yavorius 22.04.09, 15:16 Dopiero wpadnie? A ja od paru miesięcy słyszę, że jest kryzys. Cie cholera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garym Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:22 Bo nie odróżniasz kryzysu od recesji. Recesja jest wtedy gdy PKB zaczyna spadać. Kryzys gdy maleje wzrost PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid definicja 22.04.09, 15:41 MFW - niezależna międzynarodowa instytucja (""niezależna""), z której prognozami (raczej manipulacjami) liczy się cały świat. dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax tydzień temu Tusk ogłosił koniec kryzysu w Polsce IP: *.bph.pl 22.04.09, 16:02 a w założeniach budżetowych na 2009 wzrost PKB był pokazywany na poziomie 5,6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent Odp... IP: 212.160.172.* 22.04.09, 16:12 Tylko premier liczył, że będziesz porządnie pracował a nie zalegał przed monitorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepson zazdrośnicy NIECH spie........!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:38 jak się okazuje zawiść to nie tylko nasza cecha narodowa, choć akurat rodaków kocham i wspieram kiedy mogę. Po prostu kolesie na Zachodzie nie mogą zdzierżyć, że taki jakiś kraik, którego ludzie na każdym rynku osiągają duże sukcesy, który może się pochwalić dobrze wykwalifikowanymi kadrami i inteligentnymi, ogarniętymi i pracowitymi ludźmi taki kraik generalnie radzi sobie świetnie w przeciwieństwie do krajów - mocarstw, które nadawały ton finansom tego świata. No niestety, ziomy się muszą pogodzić, że to do naszego kraju należy następne 5 lat i to my jesteśmy już teraz tygrysem Europy. U nich fabryki zamykaja, u nas otwierają. Rozumiem, że jest to frustrujące, a wynikiem tej frustracji jest raport o recesji. Mżonki droszy bracia europejczycy, my robimy dalej swoj i wychodzimy na swoje. Zbyt wiele lat ten kraj dostawał w tyłek, a tak dobrego czasu nie damy sobie po prostu tak łatwo odebrać. Nie ma najmniejszego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Re: zazdrośnicy NIECH spie........!!!!!! IP: *.zone3.bethere.co.uk 22.04.09, 23:54 Mam dokladnie takie same przemyslenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jestem złosliwy i zapisuję sobie te prognozy w kal 23.04.09, 07:34 endarzu. Napatoczy mi się pod koniec roku i wtedy przypomnę.Już tak kiedyś potraktowałem pewnego "jasnowidza" (Jakubowski czy jakos tak) który wyszedł na durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Porownywanie tych sprzed kryzysu i tych obecnych 22.04.09, 17:19 przewidywan i prognoz naszych pajacow i clownow politycznych z rzeczywista sytuacja jaka nastapi jest najlepsza jaka moze byc kampania przedwyborcza bo ujawnia wiarygodnosc, kompetencje a przede wszystkim karierowiczowsko-medialne upodobania, ktore jesli podobne jak w te z przeszlosci, sa nieomal pewna gwarancja na kolejne lata dotychczasowego bazmozgowia. Tak czy inaczej nie mamy nieomal zadnego wyboru poza tym dotychczasowym sprowadzajacym sie albo religijno-narodowego wstecznictwa, albo do postsolidarnosciowych pomiotow potrafiacych tylko, bardziej nawet chwalic sie niz obalac komune (bo bez nich jak udowodnili "osiagnieciami" i "sukcesami" statnich 20 lat tez by upadla) i postkomunistycznego szabrowniczego rynsztoku, ktory uwolniony od moskiewskiego kaganca okazal sie zwyklym zlodziejskim sprzedajnym donosicielskim scierwem. Re: tydzień temu Tusk ogłosił koniec kryzysu w Po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Porownywanie tych sprzed kryzysu i tych obecn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:49 to ty stanczyk mozesz wiedziec błaźnie Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Nie mozna bylo tego lepiej ujac, ale jakie jest 22.04.09, 18:56 Nie mozna bylo tego lepiej ujac 1stanczyk, ale jakie jest rozwiazanie? Moze ten kryzys to jest Blogoslawienstwo Boze? On moze dodanam sily i odwagi abysmy sie wzieli za wszystkich zlodziei: tych z AWSu UW, SLD, PSLu, itp. Czy obrazilem moze kogos...? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Nie mozna bylo tego lepiej ujac, ale jakie je 22.04.09, 19:01 stan123 napisał: > Nie mozna bylo tego lepiej ujac 1stanczyk, ale jakie jest > rozwiazanie? Moze ten kryzys to jest Blogoslawienstwo Boze? On moze > dodanam sily i odwagi abysmy sie wzieli za wszystkich zlodziei: tych > z AWSu UW, SLD, PSLu, itp. Czy obrazilem moze kogos...? Zapomniales jeszcze o tych z KK moherku,oni tez podatkow nie placa. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Pocałunek śmierci od IMF? 22.04.09, 15:23 Najpierw linia kredytowa dla Polski a teraz taki smakowity raporcik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Pocałunek śmierci od IMF? IP: 193.201.36.* 22.04.09, 17:28 > Najpierw linia kredytowa dla Polski a teraz taki smakowity raporcik. wiem że trudno pogodzić się z rzeczywistością. Wolisz słuchać prawdy (np. zachodnie instytucje które pisały prawdę - oczywiście manipulując przy okazji złotym) czy też słuchać polityków i podejmować decyzje życiowe? Ja staram się wyszukiwać FAKTY. A fakty są takie że: - giełda dopiero zanurkuje w dół (zejdziemy grubo poniżej 1000pkt na WIG20) - waluty pójdą ostro w górę, Euro powyżej 5 zeta, frank 3.5-4, GBP powyżej 7 PLN, dolar powyżej 4. - deficyt się wciąż powiększa, kiedyś będzie problem ze sprzedażą obligacji Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Nie ujrzelismy jeszcze 30% tej recesji; ta fala 22.04.09, 18:49 dopiero bedzie docierac do Polski za jakis kwartal lub dwa, najdalej. I bedzie tak jak napisal Piter, albo i nieco gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksandr Re: Pocałunek śmierci od IMF? IP: 64.46.248.* 22.04.09, 21:03 re; Piter Jakie fakty? Podales swoje prognozy, a nie fakty. Jesli sie spelnie, to dopiero beda faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
warkacity Re: Pocałunek śmierci od IMF? 22.04.09, 23:15 Rozumiem, że nie wszyscy mieli logikę lub też jej nie zrozumieli... ale fakty to co innego niż własne dywagacje na różne tematy. Ja nie mam pojęcia czy dotknie nas recesja czy nie, jednak skoro na dobrą sprawe nikt tego do końca nie wie to dlaczego nie można być optymistą? A priori to słaba złotówka ratuje nasz eksport, więc jest tu jakiś plus także. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Wiesz, miedzy kryzysem a recesja jest "mala"... 22.04.09, 15:23 ...roznica. Chociaz faktem jest ze to gadanie o kryzysie jest nieco przedwczesne, bo prawdziwy kryzys to dopiero przed nami - narazie sa tylko zle wiesci, ktore przeloza sie na problemy dopiero w drugiej polowie roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Wiesz, miedzy kryzysem a recesja jest "mala". 22.04.09, 15:55 Przedwczesne? Czyli że będzie jeszcze gorzej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr spec od nieruchomsci stalsie specem od macro! IP: 192.16.134.* 22.04.09, 16:08 groobo. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:24 Slyszysz o tym, ze jest KRYZYS. Recesja to DWA kwartaly ze spadkiem PKB. Ja sie zgodze z tym gosciem z CITI. W Polsce mamy dobre fundamenty, stosunkowo niskie zadluzenie i slabna zlotowka tez pcha nas do przodu. Prawda jest taka, ze w wielu krajach zachodu (np. Niemcy) oznaki slabosci bylo widac juz od dawna. Niemcow czy Francuzow ratowaly swietnie dzialajace duze firmy ze znanymi markami. Po prostu Socjalizm zabija male i srednie firmy, ktore nie moga sobie poradzic z biurokracja, bo nie stac ich na prawnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus hahahahahahaha niemiecka gospodarke IP: *.dynamic.mnet-online.de 22.04.09, 19:17 zabila naiwnosc tych ktorzy sa odpowiedzialni za racjonalne myslenie a nie sluchanie mitow o gospodarczej hegemoni usa bo ona budowana byla na zaleznosciach i podporzadkowaniu politycznym a w zwiazku z globalnym rynkiem stworzyla zagrozenia dla siebie i partnerow gospodarczych calkowitym nie przygotowaniem do odgrywania roli przywodcy tylko zandarma i szantazysty a tych analitykow nalezy potraktowac z lekkim dystansem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: 213.17.158.* 22.04.09, 15:24 gnojki za wszelka cene chca nam wcisnac te ich pseudopomocowe kredyty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.111.217.108.static.crowley.pl 22.04.09, 15:26 kto to pisze, kto to sprawdza, kto to upublicznia?!?!?!? 1. lead "Jeśli ta prognoza sprawdzi się, Polska odczuje swoją pierwszą recesję 1991 r." - co to zdanie oznacza??/ 2. "Bo strefa euro - zdaniem Funduszu - w 2010 r. według MFW strefa euro wciąż będzie w niewielkiej recesji" - a co to? dalej nie czytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:44 ad 1. Recesja to dwa kwartaly spadku PKB. Polska od 91 nie miala spadku PKB. Proste ! ad 2. To znaczy, ze w 2010 w strefie euro dalej PKB bedzie spadac. Kraje jak Niemcy czy Francja sa mniej elastyczne od Polski i dluzej im zajmie odbicie sie. Trzeba bylo dalej przeczytac. Dowiedzialbys sie czegos. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:44 właśnie sam się zastanawiałem co to za dziwolągi gramatyczne Oo Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Znowu podpuszczacie tytułem? Dlaczego? 22.04.09, 15:34 Polska na tym tle wypada bardzo dobrze. - Z regionu Europy Środkowo-Wschodniej mamy lepszą opinię na temat Polski, jej wiarygodności kredytowej i stabilności waluty, niż wielu innych krajów - mówił "Gazecie" Trudel. Ekonomiści MFW potwierdzają w całości jego opinię: co prawda polska gospodarka wpadnie w recesję, ale na poziomie 0,7 proc. spadek PKB będzie najmniejszym ze wszystkich krajów naszego regionu. (O 3,3 proc. skurczy się bowiem w tym roku gospodarka Węgier, o 3,5 proc. - Czech. O ponad 2 proc. skurczy się PKB Słowacji). Także w 2010 r. Polska pozostanie gwiazdą, rozwijając się szybciej niż sąsiedzi. W przyszłym roku PKB ma nam urosnąć o 1,3 proc. Dla porównania według MFW w Czechach wzrost sięgnie tylko 0,1 proc., na Węgrzech gospodarka skurczy się o dalsze 0,4 proc. Szybciej od polskiej gospodarki w Europie Centralnej będzie się rozwijać jedynie gospodarka słowacka, która zanotuje wzrost o 1,9 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Kaczynscy i PIS wpadną w euforię..! 22.04.09, 15:49 na to czekali, by Polskę spotkało najgorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPG A z czego się cieszyć? Bezrobocia które będzie 20% IP: *.bialystok.vectranet.pl 22.04.09, 16:06 Wzrost PKB o 1÷1,5 % to bezrobocie w granicach 15÷16 %, recesja w granicach 1% to bezrobocie 20% ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Znowu podpuszczacie tytułem? Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:56 zrozumcie wreszcie, ze zonglowanie % jest bardzo niemiarodajne! 1% PKB w RP to zupelnie cos innego niz 1% w Wlk. Bryt. Nawet jesli u nas byl rozwoj rzedu 7%, to brytyjskie 2% w wartosciach nominalnych znaczy i tak kilka razy wiecej! Poza tym, oni (na Zachodzie) maja przez tysiaclecia zakumulowane takie majatki,ze nam sie o tym nawet nie sni (no, ale w koncu Brytole pol Indii wywiezli;) - to jest jedna z przyczyn ich bogactwa, nie tylko tzw. wolny rynek, ale zwykla, naturalna polityka sily. Badzmy realistami! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:51 Znowu manipuluja zlotowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le-lutki Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.etsi.org 22.04.09, 15:57 Alez niechlujnie napisany tekst, ble. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 15:58 "MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję" Skoro niby teraz jest kryzys, a nie ma recesji, to moze w przyszlosci polska gospodarka wpadnie w taka recesje jak teraz... kryzys?!? _______________________________________ Zadnych kaczorow, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: 194.181.0.* 22.04.09, 16:03 Ależ kilka dni temu mądry pan w garniturze powiedział, że kryzysu już właściwie nie ma i będzie tylko lepiej! Ja zawsze wierzę przystojnym panom w garniturach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj [...] IP: *.gotadsl.co.uk 22.04.09, 16:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.ists.pl 22.04.09, 16:11 Czy doczekam się czasów kiedy od cyferek gospodarczych ważniejszy będzie poziom życia indywidualnego człowieka w tym kraju? Bo jedno się na drugie nie przekłada - służba zdrowia leży, system ubezpieczeń to jedna wielka farsa, drogi coraz gorsze, urzędy państwowe wrogo nastawione do człowieka, policji nie ma, a jak jest to lepiej żeby jej nie było, itp. Czy władza mogłaby w końcu porzucić PRLowski sposób myślenia i pomyśleć coś o JEDNOSTCE, a nie starać się osiągnąć cyferki cieszące masy? Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 16:30 Mnie też nie przekonują wywody analityków. Gospodarka oparta na KRUS-ie. ZUS-ie i pomostówkach, gdzie warunki prowadzenia działalności gospodarczej są gorsze niż w Burkina Faso, a młodemu człowiekowi o wiele bardziej opłaca się "załatwić" posadę w urzędzie niż rozwijać małą, własną firmę, nie może długo pociągnąć. A że słupki analityków nie wykazują kryzysu? Być może. Parę miesięcy temu, po załamaniu na giełdach, prezydent Mołdawii chwalił się, że jego gospodarka jako jedyna w Europie w ogóle nie odczuła efektów zachodniego krachu. I pewnie miał rację. Panu X pensja spadła z powodu kryzysu o 15%, ze 100 do 85 tysięcy, a panu Y wzrosła o 100%, z tysiąca do dwóch. Na czyim miejscu wolelibyście się znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ank Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:53 Gość portalu: mar napisał(a): > Czy władza mogłaby w końcu > porzucić PRLowski sposób myślenia i pomyśleć coś o JEDNOSTCE? albo WŁADZA i DEMOKRACJA albo JEDNOSTKA Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 18:50 Wyp...alaj do Chin, tam sie mysli o jednostce. Wszystko w Polsce po twojemu "do dupy",a koscioly,koscioly dobrze prosperuja moherze????.;...czy tez "do dupy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout To z CZEGO w recesji bedzie sie splacalo dlugi? IP: *.nycmny.fios.verizon.net 22.04.09, 16:32 BUM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus to ty myslisz ze ten kryzys&recesja IP: *.dynamic.mnet-online.de 22.04.09, 19:23 to po to zeby splacac dlugi hahahahahahaha naprawde jestes taki naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: to ty myslisz ze ten kryzys&recesja IP: *.nycmny.fios.verizon.net 22.04.09, 22:23 >>>To ty myslisz ze ten kyzys/recesja to po to zeby splacac dlugi? KAZDY kryzys/recesja JEST PO TO aby golic leszcze zarowno w sensie slabszych jednostek jak i w sensie slabszych panstw/zbiorowosci. Polskie dlugi juz sie "splacaja" (jednoczesnie potegujac) poprzez wyplyw kapitalu i znikniecie wirtualnej wartosci polskich aktywow, przyspieszenie zaciagania nastepnych i drozszych dlugow itd. Z tym, ze to dopiero poczatek BUM ... Najwazniejszy jak zawsze bedzie final/puenta ROZOWEJ Polski... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus bardzo ciekawe bedzie to IP: *.dynamic.mnet-online.de 23.04.09, 10:10 czego w zamian beda chcieli tworcy kryzysow&recesji od leszczy i rogaczy za zlagodzenie wirtualnych apetytow papierowych tygrysow ja wiem ale nie powiem taki jestem i jusz jak pisal wal emsa lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Niemozliwe przeciez Tusio rzadz cudami:)) IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 22.04.09, 16:49 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewar Mfw - niezależna instytucja - śmieszne IP: 77.79.210.* 22.04.09, 16:50 MFW jest typową komercyjną firmą o globalnym zanzczeniu. Instytucja ta pracuje dla bankierskiej elity świata. Jej celem jest tak samo manipulowanie informacjami jaki np. JP Morgan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.sterntv.de 22.04.09, 16:52 "Także w 2010 r. Polska pozostanie gwiazdą, rozwijając się szybciej niż sąsiedzi." Chyba skurczy sie wolniej niz sasiedzi. A zdania typu "Polska pozostanie gwiazda" brzmia bardzo smiesznie w tym kontekscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Może niepoprawnie (politycznie) się wypowiem 22.04.09, 17:12 oraz niemerytorycznie.. Ale Mam dość oglądania mord żydowskich oszustów i cwaniaków, złodziei, geszefciarzy z MFW, FED, Goldman Sachs, JP Morgan, US Tresory, UBS, Madoff & Co., Wall Street, czy innych szumowin, przestępców i pasożytów. Słuchanie ich pokrętnych kłamstw i mętnego pieprzenia jest już nie do zniesienia. Biorę urlop, bo już nie mogę! I oby w tym czasie ich ktoś przepędził. Nie wiem dokąd - Madagaskar? Bora Bora? Podobno mają zawisnąć, niech i tak będzie. Byle już więcej ich ani o nich nie słyszeć i ich pysków nie oglądać w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Może niepoprawnie (politycznie) się wypowiem 22.04.09, 23:07 niestety to marzenia nie do spełnienia, świat od początku swojej historii nie może sobie bez nich poradzić, reszta nacji jest po prostu za głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piramida Re: Może niepoprawnie (politycznie) się wypowiem IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.09, 01:36 w sumie to racja, bo za tym wszystkim stoją bankowcy, o ironio doskonale leży tu zdanie: za pieniądze można wszystko mieć - jak wszystko to cały świat, rządy, państwa i zarządzanie państwami. Niesamowite w jaki sposób oni zawładnęli światem- zmieniając system bankowy i finansowy rządów czyli krajów i to za przyzwoleniem stron- nie wiem jak to się stało bo to jest porównywalne z przyzwoleniem Stalina, Lenina, Hitlera do władzy i tu jest przyzwolenie do władzy ale kto by pomyślał?. Świat jest tak skorumpowany i dyktatorski spod "elity" że w życiu bym nie pomyślał że to prawda bo wszystko co w gazetach, internecie, TV, i w normalnym życiu jest fałszem. Straszne jest to że oni mogą pozwolić sobie na wszystko po spełnieniu kilku warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja pierwszą recesję 1991 r IP: 94.254.239.* 22.04.09, 17:33 Codziennie czytam tu tak skrajne opinie, ze nawet ten 1991 rok mnie juz nie dziwi. Jutro bedzie o tym, że jesteśmy na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Przenajświętsza Panienka IP: 92.24.87.* 22.04.09, 18:54 Oj Vey, dopusci. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Mówi się trudno 22.04.09, 17:55 Pytanie jak to się odbije na ludziach, na ile państwo pomoże tym bez pracy. W innych krajach Europy firmy niekoniecznie zwalniają ludzi, ciekawe jak to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Mówi się trudno 22.04.09, 18:56 Moze postepuja podstepnie wytwarzajac dobra, ktore sie sprzedaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:01 czemu nikt nie dodal, ze raport ten zostal napisany niemal 2 miesiace temu, a przez ten okres otrzymalismy przeciez porcje nieco lepszych danych? to zmienia chyba obraz rzeczy... pozatym nie rozumiem, dlaczego MFW lekka reka przyznaje nam elastyczna linie kredytowa z uwagi na dobry stan polskiej gospodarki i finansow, a pozniej publikuje tak pesymistyczne prognozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: 89.234.192.* 22.04.09, 18:36 Te prognozy są publikowane dwa razy do roku dla całego świata, nazywa się to World Economic Outlook, nie jest to zamierzone działanie wymierzone w Polskę tylko regularna standardowa publikacja. Dane w rzeczywistości mogą się znacznie różnić od prognoz, ponieważ IMF często używa starszych danych statystycznych, albo nawet w ogóle z nich nie korzysta tylko opiera się na swoim starym modelu który zostaje nieco zmieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:42 tak, zdaje sobie z tego sprawe. ale przeciez te informacje powinny byc umieszczone gdzies w artykule, zeby wszyscy czytajacy mieli je na wzgledzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję 22.04.09, 23:29 one są właśnie optymistyczne, poza tym są to prognozy, w których zawarte są ostrzeżenia. Teraz zależy od władz danego kraju, czy będą potrafiły niektórych niekorzystnych zjawisk uniknąć. Po to sporządza się takie analizy, aby nie musiały się spełniać, chyba że się nic nie robi i czeka na kata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capricorn MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.dslextreme.com 22.04.09, 18:20 Hej Leszku Baj co to jest "...wyjda na zer." Prawdopodobnie na zero. Spowrotem do szkoly !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankomentarz MFW: polska gospodarka wpadnie w recesję IP: *.gdynia.mm.pl 22.04.09, 18:37 Polska się z dużej litery pisze panowie dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś