cooltechnic 24.04.08, 08:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emi "Dz": Skarbówka namawiała Pocztę na wspólny straj IP: 212.160.172.* 24.04.08, 08:54 pocztowcy do strajku! no śmich na sali! Za co chcą podwyżek?! za to że nie chce im się zapukać do mieszkania z listem poleconym tylko beszczelnie zostawiają awizo, pisząc że nikogo nie zastali!!!! Albo uprawiają na poczcie samowolkę i rządzą jak im sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Mission imposible 24.04.08, 09:37 "część ich liderów żąda wręcz od władz, by zmobilizowały podatników do zaprzestania składania PIT-ów w ostatniej chwili." Mission imposible. Poza tym zapomniały władze, że "nasz klient nasz pan"? W kapitalizmie to nie klient ma się dostosowywać do firmy która świadczy mu usługi, tylko firma do wymagań klienta! Chce klient stać w kolejce 30 kwietnia? Ma do tego święte prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Przeciez to nic innego jak terroryzm ! 24.04.08, 08:59 Przeciez to nic innego jak terroryzm ! Poczta Polska majaca monopol na przesylki ponizej 50 gram oraz Urzad Skarbowy mogocy sprawic iz podatnik trafi do wiezienia za np. niedostarczenie PITu... To co probowaly zrobic zwiazki to nic innego jak akt terroru skierwaony przeciw Polsce. Zwiazki zawodowe to rak. Komunisci mieli w tej kwestii racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicos Mam jednoosobową firmę też chce mieć prawo strajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 09:01 Nie będe płacił ZUS, VAT i PIT bo będę strajkował, ale mafia wsadzi mnie do ciupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yelonek Potrzeba rewolucji IP: 193.108.78.* 24.04.08, 09:15 Caly system podatkowy od przepisow po organizacje pracy po kadry wymaga calkowitej rewolucji, w tym wymiane wszystkich pracownikow i rekrutacje ludzi z zupelnie inna mentalnoscia niz ta ktora prezentuja obecne urzedasy. Bedzie to trudne ale niezbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc "Dz": Skarbówka namawiała Pocztę na wspólny straj 24.04.08, 09:35 Osobiscie pracujacym na PP bym pensje obciol, jak widze co sie dzieje - komuna przetrwala! (oczywiscie sa wyjatki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj "Dz": Skarbówka namawiała Pocztę na wspólny straj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 09:47 Nie dać grosza chcacym wyludzac pieniadze.niech pracuja uczciwie i zarabija.zwiazkowcy najwieksza zakała kraju.Prywatyzacji boją sie najwieksze nieroby,a tyych w zwiazkach jest najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
uwagiluzne delegalizacja strajków 24.04.08, 10:19 czy nie powinno być tak, że niektóre grupy zawodowe powinny mieć zakaz strajkowania? Nie wiem, czy akurat poczta i skarbówka (może tylko okresowo, np w miesiącu składania pitów, kurcze),ale te grupy zawodowe, których strajk może doprowadzić do czyjejś śmierci - np lekarze. Tez służby mundurowe - byłam zdziwiona, że celnicy tez mogą sobie strajkować. świetnie po prostu. A co, jak zastrajkuje policja. A co, jeżeli zastrajkują kontrolerzy ruchu lotniczego. Ja wiem, że w wolnym i demokratycznym kraju obywatel ma prawo wyrażać sprzeciw, ale są inne formy protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: delegalizacja strajków IP: 217.153.158.* 24.04.08, 11:06 rozwalic ten caly cyrk na kolkach tylko qrwa strajkuja aa nic nie robia frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Darmozjady z poczty ! 24.04.08, 11:51 Polecam moj klasyczny juz tekst: akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Stary ale jakze aktualny. Te same postulaty... Odpowiedz Link Zgłoś