wspanialy69 17.03.09, 10:56 a to całe Eureko to polscy żydzi ze Lwowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alakyr Eureko na kolanach 17.03.09, 11:19 Eureko zostało stworzone tylko do przejęcia PZU, deal jet kalsycznym przykładem jak przejmowało się kiedyś majątek państwowy. Niech żyje liberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Moze Wieczerzak im pomoze? IP: *.dsl.bell.ca 17.03.09, 12:02 Tak sie przeciez zna na interesach ... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 wspanialy69, burak na forum... 17.03.09, 11:41 wspanialy69 napisał: > a to całe Eureko to polscy żydzi ze Lwowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: wspanialy69, burak na forum... IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 11:57 Nie burak, tylko kolejny zakompleksiony antysemita, który uważa się za polskiego patriotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Eureko na kolanach IP: *.adsl.alicedsl.de 17.03.09, 13:11 Nie rozumiem czemu rzad nie moze im po prostu sprzedac PZU??? Co za roznica czy oni kupia czy zadebiutuje na gieldzie i kupi ktos inny?? W czasie kryzysu placic gigantyczne odszkodowanie to GLUPOTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzu Re: Eureko na kolanach IP: *.barbara.ds.polsl.pl 17.03.09, 13:34 po pierwsze: kiedy sprzedawano pierwsze akcje PZU Eureko nie kupiło ich za swoje pieniądze tylko z kredytu i to samo w sobie łamało już warunki umowy. po drugie: PZU było/jest większe od Eureko i jak widać nieźle sobie radzi po trzecie: na zdrowy rozum jaki jest sens sprzedawania dobrze działającej firmy firmie mniejszej i słabszej od niej gdzie tutaj jest jakaś szansa na rozwój na inwestycje jak widać że kupno akcji PZU to jest ostatnia deska ratunku dla Eureko po czwarte: kiedy zaczynała się prywatyzacja PZU stanęły do niej największe firmy ubezpieczeniowe świata i jakoś niewiadomo czemu wygrała mała w porównaniu do nich firma po piąte: jeżeli się nad tym poważnie zastanowić to widać że jest to sterowane odgórnie przekazanie polskiej dobrze prosperującej firmy w obce ręce i nie uderzam tu wcale w nutę populistyczną tylko stwierdzam oczywiste fakty, kto nie będzie chciał zauważyć że coś jest w sprzedaży PZU Eureko nie tak to nie przyzna tego i już. Pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Eureko na kolanach IP: 72.14.174.* 18.03.09, 20:12 Moja kumpela jest czesto w Waszym domu studenckim, ale nie wiedziala ze macie teraz wireless! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Eureko na kolanach 18.03.09, 20:46 Gość portalu: pzu napisał(a): > po pierwsze: > kiedy sprzedawano pierwsze akcje PZU Eureko nie kupiło ich za > swoje pieniądze tylko z kredytu i to samo w sobie łamało już > warunki umowy. To prawda. Dziwne w dyskusjach 3-4 lata temu respondent określający się mianem "pzu" była/był zwolennikiem szybkiego oddania całego PZU tej szemranej firmie Eureko. Uważam że pieniądze wyłudzone przy przewale PZU/Eureko zostały już wyprane. Zrobili to ludzie pełniący (nawet dzisiaj!) wysokie funkcje w gospodarce, administracji i organach ścigania czyli białe i niebieskie kołnierzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisowiec Nie jestem za PO ale to co zaproponowali i twarda IP: *.chello.pl 17.03.09, 13:17 postawa powoduje,że jestem dumny z takiego podejścia ! Nie oddawać PZU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Panie Grad, ugoda z oszustami będzie przestępstwem 17.03.09, 14:50 Zarówno spec komisja sejmowa jak i uchwała sejmu wezwały rząd polski do anulowania umowy z Eureko jako nieważnej od samego początku. Eureko złamało zapisy umowy zarówno przy kupnie akcji jak i oddając sprawę do sądu nie polskiego, czego umowa zakazywała. Trzeba geszefciarzy pogonic i zażądać zwrotu ich aktywów z odsetkami a nie ugadywać się z oszustami. Szykujemy z grupą prawników zawiadomienie o próbie popełnienia przestępstaw przez ministra Grada. Ma jeszcze czas stanąć po stronie interesów Polski a nie zagranicznych korporacji finansowych. to my Polacy płacimy mu kasę co miesiąc. No chyba że ktoś płaci mu więcej, duzo więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: Panie Grad, ugoda z oszustami będzie przestęp IP: 198.28.69.* 17.03.09, 15:59 no jestem ciekaw jak to sie skonczy, nie zebym kogos oskarzal ale tak dlugie lata przepychanek bez ujawnienia winnych to po prostu farsa ! faktem jest, ze teraz czas na dodanie do nazwy pzu ogona S.A. nie jest najlepszy, ale na pewno jest to najlepszy jak do tej pory czas na uciecie łba eureko. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Panie Grad, ugoda z oszustami będzie przestęp 17.03.09, 18:58 Jak to, winni przecież są, Pani minister Kamela Sowińska, ekonomistka, w imieniu skarbu państwa dała się zrobić w jajo /mam nadzieje że tak było/ cwaniaczkom. To świadczy o odpowiedzialności rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: Panie Grad, ugoda z oszustami będzie przestęp IP: 72.14.174.* 18.03.09, 20:15 Tylko ona? A wiewiory cwierkaja ze byli rowniez inni, tylko ze maja spore "wejscia" tu i tam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortiz Re: Panie Grad, ugoda z oszustami będzie przestęp IP: *.limes.com.pl 18.03.09, 19:57 A jak było z tp patrz telekomuna frace telekom przejął ja za friko po opłaceniu stosownych danin dla miejcsaowych kacyków reprezentowanych przez nie jakiego kulczyka.Mam nadzieję ze eureko się wyłoży i jakis złodziej nie zarobi czego sobie i wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś