Gość: Op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:50 Ja mam co prawda LG FM37S4K ,ale powiem ,ze dobrze sie czasem wyizolować od tłumu ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuballa Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: 163.244.62.* 04.01.08, 19:32 zgadzam sie z autorem badan wkurza mnie czasem ze jak widze piekna dziewczyne i chcialbym zamienic z nia slowo, mija chwila ze wlasnie sie przelamuje zeby do niej podejsc i co lipa nie slyszy mnie bo ma sluchawki na uszach A moglo byc tak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań 06.01.08, 17:30 Co za lanie wody. Kiedyś ludzie słuchali zwykłych walkmanów, potem discmanów, otdwarzaczy mp3, komórek itd.. Takie odizolowywanie się od dźwięków to nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 06.01.08, 17:38 artykuł sponsorowany przez Apple? Sztuczne nakręcanie machiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 18:24 od razu sponsorowany... Sek w tym, ze iPod stal sie juz symbolem przenosnego odtwarzacza cyfrowej muzyki, podobnie jak wczesniej stalo sie to z Walkmanem, sportowymi butami Adidas, czy nawet musujacym winem z Szampanii... Ostatnio kumpel z pracy sie niemal obrazil, jak go uswiadomilem ze kupil odtwarzacz Zune, a nie iPoda Zune... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: 212.127.91.* 06.01.08, 18:48 Chyba smieszny jestes. iPod to iPod Apple, reszta to odtwarzacze MP3. Nie ma synonimu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komotsu Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 00:19 co takiego ma ipod czego nie maja inne odtwarzacze? ze design? jest kupa innych, ktore wygladaja rownie dobrze. odtwarza format mp3, aac, wav, aiff, audible tak jak wszystkie (moze poza jakimis kompletnymi badziewiami) odtwarzacze na rynku, ze mozna obrazki ogladac? wideo odtwarzac? irivery czy creativy, czy inne maja dokladnie to samo... typowa logika fanboya apple.. jestem lepszy, bo uzywam ipoda, to ze ipod = 99% innych odtwarzaczy mp3 juz nie dociera do mojej fanboyowskiej glowki. zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Nie mozecie napisac odtwarzacz mp3 tylko zaraz IP: 213.25.153.* 07.01.08, 08:12 kupczyć artykułami musicie..? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik IAudio G3. 07.01.08, 18:00 [To nie reklama] Ja mam od 2 lat IAudio G3 koreańskiej firmy Cowon i sobie bardzo chwalę za jakość dźwięku, dobre radio, dyktafon, dużo fukcji i co najwaźniejsze dla mnie - zasilanie paluszkami. Mam komplet czterech, które ładuję naraz, a potem po jednym używam. Nie rozumiem tego sekciarskiego podejścia do produktów firmy Apple. Wpierw te ich kosmiczne komputerki - teraz badziewne IPody, które nie mają większości fukcji mojego G3 i jedynie designem wymiatają. A tego typu kampanie kryptoreklamowe (brak dopiska "Reklama") uważam za próbę oszustwa zarówno ze strony f-my "Apple", jak i "Agory S.A." i choćby to jest powodem, że tego sprzętu nie nabędę. Niech Amerykanie się dają łapać na takie coś - u nas to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: 212.127.91.* 06.01.08, 18:49 Zgadzam sie. Opis nieistniejacego zjawiska. Przenosne odtwarzacze mamy od przynajmniej 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.chello.pl 06.01.08, 23:29 Odtwarzacze mp3 są o wieeeele bardziej popularne niż wcześniejsze wcielenia przenośnych odtwarzaczy. Z autopsji: w Nowy Rok jechałem pociągiem i wszyscy - dosłownie wszyscy - w przedziale mieli słuchawki na uszach. Nic dziwnego - mniejsze to to niż discman/walkman, mieści więcej muzy, nie trzeba targać kaset i płyt. Ba, można to nawet połączyć z komórką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik szerokimi ulicami chodzą chamy z "łokmenami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:35 A teraz Kazik by pewnie zaśpiewał: "Szerokimi ulicami chodzą chamy z ipodami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja co to jest ipod? poważnie się pytam, często o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 17:56 czytam, że jest trendy, ale na wygląd to wygląda jak zwykła mp4ka? czy się myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: co to jest ipod? poważnie się pytam, często o IP: *.chello.pl 06.01.08, 23:21 Nie mylisz się. Kluczowe zdanie z tekstu: "Apple jest firmą komercyjną jak wszystkie inne, ale ma szczególną reputację, która - zdaje się - przyciąga ludzi, co jest bardzo dziwne." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.popl.cable.ntl.com 06.01.08, 18:30 Co za bzdury... iPod jest tylko znakomitym odtwarzaczem muzyki i tylko od nas zależy jak go będziemy używać. Wszystko może nas wyizolować, jeśli zaczniemy zbyt dużo czasu poświęcać jakiejś zabawce, czy to jest komputer, telefon, odtwarzacz muzyki,a nawet książka, etc... I nie trzeba do tego doktoratu, żeby wiedzieć, że nadużywanie i uzależnienie szkodzi. Sam mam iPoda i słucham go głównie w metrze jadąc do pracy, bo wolę muzykę od hałasu wagonów, nie czuję się jednak wyizolowany... I nie wariuję, kiedy się wyładuje albo gdy zapomnę go zabrać z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 19:07 Czytam komentarze, których główny ton można streścić słowami "co za bzdury". Ten ton pojawia się regularnie pod niemalże wszystkimi doniesieniami ze świata nie dotyczącymi polityki czy religii. Dla nas, Polaków wszystko jest bzdurą, tylko my sami jesteśmy miarą wszechrzeczy. I tylko zastanawia mnie fakt, dlaczego w takim razie nasz własny kraj jest tak kretyńsko urządzony, jest takim nieprzyjaznym dla ludzi miejscem? Tak, znam odpowiedź - to wszystko przez Żydów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odra27 Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.08, 19:13 Niestety masz rację. Jesteśmy krajem i narodem ignorantów, negujących i krytykujących wszystko czego nie rozumieją: a to obejmuje wszystkie obszary życia. Do tego do chodzi jeszcze rosnąca negacja ze strony innych narodów. Przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odra27 Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.08, 19:07 Artykul ten ani nie jest tendencyjny ani w zaden sposob nie probuje zareklamowac iPoda firmy Apple. Od kiedy odtwarzacz ten stal sie zjawiskiem socjologicznym, (co do tego nie ma zadnej watpliwosci) zaczal on przyciagac uwage naukowcow, zajmujacych sie badaniami spolecznymi. Michaell Bull jest jednym z nich. Jego naukowe zainteresowania i poszukiwania odnosza sie nie do calej problematyki naszej izolacji wzgledem 'reszty swiata', (ktora jest rzeczywiscie dluzsza niz siedem lat istnienia iPoda) tylko pewnego fragmentu zjawiska, zwiazanego z kultowym wrecz przedmiotem. Ni mniej, ni wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokain Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.ipt.aol.com 06.01.08, 20:57 Jestem szczęśliwą posiadaczką iPoda od prawie roku i nie poczułam jeszcze skutków mojej izolacji od otoczenia. Podobnie jak ktoś napisał wcześniej- muzykę w uszach mamy już od tak dawna, że ewentualne negatywne skutki społeczne powinny były ujawnić się już dawno temu. Z mojego odtwarzacza CD MP3 przesiadłam się na MP3 SONY ale niestety, wykiwała mu się wtyczka. Pogrążona w żałobie, zła na cały świat kupiłam iPoda, zamieniając 20Gb na 80. Wsadziłam w uszy białe kable ... i nie stałam się nagle wyalienowaną jednostką konsumpcyjną pragnącą uciec od kontaktów z współpasażerami pociągu czy przystanku autobusowego. Dla mnie muzyka w uszach jest...