cyberdemokracja 06.12.07, 19:22 Autor zapomina o tym, że zwykły biznesmen nie wykorzystuje Boga do własnych celów polityczno-biznesowych. Rydzyk za to kupczy Bogiem i wiarą ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zupa_wolowa Ameryki artykuł nie odkrywa 06.12.07, 19:25 Z drugiej strony nie oburzałbym się, że Rydzulo kasiurę trzepie na religii - cały Kościół robi to od tysiącleci. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ameryki artykuł nie odkrywa 06.12.07, 19:43 to prawda, KK powinien byc traktowany jak kazdy podatnik, dosc tych miliardowych przywilejow Odpowiedz Link Zgłoś
sikorski.radek GW urabia mózgi. 08.12.07, 10:09 Jak tu ktoś niżej napisał w tym artykule nie ma faktów. Odwołuje się do emocji, żeby zniechęcić do katolicyzmu. Agora okrada społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz 1,5. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. GW ma duże możliwości wpływu. Te możliwości zwiększają się, jeżeli dostęp jest tańszy. Po połączeniu jednego z drugim (dotacji i wpływu) widać, że ktoś jest gotów zapłacić całkiem spore pieniądze, żebyśmy myśleli tak, jak napiszą w gazecie. Nawet po wypowiedziach na tym formum widać, że są ustawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:13 Witam. GW nigdy nie kosztowała 2.9 zł. To by było tyle jeżeli chodzi o prawdę w Twojej wypowiedzi. Inna sprawa jest taka że nikt nikomu nie każe czytać GW. Jak każda gazeta GW jest tylko tytułem na rynku. Gdyby ludzie nie chcieli to by jej nie kupowali. To że Ty teraz powiesz że piszą nieprawdę to jest tylko Twoje zdanie - może prawdziwe a może nie. Inni ludzie uważają inaczej. Czy Ty w ogóle kiedyś miałeś tą Gazetę w ręce? Czytałeś ją ? jeżeli nie to jakim prawem i na jakiej podstawie oceniasz tą gazetę... To tak jak pewien gość się wypowiadał o Pasji Mela Gibsona że tam antysemityzm itd. Na pytanie "czy oglądał pan film" odpowiedział że nie ale i tak wie że ma rację. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl Re: GW urabia mózgi. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.12.07, 12:35 "Tę" gazetę, a nie "tą". Odpowiedz Link Zgłoś
kotwkaloszach Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 22:17 Facet napisal pare madrych rzeczy, a ty jestes nieco drobiazgowy... Lepiej, ze zrobil ten maly blad niz mialby pisac glupoty bez bledu :) Gość portalu: jl napisał(a): > "Tę" gazetę, a nie "tą". Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: GW urabia mózgi. 31.01.08, 09:10 Mylisz się. Nie dość, że bełkot, to w dodatku z błędami. Po za tym - wraca stare. GW zauwazyła, że na oczeernianiu portalu nasza-klasa.pl może stracić zęby, dlatego postanowiono wrócić to starej dobrej metody utrzymania czytelników pt.: "Oczernianie Rydzyka" Agorze żal d... ściska, że ktoś ma większy wpływ niż ona (dotyczy obu przypadków). PS. Dla niewiedzących - Agora to właściciel GW, który chciał kupić nasza-klasa.pl, a gdy nie wyszło, to piszą paszkwile na ten serwis. A wy we wszystko wierzycie co zobaczycie w tym szmatławcu. Podejście krytyczne do informacji (nie wierzę dopóki nie potwierdzę) - tym się należy kierować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 15:09 bardzo adnie. To dlaczego wypowiadasz się na temat Radia Maryja. Kto ci każe go słuczać. Natomiast Gazeta Wyborcza o. Rydzyka odmienia setki razy każdego dnia. To jest obsecja, choroba, debiliz umysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Czyli coś czego Ci zabrakło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:52 Tak, tak oczywiście. No więc o tych bredniach po kolei: sikorski.radek napisał: > Jak tu ktoś niżej napisał w tym artykule nie ma faktów. Odwołuje się > do emocji, żeby zniechęcić do katolicyzmu. >>>Rydzyk to nie katolicyzm, to po pierwsze, nie jest tak, jak kłamliwie próbujesz wmówić tutaj, że krytykowanie Rydzyka oznacza zniechęcanie do katolicyzmu. Po drugie jakbyś nie zauważył matole, to nie jest tekst GW, ale przedruk z More Marketing. Agora okrada społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz 1,5. >>>Okrada kogo z czego? Agora to spółka prywatna, więc nie idą na nią pieniądze z podatków. Wchodzą do domu i kradną dvd? Brednie i kłamstwa. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. >>>Znowu łgarstwa. "Ja słyszałem, bo tata Marcina powiedział"? Masz dowody? Nie? Aha, czyli kłamiesz. GW ma duże możliwości wpływu. >>>Jak każda inna gazeta ogólnopolska, jest ich więcej, znowu bredzisz. Te możliwości zwiększają się, jeżeli dostęp jest tańszy. >>>Znowu brednie, GW potaniała kiedy na rynek wszedł Dziennik z ceną 1.50, aby nie tracić czytelników, nie ma to nic wspólnego z wpływem na cokolwiek, znowu brednie. Po połączeniu jednego z drugim (dotacji i wpływu) widać, że ktoś jest gotów zapłacić całkiem spore pieniądze, żebyśmy myśleli tak, jak napiszą w gazecie. >>>jeżeli nie potrafisz myśleć samodzielnie to po prostu jesteś ograniczony, a jeżeli zarzucasz to innym, to po prostu cham, jedno z dwojga. Nawet po wypowiedziach na tym formum widać, że są ustawione. >>>Tak, tak, każdy kto się nie zgadza to ubek, komuch, pedał, żyd i złodziej. Mhm, ty jeden oczywiście ustawiony nie jesteś nie? Lol, ale brednie. Weź człowieku trolluj fora Naszego Dziennika, tam są faktycznie ludzie nie zatrudniający szarych komórek, oni Ci uwierzą w te debilizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 12:28 Radio Maryja nie reprezentuje katolicyzmu, tylko pseudoreligijne pranie mózgu. Krzywdzi swoich słuchaczy - choćby dlatego, że zawsze lepiej, PRZYJEMNIEJ będzie się żyło komuś, kto ma jakieś minimalne zaufanie do ludzi - a Radio Maryja wpaja słuchaczom, że są otoczeni przez wrogów. Rydzyk nie równa się Kościół, a Kościół nie równa się Bóg. I radzę się z tym pogodzić, bo ludzie o różnych poglądach zawsze w Polsce byli i będą. A tak w innej kwestii... szkoda, że autor artykułu nie napisał nic o reklamach w RM, bo to też ciekawy przekręt... były już skargi, ale KRRiT najwyraźniej nie ma odwagi się tym zająć. Niby RM dzięki statusowi "nadawcy społecznego" ma pewne przywileje, ale za to nie może nadawać reklam. Ale de facto reklamy są - a to "Nasz Dziennik", a to zestawy do odbioru TV Trwam, a to jakaś płyta z piosenkami religijnymi... Niestety Rydzyk jest w Polsce świętą krową, nikt nie ma odwagi zmusić go do pełnego przestrzegania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voltaire "Myślcie za siebie i dajcie też innym skorzystać.. IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 08.12.07, 13:53 „Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale do końca będę walczył o to, abyś mógł głosić to co myślisz” "Myślcie za siebie i dajcie też innym skorzystać z tego przywileju”. Voltaire. "wolności słowa i tolerancji, czyli wyrozumiałości dla odmienności uczuć, upodobań, wierzeń i obyczajów. Wyraża ona także pewną mądrość życiową: „posiadana przeze mnie wiedza mówi mi, że to ja mam rację, ale mogę o czymś nie wiedzieć lub mieć błędne pojęcie o pewnych sprawach, dopuszczam zatem, że to ty masz rację, jakkolwiek irracjonalne wydaje mi się to co mówisz. Ponieważ nie jestem nieomylny, wysłucham twoich argumentów. W ten sposób razem przybliżymy się do prawdy”. Voltaire. Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Myślcie za siebie i dajcie też innym skorzystać" 08.12.07, 13:57 „Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale do końca będę walczył o to, abyś mógł głosić to co myślisz” "Myślcie za siebie i dajcie też innym skorzystać z tego przywileju”. Voltaire. "wolności słowa i tolerancji, czyli wyrozumiałości dla odmienności uczuć, upodobań, wierzeń i obyczajów. Wyraża ona także pewną mądrość życiową: „posiadana przeze mnie wiedza mówi mi, że to ja mam rację, ale mogę o czymś nie wiedzieć lub mieć błędne pojęcie o pewnych sprawach, dopuszczam zatem, że to ty masz rację, jakkolwiek irracjonalne wydaje mi się to co mówisz. Ponieważ nie jestem nieomylny, wysłucham twoich argumentów. W ten sposób razem przybliżymy się do prawdy”. Voltaire. Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Myślcie za siebie i dajcie też innym skorzyst 31.01.08, 09:20 "A łyżka na to: niemożliwe!" <z reklamy> Innymi słowy. Mógłbyś się odnieść do tekstu lub wcześniejszych wypowiedzi czymś innym niż tylko cytatami z Voltaira? Naprawdę interesuje mnie TWOJA opinia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 15:11 sikorski.radek napisał: > Jak tu ktoś niżej napisał w tym artykule nie ma faktów. Odwołuje się > do emocji, żeby zniechęcić do katolicyzmu. Agora okrada > społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz > 1,5. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. GW ma duże możliwości > wpływu. Te możliwości zwiększają się, jeżeli dostęp jest tańszy. Po > połączeniu jednego z drugim (dotacji i wpływu) widać, że ktoś jest > gotów zapłacić całkiem spore pieniądze, żebyśmy myśleli tak, jak > napiszą w gazecie. Nawet po wypowiedziach na tym formum widać, że są > ustawione. Baju baju, będziesz w raju. Jeszcze chwila a pewnie napiszesz że to Rydzyk dotuje GW.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: GW urabia mózgi. 31.01.08, 09:23 Albo odwrotnie. Pamiętaj, że KK istnieje tylko dzięki Szatanowi. Bez Szatana KK nie miałby co robić i już dawno przestałby istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus nie rozumiem, gdzie w tym artykule zniechęcanie... 08.12.07, 18:24 ...do katolicyzmu? Pokaż choć jedno zdanie. > Jak tu ktoś niżej napisał w tym artykule nie ma faktów. Odwołuje się > do emocji, żeby zniechęcić do katolicyzmu. Agora okrada > społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz > 1,5. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. ciekawe skąd niby te dotacje miałyby przychodzić. Mógłbyś sprecyzować? GW żyje ze sprzedaży GW i reklam w niej drukowanych. RM żyje z "dodatkowego abonamentu" milionow wyznawców, oddajcych tam emeryturę, ma też bardziej kosztownych sponsorów. Poza ostatnimi skokami na publiczną kasę (wody geotermalne itd.) Rydzyk nie sięgał po nią, bo nie potrzebował. Tak samo jak GW. Nie ma co wmawiać ludziom historii o dotacjach dla Gazety, o których nikt nie słyszał poza tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 23:52 sikorski.radek napisał: > Jak tu ktoś niżej napisał w tym artykule nie ma faktów. Odwołuje się > do emocji, żeby zniechęcić do katolicyzmu. Agora okrada > społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz > 1,5. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. Hehe, nawet popsuty komputer nie wymyśliłby tego, co tworzą zrydzykowane umysły. Jak Ci się tak nie podoba GW, to po co tu włazisz? Po co piszesz? Ja wiem, że Radio Maryja ani Wasz Dziennik nie zna czegoś takiego jak wymiana myśli na forum, ale czy ojciec Rydzyk nie uczył, że jak klikniesz na jakiejś stronie w Internecie, to napędzasz jej reklamodawców, czyli nabijasz kabzę? W dodatku się zalogowałeś, czyli założyłeś konto pocztowe w GW. To m.in. dzięki Tobie GW może powiedzieć reklamodawcom: tyle i tyle milionów ludzi ma u nasz konta pocztowe - wyślemy im wasze reklamy, a wy nam zapłacicie... Odpowiedz Link Zgłoś
wlad-ula Re: GW urabia mózgi. 17.12.07, 00:02 Nie musisz nic placic, aby sluchac RM, lub odladac TV Trwam. O jakich to dotacjach Ty sam slyszales bez podpowiedzi? Jeszcze jedno,gdyby o. T Rydzyk jezdzil maybachem, to kazdy dziennik TVN24 zaczynalby sie od pokazania jego wyjazdu. Nie myslales o tym? To samo dotyczy helikoptera. RM nie walczy z GW tylko GW walczy z RW. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW urabia mózgi. 09.12.07, 10:48 sikorski.radek napisał: > Agora okrada > społeczeństwo, pada argument, że kiedyś GW kosztowała 2,9zł, a teraz > 1,5. Ale ja słyszałem o dotacjach dla GW. A ja słyszałam, że niejaki Iksiński, występujący na gazetowym forum pod nickiem "sikorski.radek" gwałci małe dziewczynki na prawo i lewo. I, proszę, udowodnij mi, że nie słyszałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherfucker Re: GW urabia mózgi. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.12.07, 11:59 Ustawiona to jest twoja matka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupreux Re: Ameryki artykuł nie odkrywa IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.07, 10:13 Wykorzystanie wiary religijnej nie jest niczym niezwykłym w USA. Funkcjonuje tam kilkunastu wielkich i kilkudziesięciu pomniejszych kaznodziei , którzy za pomocą radia i TV doją wiernych na duże kwoty. Ich działalność w przeciwieństwie do Polski jest jednak opodatkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom w Polsce też jest opodatkowana IP: *.acn.waw.pl 08.12.07, 10:18 Gość portalu: Dupreux napisał(a): > Ich działalność w przeciwieństwie do Polski jest jednak > opodatkowana. W Polsce też jest opodatkowana. Opodatkowują ludzi, zanim wyłożą kwoty. W USA wykładasz kwotę, odliczasz sobie od podatku, a kaznodzieja płaci podatek od kwoty. Wychodzi na to samo? Nie. W USA w ten sposób to Ty decydujesz, na co idą Twoje pieniądze. W Polsce rząd decyduje, na co Ty wydajesz, a Ty zmuszony jesteś podzielić się tym, co zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: w Polsce też jest opodatkowana IP: *.bielsko.n4a.pl 08.12.07, 10:58 Gość portalu: ekonom napisał(a): > Gość portalu: Dupreux napisał(a): > > W Polsce też jest opodatkowana. Opodatkowują ludzi, zanim wyłożą > kwoty. > W USA wykładasz kwotę, odliczasz sobie od podatku, a kaznodzieja > płaci podatek od kwoty. > > Wychodzi na to samo? Nie. > W USA w ten sposób to Ty decydujesz, na co idą Twoje pieniądze. > W Polsce rząd decyduje, na co Ty wydajesz, a Ty zmuszony jesteś > podzielić się tym, co zostaje. No właśnie, dlaczego kwoty wpłaconej dla o. Rydzyka nie można odliczyć od podatku lub podstawy opodatkowania? Przecież to są pieniądze na cele kultu religijnego (Boga czy Ojdyra, kult jest kultem)! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 06.12.07, 20:34 Ojciec Rydzyk: "Kup pan cegle!" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kolos na kaczych łapach 06.12.07, 20:58 Przedsięwzięcie, które powszechnie jest nazywane imperium ojca Rydzyka, wydaje się być kolosem na glinianych nogach. Uzależnionym od sytuacji na scenie politycznej oraz od zasobności portfeli bardzo wąskiego grona osób. ************************************** Raczej na kaczych łapach. Starania o dotacje w dziedzinach niezbyt związanych z działalnością misyjną zdają się potwierdzać tezę artykułu, że imperium ojca inwestora może w każdej chwili runąć. Kacze łapy przebierają nerwowo wobec niepewnego politycznego jutra, więc nie ma co na nie liczyć. A datki emerytów nie wystarczą na utrzymanie molocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Nie tyle datki emerytów, co łapówa szmalcownika IP: 212.76.37.* 06.12.07, 21:21 z Ameryki Płd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: Nie tyle datki emerytów, co łapówa szmalcowni IP: *.bielsko.n4a.pl 08.12.07, 10:53 Gość portalu: drojb napisał(a): > z Ameryki Płd. Ale jak długo ten szmalcownik będzie dawał szmalec, sam nic z tego nie mając? A może ma z tego coś więcej niż gwarancję zbawienia wiecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Ma satysfakcję, 09.12.07, 08:57 > Ale jak długo ten szmalcownik będzie dawał szmalec, sam nic z tego > nie mając? Ma satysfakcję, że na antysemickie radio daje kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Kolos na kaczych łapach 08.12.07, 09:29 Dokladnie. Rydzyk zainwestowal w Kaczynskich, a ich zmieciono ze sceny rzadowej. Juz nie ma kto przelewac unijnych pieniedzy do RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.icpnet.pl 08.12.07, 08:38 Jeśli to kolos na glinianych nogach - to po co się przejmować? Dlaczego tyle szumu medialnego i nie tylko wokół tego imperium? Lepiej się trzymać z daleka, gdy będzie upadać. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tak jest, kto chce niech płaci i słucha 08.12.07, 10:29 Śpieszmy się ze zbieraniem datków, bo tak szybko odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 08:54 cyberdemokracja napisał: > Autor zapomina o tym, że zwykły biznesmen nie wykorzystuje Boga do > własnych celów polityczno-biznesowych. A skąd ten pomysł? Czy nie widzisz corocznego zalewu reklam "bożonarodzeniowych", "wielkanocnych", a choćby promocji zniczy przed 1 listopada? :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
si400 Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 08:55 A jak to było na poczatku z GW? z gazetą reprezentującą CAŁĄ opozycję? - Co się stało później, że stała sie prywatną gazetą eliminującą dużą częś opozycji antykomunistycznej. Czy to było już ustalone w Magdalence, czy pomysł narodził sie później ( a może dużo wcześniej). GW - "zapomniał wół jak cieleńciem był".... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 09:00 No cóż. Zgadzam się z opiniami zawartymi w artykule. Treści religijnych można wysłuchać choćby w pierwszym programie polskiego radia. Są wyważone i mądre. I przede wszystkim związane z zainteresowaniami religijnymi słuchaczy. Radio Maryja wspierane jest przez emerytki, a nie emerytów. Chłop jak chłop. Woli kupić sobie puszkę piwa niż dać Rydzykowi na bilet w biznes class. A emerytka? Jak to kobieta. Nie mogąc już niczego "dać" daje swoje oszczędności. Niejeden sprytny ksiądz dorobił się na tym majbacha. Odpowiedz Link Zgłoś
your.goofee to śmieszni ludzie prawda autorze ? ha,ha 08.12.07, 09:08 a jacy brzydcy , prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie to co my, niezatapialna elita salonowa... 08.12.07, 10:55 piękni, młodzi, zdrowi, bogaci, mający wpływy, poczucie sukcesu potrafiący manipulować informacją jak chcemy. Jesteśmy niezatapialni i nigdy nie umrzemy, nasze zawsze na wierzchu. Jak upadnie u nas kapitalizm, znowu będziemy w pierwszych szeregach budować wieczysty sojusz ze Związkiem Radosnym. Zaś jak ten padnie, no to znowu pierwsi w... Mamy to po prostu we krwi. Ot, los wybrańców. ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 W górę sztandary Ciemnogrodu 08.12.07, 09:11 Potęga intelektu wypisana na twarzach słuchaczy radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: ale te nasze babcie są śmieszne prawda ? IP: *.sttb.pl 08.12.07, 09:21 >Chłop jak chłop. Woli >kupić sobie puszkę piwa niż dać Rydzykowi na bilet w biznes class. generlnie prawda. jeszcze gorsza prawda to taka, ze lepiej niech wies slucha RadiA M. niz chla. picie to znacznie wiekszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anticathol Re: alkoholicy i katolicy to jeden problem ? IP: *.cable.ubr03.haye.blueyonder.co.uk 08.12.07, 10:14 Zgadza sie mozgi tak samo skorodowane. Ilosc szarych komorek niebezpiecznie bliska zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Ale jaka okazja dla dowcipnych premierów! IP: *.chello.pl 09.12.07, 11:46 Niestety, w związku z uwiądem działalności JMRokity uwiędło też określenie "Stronnictwo pilśniowych kapeluszy" aut. A.Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jago To biedni zagubieni ludzie cynicznie wykorzystywan IP: 89.215.220.* 08.12.07, 09:21 przez pasibrzuchow mieniacych sie namiestnikami Pana Boga. Przykre :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
your.goofee obowiązek katolika-płacenie na laickie media ? 08.12.07, 09:40 w zamian otrzymywanie informacji że są trzecim gatunkiem ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlatego wszelkie abonamenty powinny byc zniesione 08.12.07, 10:58 Kazdy niech płaci za to czego chce słuchac i oglądać. Tak jak w życiu, lubie smalec ze skwarkami a nie musze go kupowac w cenie kiełbasy Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper nie amerykański, tylko wykonuje misję publiczną 08.12.07, 11:20 Argumenty sa różne, a to że tylko tam sie mówi piekna polszczyzną, a czy nie nalezy mówic tak na co dzień? A to że tworzy audycje których normalnie by nie było? Czy naprawdę nie ma koneserów muzyki powaznej, czy nie ma miłosników czytanej ksiązki albo teatru radiowego? oczywiście że są, ostatnio, szczególnie TVP była aktywna na niwie politycznej,zamiast komentarzy rzeczowych z prac rządu lub opinii prezydenta. Płacimy abonament za słuchanie partii politycznych i płacimy na partie polityczne, to przesada. Jestem za samoutrzymywaniem się partii politycznych ,wtedy zobaczymy kto umie gospodarzyć oraz za finansowaniem mediów publicznych z budżetu z przeznaczonego funduszu stałego i konkretnego rozliczania. Nijak nie pasuje mi pensja dziennikarza i haracz na abonament od człowieka z pensja 1200 i dwójka dzieci. To nie jesyt państwo solidarne.Co do RM czy TV Trwam, to rozgłosnie komercyjne jak inne, i niech się finansują same. Słuchałem kiedys audycji o seksie małzeńskim prowadzonym przez jakiegos ojczulka, nie wiedziałemz e to sie nazywa akt sakramentalny:))) Poziom był taki ze po takim czymś to chyba nardzo napalony człowiek miałby ochote na taki akt, dobrze że kobiety pieknie wygladaja i sa przyjemniejsze w dotyku, bo tez abonament musieliby wprowadzic po takich audycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: nie amerykański, tylko wykonuje misję publicz IP: *.olsztyn.mm.pl 08.12.07, 12:43 Nie tylko tam. Mówi się tak w "dwójce" Polskiego Radia i tamże słucha się muzyki poważnej, literatury... Poza tym mamy TVP Kultura, gdzie bywają "perełki". A te stacje są trochę inne, jakby to powiedzieć? światopoglądowo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Oczywiście, publiczna powinna byc neutralna 08.12.07, 15:52 pod wzgledem religijnym i politycznym, co nie znaczy że dziennikarze mają unikac tematów trudnych Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Zgoda, pod warunkiem że... 08.12.07, 10:58 płacą na Gazetę... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
real_demokrata Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 09:35 Radio Maryja to przykład na ciemnotę i brak własnego zdania w naszym narodzie. To dlatego tak długo wychodziliśmy z komunizmu i wpływów ZSRR bo to ci sami ludzie którzy tak ślepo wierzą w Radio (bo już nawet nie w Boga) i ukochanego przywódcę o. Rydzyka, hołubili komunistycznych krasnali. Zapraszam wszystkich wyznawców do przeprowadzki do Korei Północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.sttb.pl 08.12.07, 09:43 > Radio Maryja to przykład na ciemnotę i brak własnego zdania w zgadzam sie . takim samym przykladem na ciemnote i bral wlasnego zdania a poddawanie sie modzie sa puby w miescie. dziesiatki idiotow chodzacych co weekend do smierdzacych dymem papierosowym jaskin w ktorych halas napie... po uszach a piwo kosztuje 8-10 zlotych za kufelek (czyli generalnie strzyga lepiej niz o. rydzyk). a ta ciemna banda chadza tm co tydzien bo daje sobie wmowic ze to jest cool :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart przeciez to klasyczna sekta IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.07, 09:39 cale otoczenie Rydzyka, sposob oddzialywania na odbiorcow, tersci i pomysl na ich przekazywanie, robienie ludziom prostym, zagubionym i sfrustrowanym wody z mozgow, wreszcie zrodla finansowania i zwyczajne oszustwa temu towarzyszace - wszystko to ukazuje ten "cud religijno-medialny" jako sekte, niebezpieczna i agresywna. szokujace, ze 40-milionowy kraj w centrum UE w XXI wieku nie potrafi jedna dobra ustawa uregulowac tch kwestii, a Episkopat, widzac przeciez, jakie to oszukancze madium i jak nic wspolnego w faktyczna wiara nie ma, nic z tym nie robi - wszyscy sa na garnuszku guru Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A przeciez powinni gęby rozdziawiać 08.12.07, 12:26 podziwiać i patrzeć jak nam rosną wspaniałe koszerne imperia medialne i szkoły z wykładowcami ateistycznymi. Zachciało się hołocie mieć swoje niezależne media. Zlikwidować oczywiście. Wyśmiać, wyszydzić, wdeptać w błoto, zaglebić. A już najlepiej gdyby tego dokonać rękami samego Kościoła. To byłoby prawdziwe mistrzostwo... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A przeciez powinni gęby rozdziawiać 08.12.07, 15:16 bydlo_prof_wb napisał: > podziwiać i patrzeć jak nam rosną wspaniałe koszerne imperia medialne i szkoły > z > wykładowcami ateistycznymi. Zachciało się hołocie mieć swoje niezależne media. > Zlikwidować oczywiście. Wyśmiać, wyszydzić, wdeptać w błoto, zaglebić. A już > najlepiej gdyby tego dokonać rękami samego Kościoła. To byłoby prawdziwe > mistrzostwo... > ___________ > > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam > bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Klasyczna wypowiedź antysemity, wiernego ucznia Rydzyka któremu marzy sie tak jak Kaczyńskim narodowo - socjalistyczna Polska i Europa. -------------------------------------------------------------------- "Ale to już było i nie wróci więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb I to właśnie nazywamy tolerancją... 08.12.07, 16:30 ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: I to właśnie nazywamy tolerancją... 09.12.07, 01:08 bydlo_prof_wb napisał: Masz rację. Po dwóch latach prób wprowadzania zamordyzmu powracamy do tolerancji. > > ___________ > > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam > bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
obwozne_sado_maso Re: I to właśnie nazywamy tolerancją... 10.12.07, 00:25 Za cytowanie Frycka Nietzschego to Ty się w piekle będziesz smażył katolicki dekadencie:) -- Księży na Księżyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 09:40 A przepraszam, Agora to będzie wiecznie istnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 09:47 Wielu Polakom najwyraźniej podoba się cwaniactwo Rydzyka. Katolik + cwaniak + głoszący wielkie hasła + czciciel Maryi = ulubieniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 ... i ci pacjenci stanowia obraz 08.12.07, 09:43 dzisiejszej polskiej rzeczywistosci, majacej zwiazek z nowoczesnoscia myslenia i dzialania w jakimkolwiek wymiarze rozwoju spolecznego, czy gospodarczego? Kula u nogi!! Co za folklor?! Czy mozna miec jakiekolwiek nadzieje majac taki bagaz spoleczny? "Ciemny lud" - "ciemna masa"... stanowiaca powazny margines i powazne problemy dla spoleczenstw glownie Europy w jakimkolwiek postepie! Sa oni zywym "elementem" swiata i epoki dinozaurow!! "Ludzie i myszy"... Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: ... i ci pacjenci stanowia obraz 08.12.07, 09:52 Jestem z Torunia i jestem załamany tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: ... i ci pacjenci stanowia obraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 20:16 tryg.sk napisał: > Jestem z Torunia i jestem załamany tym. Szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joris Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.speed.planet.nl 08.12.07, 09:48 A za ojcem Rydzykiem oficerowie FSB, super rezydent Kobylanski rozdzielajacy rosyjskie pieniadze i stara gwardia SBekow (Nowaki i inne) lub ksiezy patriotow. Maja oni wiele wspolnego z Rosja: nienawidza i boja sie Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Ale ten Adam Bodziak i GW są zakompleksieni. IP: *.acn.waw.pl 08.12.07, 09:51 Nie jestem fanem Rydzykowszczyzny, nie oglądam i nie znam TV Trwam. Ale jestem pod wrażeniem imperium, które zbudowali. Apele o kasę, apelami, ale jak w GW nie podają konkretnych faktów, tylko znowu piszą o antysemityźmie, to z neutrala zmieniam się w pozytywa (wobec Rydzyka). Tym bardziej, że piszą to hipokryci, którzy za swoją gazetę doili nas, wcale nie tak dawno, 2,90 zł (obecnie 1,50zł). Zgadzam się z jednym: jesteśmy pamiętliwi, zapamiętamy jak Agora rżnie społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: Ale ten Adam Bodziak i GW są zakompleksieni. IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.07, 10:02 Gość portalu: ajmax napisał(a): Tym bardziej, że piszą to hipokryci, którzy za swoją > gazetę doili nas, wcale nie tak dawno, 2,90 zł (obecnie 1,50zł). > Zgadzam się z jednym: jesteśmy pamiętliwi, zapamiętamy jak Agora > rżnie społeczeństwo. Wtedy, kiedy jeszcze kupowanie GW było obowiązkowe czy później? Co do Rydzyka: wykorzystał koleś to, czego anachroniczny kościół nie potrafił-współczesne narzędzia. A ogólnie, to jego sposób myślenia niczym nie różni się od sposobu myślenia wszystkich innych księży. Wystarczy spojrzeć na episkopat - gadają o tym radiu, gadają i gó.. z tego wychodzi. Oczywiście skutkiem ubocznym jest wytworzenie się autonomicznego kultu samego Rydzyka, ale to polska specyfika katolicyzmu od siekiery(por. Wojtyła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Re: Ale ten Adam Bodziak i GW są zakompleksieni. IP: *.acn.waw.pl 08.12.07, 10:30 No i dobrze. Jedni kultują aktorów i piosenkarzy, inni kaznodziejów, inni działaczy charytatywnych, inni bohaterów walki z wrogiem, klęskami, czy dzikimi bestiami, a jeszcze inni jednostki, które zagubionemu społeczeństwu pokażą kierunek życia i przy tym nie oszukają. Najgorzej jak nakazują wszystkim jakiś jeden kult. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: 80.50.233.* 08.12.07, 09:55 trwam, radio, ojciec do piachu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total-anticlerical Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.cable.ubr03.haye.blueyonder.co.uk 08.12.07, 09:59 Ciemnota i oszolomstwo nie maja granic - jak widac w Polsce przedewszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 10:00 Radio Maryja nie jest Imperium, ale Rydzyk i jego pobratyńcy,to katafalk pędzący do grobu,bo już nie długo, a stare pokolenie pójdzie spać,a nowe ma to gdzieś. pozdrawiam adamdark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlad-ula Re: Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.desm.qwest.net 17.12.07, 00:47 Nowe pokolenie tez bedzie stare. Odpowiedz Link Zgłoś
jakogen Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 10:03 Chwała Panu za Ojca Rydzyka.No cóż,pewnie chcielibyście aby emeryci czytali "Nie" i słuchali Kuby Wojewódzkiego.Zycie jest zbyt krotkie, i ludzie chcą przeżywać je w sposób szlachetny i piękny.Radio Maryja to uczta dla ducha i ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów 08.12.07, 10:48 A cóż to wspólnego ma radyjo z Bogiem? Toż to bluznierstwo! Obudziliby się emeryci z tego katolickiego cyklu bajek "tysiąca i jednej nocy" przeżyliby swoje lata o wiele piękniej. Nie zabieraliby do grobu satysfakcji, że całe życie utrzymywali darmozjadów i krwiopijców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afa Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.chello.pl 08.12.07, 10:14 GW jest gorsze bo ma większy zasięg i psuje umysły młodym i naiwnym, komuszymi lewackimi bredniami. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb I nastanie era wiecznie młodych i bogatych 08.12.07, 11:04 czytelników Gazety. Trochę tylko tępota i bezkrytycyzm w narodzie wzrośnie. Ale nic to... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Radio Maryja: Marka wiernych konsumentów IP: *.chello.pl 08.12.07, 10:19 Lewicowa GW chce ziszczyć wszelkie objawy wiary i katolicyzmu, a Rydzyk się broni, co GW uznaje za atak, cwane GWniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: GW urabia mózgi. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.12.07, 10:26 autor tekstu chyba zapomnial o tym, ze wspolwlascicielem najwiekszej firmy z branzy Event Engineering + AV Installations - TRIAS, jest ojciec Tadeusz Rydzyk, ktorej klientami sa prawie wszystkie stacje telewizyjne i radiowe organizujace rozne eventy. z tego chyba imperium czerpie najwieksza kase. www.trias.pl/firma/profil.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Re: GW urabia mózgi. IP: *.acn.waw.pl 08.12.07, 10:34 Autor tekstu najwyraźniej nie miał zamiaru niczego nam przedstawić, tylko wpoić nam, że imperium Rydzyka jest słabe i antysemickie. Trzeba przyznać, że jak czytam niektóre wypowiedzi, to w znacznej mierze mu się to udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:18 Autor tekstu napisał to co i tak wiadomo każdemu myślącemu człowiekowi. Że imperium bazuje na ludziach starszych i że jest ich coraz mniej. Co w tym jest nieprawdą ? Nie chcę żeby RM przestało istnieć bo daje sens życia wielu ludziom ale mogłoby zmienić swoje nastawienie - wyciąga kasę od ludzi, którzy potem narzekają na brak kasy na lekarstwa. Mogłoby nie być takie obłudne, antysemickie, sekciarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:54 @ajmax - dokładnie. Wszystkie stwierdzenia zawarte w tym artykule nie są poparte żadnymi istotnymi faktami. Cały czas tylko "imperium słabnie". @radek - "wypowiedzi są ustawione" to chyba najgłupsza rzecz jaką mogłeś napisać. Każdy w poście umieszcza to co ma do powiedzenia, a że Ci się to nie podoba to Twój problem. Nie znoszę RM, Trwam, i Rydzyka. Jeżeli miałbym wybierać wolałbym aby taka szajka nie istniała. Trzepanie kasy na biednych i starych, cały ten Rydzyk, Kościół itp to mi monachomachię przypomina. Ale to ich sprawa że wierzą takiemu parchowi, mnie to nie interesuje tak długo jak ten buc nie ma wpływu na moje życie, a póki co nie ma żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 14:42 Ten buc ciagnie dziesiatki milionów rocznie z publicznej kasy, milionów, których nie ma np. na leczenie poważnie chorych. Cały Kościół Katolicki kosztuje państwo polskie wielokrotnie więcej! Z uwagi na niemożność dokładnego oszacowania mówi się o co najmniej 1.5mld złotych rocznie. Półtora miliarda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: GW urabia mózgi. IP: *.chello.pl 08.12.07, 16:58 en buc ciagnie dziesiatki milionów rocznie z publicznej kasy, > milionów, których nie ma np. na leczenie poważnie chorych. Cały > Kościół Katolicki kosztuje państwo polskie wielokrotnie więcej! Z > uwagi na niemożność dokładnego oszacowania mówi się o co najmniej > 1.5mld złotych rocznie. Półtora miliarda!!! > \ \Na leczenie chorych nie ma pieniędzy bo miliardy płyną na dotowanie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bilski Re: GW urabia mózgi. IP: *.chello.pl 08.12.07, 18:33 I PiS nic z tym nie zrobil??? 8-O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Malec Re: GW urabia mózgi. IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 15:09 Radio Maryja Ta Rozgłośnia fenomenem Niesie radość i nadzieję Do miłości wzywa ludzi W sercach milionów miłość budzi To ewangelijna jest posługa A to praca trudna długa Matka z Nieba Radio wspomaga W tej Rozgłośni jest odwaga I choć chmury się tu piętrzą Wróg tu czyha z każdej strony A Rozgłośnia miłość głosi Miliony serc ku Niebu podnosi Choć ataki się nasilają Prawdę kłamstwem znieważają Prawda w miłości da zwycięstwo Matka z Nieba tej Rozgłośni daje męstwo Prawda, miłość w eter płynie Z tego miasta Kopernika Wroga kłamstwo choć zwielokrotnione Wobec prawdy łatwo znika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: GW urabia mózgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 02:46 Gratuluje postawy, szkoda, ze wiecej osob nie mysli podobnie. Ci starsi ludzie sa "dorosli", i skoro znalezli sie w takiej grupie, ktora w pewien sposob zastepuje im rodzine, to niech ich zaden asrn... dobroczynca nie wyciaga za nogi siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsawr Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 14:47 > Autor tekstu napisał to co i tak wiadomo każdemu myślącemu człowiekowi. Że > imperium bazuje na ludziach starszych i że jest ich coraz mniej. Co w tym jest > nieprawdą ? To, że ludzi starszych jest coraz mniej. Jest ich coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb A jakie ma być dla prostaczków? 09.12.07, 08:55 Gość portalu: ja napisał(a): > [...] Mogłoby nie być takie obłudne, antysemickie, sekciarskie. Nie mogłoby. Ci ludzie, którzy teraz mają po 70+ lat to efekt najgorszego miksu katolicko-komunistycznego. Do nich nie da się dotrzeć rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Re: GW urabia mózgi. 08.12.07, 10:27 Gość portalu: anticathol napisał(a): > Japonczycy udowodnili, ze szympansy sa inteligentniejsze od > katoli!?! Pokazywano na BBC. ach fe aby tak obrazac swoich rodzicow,szkoda ze nia masz zdjec swoich biskich w zoo gdzie przebywasz musisz byc atrakcja Odpowiedz Link Zgłoś