Gość: aa Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.range86-138.btcentralplus.com 06.09.08, 15:37 rzęch?? co to ma znaczys?? dajcie ludziom normalnie zarobic to kupia sobie normalne samochody!! a nie sie z nich nasmiewacie. zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bks Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.08, 15:41 mam 15 letnie audi 100 2,5tdi z pełnym wyposażeniem i jestem pewny że jest wiele lepsze niż młodsze peugeoty, renówki i fiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voojtas Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.171.134.2.crowley.pl 06.09.08, 16:38 No i nic wam do tego kto jakim autem jeździ ! mój ma 12 lat,właśnie co zaliczyłem nim Chorwację i spisał się świetnie.Precz ze sponsorowanymi artykułami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Moj rzech ma 15 lat IP: *.markom.krakow.pl 06.09.08, 16:41 Od 2005 wlozylem z niego ok 1500 zl na serwis = 500 zl rocznie. W tym oczywiscie obowiazkowa, choc pewnie niepotrzebna wymiana rozrzadu i wszystkich filtrow zaraz na poczatku. Ile bym wydal na obowiazkowe przeglady gdybym mial nowke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucip. Re: Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.tychy.msk.pl 06.09.08, 16:55 ...podobnie jak wszystkie samochody bez katalizatora bądź z uszkodzonym katalizatorem, nie mówiąc o transporcie miejskim i TIRach. Wtedy zostałoby nam z 10% samochodów na drogach, problem korków i autostrad rozwiązałby się sam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat 06.09.08, 17:22 "Dymiace diesle powinno sie z miejsca wycofywac z ruchu..." Ale diesle same z siebie mają tendencje do puszczania czarnych bąków, nie jest to objaw usterki, tylko TTTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.socal.res.rr.com 06.09.08, 17:02 nistety samochod 14 letni jakiejkolwiek marki powinien przechodzic bardzo restrykcyjne badanie techniczne dwa razy w roku.Uwazam wlasciwie ze nie powinien byc dopuszczony do jazdy na drogach publicznych.Bardzo dziwne ze prawo w Polsce dopuszcza do ruchu tak stare pojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy Re: Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.socal.res.rr.com 06.09.08, 17:11 absloutnie , ceny nowych samochodow w Polsce sa tak wysokie jak Himalaje, nie rozumiem ze rzad nie ma wplywu instrumentami finansowymi lub podatkwymi na uregulowanie cenowe w tej branzy. Rozumiem ze na Kubie sa stare samochody , ale w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamerykanka Re: Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.ks.ks.cox.net 06.09.08, 17:38 gosciu, ty chyba USA widziales w filmach. wlasnie ze tutaj bardzo duzo jest starszych samochodow, niektore trzymaja sie tylko na rdzy i drutach. Wyjedz za miasto i porozgladaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.chello.pl 06.09.08, 17:06 Jeżdżę kilku latkiem zbliżającym się do pierwszej dekady istnienia. Stać mnie na nowy samochód, ale nie widzę powodu dla którego miałbym się wyzbywać starego. Wiem, że mój ze względu na swój wiek nie jest idealny, ale staram się dbać od strony technicznej. Powodem dla którego mógłbym się zastanawiać i wymienić na nowy to auto, które będzie miało również podobnej mocy silnik i spalanie chociaż dwa razy mniejsze, a jedyne auta które mniej palą mają słaby silnik i są za małe. Przeglądając różne oferty dochodzę do wniosku, że nie ma to najmniejszego sensu (nie czuję potrzeby szpanu, a jak muszę to mam czym innym się pochwalić), bo spalanie ów paliwa ciągle jest na takim samym poziome od wielu lat, albo ku mojemu zdziwieniu okazuje się, że nowe modele w podobnej klasie są jeszcze bardziej paliwożerne. Dodam, że dystans które pokonuję średnio w roku jest tak duży, że rzeczywiście cena nowego samochodu nie ma większego znaczenia przy kosztach paliwa, a jak wspomniałem żaden producent nie oferuje nic, co by mnie pod tym względem zainteresowało. Odnośnie nowych samochodów to można praktycznie każdy zajeździć w dość krótkim czasie i trzy latek wcale nie musi być pod względem technicznym lepszy niż dziesięcioletni, jedyne to, że jest to nowy model i może mieć lepszą (zależy z jakiego punktu widzenia) elektronikę... Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Niby dlaczego 14-nastoletnie auto to rzęch?? 06.09.08, 17:23 Wole stare, szybkie i niezawodne japońskie auta z duszą, niż nowe, gó..ane, elektroniczne zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlon Re: Niby dlaczego 14-nastoletnie auto to rzęch?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:49 Tak sie sklada ze jezdze merdecedem 300 D ale od 20lat tzn. kupilem go jako nowy w Niemczech w 1988r. i mam go do dzis.I nie uwazam go wcale za rzecha gdyz znam ten pojazd na wylot.I nic nie wskazuje na to zebym przestal nim jezdzic.Najbardziej mnie smiesza opinie innych ludzi na temat mojej tablicy rejestracyjnej {jesczze czarna) ze niby stary samochod.Chodzi mi o to ze, wystarczy miec biale tablice na samochodzie i juz jest wszytko OK :) Oprocz mnie podobny pojazd maja znajomi znajomych- tez 20-letnie srebrne audi 80(bułeczka)Chyba beda jezdzic nim do smierci bo mam wrazenie ze maja go od zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ason Re: Niby dlaczego 14-nastoletnie auto to rzęch?? IP: 85.219.223.* 08.09.08, 08:56 Zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX 14-nastoletnie auto TO ZLOM.... IP: *.subscribers.sferia.net 08.09.08, 09:07 a nie auto. Samochod to jest pojazd do 3 lat. Potem to juz tylko przemieszczajace sie zgliszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Re: 14-nastoletnie auto TO ZLOM.... IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 21:25 Oczywiście - jeśli dbanie o auto ograniczasz do pompowania kół, wymiany żarówek i lania płynu do spryskiwacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Re: Niby dlaczego 14-nastoletnie auto to rzęch?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 21:23 Oczywiście, że 14-letni wóz nie musi być złomem. Jeśli jest dobrze utrzymany a blacha się trzyma, to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubliner Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: 89.204.202.* 06.09.08, 17:33 U nas w Irlandii nikt nie jeździ takimi starociami jak 14-letnie wozy. Nawet biedni Hindusi mają co najwyżej 10-12 letnie fiesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sla <a href="http://picasaweb.google.com/autaUSA.Slawek" target="_blan IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 06.09.08, 21:51 picasaweb.google.com/autaUSA.Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Nasza polska bieda IP: 81.219.126.* 06.09.08, 23:47 U mnie rodzice ostatnio, parę miesięcy temu kupili Hondę. Czyli ma 0 lat. Poprzedni samochód ja dostałam :) i ma 11 lat (1997). Mamy więc 11+0=11/2=5,5. Czyli nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liniażycia Średni wiek samochodu w Polsce - 14 lat IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.09.08, 09:40 Ciekawa jestem, co sądzicie o Jeepie Wranglerze 4-5-letnim. Można za 30-40 tys. sprowadzić ze Stanów. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Tak, to sensacyjne doniesienie. 08.09.08, 10:18 A w ciągu ostatniej dekady wiek czterdziestolatków podniósł się o 10 lat. Średnio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Błąd IP: 62.233.177.* 08.09.08, 14:24 40 latek ma zawsze 40 lat, więc jego wiek nie mógł się zmienić, zmieniły się osoby a nie średnia wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo zarabiam 3800 netto i stać mnie na 10-letnie auto IP: *.elartnet.pl 08.09.08, 17:37 a płacę już ostanie 3 miesiące podatku 30% czyli druga grupa podatkowa, czyli jako ten zamożny wg. państwa i rządu tych PO- paprańców. Malutki kredyt mieszkaniowy rata 1000, opłaty mieszkaniowe 500, tv, internet, telefon 200, jakieś ubezpieczenie, paliwo opony itp. więc sami policzcie ile zostaje na życie Pozdrawiam wszystkich zwolenników PO PS. Gilowska przynajmniej podatek mi obniżyła o 200 złotych Odpowiedz Link Zgłoś