viornisko 25.06.08, 11:43 "Dowiedzieliśmy się, że część konsumentów żywi pewne wątpliwości i obawy co do treści tej reklamy" - a to ci dopiero nowosc. Odkryli, ze ludziom nie podoba sie promocja homoseksualizmu, wstrzasajace! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bigger&faster Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 11:51 Dobree, dobree. A tego majonezu to się już nie dotknę, fuj, chybabym puścił pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Ja bardzo przepraszam Heinza, że go wycofuję. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:22 Ja nikomu nie każę być hetero i z hetero się nie obnoszę. Dość już mam tej natrętnej homopresji w mediach. Nie walczę z oszołomami, tylko ich ignoruję. Pożegnaliśmy Leppera, pożegnamy i Heinza, i homoentuzjastów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lover A mi dobrze z koza - it is the feeling that counts IP: 206.47.220.* 25.06.08, 18:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszki [...] IP: 66.230.230.* 25.06.08, 11:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan ciemnogród jakiś i moher w tej Anglii musi mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:58 ć skoro przeszkadza im widok dwóch, (zidiociałych co prawda) całujących się facetów bawiących się w mamę i tatę... Swoją drogą ciekawe jak udało im się pokonać naturalny u dzieci instynkt tej dziewczynki skoro nazwała tego oblecha w fartuchu i czepku "mamą"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptuś nażarła się heinza, to i "mama" jej zasmakowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 12:47 Odpowiedz Link Zgłoś
aolol Re: Gejowska reklama Heinza wycofana 25.06.08, 12:11 zdjecie tego spotu krok do tylu w drodze do normalnosci. ale brawa dla heinza za inicjatywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigazigaa Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: 83.238.100.* 25.06.08, 12:26 aolol, Jakiej normalności ?!?!? Nie mam nic przeciwko gejom, ich wspólnemu życiu itp. Ale jakby wychowywanie dzieci przez 2 mężczyzn było normalnością, to mogliby je płodzić i rodzić. Skoro nie mogą, to nie jest to normalne. Powiedziałbym raczej, że jest to krok w stronę normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 12:48 krok do tyłu na drodze do normalności?! buhahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 13:47 Wedlug twojej logiki nie jest normalne gdy przybrane dzieci wychowuje para heteroseksualna, ale nieplodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 13:57 Adopcja przez pary hetero jest bardziej normalna, bo stwarza dziecku bardziej naturalne warunki rozwoju - dziecko posiada zastępcę tak matki, jak i ojca. Natomiast wg. niektórych psychologów (np. Hellinger) adopcja jest najczęściej niedopuszczalną formą ingerencji w relacje rodzinne i mści się później w różnych formach na rodzicach adopcyjnych i na dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.wzserwis.pl 28.06.08, 22:53 Gdyby wszyscy byli gejami i lesbijkami, gatunek ludzki wymarłby na przestrzeni jednego pokolenia. Wszystko nt. normalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heja Brawo dla Heinza IP: *.echostar.pl 25.06.08, 12:32 Widzę, że stary sposób nadal istnieje. Puszcza się kontrowersyjną reklamę w jednym kraju, ugrupowania (na ogół) katolickie protestują i reklama staje się słynna na cały świat. I kto tu promuje (jeśli to w ogóle odpowiednie słowo) homoseksualizm? Brawo dla skutecznego Heinza... i jego jeszcze bardziej skutecznych przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Od tej pory majonez Heinza wzbudza wymioty 25.06.08, 20:32 To nabyty za pomocą tej "reklamy" odruch warunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 12:42 Prawda? Walczmy dalej, a już niedługo zapanuje wyczekiwana od dawna wolność dla homoseksualistów, pedofilów, zoofilów itp. To z pewnością będzie piękny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hes Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.echostar.pl 25.06.08, 12:44 ...no i dla takich jak ty :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 12:49 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hes Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.echostar.pl 25.06.08, 12:55 ..no mowa tu o reklamie i jej skuteczności w dziale "Gospodarka" a nie o preferencjach w dziale "Społeczeństwo". Wplatanie w to wątku o zoofilii i pedofilii może świadczyć o nadmiernym zainteresowaniu tym tematem przez Ciebie. Może warto porozmawiać z seksuologiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 13:05 Cóż - jeśli nie widzisz libertyńskich trendów społecznych i redukujesz całą sprawę do gospodarki, to nie widzisz całego obrazu sytuacji. A sprowadzanie dyskusji do personalnych komentarzy wobec osoby której nie znasz (wiem, to takie kuszące:)) jest niezbyt wyszukaną taktyką retoryczną. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_polonus dwóch tatusiów to dla ciebie normalne? 25.06.08, 13:01 już niedługo takie odchyły jak ty będą twierdzić, ze małżeństwo heteresoseksualne to nienormalność - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink Re: Pier...się IP: *.shinternet.ch 27.06.08, 22:52 Ups. Już twój macho się tym pewnie zajął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Bojkot Heinza IP: *.veracomp.pl 25.06.08, 13:00 Niech sami wpieprzają swoje produkty, albo rozdają za darmo pedałom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keczup Ciekawe co jeszcze smaruja tym majonezem Heinza? IP: *.ovh.net 25.06.08, 13:05 Tłusty, śliski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Tylko geje kupują Heinza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 15:22 bo nas stac heh i kojarzy sie ze sperma, dla was heterole pozostaje ketchup (nie czesciej niz co 28 dni) bleah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Hans Re: Tylko geje kupują Heinza! IP: *.n4u.airbites.pl 29.06.08, 19:13 Tępy zboczony pedrylu, dla takich jak ty był specjalny blok w Dachau. Tam takie perwersyjne zakały były leczone z przypadłości pederastii. Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Gejowska reklama Heinza wycofana 25.06.08, 13:35 Bardzo dobra reklama. Nie widzę powodu do prostackiej agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.comarch.com 25.06.08, 13:48 Prostackie to jest nazywane geja "mamą" Odpowiedz Link Zgłoś
master_mcs Re: Gejowska reklama Heinza wycofana 26.06.08, 11:33 co jest prostackiego w kulturalnym protescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syakya Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 14:26 Prawda? Kulturalny protest to podstawa demokracji. Na marginesie - pewien znajomy psycholog pracujący z homo twierdzi, że osoby te są często przewrażliwione na punkcie swojej orientacji i cierpią na syndrom oblężonej twierdzy. Coś w tym chyba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.chello.pl 28.06.08, 11:39 artur_borubar napisała: > Bardzo dobra reklama. Nie widzę powodu do prostackiej agresji. Reklama produktu jest dobra wtedy, gdy skutkuje wzrostem sprzedaży - i to wzrostem na tyle znaczacym, by wzrost zysków przekroczył koszta poniesionę na produkcję i dystrybucję samej reklamy. Jeśli reklama budzi żywy sprzeciw wsród "targetu", może spowodować wręcz spadek sprzedaży. Będzie wtedy reklamą kompletnie chybioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Okropne i obrzydliwe IP: *.kolornet.pl 25.06.08, 13:43 trzeba z większą agresją tępić panoszące się dewiacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 13:44 A promocji heteronormatywizmu w każdej innej reklamie nie zauważasz? Heh. Jak to szlo, o źdźble i belce w oku... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: Gejowska reklama Heinza wycofana 25.06.08, 13:46 Tylko, że hetero są normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lil Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 14:02 Tak, tak. (A swistak..) Obiecuje, ze z moja jedynka na skali Kinsey'a niezwlocznie zglosze sie do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Polecam "majonez kielecki" 25.06.08, 13:47 marka heinz jest przekreślona na całe moje życie, nie będę wspierał pederastów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.centertel.pl 25.06.08, 13:49 Nierozumiem, przeciesz ta reklama jest słodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 13:55 Swietna reklama, podoba mi sie zwlaszcza to, ze to maczo jest tu "mamą" (chociaz z drugiej strony to wciaz echa starych stereotypow: jeden z mezczyzn wychodzi do pracy a drugi pelni role kobiety siedzac w domu/kuchni). Swoja droga wlasnie zauwazylam, ze "mama" ma na palcu obraczke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coming out Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 14:12 Jestem biseksualistą i nie wstydzę się tego. Dla niektórych może to zabrzmieć dziwnie, bo jednocześnie wiem, że homoseksualizm jest dewiacją. jednak ja akceptuję i to, ze jest dewiacją, i to że jest wewnątrz mnie. Wychowywałem sie bez ojca, który zdecydował się ułożyć sobie życie w inny sposób. Widzę po sobie, że mój pociąg do mężczyzn jest próbą rekompensaty braku ojca w rodzinie - podniecają mnie starsi faceci w jego typie. Celowo użyłem słowa 'podniecają' bo nie ma w tym nic więcej, bo podobać mogą mi się tylko kobiety. Kiedy ktoś mówi o "alternatywnych" układach rodzinnych, typu 2 mamusie, 2 tatusiów, ogarnia mnie pusty śmiech. Każdy człowiek do prawidłowego rozwoju potrzebuje obojga rodziców - mężczyzny i kobiety. Gdy ktoś twierdzi inaczej, mówi nieprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Az strach pomyslec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:42 z czego sklada sie ten majonez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Az strach pomyslec IP: *.intersoft.pl 25.06.08, 15:50 Masz niezle zjechana psychike. Idz sie lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Az strach pomyslec IP: *.chello.pl 25.06.08, 20:42 na pewno chlopaki dorzucaja cos od siebie do kadzi, potem biora sie za rece i dyrdaja do lasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Gejowska reklama Heinza wycofana IP: 193.108.206.* 25.06.08, 14:50 Po co wogóle to pokazują ?? wystraczy OPIS Ten Filmik to sobie można darować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 14:56 E, ludzie, a cobyście powiedzieli, gdyby geje reklamowali np. czekoladę:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toseneda Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.08, 15:10 Albo KAKAO. Kakao "Murzynek" np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.chello.pl 25.06.08, 20:43 nie... Kakao marki "kakaowe oczko" dla taty i macho-mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Moim zdaniem reklama była nawet śmieszna.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:24 Lepsze to niż jakieś rozbierane ladacznice. Gdyby coś takiego miało miejsce zapewne nikt by nie protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcola Re: Tylko Helmans i Kielecki nooooo i moj faworyt IP: *.pools.arcor-ip.net 25.06.08, 15:31 KÜHNE. Nie wiem czy w Polsce dostepny. Fuj z tym smarowidlem dla kochajacych inaczej. Zle mi. A wogole heinz ma okropnie niewygodne opakowania te do keczupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Gejowska reklama Heinza wycofana IP: 82.139.26.* 25.06.08, 15:57 Świat luksusu i splendoru, wielkich pieniędzy i gigantycznych inwestycji - www.regranulat.pl jeśli chcesz do niego dołączyć, musisz mieć odłożone co najmniej 200 tys. zł, a i tak będziesz w jego dolnej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Goog Lee roman lubi Hienza IP: 212.180.160.* 25.06.08, 17:37 i ma męża henryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benoit Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.w80-12.abo.wanadoo.fr 25.06.08, 16:02 Kurcze nie widzicie ze wlasnie o to chodzilo, zeby ludzie gadali o tej reklamie? No i sie im udalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan tia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 16:13 > Kurcze nie widzicie ze wlasnie o to chodzilo, zeby ludzie gadali o > tej reklamie? No i sie im udalo:) niewątpliwie im się coś jednak udało a mianowicie; stracić część klientów bo zapewniam cię, że o ile spora część z tych osób tu dyskutujących zapomni o sprawie i nie zwróci uwagi na pochodzenie kupowanego w sklepie majonezu o tyle druga część z nich nie tylko będzie bojkotowała Heinza ale również i propagowała taki bojkot po tym co zobaczyli w tej reklamie. Po prostu; ludzie nie lubią jak się dzieci krzywdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: tia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:40 > niewątpliwie im się coś jednak udało a mianowicie; stracić część > klientów bo zapewniam cię, że o ile spora część z tych osób tu > dyskutujących zapomni o sprawie i nie zwróci uwagi na pochodzenie > kupowanego w sklepie majonezu o tyle druga część z nich nie tylko > będzie bojkotowała Heinza ale również i propagowała taki bojkot po > tym co zobaczyli w tej reklamie. Po prostu; ludzie nie lubią jak się > dzieci krzywdzi... Ja mysle, ze ludzie, ktorym po tej reklamie cisnienie skoczylo to target tej reklamy - beda gadali o reklamie a o to chodzi przeciez. Jesli jedna reklama spowoduje, ze niby zbojkotuja reklame (w co watpie) to druga (np. z cycata blondynka) spowoduje, ze zaczna ja kupowac. Akurat ta reklama ani promuje ani nie promuje homoseksualizm - zdecydowanie go uzywa do swoich celow bez pardonu i raczej osoby homoseksualne powinny sie oburzac za tworzenie stereotypow. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: tia.. 25.06.08, 20:54 > beda gadali o reklamie a o to chodzi przeciez. no nie wiem... Kontekst w jakim będą gadali o tej teklamie ma olbrzymie znaczenie; jeśli ludzie po tym gadaniu będą mieli negatywne konotacje dotyczące firmy Heinz to myślisz, że pobiegną do sklepu po to by kupić ich produkty? Wierzysz w teorię w myśl której "nieważne jest co gadają byle gadali"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: tia.. IP: 213.17.171.* 26.06.08, 11:07 Z ciebie Swan to musi być prawdziwy kawał debila! Proponuję, żebyś zaczął bojkotować sam siebie... Naprawdę smutno się robi, kiedy człowiek czyta te brednie, które heteroseksualna większość tu wypisuje! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Gejowska reklama Heinza wycofana 25.06.08, 16:40 Niestety, ale przy jedzeniu majonezu mialbym obrzydliwe skojarzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbee Gejowska reklama Heinza wycofana IP: 81.210.48.* 25.06.08, 17:37 Pedaliada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprinq Re: A kiedy zobaczymy w reklamie chorych na Downa IP: *.warynski.net 25.06.08, 18:37 słuszna uwaga....Że też ludzie, którzy kochają inaczej niż geje nie organizują wieców...manifestów i innych cudów. Tolerancja tolerancją....ale bez wszędobylskiego obnoszenia się z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriszna Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:47 Rewelacyjna reklama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Gejowska reklama Heinza wycofana IP: *.tvk.torun.pl 25.06.08, 18:52 wiadomo, że chodzi o kasę. Reklama to biznes, ma przyciągać uwagę i to zrobiła, sam fakt, że o tym teraz dyskutujemy, jest dla producenta sukcesem. A co do treści: no cóż widziałem bardziej kontrowersyjne reklamówki niż ta. Odpowiedz Link Zgłoś