Gość: Rzeszowiak IP: 80.48.236.* 06.02.09, 14:27 zarazie zelmer zawiesza produkcje, za rok zawiesi działalność, chińszczyzna się nie sprzedaje. 70% produkcji zelmera to chińskie badziewie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciapek Jednego nie rozumiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:35 Wiadomo, jak jest recesja czy dekoniunktura to produkcja spada bo konsumpcja maleje. Ale ostatnio to jest przecież wstrzymywanie produkcji, tak jakby nagle ludzie przestali kupować zupełnie, a to przecież nieprawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jednego nie rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:48 Odbiorcy przestali zamawiać tzn. markety, sklepy AGD itp. Klienci mniej kupują więc towar leży na półkach. Fabryka ma pełne magazyny (a to też koszty są) więc wstrzymują produkcję na jakiś czas, a później pewnie ją ograniczą dostosowując do zapotrzebowania. Fabryka nie sprzedaje bezpośrednio dla klienta końcowego tylko przez sklepy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Jednego nie rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:57 ja na ten przyklad wszem i wobec deklaruje, ze jutro zakupie czajnik "bezprzewodowy" zelmer, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Jednego nie rozumiem... IP: *.chello.pl 06.02.09, 21:52 a ja odkurzacz, na który jest 4 lata gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota-Polak Re: Zagłosujcie jeszce raz na Tuskaszenkę.?!!! IP: *.core.ynet.pl 07.02.09, 10:31 Rozpędzić czerwoną hołotę!!! www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Czegoś nie rozumiem. Kryzys kryzysem, ale chyba IP: 80.48.2.* 06.02.09, 15:11 ludziom stare AGD się zużywa i psuje, prawda? Przecież taka lodówka czy pralka to niemal towar pierwszej potrzeby, bo jak żyć bez tego. Odmówić sobie można wiele ale nie AGD. Więc jakim cudem kryzys dotkliwie uderza w tą branżę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony dobra, niech Ci będzie, że tą branżę. Ale ja dalej IP: 80.48.2.* 06.02.09, 15:14 nie rozumiem o co chodzi z tym kryzysem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed No i tu bardzo się mylisz IP: 81.219.116.* 06.02.09, 15:39 Branża AGD jest bardzo podatna na spadek zamówień w kryzysie. Po pierwsze ludzie przekładają decyzję o zakupie nowego sprzętu na zasadzie: "stary jeszcze działa to niech jeszcze trochę sobie pochodzi" Po drugie i chyba najważniejsze, jest spadek zakupu mieszkań. Banki nie chcą dawać kredytu, sprzedaje się dużo mniej mieszkań. A właśnie najwięcej AGD i mebli kupuje się do nowych mieszkań. Dlatego właśnie branża AGD i meblowa ma teraz takie problemy. Po co ci nowe meble i sprzęt AGD skoro nie masz mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Czegoś nie rozumiem. Kryzys kryzysem, ale chy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.09, 16:53 Mi się nie psuje. Pralkę Whirlpool (made in Italy) mam od 14 lat i nie zepsuła się *nigdy*, choć od kilku lat pracuje codziennie - dziecko. Lodówkę LG mam dopiero 4 lata, ale tylko dlatego że potrzebowałem większej. Poprzednia (też LG) ma lat 12 i jest u rodziny, również nigdy się nie zepsuła. Poza tym Zelmer chyba nie robi pralek i lodówek? Zelmera mam odkurzacz Meteor, pierwszy jaki wyprodukowali - ma chyba 16 lat i działa, oraz odkurzacz samochodowy kupowany jeszcze do Syrenki (lata 70, może początek 80'). Też działa. I chyba jeszcze elektryczną maszynkę do mielenia mięsa (może z 6 lat), ale w niej chyba nie ma się co zepsuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Czegoś nie rozumiem. Kryzys kryzysem, ale chy IP: *.isp.broadviewnet.net 06.02.09, 17:00 lodowki nie kupujesz codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazrurka Re: Czegoś nie rozumiem. Kryzys kryzysem, ale chy IP: *.net.autocom.pl 06.02.09, 22:58 Uderza bardzo mocno ponieważ ludzie nie kupują sprzętu AGD tylko w wypadku popsucia tego który mają w domu .Przyzwyczailiśmy się wymieniać sprzęt bo stary nam się znudził ,design nie pasuje do nowych mebli ,itp .A w wypadku niepewności tego co będzie jutro konsumenci niezbyt chętnie sięgają do portfela . Dlatego mam propozycję :KUPUJMY SPRZĘT POLSKICH PRODUCENTÓW takich jak Zelmer .Dla porównania w Zelmerze pracuje 2400 osób ,natomiast w wiodącej firmie konkurencyjnej rodem z Holandii (oczywiście chodzi mi o Polski oddział) który sprzedaje mniej więcej tyle samo w Polsce co Zelmer pracuje 120 Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Zelmer zawiesza produkcję 06.02.09, 15:25 Mówienie "polski producent" o Zelmerze to przesada. Część ich wyrobów to rebrandingowana chińszczyzna . Np sokowirówka Zelmer różni się od CLAtronica tylko trzykrotnie wyższą ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-42 Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.echostar.pl 06.02.09, 16:15 Czemu dopiero teraz ? Dawno już nie ma polskiego ZELMERA .Ja już nigdy nie kupię niczego pod firmą ZELMER.To samo badziewie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debeściak do m-42 IP: *.net.autocom.pl 06.02.09, 23:08 To chyba buraku nie kupisz już nigdy drobnego sprzętu AGD do domu ,bo na tą chwilę tylko Zelmer 70% swojej oferty produkuje w Polsce ,a wszyscy inni którzy nie robią BADZIEWIA produkują w Chinach -IDIOTO .Myśl tak dalej a niedługo ustawisz się w kolejce do pośredniaka po zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazpacho Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.net.autocom.pl 06.02.09, 22:45 Akurat tutaj bardzo źle trafiłeś ,ponieważ wszystkie sokowirówki są produkowane w Rzeszowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.192.86-79.rev.gaoland.net 06.02.09, 22:51 tiaaa, sokowirowka Zelmer wyleciala u mnie na smietnik po tym, jak znajomi poczestowali mnie soczkiem z Juicer'a Philips'a. To jest cacko. Chodzi u mnie rano dzien w dzien i zadnego soku w kartonie juz nigdy nie kupie, chyba ze pradu zabraknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tes Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.cust.tele2.pl 07.02.09, 08:53 Załuż firmę i zrób im konkurencje ??? Umiesz to zrobić??? Chinszcyzna chinszczyźnie nie jest równa!W clatroniku masz takie badziewie ,że nikt normalny tego nie kupuje , hipermarkety mają mawet taką umowę z dostawcą ,że to co odda kient wyrzuca się odrazu do śmieci zdejmując ze stanu sklepu odpisem!Sprzedawcy liczą ,że niska cena produktu sprawi ,że klientowi nie opłaci się reklamować towaru, wiec zapłaci i wyjdzie , jak mus się zepsuje to wyrzuci u siebie do śmieci nie robiąc marketowi kosztów.Dlaczego , bo to są tak tanie produkty ,ze nie opłaci się jechać do marketu( koszty benzyny), pare razy by załatwić reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Chinskie a polskie badziewie... IP: 212.108.40.* 07.02.09, 10:36 Czytajac te komentarze widze ze chyba niewielu wie ze wie ze prawie wszystkie mniejsze AGD produkowane sa w Chinach (takze te markowe niestety). Roznica polega na tym ze marki maja najczesciej nadzor na miejscu w fabrykach stad jakosc jest inna i oczywiscie no brandy jak Clatronic, Zelmer i inne robia bardziej "oszczedna" produkcje. Zawsze tez mozna zamowic kontrole i nadzor szwajcarskiej agencji SGS w Chinach i wtedy dostaje sie naprawde dobrej jakosci towar. Inna rzecz ze no brandy prawie nigdy tego nie robia bo to znacznie podraza a zarabia sie juz i tak nie wiele. Dla jasnosci, bylam w fabrykach ktore produkuja i dla Philipsa, i dla innej no brandowej firmy wiec to chyba nie miejsce pochodzenia winne... Odpowiedz Link Zgłoś
tarnowiak Re: Zelmer zawiesza produkcję 07.02.09, 13:09 88i88 napisał: > Mówienie "polski producent" o Zelmerze to przesada. Część ich wyrobów to > rebrandingowana chińszczyzna . Np sokowirówka Zelmer różni się od CLAtronica > tylko trzykrotnie wyższą ceną. chyba ktos z Zelemra powinien się zająć tymi nieprawdziwymi informacjami, Zelemr to POLSKI PRODUCENT wysokiej klasy urządzeń, sa droższe od chińskiego badziewia psującego się po 2-3 latach urzytkowania !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Wiadomo, przecież mógłby kupić 2437 odkurzaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:39 A on nawet tego nie zrobi!!! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Zelmer zawiesza produkcję 06.02.09, 15:53 Kryzys gospodarczy w USA, a Zelmer w Polsce zawiesza produkcje? Ile oni eksportowali do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo lekkoduch z ciebie, naprawde IP: *.brhm.cable.ntl.com 07.02.09, 01:33 przespałeś kilka ostatnich miesięcy? wiem z polskiego punktu widzenia polsce nie grozi kryzys, ale coś mi się wydaje że to propaganda,obudzicie się za 3-4 miesiące z ręką w nocniku... pozdro z wysp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: lekkoduch z ciebie, naprawde IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.09, 01:55 Gość portalu: Pablo napisał(a): > przespałeś kilka ostatnich miesięcy? > wiem z polskiego punktu widzenia polsce nie grozi kryzys, > ale coś mi się wydaje że to propaganda,obudzicie się za 3-4 miesiące z ręką w n > ocniku... > pozdro z wysp... *********** O nadchodzącym kryzysie mówiło się od dobrych paru lat, już w roku 2007 pompowane były miliardy w amerykańskie banki by je wspomóc gotówką i co z tego wyszło? Tylko do polskich głów nic nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Zelmer zawiesza produkcję 06.02.09, 16:37 Miejmy nadzieje,ze w szybkim czasie upadnie tez watpliwa w uczciwosc firma MULTI-MARKT z Warszawy. www.oszukani.net Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Zelmer zawiesza produkcję 06.02.09, 16:42 To Amerykanie przestali kupowac w MULTI-MARKT-cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Chico Guapo Zelmer zawiesza produkcję IP: 79.191.50.* 06.02.09, 17:16 Zelmer to sobie może zawieszać. Chodziłem, patrzyłem na tabliczki. Każda jedna na sprzęcie zelmerowskim ma napis "Made in PRC". Za taki "Zelmer" to ja dziękuję. Dla mnie mogą nawet zbankrutować. Straty nie będzie. Niedopasowane obudowy z resztkami wytłoków z formy, bublowate wykończenie. I to ma być polska firma z Rzeszowa... Panowie, z czym do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdt Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:32 Gość portalu: El Chico Guapo napisał(a): > Zelmer to sobie może zawieszać. Chodziłem, patrzyłem na tabliczki. Każda jedna > na sprzęcie zelmerowskim ma napis "Made in PRC". Za taki "Zelmer" to ja > dziękuję. Dla mnie mogą nawet zbankrutować. Straty nie będzie. Niedopasowane > obudowy z resztkami wytłoków z formy, bublowate wykończenie. I to ma być > polska firma z Rzeszowa... Panowie, z czym do ludzi! Philips to niby produkuje w Germany ?? Poza tym stosunek produkcji Rzeszów - Chiny to 70% do 30% Kryzys to dziś jest ale w szkolnictwie - matoły nawet naklejek na produktach nie potrafią przeczytać, albo mają wybujałą wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xailo Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.4web.pl 06.02.09, 19:06 Philips jest z Holandii... Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu ale AGD i inny sprzęt produkują jego fabryki 06.02.09, 21:09 w Chinach a nie Holandii ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:22 Ty jesteś chińskim idiotą, ale dalej promuj tak swoje miasto .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:26 To było do pierwszego postu Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Zelmer zawiesza produkcję 06.02.09, 18:53 Jak odróżnić chińszczyznę od produkcji z Rzeszowa? Po oznaczeniach: xxZxxx xxDxxx to chińszczyzna; a np. 1116.xxxxxxx, 2500.xxxxxxx, 321.xxx to jeszcze polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość_111 Zelmer zawiesza produkcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:38 Jak wygląda w Zelmerze "program dobrowolnych odejść". Wypłacaja jakies odszkodowania??? Bo chyba nie chodzi o szkolenie z zakresu poszukiwania pracy???? Prosze o info.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Zelmer zawiesza produkcję IP: *.wroclaw.mm.pl 06.02.09, 21:53 Ostatnio kupiłem odkurzacz Zelmera. Okazało się w domu że to szajs. Bardzo się zdziwiłem bo mam kilka sprzetów Zelmera. Wiecie co wyczytałem azapisane małymi literami......ze w chinach wyprodukowano cos dla Zelmera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m42 Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.echostar.pl 06.02.09, 22:36 Dawno już nie ma polskiego ZELMERA .Ja już nigdy nie kupię niczego pod firmą ZELMER.To samo badziewie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo_B Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.aster.pl 06.02.09, 22:59 a co to niby ma znaczyć "polski Zelmer"? Firma ma siedzibę w Polsce, daje prace Polakom, kapitał akcyjny w większości polski, podatki płaci do polskiego Skarbu Państwa... To mało w wieku globalnej ekonomii? O co ci jeszcze chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maffff Polecam Kirby IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 23:15 To są odkurzacze nie do zdarcia. Przynajmniej na dwa pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok1 Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.ists.pl 06.02.09, 22:37 Eeee, narzekacie. W ciągu ostatnich 15 lat w rodzinie kupiliśmy kilkanaście różnych produktów Zelmera do trzech różnych "gospodarstw domowych". Nic się nie zepsulo, wszystko działało świetnie. W większości to sprzęt produkowany w Polsce - wciąż tu produkują "tradycyjną" ofertę Zelmera. Ostatnio jednak poszerzyli sprzedaż o czajniki, żelazka, etc - i to właśnie jest robione w Chinach. No a co do trwałości i jakości - bo jak się kupuje low-endowy odkurzacz Zelmer XS za 160 PLN to wiadomo że będzie gorzej zaprojektowany i wykonany niż ten za 500 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Zelmer zawiesza produkcję 07.02.09, 00:16 yhym, z powodu kryzysu, a nie czasem z powodu tego że produkowali za dużo a ich cudownych sprzętów nikt nie chce?! teraz kryzysem nazwą potknięcie na chodniku, kryzys!!! potknąłem się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.09, 01:32 Mieszkam w Niemczech i maszynkę do mielenia mięsa właśnie kopiłam sobie w Polsce marki Zelmer (cena przystępna) i do dziś sobie ja chwale i nie narzekam. Wam już woda sodowa z głupoty uderza do głowy rodacy, wy już nie wiecie na co wasze cztery litery posadzić. Jak się czyta wasze posty to ... lepiej nie zakończę tego zdania resztę pozostawię niedopowiedziana. I co z tego ze Zelmer używa do montowania wyprodukowanych w Chinach części, Zelmer daje przeszło 1000 ludziom prace, zarobek z którego ludzie żyją a wy byście już ich posyłali na bruk by samemu się tylko nachlapać. Gdzie logika, gdzie myśl szersza, tępota wam już te własności przysłoniła!!! Co będzie jak każda firma w Polsce pozwalnia ludzi i ludzie siada na kieszeń państwu bez dopływów składek do kasy chorych, kas emerytalnych, podatków dla państwa, kasy bezrobotnych....? Umiecie sobie wyobrazić w tym wypadku funkcjonujące państwo? Sami własną głupotą i tępota bankrocicie te Polskę!!!!!!!!! Najgorszy typ ludzi który z hołoty się wywodzi i chce zaraz dorównywać szlachcicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota-Polak Re: Zagłosujcie jeszce raz na Tuskaszenkę.?!!! IP: *.core.ynet.pl 07.02.09, 10:21 A ty nie posadziłeś(łaś)swoich czterech liter wygodnie u szwabów zamiast siedzieć w Polsce i budować ją.?!Patriota za 5 12-ta! A nachłapać to ty się tam pojechałeś(łaś)zamiast siedzieć w kraju.?! I przyjedziesz na emeryturę tutej i się będziesz nosić jak paw?!!! Stary mercedes i buty z wyprzedaży z Aldiego za 2 euro?! Tępota jest u ciebie bo zostawiłeś(łaś)kraj swój Patrioto.??? A ty chyba jesteś niedoinformowany(na)i nie wiesz ile UE w tym kraina Helmutów wyciągneła od Polski?!!! To ci powiem,że ponad 300mln euro!!! A Tuskaszenka to dla kogo gra w drużynie,dla Angeli... Jeżeli coś piszesz to poczytaj trochę sobie tutaj: www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Zelmer zawiesza produkcję 07.02.09, 02:18 Dokladnie. Kto widzial jakis kryzys w Posce ostatnio? O, za komuny to byly kryzysy... Tylko musztarda i ocet w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.icpnet.pl 07.02.09, 09:34 Zelmer nie jest zły, pracuje w innej fabryce w utrzymaniu ruchu żebym mógł to w pracy kupowałbym same części zamienne z Polski. Niestety póki co, np polskie sterowniki plc to sprawa całkowicie marginalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota-Polak Herr Tuszke na prezydenta !!! IP: *.core.ynet.pl 07.02.09, 10:28 Jeszce raz wybrać speców z piaskownicy rodacy...?! Tak to przez wyborców takich ekonomistów jak prostaczek ryży Kaszebe! Polska dla Polaków! Nie dla zdrajców, złodziei i łajdaków! www.tuskwatch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Zelmer zawiesza produkcję IP: *.150.175.130.csa-net.pl 07.02.09, 11:05 A teraz każdego z Was proszę o wyjęcie swojej komórki i spojrzenie jakiej jest produkcji. Następnie proszę o spojrzenie na tabliczkę znamionową waszego dvd, kina domowego itp. Made in China? Cóż za niespodzianka. A taki dobry sprzęt.. Zelmer 70% swojej produkcji lokuje w Polsce - nie tylko w Rzeszowie. Jeśli inne firmy czują się lepsze jakościowo to niech dadzą 4 lata gwarancji np na odkurzacze. Zelmer to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Zagłosujcie jeszce raz na Tuskaszenkę.?!!! 07.02.09, 11:25 Statystyki kształtują się następująco: * wrzesień 2008 r.: środki pozyskane z Unii (Fundusz Spójności, fundusze strukturalne, dochody Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Program Rozwoju Obszarów Wiejskich, dochody Agencji Rynku Rolnego): 133,8 mln euro; składka członkowska: 186,4 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE było więc ujemne i wyniosło minus 52,6 mln euro; * październik 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 287,2 mln euro; składka członkowska: 460,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 173,6 mln euro; * listopad 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 283,6 mln euro; składka członkowska: 278,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: plus 4,8 mln euro; * grudzień 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 315 mln euro; składka członkowska: 425,7 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 110,7 mln euro. Podsumowując, w ciągu ostatnich czterech miesięcy 2008 r. straciliśmy na członkostwie w UE około 332,1 mln euro, co daje gigantyczną kwotę 1,5 mld zł. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Zelmer zawiesza produkcję 07.02.09, 11:26 Statystyki kształtują się następująco: * wrzesień 2008 r.: środki pozyskane z Unii (Fundusz Spójności, fundusze strukturalne, dochody Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Program Rozwoju Obszarów Wiejskich, dochody Agencji Rynku Rolnego): 133,8 mln euro; składka członkowska: 186,4 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE było więc ujemne i wyniosło minus 52,6 mln euro; * październik 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 287,2 mln euro; składka członkowska: 460,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 173,6 mln euro; * listopad 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 283,6 mln euro; składka członkowska: 278,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: plus 4,8 mln euro; * grudzień 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 315 mln euro; składka członkowska: 425,7 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 110,7 mln euro. Podsumowując, w ciągu ostatnich czterech miesięcy 2008 r. straciliśmy na członkostwie w UE około 332,1 mln euro, co daje gigantyczną kwotę 1,5 mld zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.09, 11:51 1jacek-rozan napisał: > Statystyki kształtują się następująco: > * wrzesień 2008 r.: środki pozyskane z Unii (Fundusz Spójności, fundusze> strukturalne, dochody Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Program> Rozwoju Obszarów Wiejskich, dochody Agencji Rynku Rolnego): 133,8 mln euro;> składka członkowska: 186,4 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–> UE było> więc ujemne i wyniosło minus 52,6 mln euro; > * październik 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 287,2 mln euro; składka > członkowska: 460,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minu> s 173,6> mln euro;> * listopad 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 283,6 mln euro; składka> członkowska: 278,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: plus> 4,8> mln euro;> * grudzień 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 315 mln euro; składka członkowska:> 425,7 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 110,7 mln euro.> > Podsumowując, w ciągu ostatnich czterech miesięcy 2008 r. straciliśmy na> członkostwie w UE około 332,1 mln euro, co daje gigantyczną kwotę 1,5 mld zł. ********************* Skoro Polska tak dopłaca do Unii jest jedno wyjście wystąpić natychmiast z Unii, wycofać cały przemysł zachodni, nie brać gazu ani ropy od Rosji, stać się samowystarczalnym krajem. Nikt was w Unii nie trzyma silą, najwyższy czas by wyciągnęli polskie oszołomy z tego konsekwencje. Nikt was w Unii nie trzyma silą i nikt nie zmuszał was do przystąpienia do Unii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re:Naród z wodzem!Wódz z narodem!www.tuskwatch.pl 07.02.09, 11:31 Herr Tuszke Kaszebe nah prezidente!!! Niech żyje i rządzi...!Ten to ma łeb...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re:Naród z wodzem!Wódz z narodem!www.tuskwatch.pl IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.09, 19:19 1jacek-rozan napisał: > Herr Tuszke Kaszebe nah prezidente!!! > Niech żyje i rządzi...!Ten to ma łeb...?! ******************************************* Skoro ci Tusk nie dogodzi wybieraj Kaczyńskiego, w czym widzisz problem tępaku. Najgorszy typ ludzi który z hołoty się wywodzi i chce zaraz dorównywać szlachcicom. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 złodzieje z dyrekcji zelmera mają się dobrze 07.02.09, 11:39 wyprowadzili kasę , sciągają badziewie z Chin a teraz ludzi na bruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Zelmer zawiesza produkcję IP: *.saite.com.pl 07.02.09, 13:04 Zelmer sprzedaje Polski dobry sprzęt - więc nie pisz głupot, mam wiele artykułów Zelemera: odkurzacz, robot kuchenny a ostanio mikrofalówke - sprzęt jest niezawodny, ale niestety lekko droższy od chińskiego badziewia i przez to chińskie rzeczy lepiej schodzą a Polacy traca pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
tarnowiak Re: Zelmer zawiesza produkcję 07.02.09, 13:06 Gość portalu: Rzeszowiak napisał(a): > zarazie zelmer zawiesza produkcje, za rok zawiesi działalność, chińszczyzna się > nie sprzedaje. 70% produkcji zelmera to chińskie badziewie Zelemer sprzedaje produkty dobre na europejskim poziomie, wiec niepie... że chińskie - mam nadzieję, że ktoś z Zelmera wytoczy za ten twowj wpis proces o zniesławienie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelmerowiec Ceny Zelmera nie sa OK np. w porow. z Samsungiem IP: 192.28.65.* 07.02.09, 19:12 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samsungowiec Ceny Zelemra sa niskie w stosunku do jakości produ IP: *.saite.com.pl 07.02.09, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś