Gość: henia IP: 79.97.108.* 04.07.09, 10:34 "Poznaniacy to skąpcy, krakusi - centusie" - skąpiec i centuś to jedno i to samo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hopi maruder IP: *.chello.pl 04.07.09, 10:52 to przede wszystkim: «żołnierz samowolnie odłączający się od oddziału» za SJP. tu lepiej pasuje maruda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek po co te rozroznienia ? Cale PO to sknery wystarcz IP: *.aof.su 04.07.09, 18:15 y ile "oszczednosci" narobili pod pozorem walki z kryzysem Sknery a nawet gorzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 11:03 Kto mysli ze wielkopolanie najbardziej skapi w Polsce ten nigdy nie spotkal krakusa. To typ czlowieka ktory jadl by to samo dwa razy. Szczegolnie wynaocznia sie to na emigracji. Nie ma bardziej wrednych i zachlannych ludzi niz ci spod Wawelu i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.022-141-6b736810.cust.bredbandsbolaget.se 04.07.09, 12:17 Moge potwierdzic! Nie ma gorszej szaranczynix Krakusy-cale moje srodowisko potwierdza te obserwacje.Pisze tez z emigracji i przyznac musze,ze takich skapcow i sepow jak oni nie widzialem.Poznaniacy tez sa materialistami,ale ci przynajmniej sami zapracuja na swoj dobrobyt.Krakus natomiast najchetniej pojechalby na cudzym,typowy sep,darmozjad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cuntus Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 12:52 Morda w kubeł i dalej myj kible na emigracji Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Warszawiacy to cwaniacy 04.07.09, 13:57 Gość portalu: Cuntus napisał(a): > Morda w kubeł i dalej myj kible na emigracji nick miał być chyba "cunt" a nie "cuntus"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haplok Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.09, 11:04 "Poznaniacy to pyronie,a Czestochowianie to medaliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Warszawiacy to cwaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 11:32 Wszystko fajnie i może nawet wiele stereptypów zgadza, ale o czym jest ten artykuł? O stereotypach, czy ich marketingowym wykorzystaniu? W całym artykule przewija się myśl jakby to było fajnie i wspaniale wykorzytać stereotypy do promocji. Ja nie zauważyłem żadnego ciekawego przykładu, oprócz gledzenia w kółko jak to można niby zrobić. Pytanie też jakie mi się nasuwa, to do kogo taki PR w oparciu o - co by nie ukrywać - negetywne skojarzenia miałby być skierowany? Do mnie osobiscie raczej by nie trafił, a nie sądzę abym był jakimś wyjątkiem w tej kwestii, choć byc może nie mam dystansu. Zna ktos moze jakieś przyklady z wykorzytaniem negatywnych stereotypów, niekoniecznie z naszego podwórka? A może ktoś ma jakiś pomysł, którego autorowi artykułu i jego znajomym specjalistom zabrakło. Pozdrawiam, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak emigrant Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.merinet.pl 04.07.09, 11:48 Taaak, poznaniacy sa skapi dla tych, ktorzy nie znaja trudnego slowa - gospodarnosc:) Zapraszam do Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: 92.251.255.* 04.07.09, 12:31 Poznaniacy znają słowo gospodarność - szkoda że jest to "gospodarność" kosztem innych. Poznałem na emigracji i dziękuję bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Re: Warszawiacy to cwaniacy 04.07.09, 14:06 zadziwiające, że najwięcej procentowo osób emigruje z woj. opolskiego (Tak wiem, to pewnie lokalizacja i przyzwyczajenia z 'czerwonego' paszportu, który posiadała znaczna część mieszkańców). O dziwo, tych ludzi z niczym złym się nie kojarzy, a nawet zauważyłem na emigracji, że często służą radą i pomocą. Takie moje doświadczenia z Niemiec, Austrii i Holandii. Zaskakuje mnie fakt istnienia takich ludzi w Polsce, gdzie właśnie cwaniacy, dusigrosze i skąpcy... Ktoś wytłumaczy ten fenomen? Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Warszawiacy to cwaniacy 04.07.09, 11:58 Protestuję.Nie warszawiacy tylo ludność napływowa ,która się w W-wie osidliła.W większości to wieśniacy i małomiasteczkowi cwaniacy.Mieszkaja w wynajmowanych loalach bez meldunku albo za morgi rodziców kupują mieszkania.To ONI przywlekli wieś do W- wy.Widać to po sposobie parkowania,nieżyczliwości,zostawiania po sobie sterty śmieci.To z obserwacji mojego bloku i osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.xdsl.centertel.pl 04.07.09, 12:38 100% racja.Znam kilku warszawiaków z dziada pradziada. Wspaniali ludzie. Pozdrawiam wszystkich warszawiaków, nie mieszkańców Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.09, 14:05 ilu jest warszawiakow to widac w niedziele. Na ulicach pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.chello.pl 05.07.09, 11:36 A dlaczego uważasz że tylko przyjezdni wyjeżdzaja na weekendy? Ja jestem w wawie od urodzenia ale przynajmniej co drugi wekend wyjeżdzam wypocząć poza miasto. Czasm mazury czasem morze , albo chociaz nad Zegrze. To że ludzie z wawy wyjeżdzają śwadczy o tym że warszawiacy lubia wypoczywac i stac ich na wypoczynek. To wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Lubiles chyba komunizm i meldowanie sie u wladzy IP: *.zoominternet.net 04.07.09, 15:45 skoro tak bardzo ci przeszkadza ze ktos sie nie melduje. W wolnych spoleczenstwach nie ma takich bzdurnych obowiazkow. Twoj dosc wrogi stosunek do innych niestety potwierdzalby ten dosc nieprzychylny stereotyp warszawiaka. To ze ktos ma morgi nie znaczy ze jest gorszy kto ma metry kwadratowe. W ogole to ze ktos ma morgi czy metry kwadratowe nie ma sie nijak do tego kim sie jest czy jakim sie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Lubiles chyba komunizm i meldowanie sie u wla 04.07.09, 17:03 Gość portalu: prztyk napisał(a): > skoro tak bardzo ci przeszkadza ze ktos sie nie melduje. > > W wolnych spoleczenstwach nie ma takich bzdurnych obowiazkow. O jakich "wolnych spoleczenstwach" pleciesz? Meksykanie, Nigeryjczycy,...? Dla buraka wolnosc to bezprawie, praca na czarno, latwa mozliwosc kradziezy lub innego przestepstwa. > Twoj dosc wrogi stosunek do innych niestety potwierdzalby ten dosc > nieprzychylny stereotyp warszawiaka. To ze ktos ma morgi nie znaczy > ze jest gorszy kto ma metry kwadratowe. W ogole to ze ktos ma morgi > czy metry kwadratowe nie ma sie nijak do tego kim sie jest czy jakim > sie jest. Ty bez morgów/metrów i z metrami/morgami jestes nikim. Taka kategoria buractwa jest najliczniejsza. Pozdrów menelów na smietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Wolne spoleczenstwa to demokracje zachodnie, czyli IP: *.zoominternet.net 04.07.09, 18:38 zachodnia europa i USA. Nigeryjczycy ? Nie, Nigeria nie jest wolnym spoleczenstwem. Nigeria to trzecioswiatowa dyktatura. Meksyk, co prawda jest demokracja, ale tez zaledwie trzecioswiatowa. Powinienies sie troche oswiecic zanim zabierzesz glos na forum. Na reszte twojego postu nie odpowiadam, jako ze z zasady nie odpowiadam na posty zawierajace inwektywy. Obrzucanie inwektywami to takie charakterystyczne dla warszawiakow wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Lubiles chyba komunizm i meldowanie sie u wla IP: *.chello.pl 05.07.09, 11:32 Nie chodzi o meldowanie, ale chociaz o to żeby płacili podatki w miejscie z którego korzystają. Osiedlają się w wawie płodzą dzieli ale nawet po kilku latach nadal podatki i meldunki mają u siebie. A później pretensje że nie ma miejsc w żłobkach czy przedszkolach. A jak mają być skoro połowa tu mieszka na lewo bez zgłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:07 juz sie tak nie obruszaj. warszawa to dawny zabor rosyjski, lezy na glebokim wschodzie Polski, raptem 160 km od granicy z Bialorusia (i ponad 500 km od granicy z Niemcami), do tego jest jedna z najbardziej obskornych i postsowieckich sporsrod stolic europejskich. wiec "prawdziwi warszawiacy" to tez wschodnioeuropejskie buroactwo i kmioty. a jesli chodzi o rodowitych warszawiakow, to mniej wiecej powola z nich zginela w trakciej II wojny w obozach koncentracyjnych i w powstaniu w getcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.238.70.48.ip.abpl.pl 04.07.09, 23:36 Warszawiacy zginęli w Powstaniu Warszawskim (co najmniej ćwierć miliona ludzi), w obozie zagłady KL Warschau (gdzie zresztą komory gazowe funkcjonowały jeszcze w 1944 roku - fakt mało znany), we wszystkich innych obozach koncentracyjnych oraz niemało zginęło po wojnie zabitych przez komunistów i UB. Powstanie w getcie o którym piszesz miało dużo mniejsze znaczenie (wbrew absurdalnemu rozdmuchiwaniu go obecnie przez propagandę syjonistyczną), zginęło w nim kilkuset Polaków żydowskiego pochodzenia oraz kilka tysięcy niezasymilowanych Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
jebany_komuch Gdańsk to miasto korupcji!!! 04.07.09, 12:59 Sam miałem tam (nie-)przyjemność pracować i zetknąłem się ze sposobem załatwiania wszelkich spraw. To siedlisko korupcji! Moja teoria na genezę tego mówi, że chyba wszyscy Gdańszczanie są kolegami, rodziną i znajomymi Wałęsy-Bolka i i jego kliki. A to pozwala załatwić wszystko. Macie inne wytłumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Mamy - jesteś chorym z nienawiści PiSuarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derte Re: Gdańsk to miasto korupcji,niezbyt inteligentne IP: 80.50.236.* 04.07.09, 16:57 Podzielam, wiedza, inteligencja nie istnieje, cwaniactwo górą, chociaż kiedy się myśli o czasie przeszłym, o bohaterstwie Pomorza, można skrzywdzić prawdziwych patriotów, ale być może ci już są w Gdyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej xxx Warszawiacy to cwaniacy IP: *.chello.pl 04.07.09, 13:15 Wielkie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Warszawiacy to cwaniacy IP: 79.97.120.* 04.07.09, 14:02 Artykul srednio ciekawy, ale za to komentarze bardzo ladnie pokazuja nasze najgorsze, typowe dla Polaka cechy: zawisc+zazdrosc i nieumiejetnosc spojrzenia na samego siebie z przymrozonym okiem. To przykre, ze ludzie uwazaja sie za lepszych od innnych tylko dlatego, ze urodzili sie w danym miescie, stolicy czy regionie. Pozdrawiam goraco wszystkich Rodakow - tych ze wsi i miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.aster.pl 17.06.10, 08:41 Zgadzam się w 100% :-) Marzy mi się, żebyśmy w całej Polsce byli dla siebie życzliwi. Jestem z raczej małego miasta (50 000 mieszkańców) i przyjechałam do Warszawy na studia. Odkąd tutaj mieszkam, to wielu ludzi z mojej miejscowości zaczęło traktować mnie inaczej, nazywają "Warszawianką", jakby trochę z pogardą. Dlaczego? Ja się nie zmieniłam, oni się nie zmienili.. Więc o co chodzi? Chyba właśnie o tą głupią polską zawiść i zazdrość :/ A co do opisów poszczególnych miast to zabrakło mi Łodzi. Kojarzy się chyba głównie z fabrykami. A ja dostrzegłam tam niezwykłe ciepło mieszkańców. Każdy uśmiechnięty i chętny do pomocy :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re Bydgoszcz to miasto przekretów, mafi i złodziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 14:08 Chyba najgorsza sławe ma Bydgoszcz,gdzie złodzieje grasuja w biały dzien, a urzednicy domagaja sie bezczelnie łapówek. Swego czasu głosna była sprawa duszenia dziecka smycza....etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Kocham moje Kielce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 14:16 ... mało jest takich ładnych miast jak Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Kocham moje Kielce ! IP: 95.108.26.* 04.07.09, 14:44 kielce miasto antysemitów!!!! pogrom kielecki pamiętamy!!!!! to miejsce zawsze już będzie kojarzyć się z tymi strasznymi wydarzeniami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham moje Kielce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 15:18 Joanna wypad na wzgórza Golan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kocham moje Kielce ! IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 04.07.09, 15:21 Mnie pogromy Żydów kojarzy się z Niemcami a nie Kielcami..lol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Kocham moje Kielce ! IP: *.mgsp.pl 04.07.09, 15:29 i tak najbardziej przechlapane ma Oswiecim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Kielce - najczystsza woda z kranu IP: 81.219.133.* 05.07.09, 22:29 Nigdzie indziej nie ma tak czystej wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepasa Gdyby stolica była cwana to dawno mieli by ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 14:44 obwodnicę ,dostęp do autostrady ,most północny i porządne lotnisko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Masznieaktualne informacje IP: *.chello.pl 05.07.09, 11:19 Lotnisko w wawie po przebudowie jest porządne bo ma tyle samo gwazdek co lotniska w Wiedniu, Madrycie czy Dubaju. Most północny jest w budowie, Obwodnica zachodnia w budowie a północna i południowa będzie w budowie jeszcze w tyjm roku. Jak skończą budowac dwa stadiony Legii i Narodowy i zaczną budowac II linie metra to argumentów ci zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pentagon Warszawiacy to cwaniacy IP: *.cae.bellsouth.net 04.07.09, 15:36 Prosze z szacunkiem - Poznan to Krolewstwo Podziemnej Pomaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: 62.87.154.* 04.07.09, 15:43 Zgadzam się z jednym z moich przedmówców - ten artykuł jest nie na temat. A co do stereotypów. Kielce. Skojarzenie ze scyzorykiem jest jasne, nie ma dyskusji, ale skąd szalik kibola??? Nie przypomina mi się, żeby słyszał o jakiejś większej rozróbie w Kielcach. Jakieś bójki na pewno się zdarzały, ale w porównaniu z Krakowem czy Warszawą to kiboli jak na lekarstwo. A co do Szczecina. Dla wszystkich, którzy uważają, że leży nad morzem brawa za zaliczenie geografii, a dla tych, którzy jeszcze jej nie mieli rada: przyłóżcie się do nauki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Warszawiacy to cwaniacy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.07.09, 15:47 Ten artykuł był już na onecie 2-3 miesiące temu. Słowo w słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Warszawiacy to cwaniacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.09, 15:54 czytałem ten artykuł na onecie miesiąc temu... Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Czuje się lepszy od warszawiaków, bo 04.07.09, 16:13 jestem z Krakowa. A chyba największe chamy są z wrocławia, takiego chamstwa jak w Zakopanym ostatnio odstawili dawno nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Czuje się lepszy od warszawiaków, bo 04.07.09, 17:08 polak_kr napisała: > jestem z Krakowa. A chyba największe chamy są z wrocławia, takiego > chamstwa jak w Zakopanym ostatnio odstawili dawno nie widziałem. Po co jezdzisz do Zakopanego? Tym przyjezdza najgorszy element z calego kraju. Kazdy burak musi zaliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Warszawiacy to cwaniacy IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.07.09, 17:09 Nieuprzejmi chamy mieszkaja w NYC, California to siedlisko homosiow i zboczkow, Midwest to dusigrosze, z Polska bis na czele w Chicago, Florida to smetni emeryci, Texas kojarzony jest z rasizmem i pubami dla bialych redneckow (wiesniakow), a South to juz calkowite dno zamieszkale przez leniwych czarnych. Podobne stereotypy obowiazuja takze w USA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GROM !!!! Re: Warszawiacy to cwaniacy IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 17:15 Fragmenty tajnego nauczania - vol.9 - O strategii rządzenia Autor | ~Fight The NWO [202.81.162.*] 2009-06-26 23:20 Motto: " Divide Et Impera" ( Dziel i rządź ) maksyma łacińska ------------------------------------------------------------------------------------------ Protokoły Mędrców Syjonu - 1897r. - Fragmenty ------------------------------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azja Na wschód od Konina, Azja się zaczyna. IP: *.chello.pl 04.07.09, 17:39 Warszawa to brud i bezdomność, z którym ludzie kształceni na kierunkach społecznych nie potrafią sobie poradzić. Wystarczy wsiąść do drugiego albo trzeciego wagonu w tramwaju, czasami też do pierwszego albo do autobusu, a ma się bardzo dużą szansę spotkać bezdomnych. To jakaś plaga w tym brudnym mieście. I to obojętnie, czy jest godzina szósta rano, czternasta, czy dwudziesta pierwsza. W takich miastach, jak Poznań, Szczecin, Gdynia ludzie może mniej uczeni, ale bardziej chcą i lepiej potrafią dotrzeć do takich bezdomnych i zaopiekować się tymi ludźmi. warszawka to mentalne dziadostwo i chamstwo. W dodatku to największe skupisko poganiaczy w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio A moze byś tych bezdomnych najpierw zapytał ską są IP: *.chello.pl 05.07.09, 11:28 Prawda jest taka ze bezdomni tak samo migrują do Warszawy jak inni mieszkańcy Polski. Jak byś ich popytał skąd sa to bardzo rzadko trafisz na bezdomnego z Warszawy. Zazwyczaj sa z innych mniejszych i biedniejszych miast w których z bezdomności trudniej wyżyć. A pisząc o mieszkańcach Warszawy że są chamami i dziadami pomyśl najpierw ile tych chamów na ulicach wawy jest z twojego miasta albo nawet z twojego osiedla. Sam napisałeś że jeździłeś warszawskimi tramwajami, więc dla innego takiego jak ty byłeś kolejnym warszawskim chamem i wieśniakiem. Miło ci krawacie z wawy ze słomą w butach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Warszawiacy to cwaniacy i inne glupie pseudostereo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 17:45 Chyba nie ma nic bardziej beznadziejnego niż sztucznie promowane stereotypy. Wszystkie są idiotyczne i nie mają pokrycia z rzeczywistością, bo każdy z nas jest indywiduum. Nie ma też czegoś takiego jak przeciętny człowiek, przeciętny warzawiak, czy poznaniak bo każdy jest inny, nieprzeciętny. Każdy Warszawiak czy Poznaniak jest inny, są skąpcy i szczodrzy, uprzejmi i chamscy i to nie ma znaczenia skąd pochodzi, jakiego jest wyznania, czy koloru skóry. Artykuł jest następnym bzdetem durnoawtego dziennikarzyny, durnowatej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOCIEKLIWY Warszawiacy to cwaniacy IP: *.dsl.telepac.pt 04.07.09, 23:49 Już ten artykuł kiedyś czytałem, i chyba nie w M&M... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebe Kielce scyzoryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 11:24 kielce to miasto nijakie, scyzoryki byly kiedys teraz to slabizna, ktora niby tam probuje sie promoac - ale realizacja tej promocji cieniutka. Tworcy kampanii nie popisali sie Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Warszawiacy to cwaniacy ? 05.07.09, 15:46 Może podzielić na tych co głosowali na PO i tych co na PiS . Na PO - cwaniacy i bandyci ,a na PiS - katolicy i praworządni.W Warszawie większość głosowała na PO więc cwaniacy i bandyci tu mieszkają. i.wp.pl/a/f/jpeg/22404/mapa_polska_okregi_eurowybory_wyniki_3.jpeg W Gdańsku też cwaniacy. W Krakowie uczciwi i praworządni itd... Odpowiedz Link Zgłoś