Dodaj do ulubionych

Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klientó...

12.08.08, 13:24
Niech biorą przykład z polskich banków: sprytni internauci są winni, google
jest winne - wszyscy są podejrzani na tym pieprzonym posterunku. Cytat co mi
się kojarzy: "a jak mnie złapią za rękę? mów, że to nie moja ręka".
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klien IP: *.dialog.net.pl 12.08.08, 14:00
      Tylko zastanawiam się w jaki sposób pieniądze mogły wypłynąć z konta bez
      polecenia zapłaty ze strony osoby posiadającej konto w danym banku?
      • krycha_z_gazowni Re: Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klien 12.08.08, 14:52
        W jakich to czasach przyszło nam żyć...
      • mara571 Re: Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klien 12.08.08, 16:50
        to wina banku.
        Ale po kolei: w niemieckich bankach jest mozliwe, ze nie klient przekazuje
        pieniadze, ale instytucja, ktora cos sprzedaje lub swiadczy uslugi. W ten sposob
        nie musze sie martwic o zaplacenie rachunkow i pilnowac terminow. Sa instytucje
        takie jak zaklady energetyczne, telekomunikacja (stacjonarna i komorkowa), ktore
        bez twojej pisemnej zgody nie zawra z toba umowy. Podobnie jest z
        ubezpieczeniami. Terminy sa stale, rachunki przychodza 7 dni wczesniej poczta
        lub mailem. W ten sposob oplacam tez bilet abonamentowy. Moim zadaniem jest
        jedynie pilnowanie stanu konta.
        W zasadzie zanim nastapi pierwsze przelanie pieniedzy instytucja ktora przez
        swoj bank odciaga ci z konta pieniadze powinna twojemu bankowi przedstawic umowe
        z twoim podpisem.
        Banki pozwalnialy w Niemczech w ostatnich latach mnostwo ludzi i tych teraz
        brakuje do kontroli podobnych operacji.
        Kazdy klient banku moze w okreslonym terminie cofnac operacje, ktora zostala
        wykonana bez jego zgody, trzeba tylko regularnie, najlepiej przy wyplacie
        pieniedzy na terminalu wydrukowac ostatnie operacje albo je tylko obejrzec na
        ekranie. Naturalnie jak ktos nie chce korzystac z internetu.

• mara571 Re: Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klien 12.08.08, 17:03
          zapomnialam dodac, ze za tego typu operacje nic sie nie placi.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Niemcy: Wyciekły poufne dane 17 tysięcy klien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 18:45
          Co za głupota, ja na takie coś nie pozwoliłbym, dzięki temu, że nie zleciłem
          takiej usługi tpsa - to choćby ostatnio nie zabrano mi z konta 300zł, bo na tyle
          pomylili się w rachunku... Ale pobieranie z konta bez mojego zezwolenia i to
          zezwolenia w banku? - Za takie coś to już wielkie odszkodowanie bym żądał. Cóż
          jestem leniwy, ale nie wolno przesadzać...
    • Gość: qba i wygraj tu w lotto np 30mln zl IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 14:41
      po Tobie..
    • Gość: das spiel ist aus sprawa holenderskiej kurewki IP: *.adsl.alicedsl.de 12.08.08, 15:07
      i cwiercagencin
      czyli dalszy ciag
      towarzystwa z pod
      ciemnej gwiazdy

ps
      kto robil filmy ostatni
      tym filmowcom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka