Dodaj do ulubionych

Ford zwalnia 35000 pracownikow.

IP: 168.143.112.* 12.01.02, 07:14
Dzisiaj rano (2002.01.11) CEO Forda oglosil zwolnienie
35000 pracownikow i zamkniecie pieciu fabryk.
CEO powiedzial wyraznie: "musimy podniesc jakosc".
Typowo amerykanskie modele, duma kazdego Amerykanina,
Mercury Villager, Cougar i szczególnie Lincoln
Continental beda wycofane z produkcji.
Pewnie zastapia je japonskimi licencjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: DAB Re: Ford zwalnia 35000 pracownikow. IP: *.sn.g.bonet.se 12.01.02, 17:39
      Powinniśmy ogłosić żałobę narodową.
    • Gość: baker Re: Ford zwalnia 35000 pracownikow. IP: *.tnt3.portland.or.da.uu.net 12.01.02, 18:42
      Co sie dziwisz jak nawet amerykanie nie kupuja amerykanskich samochodow, no
      chyba ze SUV.
      • Gość: Biz Re: Ford zwalnia 35000 pracownikow IP: 217.97.163.* 13.01.02, 09:23
        Gość portalu: baker napisał(a):

> Co sie dziwisz jak nawet amerykanie nie kupuja amerykanskich samochodow, no
        > chyba ze SUV.

Ostatnim, ktory kocha amerykanskie samochody jest chyba Maciej

• Gość: TexasBoy Airbus: redukcja etatów ........ IP: *.ipt.aol.com 18.01.02, 06:14
          Recesja zaglada wszedzie....

Airbus: redukcja etatów

Producent samolotów Airbus przewiduje zmniejszenie zatrudnienia w tym roku o 6
          tys osób, bez wręczania wymówień - ogłosił prasie prezes Noel Forgeard. Tysiąc
          etatów zwolnionych dobrowolnie nie zostanie obsadzone, następny 1000 będzie
          pochodzić z likwidacji niepełnych etatów. Skrócenie okresu zatrudnienia
          pracowników terminowych, godzin nadliczbowych i umów na podwykonawstwo da
          redukcję 4 tys. miejsc pracy. W końcu roku załoga zmaleje do 44,5 tys. Zapewni
          to oszczędność 600 mln EUR. Grupa potwierdziła plan dostaw w 2 najbliższych
          latach na 300 maszyn rocznie; w 2001 r. dostarczyła 325, a otrzymała zamówienia
          netto na 274.

--------------------------------------------------------------------------------
          • Gość: MACIEJ Re: Airbus: redukcja etatów ........i FORD IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.01.02, 07:29
            Taki juz jestem nieskomplikowany ,ze kupuje krajowe.
            Gdy bylem w Polsce jezdzilem Polonezem.
            Ford w dalszym ciagu produkuje ponad 4 mln samochodow-mam wrazenie ze nie
            jestem osamotniony.
            • Gość: V.C. Re: GM i FORD IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 17:13
              Wytłumaczcie mi ten kolejny amerykański fenomen .
              Analizując ranking BusinesWeek Global 2001 zauważyłem ,że legendarny
              amerykański koncern Ford znajduje się dopiero na 104. miejscu , a nie mniej
              sławny ( i jeszcze potężniejszy ) General Motors na 156. z wartością rynkowa
              zaledwie 31 mld $ . Podczas gdy Toyota ( z ogarnietej od lat recesją Japonii )
              na 22. miejscu jest warta ponad 130 mld $ ?

P.S. Do Macieja
              Okazuje się ,że obydwa Twoje wozy nie były wyprodukowane w USA ... ;-)
              Największy na świecie Katalog "Samochody Świata 2000" wyd. Prego , obejmujący
              1200 firm i 8000 modeli , na s. 344 podaje : "modele Crown Victoria i Windstar
              są produkowane w Kanadzie" ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka