Gość: andu A co z portalem awantura.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 11:34 w którym wszyscy awanturują sie o drogi towar by go kupić po jak najniższej cenie.... a więc: awantura.pl to też taki portal i był najwcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.173.16.203.tesatnet.pl 30.09.08, 12:06 Ludzie, nie wchodzcie na to! Dzisiaj spotkalem sie z sytuacja, ze jesden uzytkownik wszedl w licytacje pierwszy raz i kupil sprzet, bo akcja jakos dziwnie zakonczyla sie przed czasem... Dziwne nie? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.it-net.pl 11.10.08, 19:13 To jest największy przekręt, chciałam sprawdzić jak to działa na swoich 10 podbiciach, final był taki wygrywałam czas juz był 0:00:00 nagle odświeżając wygrał ktoś inny kto niby w tej samej sekundzie podbijał. Twórcy przekręcają i to nieźle, mogę się założyć że mają swoje konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coola Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 23:29 Dodam tylko, że większość aukcji wygrywa wygenerowany przez twórców bot. bo przecież jak głosi regulamin z aukcjagrosz.pl : § 7 W reakcji na każde kolejne przebicie system automatycznie wygeneruje uczestnika, który przebił jako ostatni. Organizator nie ponosi odpowiedzialności z tytułu nieprawidłowego działania systemu. Płaćcie i płaczcie, jak chciwość drodzy podbijający zmieniła Was w półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbit Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.icpnet.pl 24.10.08, 17:07 zwykłe oszustwo nawet ceny detaliczne które podaje podbij sa zawyrzone aby zachecic do podbijania uwazajcie wciaga zwlaszcza jak cos wygrasz ale tam mozna tylko stracic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.swk.vectranet.pl 26.10.08, 08:36 na dodatek aukcje ciągle wygraywa Automat, i jak przejrzeć kilka aukcji to we wszystkich podbija ten sam automat, i czesto wygraywa ten sam, pewnie serwis to sam ustawia i nabijają tylko cene, a tak w ogóle to ktoś z Was cos wygrał? dostał towar? może kilka razy sprzedają to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: 212.93.39.* 19.11.08, 16:16 Znalazłem jeszcze jednego klona :)))))) podbij www.lolobid.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravosms Bravosms.pl IP: *.static.zebra.lt 22.11.08, 13:47 www.bravosms.pl Aukcyjny Portal Internetowy Pierwsza w Polsce aukcja internetowa, w której legalność stawek online jest kontrolowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravosms www.bravosms.pl Aukcyjny Portal Internetowy IP: *.static.zebra.lt 22.11.08, 22:31 www.bravosms.pl Aukcyjny Portal Internetowy Pierwsza w Polsce aukcja internetowa, w której legalność stawek online jest kontrolowana. Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: www.bravosms.pl Aukcyjny Portal Internetowy 09.12.08, 00:56 Obserwuję, że wrzucacie tego typu spam w wielu serwisach. Jest już naprawdę kilka fajnych serwisów, a takie informowanie "na sile", wg mnie, nic nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.saturn.infonet.ee 24.11.08, 17:02 www.lolobid.pl otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 12:48 hehe ja nie rozumiem całego tego negatywnego szumu. Chyba nie oglądałeś /aś tego serwisu, skoro nie orientujesz się po jakich cenach idą przedmioty . fruli.pl działa na takiej samej zasadzie i ludzie też tam licytują a przedmioty są 'sprzedawane' po niskich cenach . Jakbyś sam trafił/a na dobrą licytacje to ciekawe czy takie samo byłoby twoje zdanie jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny shit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 21:49 jak dla mnie jest to jedno wielkie oszustwo czas potrafi sie zatrzymac nie wiesz ile zostalo jak klikasz 8sek przed koncem wyskakuje komunikat "blad podbicia, twoje podbicie moze nie zostac zarejestrowane" no mija te 8 s i kolega szefa strony dostaje telefon ipoda czy inne diabelstwo za 3zł GUWNOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: shit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 17:44 hehe. No ja nie słyszałam żeby nie rejestrowało podbić. Można sobie włączyć automatyczne podbijanie i nie ma problemu . Dla ciebie to jest "guuwno" :0 a ktoś inny kupuje za 3 zł ipoda ;) no pomyśl sam no heh . Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: shit 03.12.08, 00:01 Albo za 56,65zł za Playstation 3 :-) No nic, wrazenia sa skrajne. Jedni "jada" po tym, inni sie ciesza. Ale podejrzewam, ze Ci, co mowia, ze jest to "guuuwno", to gdy cos wygraja, to nagle fruli.pl stanie sie swietnym serwisem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: shit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:58 dookładnie. Zresztą zawsze tak jest że zdania są podzielne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: shit 04.12.08, 21:02 Ciekawy jestem na czym oparte są tak negatywne opinie... Może po prostu ktoś spóbował coś kupić, nie udało się i to taka "zemsta"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: shit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:37 Hehe nie zemsta :d po prostu opinie ale czasem przesadzone. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: shit 09.12.08, 01:00 Tak to juz jest, ze jesli ktos wypowie swoje krytyczne badz pozytywne zdanie, to od razu rzuca sie cien podejrzen;/ Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: shit 11.12.08, 09:12 ok, możliwe, że nie zemsta, ale opinie. ttlko, ze opinie powinny byc poparte racjonalnymi argumentami, zwazywszy na to, ze post byl napisany przez osobe niezalogowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alij Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.kjj.estpak.ee 02.12.08, 09:46 Nie jest to hazard, gra ten kto chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.dialup.corbina.ru 10.12.08, 19:56 Weź pod uwagę, że jeśli zainteresowanie aukcja jest minimalne to jednak jest szansa że można coś tanio wylicytować. Tak jak piszą, Ludzie (czytaj jak ty ich nazywasz "jelenie") Bawią się w to. Jakbyś sam coś wygrał tam to Ciekawa jestem czy tez miałbyś takie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 25.01.09, 13:20 Gość portalu: Helena napisał(a): > Weź pod uwagę, że jeśli zainteresowanie aukcja jest minimalne to jednak jest > szansa że można coś tanio wylicytować. Tak jak piszą, Ludzie (czytaj jak ty ich > nazywasz "jelenie") Bawią się w to. Jakbyś sam coś wygrał tam to Ciekawa jestem > czy tez miałbyś takie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 23:42 TEN CAŁY SERWIS Z ZAKUPAMI TO JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE. KTOŚ W KOŃCU POWINIEN ZROBIĆ Z TYM PORZĄDEK W NASZYM I TAK JUŻ CHORYM PASTWIE. NIE MOGĘ NA TO PATRZEĆ JAK DWÓCH WIELCE MĄDRYCH PANÓW KTORZY NAUCZYLI SIĘ PISAĆ PROGRAMY OSZUKUJE BIEDNYCH LUDZI ŻEBY W REZULTACIE ZABAWILI SIĘ BOGACI I KUPILI COŚ TANIEJ NA CO I TAK BĘDZIE ICH STAĆ. MAM NADZIEJĘ ŻE TEN GŁUPI POMYSŁ Z ARGENTYŃSKIM ŁAŃCUSZKIEM SZYBKO SIĘ SKOŃCZY A ŻADEN MĄDRY I INTELIGENTNY CZŁOWIEK NIE BĘDZIE DAWAŁ ZARABIAĆ INNYM 10-CIO KROTNOŚCI ZA JAKIŚ MARNY TOWAR WYSTAWIONY NA LICYTACJĘ DLA GŁUPICH KTÓRZY NIE POTRAFIĄ LICZYĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM OLO Odpowiedz Link Zgłoś
kurzynsky Podbij, a za zakupy zapłacą inni 16.12.08, 18:13 Hej Własnie obserwowałem jedna aukcję www.podbij.pl/auction/2002- sony-vaio-vgn-cs11s-q-p8400-14-1 Koleś wygrał lapka Sony Vaio - cena detaliczna niby 4186 zł. Wygrał za 939,80 zł woow super! ale teraz 939,80 : 0,10 = 9398 podbić x 1,22 zł = 11,465,56 + 939,80 = 12405 zł!!!! No to niech ten lapek faktycznie kosztuje 4.100 zł Zarobili na łosiach ponad 8.000 !!!!! Szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neg Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.devs.futuro.pl 17.12.08, 09:54 czyzby sie zmyli? dzisiaj strona nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatever Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.tnode.com 21.12.08, 12:46 Tak naprawdę to ja nie rozumiem skąd takie oburzenie i szum wokół tych serwisów. Przecież to jest jak najnormalniejsza rzecz. Tak jak piszą moi poprzednicy. Nikt do niczego nie zmusza, jest to dobrowolne a tym bardziej nie jest to hazard ... poco przeżywać. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 13:41 hmm... wydaje mi się, że przeżywają i oburzają się Ci, którzy nie przeczytali o co chodzi, napalili się na niewiadome jakie zyski i zawiedli się, bo wygrali "TYLKO" dwie aukcje, a brali udział w siedmiu... ehh.... Jak ktoś chce zarabiać, to niech założy sobie firmę, a nie liczy na permanentne wysokie zyski z aukcji w tAkim serwisie. To jest fajne, żeby kupić sobie jakąś fajną rzecz za fajną cenę, albo prezenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikila Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.airaim.com 02.01.09, 18:55 Dokładnie. Nie należy się nastawiać na długotrwałe wygrywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filak Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.privacyfoundation.de 04.01.09, 12:00 trzeba mieć dużo szczęścia żeby za każdym razem wygrywać licytacje. Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 25.01.09, 13:16 Gość portalu: filak napisał(a): > trzeba mieć dużo szczęścia żeby za każdym razem wygrywać licytacje. To prawda, jest coś w tym ;) Szczęście to nieodłączny element każdej licytacji czy to w życiu na żywo czy przez internet;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 04.02.09, 02:56 egzegia napisała: > Gość portalu: filak napisał(a): > > > trzeba mieć dużo szczęścia żeby za każdym razem wygrywać licytacje. > > To prawda, jest coś w tym ;) Szczęście to nieodłączny element każdej licytacji > czy to w życiu na żywo czy przez internet;) jak to mowią 'szczęściu trzeba dopomóc" :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 06.01.09, 00:45 Byłoby zbyt pięknie, gdyby wszyscy wygrywali. Wtedy serwis musialby zmienic nazwe z podbij.pl lub fruli.pl np. na www.siwetymikolaj.pl ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_32 Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 06.02.09, 19:01 Ja spotkałem ostatnio kolejny serwis tego typu - ustrzel.com Nawet nieźle to wygląda. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 10.02.09, 23:39 kobieta_32 napisała: > Ja spotkałem ostatnio kolejny serwis tego typu - ustrzel.com Nawet nieźle to > wygląda. Polecam nieźle.. te słowo powiewa przecientnościa layout moim zdaniem trochę wygląda jak sklepu z zabawkami ;] Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 15.02.09, 21:04 no tak, wyglad strony nie jest pierwszej klasy, ale z drugiej strony kazdy ma inny gust. moze zalozycielom podoba sie;) ale to chyba ma sie podobac uzytkownikom... Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 18.02.09, 01:35 valentino1986 napisał: > no tak, wyglad strony nie jest pierwszej klasy, ale z drugiej strony kazdy ma > inny gust. moze zalozycielom podoba sie;) ale to chyba ma sie podobac > uzytkownikom... nie chyba tylko na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 15.02.09, 20:57 hehe, podchodzi mi to reklama. po pierwsze takie "ni stad ni z owad", a po drugie ten ktos, kto ma nick kobieta_32 pisze w rodzaju meskim np. "spotkalem"... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 20.02.09, 23:11 valentino1986 napisał: > hehe, podchodzi mi to reklama. po pierwsze takie "ni stad ni z owad", a po > drugie ten ktos, kto ma nick kobieta_32 pisze w rodzaju meskim np. "spotkalem". > .. kazdy chce byc mężczyzną :) Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 21.02.09, 21:54 hehe, wyczuwam ironie w Twoim poscie;) no niby kazdy chce byc mezczyzna, szczegolnie ktos kto ma wiele reklamowych tozsamosci w sieci:P Przyanm, ze slaba reklama:P Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 27.02.09, 23:21 ironia ironią, reklama reklamą, nie mnie to oceniac moze pomyslilo sie komus przypadkiem 'e' z 'a' i wyszedl facet, ja sam przyznaje ze czasem mi wychodza glupoty jak pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 20.02.09, 23:12 kobieta_32 napisała: > Ja spotkałem ostatnio kolejny serwis tego typu - ustrzel.com Nawet nieźle to > wygląda. Polecam szata ciekawa, niecodzienna, ale czy nie za duzo juz tych podbijarek !?!? niedlugo zacznie sie dla nich ciezka selekcja, zostana dwie trzy na rynku i koniec, juz padaja niektore : lolobid, kupzagrosze, za1grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniawlasna Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel IP: *.foebud.org 22.02.09, 15:32 mysle że rynek podbijarek jest już co najmniej nasycony nie ma już tutaj miejsca dla nowych serwisów - klienci już dawno wybrali stare i zaufane strony Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 27.02.09, 23:23 Gość portalu: opiniawlasna napisał(a): > mysle że rynek podbijarek jest już co najmniej nasycony > > nie ma już tutaj miejsca dla nowych serwisów - klienci już dawno wybrali stare > i > zaufane strony wydaje mi sie choc pewien nie jestem ze powtorzyles po mnie to co wyzej juz napisalem, moze pomylka, a moze chciales dobitniej potwierdzic moja opinie :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreatywny Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel IP: *.km10530.keymachine.de 03.03.09, 00:56 dokladnie, przede wszystkim zaufane, ale ktore tez nie stoja w miejscu a rozwijaja sie caly czas(np. fruli, mimo tego, ze jest juz przodujacym serwisem, to rozwija sie "pod klienta" caly czas), podczas gdy inne bankrutuja jak np.lolobid. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 05.03.09, 23:45 Gość portalu: kreatywny napisał(a): > rozwijaja sie caly czas(np. fruli, mimo tego, ze jest juz przodujacym serwisem, > to rozwija sie "pod klienta" caly czas), tzn jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 07.03.09, 15:55 pewnie poprzez wprowadzanie przez fruli takich "innowacji" jak komunikacja z klientem przez gg albo jeszcze jakieś inne cuda nie widy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 11.03.09, 21:07 mathador napisał: > pewnie poprzez wprowadzanie przez fruli takich "innowacji" jak komunikacja z kl > ientem przez gg albo jeszcze jakieś inne cuda nie widy ;D przez zwykle gadu gadu? ale o czym oni sobie tam pisuja miedzy sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.09, 17:34 A na ustrzel.com jest czat gdzie możesz na ogólnym napisać, to co mi się podoba to system lojalnościowy , mozna pobrac baner , wkleic na swoją stronę i masz podbicia za free :) , grafa troche nieciekawa , ale zewsze to coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerbas Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel IP: *.fabiankeil.de 18.03.09, 22:23 coś mi się to podejrzane wydaje, bo wystarczyło by zakładać stronki na darmowych domenach, i kasować punkty za banery ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 18.03.09, 23:43 Gość portalu: kerbas napisał(a): > coś mi się to podejrzane wydaje, bo wystarczyło by zakładać stronki na darmowyc > h > domenach, i kasować punkty za banery ;] dokładnie, hmm system jak system ale ten - hmm nie za ciekawy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 25.03.09, 21:55 chyba żadna firma nie zrobiła by czegoś tak banalnego a zarazem głupiego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel 07.04.09, 20:45 mathador napisał: > chyba żadna firma nie zrobiła by czegoś tak banalnego a zarazem głupiego ;] napewno jest tak ze jeden uzytkownik moze miec profity tylko np z 5banerow max, albo tylko do ilus strzalek gratis, nieograniczonosci nie ma nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Re: Inne serwisy konkurencyjne - ustrzel IP: *.serverdedicati.aruba.it 07.12.09, 15:19 Serwisy które upadają to serwisy które ściemniają. Ja jestem użytkownikiem na portalu za10groszy pl. i jestem bardzo zadowolony z tego portalu. fajne rzeczy tanio można kupić i duża szansa na wygranie licytacji., polecam Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 09.02.09, 02:53 beju_from_eldorado napisał: > Byłoby zbyt pięknie, gdyby wszyscy wygrywali. Wtedy serwis musialby zmienic > nazwe z podbij.pl lub fruli.pl np. na www.siwetymikolaj.pl ;] albo www.ukrytakamera.pl :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senter Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.blutmagie.de 04.01.09, 12:53 Mi tam te serwisy nie wadzą. niech sobie będą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie podbijarki a lotto 26.01.09, 00:59 powiedzcie kto gra w lotka, i ile to juz lat, u mnie bedzie z 10 minimum a teraz czy nie widzicie podobienstw tych dwoch gier?!! wiele osob sie tu ekscytuje zegraja licytuje a nie wygrywaja, ze wygra jeden przypadkowo, a jak jest z lottkiem, tak samo powiem wam, kumulacja w sobote, 20mln,to 10mln losow po 2zl, niech kazdy wysle tylko dwa, to daje 5mln uzytkownikow, a ilu wygra? szczescie dla tego jednego jak tylko on :) to jest to samo, all-pay, wiec nie widze podstaw do bulwersowania sie ze to nasienie szatana, a juz napewno niech zamilkna Ci co chcoc raz wyslali los na duzego lotka pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: podbijarki a lotto 26.01.09, 02:35 Hmm... jak dla mnie to jest jasne. po prostu oferuja mozliwosc kupienia czegos za bardzo male pieniadze, a, zeby bylo tanio, to na przedmiot zrzucaja sie wszyscy uczestnicy aukcji. Wiadomo, ze nic nie ma charytatywnie:P Kiedys uslyszalem takie powiedzenie, ze "teraz za darmo, to juz nawet sie ksiadz nie modli" Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: podbijarki a lotto 30.01.09, 03:37 beju_from_eldorado napisał: > Hmm... jak dla mnie to jest jasne. po prostu oferuja mozliwosc kupienia czegos > za bardzo male pieniadze, a, zeby bylo tanio, to na przedmiot zrzucaja sie > wszyscy uczestnicy aukcji. Wiadomo, ze nic nie ma charytatywnie:P Kiedys > uslyszalem takie powiedzenie, ze "teraz za darmo, to juz nawet sie ksiadz nie m > odli" moze religie zostawmy w spokoju, ja nie bede sie wypowiadal w tym temcie, bo jeszcze cos nieroztropnie powiem i bedzie dym :) a co do gry, to nie od dzis sie to nazywa all-pay, ale chwile jeszcze bedziemy musieli poczekac zanim wiekszosc zrozumie ze oni te systemy juz znaja, cenia badz nie, ale akceptuje, np teleaudio :) Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl warto bo nowe 01.02.09, 01:55 malpa-na-drzewie napisał: > beju_from_eldorado napisał: > > > Hmm... jak dla mnie to jest jasne. po prostu oferuja mozliwosc kupienia c > zegos > > za bardzo male pieniadze, a, zeby bylo tanio, to na przedmiot zrzucaja si > e > > wszyscy uczestnicy aukcji. Wiadomo, ze nic nie ma charytatywnie:P Kiedys > > uslyszalem takie powiedzenie, ze "teraz za darmo, to juz nawet sie ksiadz > nie m > > odli" > > moze religie zostawmy w spokoju, ja nie bede sie wypowiadal w tym temcie, bo > jeszcze cos nieroztropnie powiem i bedzie dym :) > > a co do gry, to nie od dzis sie to nazywa all-pay, ale chwile jeszcze bedziemy > musieli poczekac zanim wiekszosc zrozumie ze oni te systemy juz znaja, cenia > badz nie, ale akceptuje, np teleaudio :) > > No tak do wszystkiego trzeba się przekonać bowiem co nowe to nie "gryzie" na wstępie, można śmiało powiedzieć, że lepiej do czegoś podchodzić bez "dużej rezerwy" na samym początku :PP Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: warto bo nowe 04.02.09, 02:51 dz4kczyl napisał: > No tak do wszystkiego trzeba się przekonać bowiem co nowe to nie "gryzie" na > wstępie, można śmiało powiedzieć, że lepiej do czegoś podchodzić bez "dużej > rezerwy" na samym początku chyba odwrotnie, nowe gryzie, i dlatego podchodzi sie do tego z rezerwą, ja sie z tym zgadzam, moze nie nalezy bac sie zmian, ale rzeba miec respekt do nowego, Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: warto bo nowe 07.02.09, 16:49 > > > uslyszalem takie powiedzenie, ze "teraz za darmo, to juz nawet sie ksiadz nie modli" a ja słyszałem że za darmo to się nawet w "pysk" nie dostanie ;p (łagodnie mówiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: podbijarki a lotto 29.01.09, 02:09 jest mala roznica - awersja do ryzyka stawiajac 2zl nie odczuwamy tak tej straty stawiajac 5000zl na ruletke, jesli przegramy to to bardziej odczujemy dlatego trzeba zawsze grac z glowa, i w kasynie i na stronach podbijanych Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: podbijarki a lotto 29.01.09, 12:41 > dlatego trzeba zawsze grac z glowa, i w kasynie i na stronach podbijanych Zgadzam sie w zupełności, że bez gry z głową nie ma co się za to zabierać. Ostatnio na bankierze przeczytałem afrtykuł o fruli i tam ktoś z założycieli wypowiadał sie i namawiał do rozważnego licytowania na miarę swoich możliwosći. Bardzo mi się to spodobało, bo widać, że nie zależy im tylko na kasie, ale na dobrych relacjach ze swoimi użytkownikami,, czuja sie odpowiedzialni społecznie. Brawo, nieh inne przeglądarki biorą w tym temacie przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: podbijarki a lotto 01.02.09, 01:39 beju_from_eldorado napisał: > > > dlatego trzeba zawsze grac z glowa, i w kasynie i na stronach podbijanych > > Zgadzam sie w zupełności, że bez gry z głową nie ma co się za to zabierać. > Ostatnio na bankierze przeczytałem afrtykuł o fruli i tam ktoś z założycieli > wypowiadał sie i namawiał do rozważnego licytowania na miarę swoich możliwosći. > Bardzo mi się to spodobało, bo widać, że nie zależy im tylko na kasie, ale na > dobrych relacjach ze swoimi użytkownikami,, czuja sie odpowiedzialni społecznie > . > Brawo, nieh inne przeglądarki biorą w tym temacie przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: podbijarki a lotto 01.02.09, 02:00 aniaa80 napisała: > beju_from_eldorado napisał: > > > > > > dlatego trzeba zawsze grac z glowa, i w kasynie i na stronach podbi > janych > > > > Zgadzam sie w zupełności, że bez gry z głową nie ma co się za to zabierać > . > > Ostatnio na bankierze przeczytałem afrtykuł o fruli i tam ktoś z założyci > eli > > wypowiadał sie i namawiał do rozważnego licytowania na miarę swoich możli > wosći. > > Bardzo mi się to spodobało, bo widać, że nie zależy im tylko na kasie, al > e na > > dobrych relacjach ze swoimi użytkownikami,, czuja sie odpowiedzialni społ > ecznie > > . > > Brawo, nieh inne przeglądarki biorą w tym temacie przykład. > > Jasne, że nie im więcej serwis daje od siebie tym więcej przychodzi osób, żeby sprawdzić czy tak naprawdę jest. Prawdę mówiąc jeśli chodzi o "fruli.pl" to zauważa się znaczny wzrost popularności tego serwisu ostatniego czasu oby tak dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: podbijarki a lotto 01.02.09, 01:29 mathador napisał: > jest mala roznica - awersja do ryzyka > stawiajac 2zl nie odczuwamy tak tej straty > stawiajac 5000zl na ruletke, jesli przegramy to to bardziej odczujemy > > dlatego trzeba zawsze grac z glowa, i w kasynie i na stronach podbijanych --> ---->Wiadomo, że im większe stawki tym większe ryzyko- ale jeśli twórca/autor-uprzedza o tym, "grać rozważnie" to jednak dalsze kroki zależą od nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: podbijarki a lotto 07.02.09, 16:44 aniaa80 napisała: > ---->Wiadomo, że im większe stawki tym większe ryzyko- ale jeśli > twórca/autor-uprzedza o tym, "grać rozważnie" to jednak dalsze kroki zależą od > nas samych. Tylko nie wszystkim się da przemówić do rozsądku. Na kubkach w mcdonalds też jest napisane UWAGA GORĄCE A i tak dużo ludzi się poparzyło - (swoją drogą napis ten został umieszczony po wytoczeniu sprawy przez klienta, który się poparzył bo nie wiedział że jest gorące ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: podbijarki a lotto 09.02.09, 02:50 mathador napisał: > aniaa80 napisała: > > > ---->Wiadomo, że im większe stawki tym większe ryzyko- ale jeśli > > twórca/autor-uprzedza o tym, "grać rozważnie" to jednak dalsze kroki zale > żą od > > nas samych. > > Tylko nie wszystkim się da przemówić do rozsądku. > Na kubkach w mcdonalds też jest napisane UWAGA GORĄCE > A i tak dużo ludzi się poparzyło - (swoją drogą napis ten został umieszczony po > wytoczeniu sprawy przez klienta, który się poparzył bo nie wiedział że jest > gorące ;p) glupi amerykanie, u nich nawet znaki drogowe to nie symbole jak u nas, tylko napisy, np 'dear' itp bo im sie nie chce uczyc znakow na pamiec, bo leniwi Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: podbijarki a lotto 10.02.09, 23:35 o tym nie słyszałem... tylko na filmach widziałem zawsze na ustąp pierwszeństwa napis YIELD (jeśli się nie myle) no i stop oczywiście ;p to chyba jakiś WARNING powinien się wyświetlać przed wejściem na podbijanki... albo strona główna powinna być jako regulamin ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: podbijarki a lotto 29.01.09, 02:17 malpa-na-drzewie napisał: > powiedzcie kto gra w lotka, i ile to juz lat, u mnie bedzie z 10 minimum > > a teraz czy nie widzicie podobienstw tych dwoch gier?!! wiele osob sie tu > ekscytuje zegraja licytuje a nie wygrywaja, ze wygra jeden przypadkowo, a jak > jest z lottkiem, tak samo powiem wam, > kumulacja w sobote, 20mln,to 10mln losow po 2zl, niech kazdy wysle tylko dwa, t > o > daje 5mln uzytkownikow, a ilu wygra? szczescie dla tego jednego jak tylko on :) > to jest to samo, all-pay, wiec nie widze podstaw do bulwersowania sie ze to > nasienie szatana, a juz napewno niech zamilkna Ci co chcoc raz wyslali los na > duzego lotka > > pzdr wszystko zależy od awersji do ryzyka. wiekszosc woli grac w lotka bo tam traca jedynie 2zl, co jest niewielka strata w porownaniu do kasy jaka posiadaja gozej jezeli pojdziemy do kasyna z 5000zl, gdzie mozemy calosc przegrac, to juz bardziej odczujemy jedno jest pewne, czy w kasynie, na podbijankach, czy w lotto musimy grac z glowa i odpowiednio do naszego budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 28.01.09, 19:27 ojej, nad czym tu się rozwodzić, jak ktoś głupi to płaci za nic, cóż poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 29.01.09, 02:07 przypadek napisał: > Jeleniom chcącym się w to bawić zwracam uwagę na fakt, że serwis łatwo może > was robić w bambuko podbijając ze swojej strony (udając innego licytującego), > gdy cena nie osiągnie zakładanej ceny minimalnej - w ten sposób sprzedawać > będą tylko po sensownych cenach a wy zapłacicie za tę zabawę 1,22zł*x. to chyba było by oszustwo... a to jest karane firma zarejestrowana w KRS chyba nie mogła by sobie na takie coś pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 30.01.09, 03:41 mathador napisał: > przypadek napisał: > > > Jeleniom chcącym się w to bawić zwracam uwagę na fakt, że serwis łatwo mo > że > > was robić w bambuko podbijając ze swojej strony (udając innego licytujące > go), > > gdy cena nie osiągnie zakładanej ceny minimalnej - w ten sposób sprzedawa > ć > > będą tylko po sensownych cenach a wy zapłacicie za tę zabawę 1,22zł*x. > > to chyba było by oszustwo... a to jest karane > firma zarejestrowana w KRS chyba nie mogła by sobie na takie coś pozwolić kazda firma jest zarejstrowana w krs wiec to nie jest zaden argument. ale wg mnie gdyby podbijal aukcje ktos z firmy to w przypadku tak medialnych obecnie serwisow ktos sie zaraz polapie, zglosi do prokuratury i po ip dojda do sprawcow, wiec wydaje mi sie ze nie tak latwo bylo by oszukiwac w to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Oszukana, pomocy!! IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.09, 14:50 Witam, chcialabym przestrzec wszystkich ktorzy zastanawiaja sie nad wzieciem udzialu w takich aukcjach. To sa oszusci, sama zostalam oszukana, wydalam na to troche pieniedzy i nie pisze tak dlatego ze nic nie wygralam, ale prosze wyobrazic sobie, ze serwis usunal moje konto na ktorym mialam jeszcze podbicia (swoje pieniadze). Czy normalny szanowany sie portal robi takie rzeczy? Otoz usuneli moje konto tylko dlatego ze zadalam im zapytanie odnosnie swoich danych osobowych gdzie w imieniu i nazwisku podalam tylko pierwsze litery podczas rejestracji, gdyz nie chcialam podawac pelnych danych ze wzgledow bezpieczenstwa (nie znajac serwisu). Myslalam ze gdy zorientuje sie w sytuacji bede mogla to zmienic i nie bedzie problemu, otoz w tym serwisie nie ma takiej opcji!!! Nie podasz od razu to juz nie masz mozliwosci ich aktualizacji. Ja osobiscie nigdy sie nie spotkalam z czyms takim. Jestem zbulwersowana i calkiem zielona co moge z tym dalej zrobic. Napisalam meila w sprawie usunietego konta ale watpie ze cos zdzialam. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Moze ktos zostal w inny sposob oszukany? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Oszukana, pomocy!! 20.02.09, 23:18 ten post juz widzialem, na innym forum, i na gazecie tez chyba a kto Cie oszukał? wiesz bo wg mnie, to rejestracja w serwisach gdzie są towary do kupienia etc to troche inna bajka niz rejestracja na forum czy na poczcie, raczej dane sie podaje wiarygodne, jak na allegro, na przyszlosc bedziesz wiedziala ze nikt Ci nie wysle paczki na nazwisko D, imie P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takmysle Re: Oszukana, pomocy!! IP: *.fatrasie.com 01.03.09, 20:09 no to rzeczywiście trochę dziwna sytuacja, choć Twojej winy też tam jest, gdyż nie podałaś swoich danych w miejscu w którym pewnie były wymagane Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Oszukana, pomocy!! 05.03.09, 23:47 Gość portalu: takmysle napisał(a): > no to rzeczywiście trochę dziwna sytuacja, choć Twojej winy też tam jest, gdyż > nie podałaś swoich danych w miejscu w którym pewnie były wymagane to jest rozumowanie na takiej zasadzie ze : -jak wygram to podam swoje dane - jak przegarm i trzeba bedzie zaplacic to dam noge, to jest stosunek bardzo niebezpieczny, dlatego regulamin to reguluje i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 23:17 <a href="htp://www.nawigacja-gps.e-sklepy24.com">Nawigacja GPS</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapciu Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.chello.pl 10.03.09, 13:08 A co powiesz na temat aukcji odwrotnych np. www.zagrajwygraj.pl Postawiłem tam trochę kasy ale nie wiem co o tym sądzić Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 11.03.09, 21:04 takic gier bylo juz pelno, zaczely sie z 5lat temu w tv, i nawet caly program byl o tym, zeby podawac najnizsza cene, i ten wygrywa, wiec jak dla mnie to ani nic nowego, ani rewelacyjnego ten serwis nie wnosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuker Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.rootkit.de 14.03.09, 23:46 troche takich konkursów już się odbyło, ja pamiętam coś podobnego na antenie rmf maxxx Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 15.03.09, 12:33 Gość portalu: cuker napisał(a): > troche takich konkursów już się odbyło, ja pamiętam coś podobnego na antenie rm > f > maxxx - Pamiętam ten konkurs nawet;)) Odpowiedz Link Zgłoś
endoro Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 29.03.09, 15:48 Nie dajcie się nabrać na pseudo aukcję PODBIJ.PL. Dlaczego? Możesz uczestniczyć w każdej aukcji, wystarczy ją podbić. Każde kliknięcie jest podbiciem. I tak, kupujecie „podbicia” za np. 500zł. Każde podbicie podnosi licytowaną cenę przedmiotu np. o 10 groszy i dodaje 10 sekund do teoretycznego zakończenia aukcji- niby po to, by dać szansę innym. Teoretycznie jeżeli Twoja oferta jest ostatnia i licznik dobiegnie do zera - aukcje wygrywasz i możesz wykupić produkt za wylicytowaną cenę. W praktyce serwer (właściciele) nie pozwolą Ci wygrać bo sekundę przed zakończeniem podbijają cenę dając Ci czas na kolejne kliknięcie. Dzieje się to także za sprawą innych naiwnych uczestników aukcji. Tym sposobem klikając 500 razy tracisz wpłacone na ich konto swoje 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
endoro Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 29.03.09, 15:48 Nie dajcie się nabrać na pseudo aukcję PODBIJ.PL. Dlaczego? Możesz uczestniczyć w każdej aukcji, wystarczy ją podbić. Każde kliknięcie jest podbiciem. I tak, kupujecie „podbicia” za np. 500zł. Każde podbicie podnosi licytowaną cenę przedmiotu np. o 10 groszy i dodaje 10 sekund do teoretycznego zakończenia aukcji- niby po to, by dać szansę innym. Teoretycznie jeżeli Twoja oferta jest ostatnia i licznik dobiegnie do zera - aukcje wygrywasz i możesz wykupić produkt za wylicytowaną cenę. W praktyce serwer (właściciele) nie pozwolą Ci wygrać bo sekundę przed zakończeniem podbijają cenę dając Ci czas na kolejne kliknięcie. Dzieje się to także za sprawą innych naiwnych uczestników aukcji. Tym sposobem klikając 500 razy tracisz wpłacone na ich konto swoje 500 zł. przypadek napisał: > Jeleniom chcącym się w to bawić zwracam uwagę na fakt, że serwis łatwo może > was robić w bambuko podbijając ze swojej strony (udając innego licytującego), > gdy cena nie osiągnie zakładanej ceny minimalnej - w ten sposób sprzedawać > będą tylko po sensownych cenach a wy zapłacicie za tę zabawę 1,22zł*x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: 212.160.111.* 01.04.09, 12:07 Jak na to wpadłeś Jesteś genialny Zapewne nikt do tej pory się nie gapnął że tak to działa Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 07.04.09, 20:43 Gość portalu: krzychu napisał(a): > Jak na to wpadłeś > Jesteś genialny > > Zapewne nikt do tej pory się nie gapnął że tak to działa kwesta ilu osobom to przeszkadza?! mechanizm jest znany i jawny, regulamin akceptujecie wiec w czym problem?! a pomysl ze jak jestes tym jedynym, wygranym, np zainwestowales 10zl, a wygrales laptopa za 200zl, to ile jestes do przodu, trzeba wiedziec tylko kiedy grac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turnbull Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.bu.edu 26.04.09, 18:47 dokładnie, to kwestia tego czy ktoś chce lekko zaryzykować czy nie trzeba pamietac ze bez ryzyka jeszcze nikt nic nie wygral Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 01.05.09, 00:31 ryzyko wpisane jest w nature czlowieka, kiedys sie pojedynkowali, potem strzelali do siebie, potem np szachy, choc dzis nikt w nie nie gra :( dzis fruli, zabawy dla duzych dzieci tez musialy ewoluowac razem z rynkiem, wiec dzis tak sie szuka ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 05.05.09, 19:51 malpa-na-drzewie napisał: > ryzyko wpisane jest w nature czlowieka, kiedys sie pojedynkowali, potem > strzelali do siebie, potem np szachy, choc dzis nikt w nie nie gra :( dzis > fruli, zabawy dla duzych dzieci tez musialy ewoluowac razem z rynkiem, wiec dzi > s > tak sie szuka ryzyka ==== I koło się tym samym zamyka a dobra zabawa to dodatek do całości jako wieńcząca dzieło;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 22.05.09, 15:46 aniaa80 napisała: > malpa-na-drzewie napisał: > > > ryzyko wpisane jest w nature czlowieka, kiedys sie pojedynkowali, potem > > strzelali do siebie, potem np szachy, choc dzis nikt w nie nie gra :( dzi > s > > fruli, zabawy dla duzych dzieci tez musialy ewoluowac razem z rynkiem, wi > ec dzi > > s > > tak sie szuka ryzyka > ==== > I koło się tym samym zamyka a dobra zabawa to dodatek do całości jako wieńcząca > dzieło;) > no ja nie wiem czy raczej dobra zabawa czy wygrana nagroda, ale uznajmy ze podzielam Twoj punkt widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni 24.05.09, 18:07 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a z tym bywa różnie ale cieszę się, że częściowo zgadzasz się z moim zdaniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malo a duzo Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: *.serverdedicati.aruba.it 07.12.09, 15:15 Ja mam bardzo dobre skojarzenia ze stronką za 10groszy.pl tam na starcie czyli po zakupie bidów za 200zl wylicytowałam perfumy za 50zł + 20 zł za bidy= 70zł a cena perfum to jakieś 200zł nie wiem jak opłaca się tak tanio sprzedawać to ale mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Podbij, a za zakupy zapłacą inni IP: 91.145.139.* 26.08.09, 21:38 a ja właśnie słyszałam nie jedną dobrą opinię o licytacjach tego typu, właśnie chce się zapisać na któryś z tych serwisów, tyle że faktycznie jest ich tyle, że narazie muszę się zorientować gdzie najbardziej się opłaca ;) Odpowiedz Link Zgłoś