ścieżką dźwiękową do życia. Może dlatego że nie słucham umpów i ubejbów, mogę z łatwością znaleźć w zwojej bibliotece mp3 coś dobrego na każdą okazję i nastrój. Z odtwarzaczem mp3 siedziałam na szczycie Tatr i słuchałam Loreeny McKennitt, startowałam w swój pierwszy lot samolotem z "Dalaj Lamą" Rammsteina.....od wyboru do koloru. A co straciłam? "-Pani, ja to byłam w zesło środe na placu i kupiło ćwierć kilo tego twarogu co sunsiadka mówiła co by kupić bo dobry... -...i wiesz, ja do niego, że ten, no... ,że ona powiedział, wiesz, że... -I ka go k***a na siłce jeszcze nie widziałem ale Siwemu p****li że pakuje trzy razy w tygodniu, c***wel j*****y." Czyli nic nie tracę. A z okazji Świąt, chłopak przesadził mnie na iPoda Touch. Jest jakiś chętny na 80Gb dobrej muzyki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB1989 Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 21:57 Część "Co straciłam..." jest bezbłędna ;) Mój kolega ma ksywę właśnie "Siwy" i mówi mniej więcej w taki sposób w jaki to zapisałaś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.access.telenet.be 06.01.08, 21:56 czy ten wywiad niesie ze sobą jakąkolwiek tresć? Odpowiedz Link Zgłoś
neonm3 Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. 06.01.08, 22:21 rozumiem tego typu badania które biorą pod uwagę gadżety technologiczne w stylu odwtarzacze mp3, pda lub komorki nowej generacji, ale zawezanie "badan" tylko do ipoda jest dla mnie nachalna reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.chello.pl 06.01.08, 23:10 iPod jest tak popularny (zwłaszcza w USA), że stał się niemalże synonimem odtwarzacza mp3. Apple ma bodaj ponad 70% udziału w rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań 06.01.08, 23:10 Gdybys mieszkal w USA moze latwiej bys zrozumial. Wyobraz sobie market w ktorym jest kilkadziesiat roznych ipodow ktore ciagle ktos kupuje. W kacie sa 4 odtwarzacze mp3 innych firm niz Apple, nie majace wiekszych szans na znalezienie nabywcy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
neonm3 Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań 07.01.08, 04:46 mieszkam aktualnie w kraju, gdzie ipody sa rownie popularne jak w stanach, tym niemniej nie robi mi cala ta otoczko dokola Apple. "iPod pozwala ludziom kontrolować ich środowisko, znacznie bardziej niż jakakolwiek inna technologia. " = esencja marketingowego belkotu. Niech ktos z zadowolonych uzytkownikow mi powie jak ZWYKLY odtwarzacz mediow (w wiekszosci muzyki) pozwala kontrolowac im srodowisko? To ze masz sluchawki na uszach nie uwalnia Cie od psycholi w srodkach komunikacji, smrodu nadpotliwych cial, tlumu, koniecznosci posiadania biletu, walki o miejsce siedzece etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.chello.pl 06.01.08, 23:20 Kiedyś może i były walkmany, i discmany. Ale nigdy nie było to tak powszechne jak dziś. A i tak pod względem upowszechnienia tego rodzaju sprzętu daleko nam jeszcze np. do USA. Tę izolację zauważyłem po sobie - zawsze droga ze szkoły/pracy to była rozmowa w z koleżankami i kolegami. Jak nie było o czym gadać to się gadało o głupotach ;) Potem nastał czas komórek - w momencie nastania "krępującej ciszy" wszyscy w jednym czasie wyciągali komóry i pisali smsy. Dzisiaj jest czas empetrójek - i tu jest najgorzej, bo jak człowiek nałoży na uszy słuchawki to przepadł, nie można wrócić do rozmowy, nawet ze zwyczajowym pożegnaniem bywa problem. Po pewnym czasie zaczęło mnie to irytować i... sam kupiłem odtwarzacz. Problem nie dotyczy z resztą tylko technologii, ale to już inny temat na inną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cramer Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.08, 02:25 Chodzilem do szkoly w czasach gdy nie bylo przenosnych odtwarzaczy/komorek. To lata 60-70. Odizolowani juz byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas bezczelny, nachalny marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 00:29 No cóż - są różne metody na kampanie marketingowe. Apple - widać - kupuje setki artykułów w gazetach, żeby stworzyć pozory niezwykłości swojego odtwarzacza. Współczucie dla ludzi, którzy wierzą w ten bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: bezczelny, nachalny marketing IP: *.chello.pl 07.01.08, 02:29 A ja współczuję popadania w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cramer & ONI Re: bezczelny, nachalny marketing IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.08, 02:47 Nie jakos wierze w Twoje wspolczucie. Mysle, ze jestes po prostu nakrecony na NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: bezczelny, nachalny marketing IP: *.netsystem.net.pl 17.10.13, 23:23 Nachalny marketing jest wszędzie. Fora językowe również. Co ciekawe sama firma na ten temat pisze, że jest temu przeciwna. Ale mają rację Nachalny marketing na forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q czemu ipod ? IP: *.ds.pg.gda.pl 07.01.08, 08:49 przeciz na rynku jest kilkanascie modelii samograjow tego typu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 08:53 ciągle mowa o tym samym od kiedy sony wypuściło walkmana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakor Śmieszy mnie młodzież myśląca ,że jest jakimś indy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 09:03 widuum . Jesteście plamką spermy na Ziemii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 09:58 pieprzenie czym taki odtwarzacz różni się od innych (a nawet Łokmena (C))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdchic Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: *.ericsson.net 07.01.08, 11:02 A najbardziej mnie denerwuje, jak widze rowerzyste albo kierowce samochodu tez z sluchawkami w uszach. Czy oni nie wiedza, ze prowadzac pojazd musza sluchac tego co sie dzieje dookola a nie izolowac sie? Co za matoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkań IP: 193.239.205.* 07.01.08, 11:18 a czy ty nie wiesz ze nie wszyscy słuchają muzyki w ten sposob na maksymalnych ustawieniach głośności?? osobiście na rowerze zawsze mam takie ustawienia aby bez problemu słyszeć wszystko dookoła jak i muzykę- da się jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich A szum drzew, a spiew ptakow, kogo to jeszcze bawi IP: *.ericsson.net 07.01.08, 15:35 Smute, ze tak wszyscy sa napaleni na dB w uszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Wszyscy, ktorzy spedzili swoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.08, 16:07 dziecinstwo ze sluchawkami w uszach powinni poddac sie audiometrycznemu badaniu sluchu. Gwarantuje kazdemu: przezyjecie szok! (po zobaczeniu wynikow badania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >Pop<kultura Jesteś na ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:47 Coś się stało. Potrzebujesz pomocy. Krzyczysz. Nikt nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
enitaplap Re: Jesteś na ulicy 07.01.08, 14:23 Gość portalu: >Pop<kultura napisał(a): > Coś się stało. > Potrzebujesz pomocy. > Krzyczysz. > Nikt nie słyszy. A Tak bez samograjów Coś się stało. Potrzebujesz pomocy. Krzyczysz. Każdy udaje że nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.aster.pl 07.01.08, 13:16 iPOD Classic(wcześniej VIDEO) jest bez porównania bezkonkurencyjnym odtwarzaczem cyfrowym. Sam przed zakupem testowałem nie jeden odtwarzacz czy to Creative czy inny Sony. Co zadecydowało, że kupiłem iPOD'a classic? Najlepiej rozwiązany interface, stabilność softu, design i bardzo dobra bateria. jak trzymałem w ręku inne konkurencyjne odtwarzacze czuć było momentami delikatną tandetność wykonania. Jednakże jeżeli patrząc na wszystkie iPODy - tak warte zakupu napewno nie są nano. Chodzi tu głównie o koszt sprzętu w stosunku do konkurencji i oferowane funkcje. A dlaczego w artykule na każdym kroku przytaczany jest iPOD? Wydaje mi się,że to z tego względu, iż iPOD stał się jednak prekursorem odtwarzaczy cyfrowych z dużą pojemnością. Wiem, że przed iPODem był creative jukebox, który okazał się niewypałem jeśli chodzi o sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Czy to juz jest "Puszka Pandorry" czy tylko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.08, 13:19 "Puszka z Pandorra" jak sie komus w Polsce niegdys wypsnelo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Błogość w pudełku: jak iPody izolują mieszkańcó.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 18:56 Artykul o niczym. Szkoda nafty. Odpowiedz Link Zgłoś