Dodaj do ulubionych

Największa sieć z kawą wchodzi do Polski

07.04.09, 11:33
Oczywiście będzie miała olbrzymią popularość bo to przecieć Hameryka
a Polaki w gacie srają jak słyszą to słowo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pan Zdzisław kawowy makdonald.. IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.09, 11:45

ale ceny sk-syny przyrąbali jak by to była wykwintna restauracja.. no cóż
      pospólstwo będzie się cieszyc ze było w starbucks lub przechadzac sie z
      papierowym kubkiem po ulicy, hehe..

• rydzyk_fizyk Kawa w papierze!? 07.04.09, 12:24
        Niech otworzą lokal na Centralnym - będzie pasował do otoczenia.
        • Gość: Włodek z Poznania A komu smakuje McKawa? IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 15:45
          • Gość: mi smakuje McKawa poprawila zdecydowanie jakosc kawy w Polsce IP: *.adsl.proxad.net 07.04.09, 18:58
            no a teraz Starbucks moze w koncu nauczy Polakow jak przyrzadzac kawe zeby po
            wypiciu nie robil sie krzywy rzyj
            • Gość: POPalikot a mnie polska kawa smakuje IP: 195.24.77.* 07.04.09, 19:11
              • pe1 Re: a mnie polska kawa smakuje 07.04.09, 19:44
                Inka
                • jakubowska100 KOFIhewen broń się!!!! starbucks to to samo 08.04.09, 00:38
                  tylko z Zachodu. Kofi jest polskie i nie ustępuje. Ja do stara nie
                  zajdę. 'chcemy zapewnić klientom najciekawsze lokalizacje?' tiaaa
                  kapitalistyczne gadanie. Powinno być : 'chcemy mieć lokalizacje w
                  miejscach w których najwięcej natłuczemy kasy' i od razu brzmi
                  lepiej, nie? ale sorry oczywiście marketingowi czy PRowi nie wolno
                  pisnąć takich słówek bo to strzał w stopę
            • em_obywatel Stary, zabijasz śmiechem 07.04.09, 22:43
              Stary, zabijasz śmiechem. Starbucks i dobra kawa? Dobra chyba dla Amerykanów,
              ale dla Włochów to podła lura. Pierwsza lepsza knajpa we Włoszech albo w
              Hiszpanii serwuje lepszą kawę.
              Prawda jest taka, że to czy dana kawa jest uważana za dobrą czy złą, to kwestia
              lokalnego gustu. Dla Amerykanina typowa mocca parzona w zwykłym włoskim domu to
              czarna smoła.
              • Gość: madrileño starbucks = mierda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 23:25
                w madrycie do starbucksa prawie tylko turyści chodzą, wolę wypić dobrą kawę za
                1,20€ w ulubionym barze
            • Gość: Włodek z Poznania Jakość kawy poprawiły Lavazza i Segafredo IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 14:09
              popularyzujące kulturę picia i parzenia kawy. A i tak pod polski gust espresso
              podaje się dwukrotnie większe niż w kraju pochodzenia.
      • Gość: brut trendy IP: *.hsd1.pa.comcast.net 07.04.09, 23:04
        No co ty nie wiesz? Papierowy kubek jest bardzo trendy.
    • Gość: jankes Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: 85.19.83.* 07.04.09, 13:32
      nic innego wiecej nie potrzebujemy tylko kawe z ameryki. Moze ich w
      ten sposob wyprowadzimy z kryzysu finansowego
      • Gość: starbucks Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.56.220-216.q9.net 07.04.09, 14:37
        Oczywiscie odezwalo sie polactwo.Kawa jest niezla.Kawiarnie bardzo
        fajne.Cholota moze pic Inke w domu
        • Gość: Daniel Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.man.poznan.pl 07.04.09, 14:44
          Popieram przedmówcę. Kto chociaż raz była kiedyś w Starbucks ten z chęcią napije
          się tej kawy także w PL. A jak 10 zl to dla kogoś majątek to nie mamy o czym
          rozmawiać. Nikt Was nie zmusza do chodzenia tam na kawę.
          • Gość: kawosz Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.katowice.pik-net.pl 07.04.09, 15:00
            takiej lury jak tak kawa jest pełno na świecie - w USA dopiero na Key West
            napiłem się porządnie parzonej kubańskiej kawy sprzedawanej u nich w
            maciupeńkich filiżankach bo oni piją przeźroczystą lurę i siuśki niczym
            najtańsza herbata z biedronki czy lidla!
            • Gość: nick Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 15:42
              a tak jak w ameryce maly rozmiar to bedzie litr :)
          • szczepan.z.pszczyny Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki 07.04.09, 17:15
            "W Polsce czekaliśmy z uruchomieniem sieci, bo chcieliśmy mieć pewność, że
            kawiarnie będą w takich lokalizacjach, gdzie będziemy mogli zapewnić naszym
            klientom niepowtarzalną atmosferę "

Bylem w starbakach kilka razy - nie z przyjemnosci tylko z braku innych lokali.
            Wszystkie starbaki sa takie same, kawa wszedzie paskudna, nadeta celebracja
            parzenia brazowej wody (bo nie kawy !) w papierowych kubkach a lokale przytulne
            jak peron kolejowy.
            • Gość: ogon Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 07.04.09, 19:02
              widać dawno na dworcu nie byłeś, buraku.
          • lolek_do_kfadratu Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki 07.04.09, 20:06
            Mam nadzieje ze nie zapomniałeś wyciagnąć przy stoliku laptopa i
            poudawać ze piszesz scenariusz do jakiegos topowego polskiego
            serialu?
          • Gość: TEZ DANIEL Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.chello.pl 07.04.09, 22:26
            KAWY CZŁOWIEKU NIE PIŁEŚ, TOŻ TO LURA I BEŁT
        • Gość: ja Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.ostrog.net.pl 07.04.09, 14:46
          odezwal sie ten ktory sraczki galopki dostaje jak cos z hameryki zje
          i wypije, idz i pij sobie kawe z kubka przed kolegami z bloku
          zablysniesz bedziesz kul dzezi i fleszi
          • Gość: michal tepaki :) IP: *.rbinet.co.uk 07.04.09, 14:55
            starbucks jest moze amerykanski do bolu, ale nie zmienia to faktu ze robia
            pyszna kawe. to skad jest nie ma nic do rzeczy i jak kogos to mierzi i ogranicza
            to jego strata i glupota :)...
          • Gość: Daniel Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.man.poznan.pl 07.04.09, 14:58
            Oczywiście sami znawcy i kawosze odezwali się w temacie. A pewnie nikt z Was nie
            pił kawy ze Starbucksa:) Dlatego śmieszą mnie rady specjalistów z Włoch i
            pospolitych pijaczy zbożówki. Za pewnie wszyscy ktytykanci wiedzą że kawę można
            zamówić także w normalnym kubku i poczuć się jak w domu.Tyle ode mnie. Temat
            jest ponarzekać można.
            • Gość: gosc Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.pl 07.04.09, 16:34
              tak, nikt nigdy nie pił kawy ze Starbucksa. Polacy nigdzie nie wyjeżdzają z
              kraju, a jak gdzies juz ich pogna to pija rozpuszczalna z termosow...
            • Gość: szkoda... Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: 193.201.167.* 07.04.09, 16:38
              Napiłbym się karwy, ale karwa mam nadciśnienie. Podejrzewam, że to
              nadciśnienie to przez dwóch zje bów z Żoliborza.
            • kukoc Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki 07.04.09, 16:54
              Nie róbmy ze Starbucks'a nie wiadomo jakich speców w robieniu kawy, są to spece
              od marketingu, przecietna osoba nie zauważy zabójczej różnicy w smaku kawy ze
              Starbucksa czy Coffe Heaven. Poruszyłes temat Włoch, tam ludzie nie chodza do
              takich wynalazków jak Starbucks czy Coffe Heaven, ba tam czegos takiego nie ma,
              a kawa serwowana w przęcietnej włoskiej kawiarni na głowe biję ta z kawiarni
              sieciowych.
              • Gość: NUlka Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 07.04.09, 17:10
                W tym sie z toba zgodze, raz wypilam we Wloszech 3 takie male czarne
                sztansko pyszne kawki... serducho lewdwie wytrzymalo, ale bylo
                warto! Co lepsze kosztowaly wszedzie ok 50centow za kazda!
              • Gość: ja Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 23:31
                bzdury, byłem w sevilli i w madrycie w starbucksie, chodzą tam amerykańscy
                turyści tylko, bo biedaki nie dają rady wypić cafe solo ni cortado.
            • Gość: Kaczo & Boso Re: Co za wspanialy pomysl ??? IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 17:34
              Regularnie pijam kawe od ponad 30 lat i obecnie mieszkam w USA. W
              okolicy znam przynajmniej trzy - cztery lokale gdzie jakosc
              podawanej kawy jest o klase lepsza nizli w "Starbucks"
              (maja racje ci, ktorzy pisza, iz ta firma prezentuje
              ten sam poziom co sprzedawcy "fast food")!

P.S. Bardzo duzo kawy "Starbucks" sprzedaje ludziom, ktorzy
              podjezdzaja samochodem pod otwarte okienko i zamawiaja
              kawe (oczywiscie - w papierowym kubku) "na szybko"...
            • Gość: gosc Ci co beda pic kawe ze Starbucksa IP: *.34.61.131.customer.cdi.no 07.04.09, 17:58
              wreszcie poczuja sie jak prawdziwi amerykanie :-)
            • Gość: janadamf Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 07.04.09, 20:45
              A czy ty piles jakas inna kawe? Moze jak sie sam wychowales na
              zbozowce Starbucks jest twoim szczytem. Jest na pewno lepszy od
              naszej kawy po turecku, ale nie dajmy sie zwariowac. Starbucks jest
              dobry w Ameryce bo oni wiedzieli o dobrej kawie tyle (a moze) mniej)
              co my.
        • Gość: Kawiarka Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:49
          Popłuczyny w papierowych kubkach to ma być "niezła kawa"???? Dobra
          kawa to np. włoska, koniecznie w filiżance! i rzeczywiście wolę
          sobie zrobić porządną w domu, niż pić pseudokawę o plastikowym smaku
          z plastikowego kubka. A co ty pijesz, że to dziadostwo ci smakuje?
          Bo o smaku prawdziwej kawy nie masz bladego pojęcia, ani o sztuce
          (sic!)jej podawania.
          • Gość: michal Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.rbinet.co.uk 07.04.09, 14:57
            skoro jasnie pani trzeba podawac kawke z rytualem to prosze omijac starbucksa.
            co ma to ze jest w papierowym kubku do rzeczy?? jest bardzo smaczna i tym sie
            przecietny kupujacy jak ja bedzie kierowal, a nie "filizankami"...
            • Gość: Kaczo & Boso Re: Co za "wspanialy" pomysl... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 17:51
              "skoro jasnie pani trzeba podawac kawke z rytualem to prosze omijac
              starbucksa. co ma to ze jest w papierowym kubku do rzeczy?? jest
              bardzo smaczna i tym sie przecietny kupujacy jak ja bedzie kierowal,
              a nie "filizankami"..."
              --------------------------------------------------------------------
              Pije kawe regularnie i bez specjalnego "rytualu" ale... "Starbucks"
              (w USA) staram sie omijac - coz... znam miejsca gdzie podaja
              (szybko i sprawnie) kawe o duzo lepszej jakosci!

P.S. Czy 'michal' to moze pracownik firmy "Starbucks"?
              • Gość: ogon Re: Co za "wspanialy" pomysl... IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 07.04.09, 19:09
                kur... jak widzę takiego barana jak Kaczo & Boso to mnie krew zalewa. Dla
                takiego głąba każdy kto powie coś dobrego na o produktach jakiejś firmy zaraz
                musi być jej pracownikiem.
                • Gość: Kaczo & Boso Re: Co za "wspanialy" pomysl, itd. IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 21:02
                  "kur... jak widzę takiego barana jak Kaczo & Boso to mnie krew
                  zalewa. Dla takiego głąba każdy kto powie coś dobrego na o
                  produktach jakiejś firmy zaraz musi być jej pracownikiem."
                  -----------------------------------------------------------------
                  Po jezyku, stylu oraz wybitnie "bogatym" slownictwie widze, iz
                  "ogon" to zwyczajny prostak... Jemu wiec wyjasnienia, po prostu,
                  nie naleza sie!

p.S. Dla innych... Internauta "michal" napisal takie
                  bowiem zdanie "jest bardzo smaczna i tym sie
                  przecietny kupujacy jak ja bedzie kierowal".
                  To zdanie mocno pachnie kims od marketingu, lub "PR".
                  Ja sam - przykladowo - pisze otwarcie na tym forum,
                  iz "Starbucks" oferuje kawe kiepsko jakosciowa
                  ale... pisze to tylko i wylacznie w swoim imieniu!
                  Nie przedstawiam sie tutaj jako "przecietny kupujacy"...
                  • Gość: michal to jest spisek!! :) IP: *.zone3.bethere.co.uk 07.04.09, 21:43
                    czlowieku nie wesz wszedzie spisku! to ty mozesz pisac otwarcie i w swoim
                    imieniu a ja nie?? napisalem ze jestem przecietnym kupujacym bo nie jestem
                    jakims kawoszem, pijam max jedna kawe dziennie, czesto jak jestem "na miescie" i
                    dlatego wlasnie lubie m.in. kawe ze starbucksa bo jest dobra i wygodna "w
                    trasie". i znam wielu ludzi ktorzy tez lubia kawe stamtad wlasnie choc nie sa
                    jakims koneserami i nie opijaja sie kawa "dla aromatu" i o tym pisze.
                    przedstawilem sie jako przecietny kupujacy w kontekscie dyskusji, bo takim
                    wlasnie jestem. nie szukam bog wie czego jakosciowego tylko smacznej kawy.
                    pomijajac ze nie pracowalbym nigdy dla takiej firmy jak starbucks, to nawet
                    jakbym byl jej pracownikiem to bym jej nie wychwalal na forum :). prosze cie...
          • idfree Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... 07.04.09, 14:57
            ...u fryzjera nasłuchała się o włoskiej kawie i na siłę się stara
            zainteresowac nią innych. Są też inne - brazylijska, turecka, nawet
            irlandczycy mają super przepisy na kawę...

...a ja też się cieszę ze Starbucks'a, bo chociaż może nie najlepsza
            to zawsze wybór większy!

Powodzenia biznesowi życzę!
            • Gość: arafat Re: Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... IP: 212.76.37.* 07.04.09, 15:25
              Starbucks jest ok. na nim sie wzorował coffe heaven i inne tego typu sieci.
              Niezła kawa na drogę lub do wypicia w miłej atmosferze w kawiarni.

Espresso oczywiscie mozna zamówić tak jak latte czy capppuccino ktore przepisami
              nie różnią sie zasadniczo od przepisów włoskich... A mieszanka która jest
              używana do przygotownia espresso to już kwestia wyboru danej kawiarni.
            • Gość: Kawiarka Re: Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:29
              Jestem z Krakowa i mój drogi, kawy tutaj się nie pija u fryzjera,
              ale w setkach cudownych knajpek,w wyśmienitym wyborze i jakości,
              oczywiscie nie tylko esspresso :) ale jak ktoś lubi substytuty to
              może chodzić gdzie chce. A tej "słynnej" kawy próbowałam w NY ... i
              dziękuję , już mi wystarczy! Dziwne, ale u nas sieciówki poza
              Centrami Handlowymi prawie nie istnieją. Daje do myślenia, prawda?
              • Gość: bigCity Re: Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 15:44
                Prawda daje do myslenia. Kraków to nie NY. Tam życie wybiega daleko
                poza Wawel.
              • pe1 Re: Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... 07.04.09, 19:48
                Kraków jest brudny i śmierdzi. Podobnie jak śmierdzi kawa w Krakowie. Byłem
                tydzień, próbowałem w wielu miejscach i wszędzie śmierdzi.
              • Gość: Rob Re: Odezwała się kawiarka z morskiej pianki... IP: *.ptldor.dsl-w.verizon.net 07.04.09, 21:35
                Problem w tym, ze Starbucks niszczy konkurencje przez wykupowanie lokali lub
                podbija ceny czynszu tak, ze niezalezna kawiarnia musi sie spakowac i wynieswc.
                Wtedy Starbucks przejmuje lokal.
          • Gość: on Jedyne co szkoda to te papierowe kubki IP: *.34.61.131.customer.cdi.no 07.04.09, 18:06
            znowu trzeba bedzie wycinac lasy na ich produkcje i wszystko po to
            by przez 5 minut czuc sie jak prawdziwy amerykanin hahaha

Cudze chwalicie wlasnego nie znacie - typowe dla nas Polakow !
        • Gość: Kaczo & Boso Re: przecietna kawina z podupadajacej sieci... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 17:26
          "Starbucks" oferuje w USA bardzo przecietna kawe, zwykle bez aromatu
          i bez zapachu... ta siec przez pewien czas rosla i rozwijala sie
          dosyc szybko ale tez i kosztem podupadajacej jakosci. A obecnie
          firma "Starbucks" jest na etapie zamykania wielu swoich lokali w
          USA...

p.S. Dziesiec zl za espresso to prawie DWA razy wiecej nizli
          za "espresso solo" placi sie w "Starbucks" w USA! Szukaja naiwnych?
          • pe1 Re: przecietna kawina z podupadajacej sieci... 07.04.09, 19:50
            > "Starbucks" oferuje w USA bardzo przecietna kawe, zwykle bez aromatu
            > i bez zapachu

Najwyraźniej nigdy nie próbowałeś. Starbucks robi pyszną kawę.

> p.S. Dziesiec zl za espresso to prawie DWA razy wiecej nizli
            > za "espresso solo" placi sie w "Starbucks" w USA! Szukaja naiwnych?

Za to 1,5 razy mniej niż wszędzie w Europie. Podobne relacje cenowe dotyczą
            większości jedzenia i picia w Stanach i w Europie, więc jak ci za drogo to
            wskakuj w samolot, marudo.
            • Gość: Kaczo & Boso Re: przecietna kawina z podupadajacej sieci... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 21:10
              "Najwyraźniej nigdy nie próbowałeś. Starbucks robi pyszną kawę."
              ------------------------------------------------------------------
              Probowalem, probowalem i to w kilkunastu roznych stanach
              i miastach i... w 100% podtrzymuje swoja wczesniejsza
              opinie! Oczywiscie, to sprawa gustu - jezeli "pe1"
              wydaje sie, ze "Starbucks robi pyszną kawę" to
              moze nadal zyc w takowym przekonaniu!
              ------------------------------------------------------------------
              "więc jak ci za drogo to wskakuj w samolot, marudo"

Nie musze nigdzie "wskakiwac" albowiem mieszkam w USA...

• Gość: brut O widze PR-owcy ruszyli IP: *.hsd1.pa.comcast.net 07.04.09, 23:53
              Czy taka kampania nadal kosztuje 4.500 zł?
        • Gość: Kaczo & Boso Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 17:39
          "Cholota moze pic Inke w domu"
          ------------------------------------------
          Holota (przez samo "h"!) moze takze
          poprawic swoja znajomosc polszczyzny...
          • Gość: Georginia Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.telkonet.pl 07.04.09, 19:59
            Spadaj.
        • Gość: madrileño Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 23:28
          to dlatego ten typ kawy nazywa się w hiszpani cafe americano, nikt takich pomyj
          tutaj nie pije... spróbuj kiedyś małą czarną, jeśli potrafisz docenić ogromną
          różnicę.

a jak ktoś się przyczepi do mojego ip to jestem na święta w polsce:)
          • porque Re: Co za wspanialy pomysl ! kawa z ameryki 08.04.09, 02:31
            Gość portalu: madrileño napisał(a):

> to dlatego ten typ kawy nazywa się w hiszpani cafe americano, nikt takich pomyj
            > tutaj nie pije... spróbuj kiedyś małą czarną, jeśli potrafisz docenić ogromną
            > różnicę.
            > a jak ktoś się przyczepi do mojego ip to jestem na święta w polsce:)

Po pierwsze, wspolczuje zycia w kraju jak Hiszpania.
            Po drugie, Starbuck nie jest siecia, ktora rozprowadza wszystkie napoje kawowe.
            Po trzecie ilekroc bylem w Hiszpanii, nigdzie nie moglem trafic na dobra kawe,
            nawet w piecio gwiazdkowych resortach serwowali jak to nazywasz-"pomyje".
            Zreszta brak kultury mieszkancow tego ubogiego kraju, brud, smrod i ubostwo
            niemalze na kazdym kroku i tak nie pozwoliloby delektowac sie w przypadku
            zaserwowania dobrej kawy.
    • Gość: XYY Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: *.unizh.ch 07.04.09, 14:40
      "Kawa w Starbucks nie będzie jednak tania - kubek espresso ma kosztować ok. 10
      zł, czyli mniej więcej tyle, ile w konkurencyjnych kawiarniach sieciowych
      takich jak Coffee Heaven."

kubek espresso... buhahhahahahaha...
    • Gość: skyper Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 83.238.141.* 07.04.09, 14:42
      Faktycznie cena z kosmosu, a ichnia kawa to nic specjalnego.
    • Gość: tsuranni bo dobry polak IP: *.idpan.poznan.pl 07.04.09, 14:46
      to obowiązkowo katolik i amerykański kundelek
    • Gość: Sraka Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 94.246.138.* 07.04.09, 14:51
      Kawa w starbucksie nie jest zla,ale cena 10zl za espresso w papierowym kubku to bedzie porazka.Takie ceny to maja np.w Niemczech.
      • Gość: stabucks Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.56.220-216.q9.net 07.04.09, 14:53
        Panie Sraka, fakt ze w Polsce sa zarobki jak w Ugandzie nie jest
        chyba wina Starbucks? ci ktorych stac beda kupowac reszta bedzie
        szczekac...a karawana z kawa pojdzie dalej hehe
        • Gość: Sraka Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 94.246.138.* 07.04.09, 14:57
          wlasnie ta odpowiedz mowi wszystko-zarobki na poziomie Ugandy a ceny na poziomie Niemiec.Gdyby Niemiec mial zaplacic za kawe 10eu to kawiarnia nawet by nie probowala otwierac sieci.Zarobki w PL 3000zl,w DE 3000eu.Troche myslenia,nie boli.
          • harbourfront Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 14:59
            Mistrzu, Polska jest w UE ... ceny wiec musza byc podobne ( poza
            cenamui mieszkan ktore w PL sa wyzsze nix w Berlinie).No coz..Polska
            to kraj absurdow...
            • Gość: Sraka Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 94.246.138.* 07.04.09, 15:04
              nie rozumiem?jak maja byc podobne ceny?czego?pietruszki,samochodow?biletow autobusowych?Troche krajow zwiedzilem i tego nie zauwazylem?Nawet w sieciach ogolnoswiatowych ceny sa rozne.
              • pe1 Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 20:37
                Gość portalu: Sraka napisał(a):

> nie rozumiem?jak maja byc podobne ceny?czego?pietruszki,samochodow?biletow auto
                > busowych?

KAWY, baranie
                • Gość: Sraka Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 94.246.138.* 07.04.09, 20:48
                  Najlepiej uzywac inwektyw jak nie potrafi sie czytac ze zrozumieniem.Polecam slownik i haslo "ironia"
            • em_obywatel Mistrzu, Polska jest w UE 07.04.09, 22:37
              Parafrazując, Mistrzu, Polska jest w UE i zarobki powinny być podobne.
    • Gość: GRU-Bass Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.aster.pl 07.04.09, 14:57
      Najtańsza kawa 10zł....
      Utrzymają się może w jakimś modnym centrum handlowym w W-Wie a może
      nawet tam nie. Za rok albo mniej zwiną się, szkoda bo wogóle to
      fajna sprawa taki Starbucks - oczywiście wtedy gdy jest dopasowany
      do realiów lokalnego rynku.
      No ale ktoś "kompetentny" i doświadczeniem w marketingu napewno nad
      tym pracował.
      Przekonuje mnie to że marketing to jedno z najbardziej
      bezwartościowych zajęć jakie można uprawiać zawodowo. Byle dureń
      może być gwiazdą.
      • idfree Mistrzu... 07.04.09, 15:00
        ...a ile kosztuje kawa w rozwijającym się na potęgę Coffee Heaven???

Byłeś kiedyś? Może podzielisz się z nami tą wiedzą, skoro jesteś
        takim znawcą tematu :D
      • Gość: Daniel Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.man.poznan.pl 07.04.09, 15:01
        No to kolega chyba nie był dawno w kawiarni? Skoro cena 10 złotych za kawę jest
        wysoka? Przecież byle kawa w pospolitej kawiarni to wydatek rzędu 12-15 złotych,
        dlatego nie rozumiem narzekań na cenę.
        • pavvka Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 08.04.09, 16:05
          Gość portalu: Daniel napisał(a):

> No to kolega chyba nie był dawno w kawiarni? Skoro cena 10 złotych
          za kawę jest
          > wysoka? Przecież byle kawa w pospolitej kawiarni to wydatek rzędu
          12-15 złotych

Za pojedyncze espresso czy jakieś capu-latte-panna wynalazki? To
          jakby robi różnicę.
      • Gość: nick Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 15:53
        nie wierzysz w lans Warszafki w nowym lokalu? o niewierny...
      • Gość: Mo Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 74.12.191.* 07.04.09, 16:02
        wszedzie starbacks jest drozszy niz konkurencja,
        to jest siec premium

nie idziesz tam, zeby kupic tanio,
        tylko zeby dostac cos dobrego
        i sobie troche dogodzic :)

• Gość: Kaczo & Boso Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 18:09
          "wszedzie starbacks jest drozszy niz konkurencja, to jest siec
          premium"

Siec "premium"? Byc moze... ale z cala pewnoscia nie w USA!
          • Gość: f. Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: 212.180.165.* 07.04.09, 23:37
            ratunku, z każdej strony wyłażą jakies marketingowe miśki!

"sieć premium"... z papierowymi kubkami dobre

może jeszcze "luksusowa restauracja z plastikowymi sztućcami"
    • kvakva Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 14:59
      mark6 napisał:

> Oczywiście będzie miała olbrzymią popularość bo to przecieć Hameryka
      > a Polaki w gacie srają jak słyszą to słowo.

Mylisz się Kolego, tu nie chodzi o Polaków, tylko ich odmianę zwaną
      Warszawiakami. To są najwięksi odpuściarze i snoby w Europie. Oni nie chodzą do
      knajp czy sklepów, oni chodzą do nazw.
      • Gość: Daniel Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.man.poznan.pl 07.04.09, 15:03
        Bo Warszawiacy chcieli by żeby to im płacili za picie kawy w Starbucksie:)
        • harbourfront Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 15:07
          LOL moze wiec wypuszcza 'cegielki" ktore reszta kraju bedzie
          kupowac.Caly kraj wspiera Warszawwe w piciu kawy 1 ;)
      • Gość: Predator Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.aster.pl 07.04.09, 15:15
        Warszawiacy wyginęli w Powstaniu.
        Teraz Warszawę zamieszkuje ludność napływowa z całej Polski, blisko spokrewniona z tymi co na tych "Warszawiaków" najbardziej psioczą.

10 zł to dla dobrze usytuowanych cena niezauważalna, a dla większości zaporowa. Ale Strarbucksy nie będą tam stawiane gdzie żyje biedna większość, tylko raczej tam gdzie gromadzi się zamożna śmietanka - centra handlowe itp.
        Dla większości Polaków cały czas jedyną opcją jest kawa z Biedronki i żaden Starbucks nie ma ambicji tego zmienić.
        • dorsai68 To cię zmartwię. 07.04.09, 16:35
          Warszawski Starbucks będzie na Nowym Świecie, czyli daleko od jakiegokolwiek centrum handlowego, za to w idelanym punkcie żeby tacy właśnie przeszczepieni po 1990 mogli się ciut wylansować.

Kubek kawy w Starbucksie - 10 złotych, lans na Trakcie Królewskim - bezcenny ;)
    • stern82 Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 15:11
      Na dobrą kawę to ja zapraszam
      do "Pożegnania z Afryką" do Poznania.
      • harbourfront Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 15:13
        Macie kawe " na wynos' czy tylko "na miejscu" ? :)
      • Gość: assan Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 15:36
        Jasne, a ja zapraszam do Paragwaju.
        Kurcze to ile ta kawa w poznaiu bedzie kosztować? Bilet PKP w obie
        strony, autobus/taxi, czas. Jeśli w granicach 10PLN to zaproszenie
        przyjmuję ;)
      • Gość: iron "Pożegnanie z Afryką" w Poznaniu - słusznie Waść.. IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 15:46
        .. słusznie Waść prawisz
        Nie ma lepszej!
      • dorsai68 Po co do Poznania? PzA to też sieciówka. nt 07.04.09, 16:21
    • Gość: Amerykanin Nie lubie Starbucks.... IP: *.guggenheimpartners.com 07.04.09, 15:20
      Wole Dunkin' Donuts . Smaczniejsze
      • harbourfront Re: Nie lubie Starbucks.... 07.04.09, 15:21
        Ale jak sie to ma to art o starbucks ? Niektorzy wola zimne nozki w
        galarecie ...
        • Gość: supermacio Re: Nie lubie Starbucks.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:56
          Kilka punktów
          1. Preferencje smakowe są subiektywne
          2. Starbucks ma kawę Double Shot - mocniejszę, jak ktoś lubi.
          3. W Stanach cena też jest kilkakrotnie droższa niż w innych punktach
          4. W Kofi Chewen też jest droga, nikt o tym nie pisze a wszyscy na
          Starbucks psioczą - czyżby czarny PR netowy?
          5. CZĘSTOCHOWA JEST 12 MIASTEM POD WZGLĘDEM WIELKOŚCI W POLSCE I 13
          POD WZGLĘDEM LUDNOŚCI!!! Co to za wałek pod tytułem ekspansja na
          mniejsze miejscowości ;p
          • Gość: Kaczo & Boso Re: Nie lubie Starbucks.... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 18:55
            "3. W Stanach cena też jest kilkakrotnie droższa niż w innych
            punktach"

Czyzby? Tego typu bajeczki mozna opowiadac komus kto USA zna li
            tylko z opowiadan, lub z TV!
        • Gość: Kaczo & Boso Re: Nie lubie Starbucks.... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 07.04.09, 18:20
          "Ale jak sie to ma to art o starbucks ? Niektorzy wola zimne nozki w
          galarecie ..."

Po prostu, w "Dunkin Donuts" takze mozna kupic kawe...

• Gość: brbrbrbr Re: Nie lubie Starbucks.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:27
        Dunkin już chyba w Polsce byly :) W czasie przeszlym. Ale moze wroca, Burger
        King tez byl, znikl a teraz sie pojawil ponownie.
        Kawe ze Starbucksa przy okazji wizyty w Warszawie pewnie z ciekawosci wypije.
        Ale nie sadze zeby to powodowalo ze nagle stane sie kims lepszym od "holoty
        pijacej kawe z biedronki"...
      • Gość: gizzzoo Re: Nie lubie Starbucks.... IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 21:57
        Dobra jest też na dworcu kaliskim w Łodzi. Serio.
    • Gość: luk Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: *.centertel.pl 07.04.09, 15:24
      a ja mam wypaśny ekspres zelmera i sam sobie robię kawę jaką chcę w
      każdej ilości :)....
      • harbourfront Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal 07.04.09, 15:27
        Ot polska dyskusja.Brakuje tylko wpisow o PISie hehe
        • Gość: gesperado Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 15:44
          Rzeczywiście uderzające jest to, że nasza nacja uwielbia pluć na
          siebie w sporze o byle co. Ludzie opamiętajcie się ! Czy to
          wynosicie z coniedzielnych mszy? Kawa w wymienionej sieci bardzo mi
          smakowała, mam nadzieję że u nas będzie równie dobra. Pozdrawiam
          • Gość: karol Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:54
            Polak potrafi najbardziej narzekac, zazdroscic, opluwac i miec kompleksy. I to
            widac na forach dyskusyjnych :)
            • Gość: Mo pieniactwo IP: 74.12.191.* 07.04.09, 16:16
              jest slowo ktore bardzo dobrze
              okresla to polskie podejscie - "pieniactwo"
              polacy sa w tym specjalistami

to wystepuje oczywiscie wszedzie,
              ale w pl jest wyrazna nadreprezentacja
              indywiduuw z takim zacieciem

widac to bardzo wyraznie jak przez jakis czas
              pomieszka sie gdzie indziej...
    • Gość: Auganoff Starbucks to przeciętna kawka, IP: *.chello.pl 07.04.09, 15:49
      jeśli ktoś chce się dobrej napić kawy musi jechać na Jamajke.
    • Gość: Moco Loko kawa ze starbucksa IP: 74.12.191.* 07.04.09, 15:53
      kawa ze starbucksa jest b.mocna,
      solidna dawka kofeiny
      jak pijesz takich kilka dziennie
      to po paru miesiacach masz niezly zakret
      i nadajesz sie na odwyk ;)

takie moje doswiadczenia
      z grande nonfat americano ;)

• Gość: juziek polaczek wszystko łyknie IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 16:00
      espresso 10 zł? hahaha, w portugalii kosztuje 1 euro :-) Ale polaczek -
      szczególnie napływowy warszawiak, który za 3 tysiaki zasuwa w korporacji od
      świtu do nocy, by spłacić 500 tys. kredytu na kawalerkę na tarchominie kupi i to
      - w końcu kawa ze starbaksa to nie kawa tylko Styl Życia.
    • Gość: Jano Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:00
      Amerykanie to mają takie pojęcie o dobrej kawie, jak kangur o śniegu!
      • harbourfront Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal 07.04.09, 16:03
        A ty masz takie pojecie o USA jak twoja babcia o strukturze DNA
        labedzia
      • Gość: supermacio Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:07
        Jak chcesz leczyć kompleksy kosztem innych to odpowiem Ci tak:
        Mówi się, że najlepszą kawę robią różnie - Włosi, Turcy itp itd.
        Jeśli w całej Polsce naliczysz mi tyle dobrych kawiarni lub dobrych
        restauracji włoskich lub tureckich co jest w jednym amerykańskim
        mieście to powiem, że możemy się śmiać z wysublimowanych polskich
        podniebień..... i oblizywać się po mielonym ;>
        • dorsai68 Kolego, dobrą kawę to robi dobry barista, 07.04.09, 16:51
          a nie Turek, Jamajczyk czy Gambijczyk.

Starbucks jest jednak obliczony na przeciętne amerykańskie podniebienie, więc ich kawy i napoje oparte o kawę są prszesłodzone, ale z pewnością nie są mocne. Taka jest przynajmniej moja subiektywna ocena tych wyrobów.
          Niektóe sieci wchodząc na nowe rynki uwzględniają gusty panujące na nich. Ze smaku wyrobów Starbucks'a w różnych krajach wnoszę że ten koncern nie poszedł tą drogą - dla mnie wszędzie ich esspresso to kubeł wody z niewielką domieszką kawy.
          • Gość: Dosia Re: Kolego, dobrą kawę to robi dobry barista, IP: 195.33.121.* 07.04.09, 17:25
            > Niektóe sieci wchodząc na nowe rynki uwzględniają gusty panujące
            na nich. Ze smaku wyrobów Starbucks'a w różnych krajach wnoszę że
            ten koncern nie poszedł tą drogą - dla mnie wszędzie ich esspresso
            to kubeł wody z niewielką domieszką kawy.

Mylisz sie. Starbucks w Anglii serwuje kawe b. mocna, w USA, taka
            sobie srednia. Amerykanie w ogole pija duzo slabsza kawe, bo pija ja
            hektolitrami.

Bedac w podrozy sluzbowej w Londynie moja kolezanka Amerykanka nie
            zdolala wypic kawy Starbucksowej, bo stwierdzila, ze jest obrzydliwa
            i w ogole siekiera.
            • dorsai68 Re: Kolego, dobrą kawę to robi dobry barista, 07.04.09, 22:38
              Na wyspach starbucksa nie piłem, ale piłem w USA, Czechach, Niemczech i Australii. Jak dla mnie, to ten sam lurowaty płyn.
            • em_obywatel Nie wiem co Włosi by powiedzieli 07.04.09, 22:39
              Nie wiem co Włosi by powiedzieli na kawę w Starbucks w Anglii, ale dla nich kawa
              ze Starbucks w Danii to pomyje.
          • pavvka Re: Kolego, dobrą kawę to robi dobry barista, 08.04.09, 16:09
            dorsai68 napisał:

> a nie Turek, Jamajczyk czy Gambijczyk.
            >
            > Starbucks jest jednak obliczony na przeciętne amerykańskie
            podniebienie, więc i
            > ch kawy i napoje oparte o kawę są prszesłodzone, ale z pewnością
            nie są mocne.

No to się zdecyduj, oceniasz jakość kawy czy dodatków do niej? Bo
            podobno chodziło o espresso. A to akurat jest mocne, a słodkie jest
            tylko jeśli sam je sobie posłodzisz.
    • Gość: Warszawiak Wszystkie bary z kawą za więcej niż 5 zł nie mają IP: *.winn.cable.ntl.com 07.04.09, 16:27
      w Polsce szans.
    • Gość: pozdrawiam Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:28
      Zawsze lubie poczytać komentarze takich niedorozwojów jak ty.
    • unhappy Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 16:37
      I tak najlepsza kawa podobno (luwak) to ta wydłubana z kupy Łaskuna :D

Smacznego :D
      • Gość: pedro Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.sol2.cable.ntl.com 07.04.09, 16:55
        nie podobno tylko na pewno. starbuck's to siki
      • kukoc Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski 07.04.09, 17:00
        Najlepsza i najdroższa :) Ciekawe po ile byłaby w Starbucksie, kilogram tej kawy
        to ok 1000 euro:)
      • Gość: Slowenia Re: Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.84.52.187.48.dc.cable.static.telemach.net 07.04.09, 19:53
        Witam panstwo,

kilka lat temu mieszkalem w Polsce w pieknym Toruniu i mowie wam Starbucks
        sucks. W kawiarni Krzywa Wieza - Pozegnanie z Afrika robia
        najlepsza kawa na Swiecie.
        Serdzeznie pozdrawiam z Slowenii
        buryya.blogspot.com
    • Gość: Kagan Satrbucks nie serwuje kawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:44
      ... tylko pomyje po kawie...
    • Gość: Gosc Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.static.optonline.net 07.04.09, 16:57
      Co za glupota spierac sie czy kawa dobra czy zla.
      De gustibus...
      Przeciez ludzi sila do kawiarni sciagac nie bada.
      Bedzie pil ten kto bedzie chcial.
      Proste.
    • Gość: Nulka Największa sieć z kawą wchodzi do Polski IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 07.04.09, 17:03
      Oczywiscie typowi Polacy sie wypowiadaja, wiekszsc kawy ze Starbuks
      nigdy nie probowala, lub pewnie nawet nigdy o firmie nie slyszala,
      ale do krytyki kazdy pierwszy! Kazdy lubi inna kawe to pewne, ale
      mocca z bita smietana ze starbucs jest wg. mnie fenomenalna i na
      miejscu sa super kubki (nie papierowe!). I zaplace za nia bez
      problemu nawet ponad 10zl.!
      • Gość: Chris A Dunking Donuts to co? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 07.04.09, 17:24
        Starbucks przezywa powarzne problemy w USA. Ostatnimi czasy byli
        zmuszeni do redukcji ilosci punktow dystrybucji, i co za tym idzie
        pracownikow. Zaleta Starbacks jest ich marketing. We wpolpracy z
        siecia ksiegarni Barns&Noble byli w stanie zaoferowac dobra chociaz
        droga kawe w przyjaznym otoczeniu. Kawa i jej sposob konsumcji jest
        kwestia przyzwyczajenia.Amerykanie nie pija herbaty. Stad tez
        tendencja do czesteko picia slabej kawy z cukrem i mlekiem (regular).
        Cena $1-1.50. Starbucks musi opracowac nowy sposob marketingu aby
        przetrwac. Dunking Donuts ma najlepszy sposob sprzedazy bo jest
        inkluzywny klasowo. Working class i upper middle class klienci nie
        maja problemu z odwiedzaniem ich punktow sprzedazy. A przy okazji
        obiadaja sie tluszczem. Ja tez to robie.
    • Gość: grzdyl Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 17:10
      Ojej !!! Ale mi nowina i wielka inwestycja. Barek, kilka stolików i mała filiżanka kawy za dychę, gdy kawiarnia jest na kawiarni.
      • harbourfront Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal 07.04.09, 17:20
        ..powiedziala co wiedziala.To jest wlasnie marketing o ktorym ty nie
        masz pojecia hehe Dlatego tez zapewne pracujesz w Tesco (!!!!!!)
    • Gość: Primo Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: *.europe.hp.net 07.04.09, 17:23
      Mam nadzieję, że ciastka będą kosztować tyle co w Starbucks w
      Londynie a nie tyle co Coffe Heaven w Polsce,gdzie są o wiele
      drozsze niz w Starbucks w Londynie...
    • Gość: oxyd Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal w... IP: 193.151.50.* 07.04.09, 17:26
      Oni podają najgorszą kawę na świecie.
      • Gość: Primo Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal IP: *.europe.hp.net 07.04.09, 17:33
        Chyba nie wiesz co mówisz...Nie jest to kawa z kawiarni w Rzymie czy
        w Wiedniu, ale o niebo lepsza niż wiekszość kawairni w Polsce...
        • Gość: f. Re: Największa sieć z kawą otwiera pierwszy lokal IP: 212.180.165.* 07.04.09, 23:42
          nie żartuj.

w POlsce jest od dawna fajna sieć Pożegnanie z Afryka, gdzie kawa jest dobre i na poziomie. nie widze nawet możliwości żeby Starbucks był konkurencją, poza lanserką. zresztą nawet na Nowym Świecie jest np. Cava gdzie kawę tez umieją robić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka