli nie masz - stul pysk! Typowo zawistny Polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwynbleidd Re: pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:21 Piękne słowa.I stul pysk pierdu pierdu bo bredzisz idiotyzmy zupełnie bez sensu jak niewieżysz w sukces Wiedźmina to pooglądaj gameplay z niego i dopiero się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: pierdu pierdu - bzdury kłamstwa i oszustwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 00:14 Mógłbyś się choć trochę zainteresować sceną Wiedźmina i dowiedzieć się, że AS nie znosi, kiedy nazywa się go Sapkiem. Jakbyś zainteresował się trochę głębiej, to dowiedziałbyś się, że chociaż AS na początku był bardzo sceptyczny odnośnie tworzenia gry na podstawie jego książek, to po kilku przedstawieniach projektów przekonał się do gry. A jak uważasz, że CDP oszukuje i zatrudnia ludzi na czarno? Policja jest, dzwoń i donoś albo zawrzyj gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. 27.09.07, 18:09 Czekalem na to kilka lat poczawszy od niesmialych zapowiedzi do teraz. Jestem zadowlony bo to co widze spelnia moje oczekiwania. 1 kopia z tych mam nadzieje kilku milionow bedzie u mnie. Pozdrawiam ekipe CD Projekt Red Studio i już czekam na dodatki, kontynuacje badz inny tego typu projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.ghnet.pl 27.09.07, 18:14 wszystko super, ale ta muzyka..... Ludzie maja rozne gusta, ale moim zdaniem .... mogli zainwestowac w muzyke, a nie w rycznie na scenie. Ale moze teraz tak sie robi gry. Zobaczymy jak to bedzie wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 27.09.07, 19:05 Do mrocznej gry wymagana jest mroczna muzyka. Poza tym, kto lepiej by się w czymś takim sprawdził jak nie Vader? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.torun.mm.pl 28.09.07, 08:59 "Ludzie maja rozne gusta, ale moim zdaniem .... mogli zainwestowac w muzyke, a nie w rycznie na scenie." To ryczenie na scenie jest słynne na całym świecie. Może mieli zatrudnić Gosię Andrzejewicz czy jak jej tam albo zespół Pędziwiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frog Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 13:05 akurat ten kawałek jest wyjątkowo melodyjny jak na Vadera Odpowiedz Link Zgłoś
inzynierolech Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 29.09.07, 17:07 Gość portalu: dawid napisał(a): > wszystko super, ale ta muzyka..... > Ludzie maja rozne gusta, ale moim zdaniem .... > mogli zainwestowac w muzyke, a nie w rycznie na scenie. www.thewitcher.com/community/pl/audios/ Gdzie tu masz jakieś ryczenie na scenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajgon Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 13:49 chłopcze ja rozumiem ze ty innej muzyki pewnie od techno albo hip-hop nie znasz ale uwierz mi ze zanim wymyślili konsole i zaczęli miksować muzykę to wcześniej były instrumenty i ludzie przynajmniej wiedzieli ze to co słuchają to muzyka a nie dziwne dźwięki których ni jak nie da sie wyartykułować a ta Ścieszka to kawał dobrze skomponowanej klimatycznej muzyki instrumentalnej Odpowiedz Link Zgłoś
inzynierolech Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 30.09.07, 15:52 > chłopcze Nie pozwalaj sobie. > ja rozumiem Wątpię. > ze ty innej muzyki pewnie od techno albo hip-hop nie znasz Ha ha, kulą w płot, znam jeszcze disco i disco polo! > ale uwierz mi ze zanim wymyślili konsole i zaczęli miksować muzykę To, że za pomocą konsoli można miksować muzykę to dla mnie novum. Widzę, że kolega bardziej w temacie techna i hip-klopu uświadomiony. > to wcześniej były instrumenty Niesamowite! Muszę to zanotować w notesiku! :> > ludzie przynajmniej wiedzieli ze to co słuchają to muzyka Ojejku. Rozumiem, że muzyki z głośników czy słuchawek nie słuchasz, bo to nie są prawdziwe instrumenty, tylko wahnięcia membrany, cyfrowo obrobione i cyfrowo przechowywane? > Ścieszka Brawo. > to kawał dobrze skomponowanej klimatycznej muzyki instrumentalnej Brawo. To właśnie ja twierdzę. Poza kłopotami z ortografią mamy kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajgon Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 17:23 widzisz chłopcze wchodź częściej na fora internetowe to może więcej sie nauczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Oj, znowu się zacznie.. ;) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.09.07, 18:21 Nieprzespane noce, podkrążone oczy w pracy, kłótnie z piękniejszą połową, kasa na upgrade kompa (7600GT podoła?).. Ale czego się nie robi dla Geralta z Rivii.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita Re: Oj, znowu się zacznie.. ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:26 Gość portalu: Mateo napisał(a): > Nieprzespane noce, podkrążone oczy w pracy, kłótnie z piękniejszą połową, kasa > na upgrade kompa (7600GT podoła?).. Ale czego się nie robi dla Geralta z Rivii. > . ;) amen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim2 Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 18:26 sprawdź na stronie producenta czy podoła. musi być tam wykaz kart na których idzie gra. moim zdaniem podoła Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Niech tylko CD Projekt poważniej traktuje klientów 27.09.07, 18:35 Np. nie przejęli się że wypuścili grę (Medieval Total War: Złota Edycja) która jest nieużywalna na kartach graficznych Nvidia 8800 GTS/GTX. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Niech tylko CD Projekt poważniej traktuje kli 27.09.07, 18:41 Nieuzywalna ? Ja mam Medieval Total War i nie widzialem jeszcze nic dziwnego na 8800 GTX . Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Niech tylko CD Projekt poważniej traktuje kli 27.09.07, 19:08 Seria Total War jest nadzwyczaj kapryśna. Raz idzie, raz nie i sam diabeł nie wie czemu. Kupowałem wszystkie części oryginalne, ale w końcu przerzucałem się na piraty, bo oryginały mi wywalało, a piraty idą jak złoto. A taki Shogun (oryginalny), np. za nic nie chciał iść na athlonach i pentium, a na celeronie i owszem. Czysta loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenex składak Re: Niech tylko CD Projekt poważniej traktuje kli IP: *.chello.pl 27.09.07, 19:38 Podkręcaj dalej procka i grafikę, instaluj masę warezów i innego śmiecia z sieci, a wszystko nadal będzie ci działać idealnie i bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: investor fabula zerznieta z "Kruka' z Brandonem Lee IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 27.09.07, 18:40 jak ogladalem ta czolowke to mialem nieodparte deja-vu ze juz to kiedys widzialem... fabula,nastroj a nawet muzyka zywcem zerzniete sa z 'The Crow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: fabula zerznieta z "Kruka' z Brandonem Lee IP: *.torun.mm.pl 28.09.07, 09:03 Widocznie nie czytałeś Sapkowskiego, jak byś czytał, to byś wiedział z czego to zerznięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Politycy bredzą głupoty a normalni ludzie robią IP: *.aster.pl 27.09.07, 18:41 swoje-to budujące. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 27.09.07, 18:55 Karta "GeForce 700" to rzeczywiście spore wyzwanie;). Ale najbardziej podoba mi się zdanie o tym, że w grze spotka się wiele potworów znanych z książki,a le Yennefer nie. Zawsze mi się wydawało, że Yenn jest jakaś trochę potworniasta...;). A gra zapowiada się naprawdę nieźle. Po lekko bezpłciowym NWN2 może wreszcie pojawi się naprawdę dobry cRPG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije IP: 168.168.43.* 27.09.07, 19:02 taaa:) bo takiej karty nie ma:D ech redaktorki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Wieśmin wygląda jak TES4: Oblivion... IP: *.e-wro.net.pl 27.09.07, 19:24 Ale wygląd nie jest najważniejszy. Gra jakoś mnie nie przyciąga. AAaaa... nie ma takiej karty graficznej jak NVIDIA GeForce 700. A ATi to już w ogóle nie istnieje w świadomości, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Wieśmin wygląda jak TES4: Oblivion... 27.09.07, 19:54 ATI ma nędzne sterowniki. a silnik Aurory optymizowany właśnie pod GeForce. Warto pamiętać że to nie czysto polska gra. Amerykanie stworzyli Aurorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc ATI otworzyło kod sterowników.. więc zabrali się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:54 ATI otworzyło kod sterowników.. więc zabrali się do tego zapaleńcy.. Trochę poczekamy i za jakiś czas stery do ATI będą wypasione. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
litestep Re: ATI otworzyło kod sterowników.. więc zabrali 27.09.07, 21:33 Nie otworzyło sterowniki tylko udostępnili specyfikacje, w sumie też nie całą, żeby zapaleńcy jak chcą mogli napisać lepsze sterowniki, ale wątpię by się pojawili tacy zapaleńcy dla Windowsa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaku Re: Wieśmin wygląda jak TES4: Oblivion... IP: *.stg.pl 29.09.07, 07:22 Ale 80% kodu jest napisane od nowa, został tylko rdzeń jakieś 20%. Przecież Aurora to stary silnik musieli go przerobić pod DX9. Dla mnie to polski silnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaku Re: Wieśmin wygląda jak TES4: Oblivion... IP: *.stg.pl 29.09.07, 07:12 Niestety, ale ATI wg. mnie to wymięka przy Nvidia, bo mają drogie karty a nie wydajne. Do wiedźmina styknie np. GF 7600 GT, ja mam 8600 GTS i ma karta też parę szkoda że ma mało zainstalowanej pamięci (256mb) ale ja i tak nie gram w dużych rozdzielczościach więc moge szpilać :D. Co do grafy... Dla mnie lepsza niz w jakim kolwiek RPG, bo jest wyjątkowa i szczegółowa, te efekty wszystko z dx9 wyciągneli na maxa :]. Ale jak kolega wspomiał to nie jest najważniejsze. Na szczęście te inne aspekty bardziej ważne są jeszcze lepsze niż grafa. Zachęcam do szukania materiałów i dowiedzenia się o grze czegoś. Daję linka do dobrej strony fanowskiej: www.witcher.phx.pl I do oficjalnej strony: www.thewitcher.com To tyle pozdrawiam :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista HAHAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:34 Kolejne butne zapowiedzi a jak zwykle wyjdzie gniot. Z tego co tu pisze wynika, że to zwykły diablopodobny pseudo-cRPG jakich naprawdę już zbyt wiele na rynku, w dodatku na przestarzałym silniku graficznym etc. Tłumaczenie tej "polskiej" gry jak zwykle bedzie zrobione beznadziejnie i jak najmniejszym kosztem. Ciekawe, czy będzie lepsza niż serial telewizyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryCzłowiek Re: HAHAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:43 Ja pamiętam Robbo, Misje firmy Avalon - grafkika? - marna, ale jaka grywalność!!! Oby wiedzmin na "przestarzałym" silniku miał to co niegdyś gry na Atari. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: HAHAHA 27.09.07, 21:05 A jednak, nie mylilem sie, znalazl sie i sceptyczny krytykant przepelniony nostialgia do starego Atari... Co za żałosna banda :) Znacie sie co najwyzej na tarciu chrzanu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: HAHAHA 27.09.07, 21:01 Skad wy sie bierzecie ludzie? Z jajka sie wykluliscie, na wyspie wychowaliscie? Wiekszosc z tych co krytykuja nie ma bladego pojecia o grze i tylko sobie zgaduje ze to na pewno gniot. Zapoznajcie sie z filmami przedstaiajacymi grywalną częśc, zobaczcie trailery, poczytajcie troche, a potem dopiero otwierac geby. Nie rozumiem, jakas moda nastala aby mieszac z blotem wszystko i wszystkich nawet jak sie nie ma w danym temacie bladego pojecia? Co ma wiedzmin do Diablo czy Obviliona? Napiszcie jeszcze ze Wiedzmin się chowa przy grach na spectrum i będzie to tak samo konstruktywna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: HAHAHA 28.09.07, 09:07 krawiec6661 napisał: Napiszcie jeszcze ze Wiedzmin się chowa przy grach na > spectrum i będzie to tak samo konstruktywna uwaga. I bierki. Nie zapominaj o bierkach:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master88 Re: HAHAHA IP: *.globalconnect.pl 27.09.07, 22:15 ponarzekaj, ponarzekaj. Chciałbym zauważyć, że to polska gra i będzie po polsku. I nie każde tłumaczenie jest beznadziejne. Grałeś w STALKER? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny.com gdzie to można zassać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:07 No dobrze, ale nie napisaliście gdzie to mozna zassać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatuś Re: gdzie to można zassać? IP: *.toya.net.pl 27.09.07, 20:14 Zassać czy possać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny.com Re: gdzie to można zassać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:24 zassąć, a później possać Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: gdzie to można zassać? 27.09.07, 21:06 na dworcu możesz sobie possac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny.com Re: gdzie to można zassać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:21 Dzięki za sprawdzone info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boing Re: gdzie to można zassać? IP: *.acn.waw.pl 27.09.07, 20:42 głodnemu chleb na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek.muller Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 27.09.07, 20:40 IntelCore2Duo - po pierwsze nazwa procesora to Intel Core 2 Duo (rozdzielnie), po drugie nie wierzę, że jest on wymagany (a co, Athlon X2 nie da rady?), po trzecie dwurdzeniowy proc do gry opartej o 5-letni silnik? Śmiechu warte. GeForce 700 - no comment, autorka mogłaby chociaż wygooglować albo sprawdzić na stronie nVidii, że nie ma takiego czegoś ;p A reszta wymagań? Eh, żałosne pismaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Tutaj trochę konkretów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:29 Ten 5cio letni silnik tak naprawdę został użyty tylko jako platforma skryptowa, cała reszta - rendering scen etc. zostało stworzone od podstaw. Chłopaki tak dobrze przerobili engine Aurora, że wydaje się być lepszy niż najnowszy engine Aurora 2 BioWare. Przy okazji samo BioWare gorąco rekomenduje Wiedzmina: www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=2108 www.thewitcher.com/bioware/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije św.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:06 E? ale pierwszym polskim hitem był już Painkiller. Zdobył uznanie na świecie. W Polsce mu uznania widać brakowało, bo sprzedawany był specjalnie dla nas po 20 zeta a ludzie i tak tą grę piracili... Inna sprawa - w stanach grę dla dorosłych trzeba cenzurować? Kraj wolności jak nic xD Odpowiedz Link Zgłoś
inzynierolech Re: Wiedźmin - czy polska superprodukcja podbije 29.09.07, 17:14 > Inna sprawa - w stanach grę dla dorosłych trzeba cenzurować? Kraj wolności jak > nic xD Jak się ma michnik-klapki na oczach, to się potem myśli, że hameryka jest krajem wolnością i sprawiedliwością płynącym. Odpowiedz Link Zgłoś
drwlodson BłąD 27.09.07, 21:11 "autora Sagi o wiedźminie Geralcie." - CHYBA GERALDZIE JAK GERALD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: BłąD IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.09.07, 21:26 Idiota... chyba jednak byl Geralt z Rivii chyba ze czytales streszczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: BłąD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:39 widać tak bardzo chciałsię dowartościować, że pokazał błąd komuś w takiem mądrej gazecie a tu kicha ;]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: BłąD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 02:59 Dajcie spokój, w pierwszej sekundzie pomyślałem to samo. Z tym że zamiast od razu pisać, w drugiej sekundzie uświadomiłem sobie, że to Geralt, a nie Gerald. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Sterowanie metodą "hack & slash", tak...? IP: 81.219.30.* 27.09.07, 23:36 Ciekawe, ile trzeba wypić, aby zapomnieć, że point & click to coś "nieco" innego, niż hack & slash... P.S. Nie jestem pewien, czy interfejs nie wariuje, więc jeśli post skończy jako odpowiedź na wiadomość kogoś innego - przepraszam. Over & out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys sterowanie hack&slashowe a nie point&click IP: *.spray.net.pl 28.09.07, 09:05 Wiedżmin ma sterowanie hack&slashowe. Sterowanie jest bardziej zręcznosciowe. To zdecydowanie nie jest point&click. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Bagiński, Vader... 27.09.07, 23:43 to co zobaczyłem, całość robi wrażenie... do przodu Polsko :) Odpowiedz Link Zgłoś