Gość: i co z tego? IP: 80.50.230.* 23.01.09, 18:00 Kogo to obchodzi ? Jakiś prywaciarz nie nachapie się więcej. Po co temu poświęcać uwagę. Mam gdzieś czyjeś nie zrealizowane zyski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tricolour Leciałeś kiedyś samolotem? 23.01.09, 18:07 Miałeś taką potrzebę czy tylko furmanką do sąsiedniej wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co z tego? leciałem samolotem. a co do prywaciarza, IP: 80.50.230.* 23.01.09, 19:49 to na jego miejsce pojawi się inny, żądny zysku. tak się dzieje w waszym "wspaniałym" (pustym i mającym za śmiecia pracownika) ustroju. PS. dopiekłeś mi z tą furmanką. poszło w pięty, mędrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania Przepraszam, a Ty piszesz z Nikaragui? IP: *.icpnet.pl 23.01.09, 20:37 Czy z Kuby, Wenezueli, Chin Ludowych, czy KRLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy_of_the_state opinia o ryanair IP: *.brnt.adsl.virgin.net 23.01.09, 18:28 z kilku tanich przewoznikow, ktorzy lataja z UK do Polski, to ryanair jest najbardziej dziadowska firma, ktora nie dba o swoich klientow i wcala nie jest tania, lecz najdrozsza z tych linii budzetowych, gdyz za wszytsko trzeba zaplacic, nie zdzwieie sie jesli wkrotce bedzie oplata za siedzienie obok okna - miejsce z super widokiem, miejsce o podwyzszonym poziomie bezpieczenstwa - blisko wyjsc ewakuacyjnych - siedzienia przy przejsciu i miejsca o tzw podwyzszonym wspolczynniku socjalnym - w srodku rzedu, miedzy 2 ludzmi. dziady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania Dyrdymały IP: *.icpnet.pl 23.01.09, 20:41 Mam oczywiście na myśli uzasadnienie Ryanair, który mydli oczy. A prawda lezy gdzieś w kalkulacji, gdyż mocno spadło obłożenie lotów do UK z Polski w drugiej połowie roku. Albo ludzie wracają na stałe, albo wobec recesji w UK siedząc tam oszczędzają jeszcze mocniej. A co do Ryanair, to są najtańsi. Inni są tańsi w promocjach. Ale tę taniochę okupują jakością. Leciałem z nimi ze trzy razy i z reguły wybieram inną linię gdy lecę służbowo do Anglii (w innych kierunkach niemal nie latają z Polski), najczęściej Wizz. Ale mnie na to stać. Wiem, że są ludzie, których nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: opinia o ryanair 23.01.09, 21:58 ale za siedzenie przy ewakuacyjnych juz są opłaty! tylko, że nazywa sie to za extra leg room, bo fakt miejsca tam wiecej. Oczywiscie nikt tego nie kupuje, wiec biedna stewardessa musi zawsze stać i przeganiać a na koniec i tak tam siada kto chce tylko, że jest mu oznajmione jakiego ma fuksa bo normalnie to trzeba za to miejsce dodatkowo płacic hyhy. aa i żeby nie było to tak jest w Wizzarze wlasnie co nie zmienia faktu, że Ryanair jest najbardziej dziadowski. ja latam wizzairem wlasnie z powodu bagazu i tym, ze od razu mozna transport z lotniska wykupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORI Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.cable.ubr01.hali.blueyonder.co.uk 23.01.09, 18:41 15 KG MOZNA WZIASC BAGAZU SA SMIESZNI TAK SAMO JAK BOOKUJESZ BILET OD RAZU MASZ WYBRANE UBEZPIESZENIE DODATKOWE MIMO ZE JAK MASZ PODATKI I OPLATY TO TAM JUZ JEST UBEZPIECZENIE PROBUJA ZEDRZEC ZE WSZYSTKIEGO NAPRAWDE TO WOLE WIZZAIRA NA MOJE TO MOGA WOGOLE SPADAC Z POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
bowl1 Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski 23.01.09, 18:59 hej, podroznicy w przestworzach, ile razy korzystaliscie z tanich linni , a ile razy z tych , niby normalnych. Ja nie narzekam. korzystam z tych i z tych. Dodam, te i te sa potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg Pracowalem w Ryanair. 23.01.09, 19:11 A to, co sie dzieje za kurtyna, to dalszy ciag okradania. Tym razem juz pracownikow. Musicie wiedziec, ze Ryanair : NIE daje pracy na stale, jak to pisza w swoich ogloszeniach. Prace dostaje sie niby na stale, bo tak naprawde to jest sie na okresie probnym, na ktorym to mozna zostac zwolnionym z dnia na dzien bez podania jakiejkolwiek przyczyny albo, jak w moim przypadku ZUPELNIE NIEPRAWDZIWEJ PRZYCZYNY. I proceder trwa, bo na nim zarabiaja. Zwalniaja ludzi setkami kazdego miesiaca, po to, by miec nowych, ktorym nie trzeba bedzie placic za nic, jak tylko za czas lotow oraz jakies nedzne 100 - rzadko 200 funtow zyskow pochodzacych z utargu z baru. PILOTOM i CABIN CREW, placa tylko za czas od momentu zamkniecia do czasu otwarcia drzwi. Jak dzrzwi sa otwarte, nie zarabiasz, a jestes w pracy. Tak wiec jestes w pracy 12 godzin przykladowo ale czas lotow wynosi 8,5 to placa tylko za TE 8,5. W miesiacu wychodzi np.118 godzin w pracy ( duty time) i 88 godzin w powietrzu, ( flight time) to ma sie zaplacone tylko za flight time. ZA OSIEM godzin na lotnisku, gdy sie siedzi przez 8 godzin ( tzw. airport stand by) placi tylko 30 Funtow (before taxes). Na samym Stansted nie mozna zrobic sobie kawy, przygrzac przyniesionego lunchu, bo nie zapewniaja zadnego kacika kuchennego. NIC. Nawet jednego czajnika. Chcesz kawy? Jest zdezelowana maszyna, ktora serwuje jakies pomyje a nie kawe. Oczywiscie za pieniadze. Jedynie woda jest dostepna. Chcialbys zrobic cos konkretnego na tym lotnisku podczas swojej zmiany. Zapomnij. Poza kilkoma zdezelowanymi kilkoma krzeslami, o ktore czesto trzeba sie bic, bo za malo i jednym okraglym stolikiem, brudnym i okropnym rowiez nie zapewniaja nic. Internet zablokowany, nie ma mozliwosci n Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg Re: Pracowalem w Ryanair.caly tekst 23.01.09, 19:34 A to, co sie dzieje za kurtyna, to dalszy ciag okradania. Tym razem juz pracownikow. Musicie wiedziec, ze Ryanair : NIE daje pracy na stale, jak to pisza w swoich ogloszeniach. Prace dostaje sie niby na stale, bo tak naprawde to jest sie na okresie probnym, na ktorym to mozna zostac zwolnionym z dnia na dzien bez podania jakiejkolwiek przyczyny albo, jak w moim przypadku ZUPELNIE NIEPRAWDZIWEJ PRZYCZYNY. I proceder trwa, bo na nim zarabiaja. Zwalniaja ludzi setkami kazdego miesiaca, po to, by miec nowych, ktorym nie trzeba bedzie placic za nic, jak tylko za czas lotow oraz jakies nedzne 100 - rzadko 200 funtow zyskow pochodzacych z utargu z baru. PILOTOM i CABIN CREW, placa tylko za czas od momentu zamkniecia do czasu otwarcia drzwi. Jak dzrzwi sa otwarte, nie zarabiasz, a jestes w pracy. Tak wiec jestes w pracy 12 godzin przykladowo ale czas lotow wynosi 8,5 to placa tylko za TE 8,5. W miesiacu wychodzi np.118 godzin w pracy ( duty time) i 88 godzin w powietrzu, ( flight time) to ma sie zaplacone tylko za flight time. ZA OSIEM godzin na lotnisku, gdy sie siedzi przez 8 godzin ( tzw. airport stand by) placi tylko 30 Funtow (before taxes). Na samym Stansted nie mozna zrobic sobie kawy, przygrzac przyniesionego lunchu, bo nie zapewniaja zadnego kacika kuchennego. NIC. Nawet jednego czajnika. Chcesz kawy? Jest zdezelowana maszyna, ktora serwuje jakies pomyje a nie kawe. Oczywiscie za pieniadze. Jedynie woda jest dostepna. Chcialbys zrobic cos konkretnego na tym lotnisku podczas swojej zmiany. Zapomnij. Poza kilkoma zdezelowanymi kilkoma krzeslami, o ktore czesto trzeba sie bic, bo za malo i jednym okraglym stolikiem, brudnym i okropnym rowiez nie zapewniaja nic. Internet zablokowany, nie ma mozliwosci zrobienia niczego!!! Poza czytaniem, jesli nie musisz biegac od samolotu do samolotu z papierem toaletowym albo magazynami, bo ktos nie zrobil swojej roboty jak nalezy i nie dal wystarczajaco. Zwalniajac ludzi, a robia to notorycznie (wydedukujcie sobie jak to mozliwe, by ciagle przyjmowac, nawet w zimie, spojrzcie na ogloszenia na www.cabincrew.com, wlasnie rekrutuja i klamia) musza zwalniac. I robia to tak po chamsku, ze nie bede sie rozpisywal tutaj. Zwalniaja cie w 6 miesiacu, ale za garnitur, plaszcz, czy garsonke, trzeba placic za nastepne 6 do przodu, bo tak jest napisane w kontrakcie!!! I odejma sobie te naleznosc w ostatniej pensji. Te i wszystko co tylko mozliwe i okaze sie, ze zabiora ci doslownie wszystko. Widzialem ludzi, ktorzy nie mieli za co powrocic do domu, przeslac DHL swoich rzeczy. Jest tajemnicia Poliszynela, ze KAZDY Cabin Crew z Ryanair, kazdy myslacy, bo sa i tez bezmogzgowcy, bo Ryanair bierze wszystkich, nawet najwieksze paszczaki, nienawidzi tej firmy juz po pierwszym miesiacu. Szefowa Bazy, slynny Rudzielec, potrafi Cie zbesztac z blotem po locie, widzac , ze nie sprzedales tyle kanapek, ile mialo byc. I nie ma dyskusji, ze miales lot do ...Polski, gdzie madrzy ludzie nie kupuja za takie kosmiczne ceny, kiedy na lotnisku mozna zjesc cos o wiele smaczniejszego i o polowe taniej. Z mojej grupy na poczatku 2008 do Stansted przyszlo nas 7 OSOB. Niedawno idac z zakupami do domu spotkalem kolezanke spieszaca sie na lot. Zapytalem, kto zostal. Okazalo sie, ze sa 2 osoby, ona i XY. Ona jednak na wiosne odejdzie, bo za 570 pensji, jaka dostala w listopadzie ,nie moze wyzyc w ogole. Aby moc isc do dentystki, jej mama przyslala jej z polskiej emerytury (1300 zl) sto funtow po to, by poszla do dentysty i nie cierpiala!!!! ( Dentysta darmowy byl dostepny za 6 tygodni i nie wiadomo, co zrobilby z tym jej zebem). Ryanair to firma, ktorej nie nawidza piloci, ktorzy traktowani sa troche lepiej , choc i tak daleko od wszelkich standardow. Nie znosza jej Cabin Crew i to po kilku tygodniach juz. ( Kolega do mnie : Karol : Ale wdepnelismy w gowno:) JUZ go nie ma , w listopadzie zwolnil sie, bo mial dosc zycia na kredyt). Ryanair to firma, ktorej nie znosza tez pasazerowie. DLaczego np. nie pozwalaja wniesc na poklad kawy kupionej na lotnisku? Ze wzgledu na bezpieczenstwo? DOOOBre:))))) TO Dlaczego EASY JET, ktory jest o niebo lepsza linia, pozwala na to swoim pasazerom? Spojrzcie w MENU i odpowiedz sama wam sie nasunie. Cabin Crew jest czasem wstyd PROSIC O JAKIES KOSMICZNE Pieniadze za jedna mala butelke wody. ( Czasami trzeba kupic, nie ma sie wyjscia). Moglbym jeszcze opisac swoja historie zwolnienia. ALe szkoda czasu. Jedno wiem. Ryanair to firma taka, jaki jest jej szef Mr. O Leary. Zdzierca, czlowiek, ktory otwarcie mowi w wywiadzie dla gazety, ze nie ma jednej czesci mozgu, czlowiek, ktory dla pieniedzy jest w stanie zniszczyc zycie i zdrowie dziesiatkom ludzi. Robi to, zatrudniajac najlepszych prawnikow i wymyslajac wszystko, jakby obejsc system prawny i wyciagnac z niego tyle, ile sie da. Rowniez z pasazerow. NIe kupujcie tych zdrapek, bo w przeciagu 6 mc nie widzialem, zeby ktos wygral, poza jeszcze jedna zdrapka, na przynete.:) Z kolegami zastanawiamy sie, czy te osoby, ktore '' wygraly '' auto, to rzeczywiscie pasazerowie i czy rzeczywiscie wygraly. Mamy watpliwosci. Uwazajcie na Ryanair. A o tym, jaka to jest firma, dowiecie sie, jak biorac kolejny lot cos nie pojdzie tak, jak zaplanowali. ( Mgla, zamkniete lotnisko docelowe itd...) Wtedy widzi sie ''profesjonalizm'' firmy CRYANAIR, bo tak pisza o niej angielskie niektore gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co z tego? no i dlaczego się mnie czepiacie? pada okradający IP: 80.50.230.* 23.01.09, 19:56 innych krwiopijca, a wy jak tępa tłuszcza, która naoglądała się reklam ich bronicie ! uwierzyliście w reklamowe brednie - zdycha chwast i z tego należy się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 23.01.09, 21:03 "15 KG MOZNA WZIASC BAGAZU SA SMIESZNI" --------------------------------------------------------------------- Coz... Przynajmniej kilka duzych lini lotniczych w USA (i to nie tzw. "tanich lini") pobiera juz oplaty za KAZDA (odprawiana) sztuke bagazu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx zmywaków nie chcemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:58 chcemy Alghero, Murcie - wystarczy. Chociaż raz w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luster Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.acn.waw.pl 23.01.09, 19:05 Zamykają bo się ruch zmniejsza. Gadanie o opłatach to pie...nie. Od pół roku koszty im dramatycznie spadły (cena ropy) i to całkowicie pokrywa straty na kosztach obsługi naziemnej. Inna sprawa czy muszą być takie wysokie... A co do jakości Ryanaira - korzystałem z nich często w 2008 i nie narzekam. Wiedziałem na co się pisze... jak komuś się nie podoba niech leci Lotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pojecia nie masz Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:18 nie masz pojecia o czym piszesz, rok 2008 byl strasznie trudny. Byly wysokie ceny paliw, wzrost kosztow za oplaty nawigacyjne itp a dopiero pod koniec roku ceny paliw zaczely spadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: 89.16.78.* 23.01.09, 23:44 niech leci Lot`em - moje połączenie - Dublin-Gdańsk - Ryanair - 3 godziny bezpośrednio (zazwyczaj 2,5) - cena - przy wcześniejszym wykupie - około 50Euro za osobę :)! Lot - przesiadka we Frankfurcie - minimum 9 godzin a standard to 12-17 - cena - od 300 euro w górę - zdarza się tysiąc! Standard ten sam - PKS, ale czas! Lot niech lepiej skoncentruje się na lotach do Chicago - tam najwięcej zarabiają i niech tam zostaną! Do Warszawy polecisz jeszcze AirLingus`em - też linie budżetowe - a poza tym to do Polski nic poważnego z IE nie lata - jedynie przesiadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.cable.smsnet.pl 23.01.09, 19:06 Trzeba być gamoniem żeby mieć takie podejście, każde zlikwidowane połączenie to min. mniej turystów którzy do nas przylatywali, a każdy z nich zostawiał sporo funciaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
mutantur Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski 23.01.09, 19:26 No wlasnie teraz Ryanair ma nowe polaczenia z Anglii i Irlandii na Sycylie-pewnie wola Anglicy rozgrzewac sie na sloneczku i tam zostawiac funty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co z tego? bronisz komercji? dlaczego? przecież to nie twój IP: 80.50.230.* 23.01.09, 19:51 brzuch rośnie. na jego miejsce pojawi się inny, który lukę zapełni. ci co będą chcieli tu przylecieć przylecą. najwyżej innym przewoźnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:56 Niech spier.... Cwaniaczki. Myślą, że swoją teorią LCC zawojują świat. Podsumujcie wszystkie opłaty w ich biletach. Wyjdzie, że LOTem taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregus Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.range86-128.btcentralplus.com 23.01.09, 21:21 tak, tez bym wolal leciec BA lub Lotem, (bo w wielu okresach - swiata, wakacje itp. wcale nie sa drozsi) tylko, ze nigdzie poza lotniskami w Londynu i jednym w Polsce (W-wa) nic innego nie lata. Tez bym wolal latac czyms innym, ale UK (z wylaczeniem Londynu) lataja tylko Ryanair i Wizzair. A UK (z Londynem na skrajnym poludniu) komunikacyjnie pod wzgledem dojazdu do lotnisk jest zdecydowanie mniej przyjazne niz PL z W-wa w srodku. Tak wiec 14 tras mniej z lotnisk regionalnych to jest bardzo duza strata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nielot Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.09, 21:39 A ja nie latam. I nigdy nie latałem. 38, wyższe techniczne. Nie mam paszportu, nie bywam za granicą. Nie mam karty kredytowej, nie mam boxa na dachu samochodu, nie bywam na nartach. I jestem szczęśliwy. Nie bieduję, nie muszę oszczędzać, żyję spokojnie w mojej szuflandii... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Widac w tym "reke" naszego Lot-u. 23.01.09, 23:21 Nie umieli skorzystac z rozwoju lotniczego transportu pasazerskiego do naszgo kraju, to podobnie jak w latach autobusowych przejazdow, zaatkowali konkurenta nie na rynku cenami tylko folwarcznie po naszemu instytucjonalnie: wtedy zaskarzyli naszych, nie zawsze uprawomocnionych w Niemczech przewoznikow, domagajac sie od niemieckiego rzadu zlikwidowania konkurentow. Dzisiaj posluguja sie nasza isntytucja PAZB aby zapewnic sobie latwa dominacje na rynku i jednoczesnie ratunek przed nieuniknionym bankructwem. Bankructwem, ktore nastapi na skutek 20 letniego tolerowania przez nasze wladze skrajnie niekompetentnego prl-owskiego nomenklaturowego pzpr-owskiego rynsztoka zarowno we wladzach jak i na wielu szczeblach Lot-owskiej hierarchi zarowno tej zarzadzajacej jak i tej pracowniczej. Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok1 Re: Widac w tym "reke" naszego Lot-u. IP: *.ists.pl 24.01.09, 00:28 Latamy czesto na linii Sztokholm-Kraków. Przerobiliśmy już wiele kombinacji: od Lotu na lini Sztokholm-Warszawa i PKP, poprzez LOT z przesiadką w Wawie, Pyrzowice-Sztokholm Wizzairem a nawet Skavsta-Kopenhaga-Balice SASem. Obecnie latamy Norwegian. Na kilkadzisiąt jak nie więcej przelotów mojej rodziny na przestrzeni kilkunastu lat JEDYNĄ linią która robiła jaja był LOT. Odwoływanie lotu bo się załodze nie chciało, przesuwanie lotu tylko po to żeby pasażer przyjechał na lotnisko 3h wcześniej a samolot odleci i tak z opóźnieniem czy anulowanie ot tak sobie biletu... Po prostu balagan i niekompetencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpoolczyk Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.range86-132.btcentralplus.com 23.01.09, 23:22 a ja juz wogole przestalem latac do polandii. tyle na ten temat LoL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 01:39 Łojeju, jakiś ty dzielny! Ty prawie już amerykan jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.socal.res.rr.com 24.01.09, 05:32 Rynair to amatorska linia, po pierwsze placilem Gdansk- Londyn 400 dol od osoby ( w dwie strony), obsluga to mlodziez ktora dopiero sie uczyla obslugi, te zdrapki to bylo dla nas cos nowego,za kazda rzecz sie placi za butelke wody dwa funty, ale przede wszsytkim w Londynie na stansead chyba ludzie(przewaznie Poacy) rzucili sie do samolotu jakby byl pozar, okazuje sie ze nie mielismy miejscowek, nigdy tego nie doswiadczylem zeby nie miec numerowanego miejsca. Mowiac o amatorskiej firmie to ze ze Stanow nie mozna zrobic rezerwacji uzywajac kardy platniczej debitowej lub kredytowej i nie ma mozliwosci rozmowy z zywa osoba(oszczednosci?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Ryanair zawiesza niektóre loty do Polski IP: *.gl.digi.pl 24.01.09, 06:40 weź pod uwagę: - zapłacisz dowolna kartą kredytową, z kartami typu maestro czy visa rzeczywiscie moze byc problem - jeszcze nie spotkałem się z linią niskokosztową, zeby miała system rezerwacji. a latam nie tylko do/a polski, także między krajami ue - koszt napojów/jedzenia? dla mnie to oczywiste, że w takich miejscach zdzierają. na kolei zdzierstwo, to samo w samolotach. chcesz - kupuj, nie chcesz - nie kupuj. poza tym 400 dołków za returna? funt stoi gdzies 1.4 za dolara czyli by wychodzilo okolo 280 funtow. to chyba musiales kupowac w ostatniej chwili i na lotnisku, na przykład w te chwili koszt gdn-stn-gdn z 1 sztuką bagażu to koło 900 zł, czyli 200 funciaków. czyli po co gadac, jak sie nie wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Berlin, Praga, Ostrava tam też są lotniska 24.01.09, 09:34 Dojdzie do tego, że latać będziemy z lotnisk sąsiadów: Berlina, Pragi, Ostravy, Bratysławy, Popradu itd. Będzie i taniej i pewniej. Jedyny kłopot to dojechać jakimś zdezelowanym busikiem na lotnisko u sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś