Gość: Natanjachu Tak się wyciąga pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:56 (...)Oswiadczyla im, ze przybyla po to, aby prosic Zydow amerykanskich o 25-30 milionow dolarow, potrzebnych na zakup ciezkiego uzbrojenia, by moc stawic czola armatom najezdzcow. Moi przyjaciele - rzekla - gdy ja wam mowie, ze potrzebujemy tych pieniedzy natychmiast, to nie znaczy, ze w nastepnym miesiacu lub za dwa miesiace. To znaczy juz, teraz... Nie do was nalezy decyzja czy dalej prowadzic bedziemy nasza walke czy tez nie. My bedziemy walczyc. Wspolnota zydowska w Palestynie nigdy nie wywiesi bialej flagi... Ale wy mozecie zadecydowac o jednej rzeczy, o tym czy zwyciestwo bedzie nasze lub ich. Wsrod sluchaczy zapadla cisza i przez krotka chwile Golda myslala, ze doznala niepowodzenia. Ale wlasnie wtedy cale zgromadzenie mezczyzn i kobiet powstalo w jednej ogluszajacej fali oklaskow... Mezczyzni opuscili swoje pomieszczenie, wezwali swoich bankierow... Golda Meir wrocila do Izraela z piecdziesiecioma milionami dolarow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppo Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.bredband.skanova.com 14.11.03, 16:42 i czas najwyzszy aby padlo i ten caly oszolom tez!!!ludzie nie dajcie ani grosza na tego darmozjada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzpilaGłębokoWbita Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.03, 18:33 hmm..póki co macki Ojca Rydzyka sa bardzo długie o oczym mogą świadczyć aż 3 medialne projekty .Jednak 1 z 3 machin Rydzyka zaczyna się wachać ku upadkowi.Być może zła sytuacja spowodowana jest niskim bużdżetem jaki posiadają fanatycy tego człowieka.Jeśli nie stać ich na zakup dekodera to rzeczą pewną jest to,że pomimo wielu błagalnych prós wysyłanych nawet do samego Boga nie będe oni mogli oglądać telewizji Trwam,której sama ramówka jest bardzo wyczerpującym spektaklem który ma na celu utrwalenie stereotypu głupiego polaka,który wierzy w mądrego Boga.dla mnie nie do przeżycia zarówno Rydzyk jak i jego projekty dlatego też pomimo wielu głosów sympati jakie moge usłyszeć pod adresem tegoż człowieka jestem na nie i wróze mu upadek.Byle jak najszybciej bo już nie mogę znieść zarówno jego radia jak i żąłosnej formy wiadomości jaką kiedyś zdarzyło mi się wyłapać podczas przerzucania kanałów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 - who? Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.dowco.com 14.11.03, 20:23 kidy ta szmata wyladuje w pierdlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: 213.17.204.* 15.11.03, 09:04 „A CO KOMU DO DOMU, JAK CHAŁUPA NIE JEGO”. Skąd taka nagła troskliwość o finanse O. Ryzyka???????, W końcu „jego cyrk, jego małpy”. Jak będzie sukces, to jego, jak plajta, to też jego. A ponieważ przyroda nie znosi próżni, to jak nie będzie TV Trwam, to będzie np. Wytrwam, albo jeszcze inaczej. A swoją drogą, jednak wróżę TV Trwam sukces. Dlaczego??? Bo gdyby było inaczej nie było by tej nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 14:23 Mam nadzieję że bardzo szybko padnie, szkoda tylko kasy na idiotyczne ambicje OR można by to wysłać do Iraku był by z tego jakiś pożytek a tak w ogóle to czarni do roboty by się lepiej wzięli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakonnice Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.rabka.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 12:28 Nasz zakon modli się aby Radio Maryja nie przetrwało, ponieważ czyni ono szkodę wielu ludziom. Wpaja im pogańskie nawyki, włącza się do polityki, chociaż mu nie przystoi. Naciąga biednych znarwicowanych emerytów na wpłaca ine na ich konta dużych pię niedzy a gdy ktos zwróci sie do nich o pomoc ich odpowiedz brzmi NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE] Oddane Bogu zakonnice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.O Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: 62.233.185.* 24.12.03, 12:28 A ja myślę że te chamisko nie ma żadnych skrupułuw i za grosz ambicji że w dalszym ciągu będzie te swoje sztuczki robił i na litość brał starych ludzi i w ten sposub wyłudzał pieniądze od biednych starcuw niekiedy ostatnie pieniądze mają na chleb ale dają Rydzykowi ten człowiek się nie interesuje się czy te ludzie mają co jeść czy czasem ktoś głodem nie przymiera byle swuj świński kałdun miał syty........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noona Re: Czy o. Rydzyk wytrwa. Oby tak! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 14:54 Ejejej. Po pierwsze - RM słuchają też młodzi (ja - 15). Po drugie, co wam to radio złego robi żeby na nie najeżdżać? Jeśli nie chcecie, to nie słuchajcie, ale po co zaraz taką krucjatę przeciw niemu prowadzić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz RM Re: po 5 miesiącach od napisania tego artykułu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 23:04 ojciec redaktor Adam Michnik ma kłopoty. Gazetka F(U)A(C)KT podgryzła korzenie Gazetce Wybiórczej.Nakład maleje a zatem i zysk. Miłosierny ojciec Adam ma zwolnić albo już to zrobił , 500 osób. Nic mi nie wiadomo żeby o.Rydzyk pozbawił kogoś, ze swojej załogi, pracy. Nasz Dziennik się rozwija!!!!!!Nakład rośnie, bez miliardowych dotacji ZE SKARBU PAŃSTWA jakie dostaje Wybiórcza. PRAWDA ZWYCIĘŻA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drax Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.icpnet.pl 29.03.04, 00:48 Oby O.R odszedl na emeryture a radio przejął ktos kompetetny kt. nie robil by prania mozgow .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage RADIO MARYJA TO FENOMEN 10 MILIONOW SLUCHACZY IP: *.sympatico.ca 28.06.04, 09:47 Jak trwoga to do Boga. Tak mowi ludowe przyslowie. Radia Maryja zlamalo wiele barier. Obecnie czy sie komus podoba, czy nie, kazda parafia to studio radiowe, prasa a czasami telewizja. Tej lawiny prasowej juz sie nie zatrzyma. W sumie to dobrze. W Stanach, kazdy student musi uruchomic serwis informacyjny aby na lata dojrzale mial wprawe. To naturalne. Na zachodzie kazda parafia ma sytem multimedialny. Wierni to chetnie sponsoruja i zazwyczaj tworza zespoly dziennikarskie. Pojawiaja sie nowe dobre glosy, zespoly folklorystyczne i kulturowe. To dobra dzialalnosc. Nalezy zyczyc Radju Maryja wszelkiego dobrego. OPINIA POLL PRESS AGENCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.sg.gov.pl / 80.50.15.* 01.07.04, 10:18 Jak zwykle jak sie nie ma pieniedzy to pomożcie, boze jak mi to zludzenia przypomina jednega Pana ktory nazywal sie Gierek, On tez wołal"Pomożecie?".Paanie Rydzyk niech Pan juz przestanie otuamniac Te biedne stare matki ktore od ust sobie odejmują żeby tylko załużyć sobie w niebie oddając ostatni grosz dla Pana, jak Panu nie wstyd takie rzeczy wyczyniac?Gdzie jest apna sumienie, sumienie kapłana, ktory powinien przede wszystkim nauczać a nie czychac z jednej i drugiej strony na pieniądze. Myslal Pan ze zakladając TV Trwan zarobi Pan na niej kokosy, nie ludzie młodsi już nie są tacy naiwni jak starsi, widzą co robicie z tym narodem jak nim pomiatacie jak chcecie dojśc do tego zeby kłaniać się wam w pas i całować w rękę oraz oddawać wszystkie dobra dla"Boga" z ktorego robicie ostatniego nie wiem kogo , ktory za pieniądze przyjmie każdego do swojego raju. mam tylko nadzieję, że w końcu nikt Panu nie będzie pzresyła więcej pieniędzy i zarówno telewizja jak radio upadnie bardzo szybko czego Panu i nam wszystkiem z całego serca życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psumara Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 15.07.04, 00:01 Szanowni Państwo - ojciec Rydzyk wytrwa. W tej chwili forteca przy Żwirki i Wigury w Toruniu świadczy o tym, że Firma Radio Maryja SPRZEDAJE się bardzo dobrze. Jest to bowiem firma - która nic nie produkuje, a mimo wszystko osiąga niesamowitą rentowność. Ojciec Rydzyk jako businessman nie powinien mieć sobie nic do zarzucenia, natomiast jako ksiądz - powinien smażyć się w piekle... Ojciec Rydzyk jest moim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.07.04, 19:42 Panem Rydzykiem powinna zająć się prokutara skoro Kościół z tym nie może sobie poradzić.Prymas niech wreszcie zaczne coś robić bo ten człowiek skompromituje kościół całkowicie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:35 oby nie. nie k.... sprzeda h.. samochod doskonaly ktory sobie kupil z rak ludzkich, bo ludzie przez tego Drania od kosciola odchodza. Zatroskany o wiernyc. okt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:26 niedawno kupił sobje majbacha i ma problemy oto na co idą pieniądze "na stocznie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do koszernych Re: Czy o. Rydzyk wytrwa IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.07.04, 05:12 Daremne żale koszerna wyborczo. Ojciec Rydzyk ma się bardzo dobrze, a cała Polska wypina tylną część ciała na Rapaczyńską, Michnika i Łuczywo. Odpowiedz Link Zgłoś