zbigniew1000 17.08.08, 11:36 I całe szczęście, że traci na wartości! Mam nadzieję, że buraki, które sztucznie pompowały jego wartość odczują skutek rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: realista Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:36 A jeszcze 2 tygodnie temu , analitycy-naganiacze "radzili" ,żeby przewalutowywac kredyty ze złotowki na franki , ciekawe jak wiele owiec dało im sie ostrzyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 12:02 K...wa, nareszcie. Przecież ta sytuacja była już CHORA. mam nadzieję, że kmioty odpowiedzialne za to zamieszanie stracą i to stracą ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? 17.08.08, 12:07 miło bedzie w cenach gdy dularek swoje odzyska. jakoś w związku z tym tanim dolarkiem nic nie chciało taniec. za to tera se wezmie i zdrożeje. bo to wiecie dolar tera taki drogi too i wszystko musi drożec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trampek Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.colc.cable.ntl.com 17.08.08, 12:11 a ty dalej ich sluchaj a bedziesz w zimie w trampkach chodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.aster.pl 17.08.08, 20:20 myślę że zyskali miliony na forexie i teraz te miliony pomnożą, za rok w rankingach najbogatszych ludzi świata pojawią się nowe nazwiska z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
klient102 GW miesiąc temu: PLN będzie mocny do końca roku. 17.08.08, 12:13 Ciekaw jestem który Nostradamus z Wyborczej tak napisał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert no to mamy koniec osłabienia złotówki IP: *.aster.pl 17.08.08, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: złotówka to moneta ignorancie 22.08.08, 11:28 a polska waluta jest zloty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia WIGometr - Czy na koniec 2008-08-22 notowania WIG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 12:28 Czy na koniec 2008-08-22 notowania WIG będą wyższe niż 2008-08-14? Zapraszam do głosowania inwestujwsiebie.blogspot.com/ Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aer Według oceny dziennika IP: 77.223.227.* 17.08.08, 12:58 bueehehehehehe - dawno tak się nie uśmiałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.aster.pl 17.08.08, 13:36 no i pięknie...nareszcie.przeciez kurs 2,03 za $ byl ewidentnie sztucznie wywindowany rekami spekulantów...kupe forsy przez to straciłem trzymając swoje środki w funduszach akcji zagranicznych (azja,usa itp) ktore nominowane były w dolarach...no ale nareszcie teraz sie odkuje.Nasi eksporterzy też pewnie sie nie obrażą :- )...Dla mnie bomba ,Dzieciaki.. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek tak to jest jak sie ma niby profesora za ministra 17.08.08, 14:12 finansow i to na brytyskim paszporcie,hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MikeZ niechlujny artykuł IP: *.chello.pl 17.08.08, 14:29 Wkurzają mnie takie niechlujne artykuły - fatalna składnia, jakieś powrzucane słowa w zdania, brak zaimków. Wtórny analfabetyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy_of_the_state Re: niechlujny artykuł IP: *.brnt.adsl.virgin.net 17.08.08, 14:49 rzeczywiscie, to juz lepiej sie czytalo opowiadania w podstawowce, kiedy sie odpisywalo od kolegi w meskiej ubikacji, zeby szybko. a ja sie juz cieszylem, ze zlotowka straci, a tutaj napisali, ze straci, wiec jak zapewne zawsze zle przewiduja niestety sa szanse, ze sie umocni.no i oczywiscie nie omylila sie gazeta, zapowiadajac powrot hossy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: niechlujny artykuł IP: *.toya.net.pl 17.08.08, 21:48 Ty koleś, to nie czytaj, jak Ci nie pasuje. Jesli umiesz nie tylko narzekać to napisz coś ciekawego, opublikuj gdzieś, pokaż na co Cię stać. kolego, wnieś coś konstruktywnego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezyd Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 17.08.08, 15:19 Nieuswiadomionym naiwniakom nalezy ujawnic ( czego GW nie chce robic ), ze spadek zlotowki spowodowany jest ( oprocz takiego faktu jak spadek cen ropy ) brakiem dolarow w bankach. Gwaltowne wykupywanie w ostatnich 4 miesiacach ( spekulacyjne dodajmy ) wyplukal 95% zasobow tej waluty w Polsce, a i inne waluty podazaja w tym samym kierunku.Dowidzenia marzenia, dzien dobry naga prawdo..teraz zaczyna sie gwaltowna wyprzedaz naszej ukochanej zlotoweczki.......... Odpowiedz Link Zgłoś
arkaszka1 Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? 17.08.08, 15:50 Waluta była za tania nie licząc szczęśliwców na wakacjach i kupujących na e Bayu - globalnie traciliśmy, to tak naprawdę rozwalało gospodarkę, po co produkować skoro taniej kupić zagranicą. Ci którzy przewalutowali na górce kredyt nie muszą wpadać w panikę, frank musiałby wzrosnąć do 2,35-2,4 aby się nieopłacał im kredyt w CHF w porównaniu z kredytem PLN. Za to pewnie zaczną tanieć mieszkania bo tkz inwestorzy spekulacyjni zaczną sprzedawać aby ocalić zysk z różnicy walutowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 16:28 Jeżeli złotówka będzie spadać dalej wieszcze hossei powrót zagranicznych inwestorów na GPW.Dlaczego? Już pisze. Masz 1000 euro wymieniasz na złotówki dostałeś 3200 zł.Kupujesz za nie akcje np Agory po 30 zł masz 106 sztuk.Złotówka traci dalej jest po 3,5 zł czyli mamy już 116 akcji Agory. Oczywiście sumy zagranicznych inwestorów są liczone w milionach i myślę że im się będzie to opłaciło.Hossa przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
d7d Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? 17.08.08, 19:13 złotówka traci dalej i jest 1 euro juz po 4,00zł, kurs agory nie ulega zmianie (jest np. po 30pln) i sprzedajesz te posiadane 116 sztuk akcji po 30pln , masz znowu 3500pln, czyli 875euro... dobry interes dla inwestorów zagranicznych? zainwestowal 1000euro a w zamian zyskał 875 euro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: 78.86.248.* 17.08.08, 19:42 ok, ale co jeśli Agora w tym okresie straci 20%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfin Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.chello.pl 17.08.08, 19:54 Gdy waluta zacznie tracić a akcję będą stać wtedy inwestor z zagranicy traci, to samo z nieruchomościami, kupujesz za 200.000E mieszkanie= 200.000 *3,2=640.000 ,mieszkanie staniało o 5% = 608.000, nie chcesz czekać sprzedajesz ale euro jest po 3,5PLN = 173.715 PLN. Dlatego gdy polska waluta tanieje a na rynku jest recesja "inwestorzy" uciekaja do ciepłych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.aster.pl 17.08.08, 20:24 tak, ale za jakies 2 -3 lata pewnie sytuacja się powtórzy na giełdzie ta z 2007 roku i wtedy znowu Polak straci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA$KO Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.chello.pl 17.08.08, 19:24 Witam! Mam pytanko do wtajemniczonych , czy FUNT bedzie jeszcze spadal czy do konca roku raczej bedzie wspinal sie ku gorze? Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
d7d czy FUNT bedzie jeszcze spadal 17.08.08, 21:39 przecież tego NIKT nie wie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: czy FUNT bedzie jeszcze spadal 18.08.08, 14:43 ... on pyta "wtajemniczonych" - tacy wiedza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.szczecin.mm.pl 18.08.08, 00:15 I bardzo dobrze! Ci, ktorzy zarabiaja w obcej walucie (np ja!) beda mieli w koncu jakas sensowna perspektywe na zakup mieszkania w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Złoty nadal będzie tracić. Co z giełdą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:16 Ale bzdura. Po co zarabiający w obcej walucie miałby kupować mieszkanie w Polsce?? Będzie dojeżdżał do pracy 1000 km? Z kawalerki w warszawskim blokowisku (jedyne 3000 € za m2, he he) będzie helikopterem do Brukseli latał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Teraz sobie może mininalnie stracić... IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 18:29 ...by znów za jakiś czas się umocnić. Wakacje w Grecji mam już za sobą. Było przyzwoicie, ale jeśli ktoś mówi, że złotówka jest za mocna, to po prostu kłamie. Ja mam w pamięci czasy, gdy wejście do jakiegokolwiek sklepu w takich Włoszech to był szok cenowy. Obecnie przeżyłem szok cenowy po powrocie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś