Gość: karol IP: *.bredband.comhem.se 03.02.09, 13:41 Jakie te polskie "szpece" od GPW mondre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Przewidywania do przewidzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:56 Jak coś spada, to jest w trendzie spadkowym i będzie spadać dalej. Jak spada długo, to będzie jeszcze dłużej spadać. Giełda załamuje się pod własnym ciężarem - to niestety najlogiczniejsze wytłumaczenie, jakie nam oferują fachowcy. Jak w końcu giełda wzrośnie, będziemy mieli to samo w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: Przewidywania do przewidzenia IP: *.chello.pl 03.02.09, 16:37 W końcu może do ludzi dotrze ze giełda to nie perpetum mobile, a wzrosty cen akcji powinny mieć podstawy w dywidendach, a nie rośnie bo rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkot Re: WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osł IP: 194.176.125.* 03.02.09, 13:57 Co to za belkot ??? Klepacki i nazwisko wskazuje,ze klepie glupoty. Co to za formacja spadkowa sie utworzyla ;-)))) Brednie do potegi. "Mamy prawdopodobnie do czynienia z uruchomieniem zleceń typu stop- loss" Nie ma obrotow i dynamiki na stop lossy, a jaezli tam byly jakies to marginalne. Nie ma chetnych do kupna i tyle. "W ciągu najbliższych dni możemy się spodziewać odbicia, ale jedynie kosmetycznego. W dłuższej perspektywie dużo bardziej prawdopodobne są kolejne spadki w kierunku 1400 punktów" - powiedział Klepacki. Super, przebite wsparcie trend dalej trwa, nie trzeba byc analem, zeby to wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm A mówiłem że w lutym będzie poniżej 1500 ?? IP: 89.191.147.* 03.02.09, 13:57 Chyba zajmę się "ekonomią" :D Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Biorąc pod uwagę obecne realia może zejść nawet do 03.02.09, 14:02 1300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Biorąc pod uwagę obecne realia może zejść naw IP: 82.177.197.* 03.02.09, 14:31 Zejść może nawet do zera. Nie ma żadnego problemu. Leszcze wydojeni, gospodarka stoi, pora na Bahamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryży 1300?? IP: 77.223.242.* 03.02.09, 14:32 jak zejdzie do 1000 zacznę kupować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azzazel Donald Tusk, Donald Tusk, Donald Tusk IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 14:02 kocham tega faceta - wszystko co się dotknie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek to taki krol midas wrzystko zamienia w g... 03.02.09, 14:13 a elyty i niby profesory nasza go na rekach wsrod aplauzu dziennikarskiej klaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Donald Tusk, Donald Tusk, Donald Tusk IP: *.polkomtel.com.pl 03.02.09, 15:19 Wszyscy na świecie podejrzewają, że kryzys zaczął się w stanach, a nikomu nie przyszło do głowy, że to wina Tuska. Wystarczy załozyć mocherek na głowę i się od razu wszystko wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: Donald Tusk, Donald Tusk, Donald Tusk 03.02.09, 15:25 Tak kryzys zaczął się w stanach i z powodu tego amerykańskiego kryzysu dolar z 2 zł poszybował do 3,5 zł.To ja też chcę takiego kryzysu w Polsce.A po za tym kochamy Donka i nic tego nie zmieni nawet tsunami Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek wrzyscy wiedzieli ze jest kryzys tylko 03.02.09, 15:42 rudy mesjasz zamknol oczy i mowil ze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osłab.. IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 14:07 Pewnie za niedługo, jakieś arabskie szejkowe książętko kupi sobie za kieszonkowe od tatusia, całą tą giełdę wraz z spółkami i bedzie się bawic nimi zamiast zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osł 03.02.09, 14:41 Gość portalu: stan napisał(a): > Pewnie za niedługo, jakieś arabskie szejkowe książętko kupi sobie za kieszonkow > e > od tatusia, całą tą giełdę wraz z spółkami i bedzie się bawic nimi zamiast > zabawkami. Tak będzie niedługo - już piszą o wspaniałych propozycjach z Arabii Saudyjskiej. Araby maja dobrze ułożone pod tym chustami ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:39 Powiedzcie , dlaczego Hitler tak tępił Żydów ??? Czyżby był tak znakomitym analitykiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osłab.. IP: 217.153.8.* 03.02.09, 14:13 A co powiecie na to: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5964222,DI_BRE__WIG20_nie_powinien_juz_spasc_ponizej_1500.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 jest tak jak od dawna przewidywałem IP: *.chello.pl 03.02.09, 14:14 złoty zejdzie na 5 zł za euro a WIG 20 do 1200 lub do 1000, bo taka jest dziś nasza realna siła. Zreszta zawsze taka była tylko wszystko :giełda,złoty, ceny nieruchomości,nowych aut,ceny ziemi,wynagrodzenia tych top managerów, to było wszystko napompowane, sztucznie, aby zrobić kogo się da w konia. Ja się nie dałem, ja się w nic nie bawiłem, żyję jak żyłem ale nie mam nerwów. Inni dużo chcieli to dużo stracą. Szkoda tylko,że stracą wraz z nimi ci, którzy nie wiedzieli w co się bawią, np. w te opcje dla firm i to się skończy bezrobociem dla setek tysięcy niewinnych ludzi. No, ale taki jest kapitalizm, czasem wpada w dziurę i parę lat w niej siedzi. Teraz właśnie w niej jesteśmy. Ale nie ma co się martwić, dla życia wiecznego, gdzie wszyscy pójdziemy, nie ma to najmniejszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: jest tak jak od dawna przewidywałem 03.02.09, 14:34 Gość portalu: gugcia0 napisał(a): Ale nie ma co się martwić, > dla życia wiecznego, gdzie wszyscy pójdziemy, nie ma to > najmniejszego znaczenia. Ot filozof. Ale idźmy dalej. Rzeczywiście z punktu widzenia np. Drogi Mlecznej, jest w kosmosie jakaś mała kulka na której istnieje forma życia w postaci miliardów organizmów żywych. Niektóre z tych organizmów oprócz odżywiania, wydalania i rozmanżania zajmują się jakimiś dziwnymi niezrozumiałymi dla obserwatora z kosmosu zajęciami w postaci gry na giełdzie. Niektóre z nich z tego powodu dokonują samounicestwienia, albo popadają w euforię. Zresztą robia wiele innych dziwnych rzeczy, napadaja na siebie, niszczą się wzajemnie, tworzą jakieś zbiorowiska zwane partiami politycznymi itd, itp. Tym organizmom wydaje sie, że są najważniejszymi bytami we wszechświecie i że wszystko kręci się wokół nich i tej ich śmiesznej kulki zwanej Ziemią: "być organizmem żywym to brzmi dumnie". Czy to wszystko ma rzeczywiście jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalina Świat Re: jest tak jak od dawna przewidywałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:32 Gość portalu: gugcia0 napisał(a): Pewnie że to wszystko napompowane . Czyli to że ty jesteś 4.4 raza gorszy od Niemca , to przesacowanie , rzeczywiście jesteś 10 razy gorszy od tego Niemca . Oczywiście kierując się twoim rozumem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: jest tak jak od dawna przewidywałem IP: 195.188.191.* 03.02.09, 18:09 > Pewnie że to wszystko napompowane . > Czyli to że ty jesteś 4.4 raza gorszy od Niemca , > to przesacowanie , rzeczywiście jesteś 10 razy > gorszy od tego Niemca . > Oczywiście kierując się twoim rozumem . oczywiscie kierujac sie twoim rozumem wydajnosc i jakosc w pracy w PL jest taka sama jak w DE w Pl robi sie takie same fury jak w niemczech ups w polsce nie robi sie zadnych wlasnych samochodow moze elektronika ups nie robi sie w polsce zadnej wlasnej elektroniki niemcy to najwieksza gospodarka europy polska gdzies tam przed rumunia wiec moze przestan zartowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srus WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osłab.. IP: *.serv-net.pl 03.02.09, 14:16 Czytałem ten artykuł jestem teraz ciekaw co właściciel tego artykułu by napisał ???? Odpowiedz Link Zgłoś
orxor hmm 03.02.09, 14:19 "...co oznacza, że warszawska giełda zapada się pod własnym ciężarem." A to z kolei co oznacza? To samo co "pierdu pierdu"? Pod własnym cięzarem to się gwiazdy zapadają, ale giełda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: hmm przykładowo agora IP: *.chello.pl 03.02.09, 14:42 w lipcu ub.r. była po 15 USD za akcje (30 PLN) teraz jest po 3,50 tj spadła o 80% albo do 20% wartości z lipca a i tak nikt tej makulatury nie chce kupować "zapada się pod własnym ciężarem" Odpowiedz Link Zgłoś
orxor Re: hmm przykładowo agora 03.02.09, 14:46 a jak sa duże obroty to "zapada się pod cudzym ciężarem" :)??? co to znaczy? takie tłumaczenie jaki analityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2381 POlegna IP: *.wfd92.dsl.pol.co.uk 03.02.09, 14:36 Ziobro wazniejszy niz gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
olias WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osłab... 03.02.09, 14:37 od samego rana na stronie gazety Wyborczej wisi duży tytuł "Polska giełda to porażka" (na górzez, w serwisie "Polecamy"). Ponieważ dośc znaczna częśc giełdowych "graczy" to młotki uwzględniajace tego rodzaju sygnały to i skutek oczywisty. Ciekawe jakie tandiemy Michnik zarobił dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osł IP: 82.177.197.* 03.02.09, 15:10 To że giełda jest maszynką do dojenia leszczy wiadomo było od samego początku. Mam nadzieje że totalna klapa giełdy wyleczy hołotę z marzeń o bogactwie bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsdfsdfsd Re: WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osł IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.02.09, 16:20 twoja emerytura to TFI, które tracą na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skuteczność 03.02.09, 14:45 władzy - D. Tusk. Tak więc panie Tusk, niech lepiej pan odejdzie i zaoszczędzi sobie wstydu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logico Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz IP: *.cust.tele2.pl 03.02.09, 14:56 Gratuluje inteligencji! Jak odejdzie Tusk, to pewnie wzrośnie też w USA i PRC? A najlepiej jak wróci PiS, który zwiększył zadłużenie Polski o kolejne kilkadziesiąr miliardów (!) w czasie dobrej gospodarczej koniunktury. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz 03.02.09, 15:01 Logico, trochę logiki: wypowiadający takie zdanie Tusk udowadnia, że jest głąbem; głąby nie powinny rządzić; ergo: Tuska należy jak najszybciej odsunąć od władzy. PS. A propos logiki Tuska: Czemu mają służyć cięcia w budżecie MON-u? Zwolnieniom w Bumarze, Radwarze czy Łabędach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz IP: 82.177.197.* 03.02.09, 15:11 Gdyby nie skrajne buble produkowane przez manufaktury na poziomie kamienia gładzonego nie byłoby procesu o Nangar Khel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logico Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz IP: *.cust.tele2.pl 03.02.09, 15:24 Prawie każdy polityk wypowiedział jakieś zdanie świadczące, że jest głąbem. Ale to inny temat. Skoro wpływy do budżetu są mniejsze od zakładanych, a opłaca się nie zwiększać (przynajmniej znacząco deficytu), to trzeba ciąć. Dlaczego nie w MONie? MON i tak w ostatniach latach dostawał dużo; dostaje ok. 2% PKB, czyli procentowo tyle ile na zachodzie. Ochrona zdrowia, oświata albo nauka dostają dużo mniej, np. nauka 0,6%, a srednio w UE jest ok. 2%. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz 03.02.09, 15:03 ponadto giełda najszybciej pokazuje bez jatek obiecywaczy cudów Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skutecz 03.02.09, 15:04 majtek warto także wiedzieć że giełda olewa medialne obawy przed wicepr. Lepperem itp itd bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Giełda zapada się pod własnym ciężarem - ha ha ha 03.02.09, 15:01 ten ciężar to bardzo malutki ha ha ha (sorry ale rozbaił ten tytuł na poziomie poniżej 15000 i przy tych obrotach) Odpowiedz Link Zgłoś
rozwolnienie2 Co anal-i-tyk bedzie teraz robil :). 03.02.09, 15:10 Gdy sie gielda rozwali. Posuncie sie brukarze, anal-i-tyk szuka pracy :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 WIG20 poniżej 1500 punktów, "bardzo silne osłab.. IP: 213.77.0.* 03.02.09, 15:33 wreszcie giełda pokazuje ile polska gospodarka jest warta - a ja wiem ile - mniej niż gwno Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta POtrzebny Matrix w którym nie ma kryzysu ... 03.02.09, 15:39 i jest tak jak chce PO.Tylko jak go stworzyć? Tuzy PO mogą zająć sie tylko marketyngiem operacji a P.O. ekonomistów ..to w PO masakra :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek codziennie jakas firma zGWP oglasza upadlosc, 03.02.09, 15:55 fajnie niebawem wyborcy POverei zaczna sie zderzac w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi giellda to mechanizm okradania naiwnych 03.02.09, 17:50 czy to do was jeszce nie dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś