edmoond 13.02.08, 20:53 Nareszcie! Wszyscy czekali na to jak sudańczycy na deszcz. Z Panem Bogiem panie łataczu-partaczu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hardy Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:55 Co to za interes zbudować nowy terminal i zamknąć stary? Według szacunków na starym (wciąż ładnym, w przeciwieństwie do stalowo szklanego klocka bez wyrazu) w zeszłym roku obsłużono ponad 9 mln ludzi. Nowy ma ponoć przepustowość na 12mln. Czy to znaczy, że za 3 lata trzeba będzie budować kolejny terminal? Gdzie tu logika? Moim zdaniem powinny funkcjonować oba terminale tak jak to jest na całym świecie (kto zgadnie ile terminali jest na Heathrow, Schipol i Orly?) i oba powinny zostać dostosowane do wymogów traktatu z Schengen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:01 jak się koleś nie znasz to nie gadaj bzdur. nikt nie będzie zamykał starego terminala. będą działać obydwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lody, lody, lody Mafia Lesieckiego z WSI wraca na lotnisko :////// IP: *.aster.pl 14.02.08, 00:41 Mafia Lesieckiego z WSI wraca na lotnisko :////// Już nigdy nie zagłosuję na PO. Widać teraz jasno jak bardzo są związani z czerwonymi złodziejami. Wstyd Panie Donku, wstyd ! I jeszcze jedno - nie spodziewałem się, że minister transportu jest aż pod tak wielkim wpływem konsorcjum budimex-ferrovial-lamela. Myślałem, że jako minister w rządzie mojego kraju będzie chronił moich interesów, a on chroni interesów prywatnej firmy znanej z bardzo marnej jakości świadczonych usługi i powiązań polityczno-biznesowych. Firmy, która w ostatnim czasie wydała krocie na artykuły sponsorowane mające na celu oplucie i usunięcie dyrektora z PPL. Pytanie nasuwa się samo - kto i ile wziął od konsorcjum za wyrzucenie z PPL czowieka, który jako pierwszy ustawił do pionu tych rozpasanych cwaniaczków polsko-hiszpańskich???? Czy ktoś nam to wyjaśni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_wisniewski Okecie = Wielka Kompromitacja IP: 89.100.111.* 13.02.08, 23:01 Ferrovial wynocha z Polski. Budimex - za kare nie dopuszczac ich do publicznych przetargow przez 10 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:28 ciekawe ile Jarmuziewicz wziął pod stołem od Budimexu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.gprs.plus.pl 14.02.08, 00:36 Chyba tylko laik może wierzyć iż w terminie blisko miesiaca przed ostateczna data uruchomienia Terminala 2 taka zmiana na stanowisku dyrektorskim bedzie miala jakiekolwiek znaczenie. W tak duzym przedsiebiorstwie i przy tak specyficznej sytuacji jaka ma w tej chwili miejsce nowy dyrektor nie zaangazowany do tej pory w prace zwiazen a rozbudowa terminala 2 na okeciu bedzie potrzebowal kilku tygodniu aby byc w ogole w stanie podjac jakiekolwiek racjonalne kroki. Rownie dobrze mogliby odwolac dyrektora i nie powolywac nowego tylko w ciemno akceptowac warunki na jakich "laskawie" do prac wrocilby budimex. I tylko i wyłacznie o to tutaj chodzi - "reka reke myje". Konsorcjum za niewywiazywanie sie z umowy jeszcze przed jej zerwaniem grozily gigantyczne kary, a teraz wstawia sie nowego dyrektora w roli "pionka" ktory zgodnie z odgornymi poleceniami bedzie mial zgadzac sie na wszystkie warunki budimexu potrzebne do do jego powortu i dokonczenia prac. Ta decyzja to Megakompromitacja rzadu ktory zamiast pociagnac do odpowiedzialnosci winowajce calego zamieszania - Konsorcjum teraz bedzie przed nim kajal sie... a Jarmuziewicz swoje pod stolem wziął od Budimexu napewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 01:02 O czym wy piszecie. Pisze już któryś raz z rzędu, bez konsrocjum Ferrovial Budimex terminalu nie otworzą ani teraz ani nigdy ponieważ oni posiadają całe oprogramowanie do uruchomienia wszystkich systemów operacyjnych w terminalu. Tu już nie ma czasu na zabawe, i oczywiście tak jest. Pan Łatacz robił problemy z podpisaniem umowy z budimexem to wyleciał. Przyszedł Marzec i podpisze, nie ważne na jakich warunkach, ważne że budimex uruchomi wszystkie systemy i terminal będzie mógł zadziałać i okęcie spełni warunki układu Schengen a tylko to teraz sie liczy. To nie jest żadna mafia. Uświadomcie sobie, że gdyby PiS wygrał kontrakt to Polaczek nigdy nie zgodziłby się na powrót budimexu czyli jego otwarcia nie byłoby nigdy. Tylko trzeźwe spojrzenie ministrów z PO ratuje nas przed kompromitacją, bo dotarło do nich to że bez konsorcjum tego nie zrobią. Podkreślam minister Polaczek (PiS) zrywając kontrakt nie miał żadnych argumentów po swojej stronie, ponieważ wszyscy podwykonawcy trzymali stronę budimexu ( umowy lojalnościowe ) i nikt nie chciał podjąć współpracy z PPL. Tak więc dobrze się stało że budimex wrócił to jedyne sensowne rozwiązanie w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 01:07 Nie kłam. To nie Budimex posiada całe oprogramowanie do uruchomienia systemów operacyjnych terminalu a jego podwykonawcy. Dla ścisłości powiem Ci, że z tymi podwykonawcami dyrektor Łatacz zawarł umowy na mocy których terminal byłby spokojnie otwarty. To właśnie rozsierdziło ministra Jarmuziewicza bo zdaje się bardzo liczył na powrót złodziejaszków z Budimexu na plac budowy. Wyrzucenie Łatacza z PPL to była ostatnia deska ratunku aby Budimex nie płacił potężnych kar za fuszerkę jaką odwalił. Niestety pan minister znowu zachował się jakby jego zadaniem było pilnowanie interesu Budimexu a nie podatników. Wstyd jak beret. Oszuści z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 01:27 Przykro mi kolega ale się mylisz. Ci podwykonawcy nawet nie chcieli splunąć na PPL. Sprawa była postawiona jasno, albo powrót całego konsorcjum albo nikogo. Łatacz robił problemy i dlatego poleciał. Jak już pisałem wcześniej troche za późno na przepychanki teraz tylko już mogą być podejmowane prawidłowe decyzje albo w te albo w drógą stroną. Konsorcjum o którym mowa nie jest partaczem. Nieraz pokazali, że są w stanie podołać większym inwestycjom niż terminal 2 na okęciu , chociażby terminal 5 na londynskim lotnisku Heathrow, który zostanie uruchomiony zgodnie z planem czyli 1 marca.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 08:45 Kłamiesz bez zmrużenia oka. Z kłamcami się nie dyskutuje. Każdy kto chce poznać prawdę znajdzie informacje w internecie. Budimex z Ferrovial i Lemela są partaczami i do tego uwikłanymi w układy polityczno biznesowe co właśnie wychodzi im bokiem. cyt."albo w te albo w drógą stroną" .... popracuj nad sobą. Zarówno nad prawdomównością jak i ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 10:36 Słuchaj cieciu jeden , Ty wiesz tyle na temat lotniska i systemów na lotnisku ile ja na byciu księdzem. Nie wypowiadaj sie zatem na tematy o których nie masz bladego pojęcia. Oczywiscie, twój Łatacz podpisał umowy z podwykonawcami ale nie tymi którzy są odpowiedzialni za systemy operacyjne w terminalu 2, bo ci cały czas trzymają stronę budimexu. Dlatego minister Jarmuziewicz przystąpił do negocjacji z budimexem aby te mniejsze firmy odpowiedzialne za m.in system bagażu mogły wrócić na budowę i udało się. Dzięki nim terminal zacznie funkcjonować, a bardziej niekompetentnego ministra niż Polaczek świat nie widział. Zatem koleś nie pisz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 10:46 O! Pan dyrektor z konsorcjum partaczy się zdenerwował. Aż miło popatrzeć :) Nie używaj w stosunku do mnie słów (cieciu), w jakich zwracają się do ciebie twoi pracownicy. Brak wiedzy nie usprawiedliwia braku kultury. Na inwestycjach też się nie znasz. Ale rozumiem, zawsze byłeś tylko oficerem WSI i miałeś pojęcie wyłącznie o handlowaniu bronią, zastraszaniu i sposobach okradania państwowej kasy. Zmiana dyrektora na miesiąc przed oddaniem terminala nie jest decyzją przyspieszającą jego oddanie. Osoba obejmująca aktualnie jego stanowisko nie miała nic wspólnego z trwającą rozbudową i żeby móc podejmować stosowne decyzje potrzebuje przynajmniej miesiąca aby się z nią zapoznać. Dla wszystkich trzeźwo myślących jest jasne, że ta decyzja personalna jest spowodowana wyłącznie chęcią zrobienia dobrze Budimexowi przez ministra Jarmuziewicza. Mam nadzieję, że przynajmniej Budimex i jego hiszpańscy partacze zatrudnią pana Jarmuziewicza jak go Tusk posunie za tą niegospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 10:50 OK dobrze. Nie będe się z Toba kłócił. Ale jeżeli uważasz, że inna firma poza budimexem mogłaby dokonczyć ten terminal to jesteś w błędzie. Dlaczego? Dlatego, że nowej firmie nie chce się paprać w tym co nie oni zbudowali. Dlatego też predzej czy później musiano poprosić budimex aby skonczył to co zaczal. Ja wychodze z założenia, że najpierw należy oddać terminal 2 a potem PPL z budimexem mogą się sądzić nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 10:57 Jeśli Budimex skończyłby terminal w ramach wynagrodzenia zapisanego w umowie to ok. Ale tutaj jest walka o wyłudzanie kolejnych milionów z kieszeni podatników. Ja się na to nie zgadzam. Jeśli ktoś partaczy budowę od 2002 roku to nie wierzę, że nagle zacznie pracować solidnie aby dokończyć terminal w jeden miesiąc. Chłopaki służbiaki grają w swoje prywatne gierki a jak zwykle po kieszeni dostaje podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil AntyPO, czy Ty w ogole masz jakies argumenty? 14.02.08, 11:15 Wiesz w ogole co to jest argument? PO to zlodzieje, tak samo jak PiS, SLD i cala ta banda. Ten przetarg to od poczatku byl jeden wielki zart. ALE: To co Ty tu wypisujesz, to sa jakies kpiny - zarzucasz swojemu adwersarzowi niewiedze, sam powolujac sie na madrosci ludowe: - "przeciez wszyscy wiedza", - "latwo mozna znalezc", - "powiazania, uklad, mafia jest winny wszystkiemu". Jesli od samego poczatku bylo widac, ze cena podana przez konsorcjum jest za niska, to trzeba bylo ich nie wybierac. Teraz to juz po pliszkach, a termin przystosowania do wymagan Schengen jest wazny z dwoch powodow - po pierwsze to nasze zobowiazanie, po drugie to porazka oznacza kompromitacje i zwieksza prawdopodobienstwo cofniecia decyzji o organizacji u nas Euro 2012. I moje wnioski po lekturze Twoich "argumentow" sa takie: - Wyborcy, ktorzy glosowali na PO dlatego ze "na PO glosuje inteligencja" to kretyni. - Ale tacy jak Ty wyborcy, ktorzy glosowali na PiS (niezaleznie od pobudek) to naprawde dokumentnie zidiocieli debile i niedorozwoje... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: AntyPO, czy Ty w ogole masz jakies argumenty? IP: *.aster.pl 14.02.08, 11:22 Głosowałem na PO. Pierwszy i ostatni raz. Pozdrów cały dział promocji i reklamy Budimexu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO czytaj uważnie IP: *.aster.pl 14.02.08, 11:24 A w temacie argumentów przeczytaj proszę moją wypowiedź, którą raczyłeś skomentować :) Gapcia ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Wlasnie czytam bardzo uwaznie... 14.02.08, 11:41 Lista Twoich argumentow: - "a Jarmuziewicz swoje pod stolem wziął od Budimexu napewno" - bez komentarza, to zwykla prawda objawiona, - "To nie Budimex posiada całe oprogramowanie do uruchomienia systemów operacyjnych terminalu a jego podwykonawcy. Dla ścisłości powiem Ci, że z tymi podwykonawcami dyrektor Łatacz zawarł umowy na mocy których terminal byłby spokojnie otwarty." - ciekawe, a o umowach lojalnosciowych slyszales? o tym, ze zaden z podwykonawcow nie mogl podpisac umowy z PPL, bo wiazaly ich umowy lojalnosciowe z Budimexem? - "Kłamiesz bez zmrużenia oka. Z kłamcami się nie dyskutuje. Każdy kto chce poznać prawdę znajdzie informacje w internecie." - poprosze o te mityczne linki, co je kazdy znajdzie, bo to narazie jest "kazdy wie ze", a to najpopularniejsze klamstwo, - "Na inwestycjach też się nie znasz. Ale rozumiem, zawsze byłeś tylko oficerem WSI i miałeś pojęcie wyłącznie o handlowaniu bronią, zastraszaniu i sposobach okradania państwowej kasy." - argument z gatunku wybitnych, - "Dla wszystkich trzeźwo myślących jest jasne, że ta decyzja personalna jest spowodowana wyłącznie chęcią zrobienia dobrze Budimexowi przez ministra Jarmuziewicza." - brzmi jak "na chlopski rozum", - "Jeśli ktoś partaczy budowę od 2002 roku to nie wierzę, że nagle zacznie pracować solidnie aby dokończyć terminal w jeden miesiąc." - no to jak, jakby Latacz podpisal umowe, to by dokonczyli, a jak nie Latacz, to juz nie dokoncza, tak? - "Pozdrów cały dział promocji i reklamy Budimexu :)" - kolejny wspanialy argument, - "A w temacie argumentów przeczytaj proszę moją wypowiedź" - jak widzisz, przeczytalem dokladnie. Poprosze o przywolanie merytorycznych argumentow w ktorejkolwiek z Twoich wypowiedzi. Wystarcza dwa, zeby liczba mnoga sie zgadzala. ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Wlasnie czytam bardzo uwaznie... IP: *.aster.pl 14.02.08, 12:01 Nie czytasz uważnie kłamczuszku :) Już pierwszy pseudo cytat nie pochodzi z moich postów a jest jedynie wymyślony przez Ciebie - "a Jarmuziewicz swoje pod stolem wziął od Budimexu napewno" Dział promocji i marketingu w Budimexie działa. Mieli polecenie żeby pracować dyskretnie a tu praca "na chama" wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zaiste, nie pochodzil z Twojego postu, przepraszam 14.02.08, 12:39 Manipulacja swietnie Ci idzie - bylby z Ciebie swietny PiSuar. "Juz pierwszy pseudocytat nie pochodzi (...)". Przeanalizujmy: Pierwszy pseudocytat. Jak to wspaniale brzmi. Ciemny lud to kupi! Moglbys przeciez napisac: "Pierwszy z przypisywanych mi cytatow, ktory nie jest mojego autorstwa to: (...)" - tylko ze to dla popierajacych PiS to za dlugie zdanie. Drugi problem z ta wypowiedzia jest taki, ze to jest JEDYNY cytat, ktory Ci nieslusznie przypisalem, za co przepraszam. Manipulacja pelna geba - mogles napisac: "ten cytat nie jest mojego autorstwa", ale zeby ciemny lud powatpiewal we wszystko co napisalem, mozna napisac "pierwszy z nieprawdziwych cytatow". W ten sposob uciekasz od dyskusji o kolejnych, a PiSowskie debile, ktore to przeczytaja, beda przekonane ze wszystkie cytaty zmyslilem. Trzecia sprawa: nie odniosles sie do mojej prosby o przedstawienie chociaz dwoch merytorycznych argumentow. Typowo PiSoUBecka metoda - jesli dostaniesz w pysk czyms czego odeprzec nie mozesz, to zastosuj manipulacje, zeby zdyskredytowac rozmowce. A ja nadal czekam. Czwarta sprawa: juz to pisalem - nie mam nic wspolnego z Budimexem, PO, PiS, LiD, SO ani z zadna inna strona w tym sporze. Twoje zachowanie to kolejny manewr PiSoUBecki: obrzucac lajnem tak dlugo az cos sie przylepi. Przeciez "ciemny lud wszystko kupi". I na koniec: moglbym znizyc sie do Twojego poziomu, piszac co naprawde mysle o prawdziwosci twoich slow, kiedy pisales ze glosowales na PO, moglbym napisac co mysle o tym dla kogo Ty pracujesz, ale dam sobie spokoj. PROSZE TYLKO O JEDNO: Uczciwe wskazanie DWOCH MERYTORYCZNYCH ARGUMENTOW W TWOICH WYPOWIEDZIACH. ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Zaiste, nie pochodzil z Twojego postu, przepr IP: *.aster.pl 14.02.08, 14:30 Już wystarczająco dużo nakłamałeś pokazując, jakie są twoje prawdziwe intencje. Z kłamczuszkami nie dyskutuję :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Towarzyszu! Dostaniecie order im. wujka Stalina! 14.02.08, 15:10 Towarzysz Kurski nominowal Was do odznaczenia za "szczegolne zaslugi na polu mataczenia, krecenia, unikow, klamstw i podlych oskarzen". Jak Towarzysz Bulterier stwierdzil, sam lepiej by sobie nie poradzil! Zalosny jestes, naprawde. Zwykla mala, klamliwa gnida, ktora nawet przycisnieta do sciany bedzie sie wila i powtarzala swoje brednie i falszywe oskarzenia. Prawdziwy z Ciebie PiSUBek! EOT. ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Towarzyszu! Nie dostaniemy bo nie jesteśmy w PO! IP: *.aster.pl 14.02.08, 15:29 Tego sie wlasnie spodziewalem. Najpierw integentne wywody. Wydawaloby sie, ze merytoryczne. Pozniej kilka drobnych klamstewek. Nastepnie manipulacja i duze klamstwo. A na koniec juz tylko opluwanie i chamskie teksty w stylu poniżej cytowanego: "Zalosny jestes, naprawde. Zwykla mala, klamliwa gnida, ktora...bedzie sie wila i powtarzala swoje brednie i falszywe oskarzenia. Prawdziwy z Ciebie PiSUBek!" Nie wiem co Toba powoduje, że używasz tak agresywnego jezyka. Ale gratuluje! Jestes nad wyraz "uczciwa" i "kulturalna" osoba! Nie moge wyjsc z podziwu. Mam nadzieje, ze szefowie z Budimexu dadza Ci jakas premie za dzisiejsza aktywnosc na internetowych forach. Pozdrliawiaju. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zabawne... 14.02.08, 15:57 Przesledzmy: - piszesz jakies wyssane z palca brednie i zarzucasz komus wspolprace z WSI, - ja sie wtracam i pytam czy masz jakies prawdziwe argumenty, - odpisujesz mi, ze pracuje dla Budimexu i za masz argumenty, i juz je przedstawiles, - odpisuje, ze nie pracuje dla Budimexu, po czym przechodze przez liste Twoich argumentow, pokazujac ze sa bzdurne i niemerytoryczne, - Ty czepiasz sie jednego, ktory nieslusznie Ci przypisalem, - ja przepraszam za to, bo istotnie to byla pomylka, oraz odnosze sie do manipulacji, ktorej dokonales w swoim poscie, proszac ponownie o argumenty (trzeci raz!) ktorych nadal nie dostalem, - Ty ponownie zarzucasz mi klamstwo (tak jak i wczesniej przedmowcy) i manipulacje (rozumiem, ze moja manipulacja polega na tym, ze pokazuje Twoja. I na koniec: ja wykazalem, ze nie masz argumentow poza takimi ze "wszyscy klamia, pracuja dla budimexu i sa uwiklani w mafijne powiazania". Ty oskarzasz mnie o klamstwo, manipulacje, uwiklanie w uklad itd. Wypisz wymaluj PR poprzedniej koalicji rzadowej. Wyszlismy od tego ze nie masz zadnych argumentow, tylko obelgi i klamstwa i do tego samego doszlismy. Dziekuje za przyznanie mi racji. Czego sie spodziewasz? Zachowujesz sie jak gnida, nie potrafisz podjac dyskusji, tylko sie wijesz, klamiesz, manipulujesz, rzucasz oskarzenia, ktorych nie potrafisz obronic, nie potrafisz sie przyznac do bledu, to zostales nazwany tak, jak takich ludzi sie nazywa: ZWYKLA MALA KLAMLIWA PISOWSKA GNIDA. Obudz sie i spojrz w lustro - to wlasnie Ty. Gdybys nie byl kims takim po prostu bys podal jakiekolwiek argumenty, ktore sa oparte na faktach a nie na manipulacji czy pomowieniach. Ja bym sie zamknal, Ty mialbys satysfakcje ze mi dogadales - a tak sie tylko osmieszasz. Siebie i swoja Partie :) Na marginesie: EOT oznacza End Of Topic. Koniec tematu po polsku, tlumaczenie konieczne dla PiSowskich gnid, ktore prostych zwrotow nie rozumieja. Powtorze: EOT. ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ja nie bronie Budimexu!!! 14.02.08, 11:31 Czy nie potrafisz tego zrozumiec?! Budimex dal ciala bo spapral ta budowe. PiS dal ciala, bo przez dwa lata tego nie zauwazyl. PO dalo ciala, bo zamiast punktowac PiS za nierobstwo bawili sie w ich gierki teczkami. LiD dal ciala, bo tez mogl to zauwazyc. Banda durni, ktorych trzeba bedzie kiedys rozliczyc z sabotazu i zaniedban. A wiesz dlaczego do tego nigdy nie dojdzie? Bo Polacy (w tym i Ty) ciagle daja sie wciagac w ta pozorowana wojne - ze niby PO przeciw PiS, PiS przeciwko PO, LiD przeciw wszystkim itd. Tak naprawde to oni wszyscy sa zbieranina kumpli, ktorzy odgrywaja przed Wami teatr, zeby unikac w nieskonczonosc odpowiedzialnosci... Trzeba ochlonac, przestac sie poddawac temu oglupianiu i krytykowac wszystkich jak leci, a nie przesiadac sie z obozu do obozu i powtarzac te ich brednie... TYLE TYLKO ZE: Teraz jest problem, ktory trzeba rozwiazac - terminal 2 ma byc oddany jak najszybciej i jesli bedzie to kosztowalo, to nie ma przebacz, trzeba zaplacic! Takie jest zycie doroslych ludzi, o ktorym najwyrazniej nie masz pojecia! No i po jaka cholere glosowales na PO? ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszyn Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 09:50 i znowu się zgadzam , obejżyjcie sobie nowy parking.doskonała jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszyn Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 14.02.08, 09:47 nareszcie słyszę rozsądny głos.niech uruchomią , a do pierdla potem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pax23 Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:13 Cytat z Pana Łatacza :" ja jestem od realizacji polityki Pana Ministra " (Wrobla). Ponieważ ministrowie Polaczek i Wróbel byli kompletnymi ignorantami w inwestycjach i dziaalności lotniskowej to efekt tej " realizacji " jest jaki jest.Każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.tpnet.pl 14.02.08, 09:12 a w Łodzi to naprawde cuda zrobili zaraz to lotnisko trawa zarosnie bo juz prawie nikt tutaj nie lata dobre kwalifikacje jak rozłozyc okecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:14 A co przepraszam Budimex wie o systemach lotniskowych? Tyle co ja, czyli niewiele. Budimex za to zna się świetnie na stawianiu budynków, które natychmiast trzeba poprawiać. O tym akurat coś wiem. Ferrovial też jest znany na świecie, różne lotniska robili, to fakt. A ilu użytkowników jest zadowolonych? Niewielu. Sprawa jest oczywista - łapówki, łapówki, wielkie łapówki. I wielka kompromitacja. Wszyscy na świecie dają łapówki, ale na świecie za te łapówy coś się otrzymuje, żeby nie było - po cichu, ale praca zrobiona wzorowo. U nas nic z tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terminal Drugie dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:22 I za chwilę wróci na budowę skompromitowany Budimex...Zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Budimex byl dobry na chlewnie w demoludach 14.02.08, 09:35 A doswiadczenia lotniskowe tej firmy sa jedynie takie, ze madrzy Czesi pognali ich na zlamanie karku z wszelkich przetargow dotyczacych praskiego lotniska Ruzyne.To firma scisle zwiazana ze sluzbami a rzekoma hiszpanska czesc tego konsorcjum to czyste WSI i sluzy wylacznie do przepierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edgar Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: 81.210.54.* 14.02.08, 11:21 Dziwne, że tym razem nie wypowiedział się "superekspert" GW Adrian Furgalski(TOR). Pewnie nadal ma chętkę na posadkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr a moze strazakow nalezy pogonic? IP: *.kgu.de 15.02.08, 02:37 jakies takie odnosze wrazenie ze to strazacy sie przypieprzaja sami nie wiedza juz do czego, ledwo sie przesiedli ze starow na volva itp i odrazu im sodowka do łbów skoczyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Prezes PPL wylatuje przez Okęcie IP: *.aster.pl 15.02.08, 15:28 I dzis jedna z gazet potwierdziła. Łatacz nie chciał podpisać nowej umowy z budimexem na prace które muszą być wykonane przed otwarciem terminala a nikt poza budimexem tych prac nie wykona. Łatacz uparcie twierdził, że sam sobie poradzi z oddaniem terminalu 2 przed Schengen. Dlatego decyzja była szybka wykopać Łatacza a najego miejsce wsadzić Marca który podpisze nową umowę umożliwiającą wykonanie wszystkich niezbędnych prac w terminalu. Nie wiem na co dyrektor Łatacz liczył, że nie podpisze umowy którą ministerstwo nakazało mu podpisać a panowie z ministerstwa się będą temu biernie przyglądać? Nie podpisał to wyleciał. Zapomniał, że to już nie Polaczek jest ministrem tylko Grabarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś