Dodaj do ulubionych

Suchy chleb dla prezesa PKO BP

IP: *.chello.pl 27.02.08, 10:53
TO PRAWDA! "wpływ na wysokość zarobków ma też wydajność pracy, która w PKO BP jest niższa niż w innych bankach" -wydajnośc jest niższa, ale w kierownictwie banku i w ministerstwie skarbu, które nie potrafi albo nie chce (co na jedno wychodzi) wprowadzić iwestora branżowego do PKO BP.
Pracownicy (ja nim nie jestem) PKO zapierniczają, a nie pracują. Wiem od znajomych, że często nawet do WC, nie moga wyjść. A jak już pójdą, to załatwiają prędziutko co potrzeba w warunkach gorszych niż w niejednym szalecie miejskim. Tak jest m.in. w I Odziale PKO BP w Kielcach. Popatrzcie tylko: centrum miasta, reprezentacyjna ulica, a budynek najbardzie obskórny w mieście. Tu nie tylko o płace chodzi, ale także o warunki pracy, mobing itd.
Panowie prezesi dla siebi to walczyli o zniesienie ustawy kominowej, a dla pracowników nawet marnych 1500 zł nie chcą dać. OBŁUDA!
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Suchy chleb dla prezesa PKO BP IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.08, 18:41
      panie Fill jesteś pan typowym przykładem jajogłowego. jak można być tak ślepym, albo (co gorsza) jak można tak udawać?!
      od czego pan jesteś? za co bierzesz pan pieniądze?
      wiesz pan ile zarabiam ja i moi koledzy w jednym z kluczowych oddziałów w Warszawie? tak, no przecież skąd pan możesz wiedzieć! to ja panu powiem - na rękę dostaję 1500 zł, w najdroższym mieście w kraju! premii "kwartalnej" góra 300 zł - wiesz pan jak się wtedy czuję? jak by mi ktoś napluł w twarz. więc następnymm razem zastanów się pan trochę, ok?
    • Gość: dociekliwy Suchy chleb dla prezesa PKO BP IP: *.ztpnet.pl 27.02.08, 20:40
      mała poprawka średnia podana w artykule jest liczona zapewne łącznie z wynagrodzniami wysokiej kadry kierowniczej
      • Gość: pracownik Re: Suchy chleb dla prezesa PKO BP IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.08, 21:55
        no to się doczekaliśmy... jałmużny:
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,4970663.html
    • Gość: zniesmaczony z PKO Suchy chleb dla prezesa PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:03
      Co za BZDURY są w tym artykule???? Skąd wytrzasnęli takiego debila jakim jest Pan Rzecznik, niech lepiej wspomni, że ta średnia, to zarobki ludzi pracujących w Centrali, nie w oddziałach!!! Pracuję w tym banku od 20 lat, teraz jako dyrektor małego oddziału i mam 2600 brutto. To jest powyżej średniej krajowej??? Nie wspomnę już o warunkach w jakich musimy pracować i wstydzić się przed klientami (odpadające tynki, rozwalające się meble czy przestarzały sprzęt, który co chwila się psuje). Może ktoś z GW zapyta samych Pracowników o to jakie mają warunki pracy i jakie pobory, zamiast pytać osoby niekompetentne, które pracują tu kilka miesięcy i nie wiedzą co w tym banku się dzieje??
      • Gość: Adam Re: Suchy chleb dla prezesa PKO BP IP: 217.98.40.* 15.03.08, 20:27
        Zgadzam się, że ta średnia płaca to chyba z Centrali,bo w oddziałach po
        przepracowaniu 30 lat to 1800 do 2000 tys. brutto. No i mamy cały obraz ile
        muszą zarabiać na wyższych szczeblach by wyszła taka średnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka