kinia_pa 14.09.09, 19:44 Ostatnio dużo się słyszy o nastolatkach w ciąży. Jest to raczej potępiane. A co wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
th4ever Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 19:46 Nie mogę sobie tego wyobrazić że dziewczyna w moim wieku już to robiła...i ma dziecko... ... Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:05 jeśli kochają te dzieci i wiedzą że dadzą im dobre życie to niech jej mają zasługaują na to niż umrzeć i nawet się nie urodzić .jeśli te dzieci kochają to dobrze a wy się CHRZAŃCIE ale racja że to nieodpowiedzialne Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:00 Moim zdaniem te dziewczyny są nieodpowiedzialne jeśli robią to z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:04 też mają takie same prawa tylko że mają o wiele gorzej według mnie to głupie nastolatka w ciąży.. Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:04 moja przyjaciółka, Diana, miała przyjaciółki - Agatę, Olę, Karolinę i przyjaciół - Kubę, Mateusza i chłopaka - Patryka. wszyscy lat 16. Olka przespała się z Patrykiem, zaszła w ciążę i w marcu tego roku urodziła dziecko. Smutne, rodem z Hollywood, ale prawdziwe. I strasznie wredne. Diana wyprowadziła się do LA, nie ma kontaktu ni z Olką ani z Patrykiem, Kuba, Mateusz, Agata i Karolina odwrócili się do Olki i Patryka. hahahahahahaha, dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:05 no i; to jest totalnie żałosne i nieodpowiedzialne, kiedy bzykasz się bez gumki. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
samotnymotyl Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:09 U nas w gim. są 16 latki które są w ciąży. Ja to potępiam raczej ale jak już by się trafiło to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
maximum_ride Re: ciąża u nastolatki 14.09.09, 20:22 ehm... zalezy... jesli robia to z milosci... no chociaz to ja przepraszam nie moga sobia za kilka lat?! indie masz racje... jak mozna sie bez gumki? jesli nie chce sie miec dzieci? ja przepraszam po co ludzie to wymyslili?! zeby urzywac... ale niektorzy o tym nie wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: ciąża u nastolatki 15.09.09, 15:57 Moja przyjaciółka jest w 2. miesiącu ciąży (jest w moim wieku). Nie potępiają- raczej mówią, że trochę skopała sobie młodość. Ale u nas w szkole to nie pierwsza dziewczyna w ciąży, więc nie ma sensacji, chociaż wieści szybko się roznoszą. Wręcz w tempie ekspresowym. Osobiście nastolatki w ciąży mi nie przeszkadzają. Jedynie baby pchającymi się do sklepu z wózkami. Strasznie mnie to irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
devilish_ Re: ciąża u nastolatki 15.09.09, 16:07 mojej siostry najlepsza przyjaciółka. bzyknęła się po imprezie z faciem ! bez gumki oczywiście i jest w ciąży 3 miesiąc . a ma 16 lat . ja nie wiem kuźwa tylko sobie życie spieszyła . jak inni będą się dobrze bawić na dyskotece to ona będzie musiała dziecko przewijać trochę mi jej szkoda . po zrobiął to znim pod wpływem alkoholu no ale z drugiej strony mogła być trochę bardziej rozsądniejsza = ( Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: ciąża u nastolatki 15.09.09, 16:11 to już nie dziwi . 9 latka usunęła ciążę, 13-latek został ojcem... powiem tyle, że 13-letni kolega ze szkoły tańca mojego brata został już ojcem . policzcie, że ojcem został 2 miesiące temu... +9 miesięcy ciąży . uprawiał seks [nie wiadomo czy pierwszy raz ; o ] rok temu . 12 lat, o zgrozo, w moim wieku ? toż ja nawet chłopaka nie miałam [nie, nie ubolewam, w tym wieku to o miłość trudno] Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Re: ciąża u nastolatki 15.09.09, 16:41 hmm. 1. dziewczyna wpadła z głupoty. No cóż.. bywa, ludzie popełniają błędy, ale na błędach czlowiek się uczy. szkoda tylko, ze dziewczyna spieprzyła sobie życie. po piierwsze takiej dziewczynie należy umożliwić dalszą naukę, a nie ją potępiać. Traktować jak normalną osobę no i przede wszystkim dowiedzieć sie (o ile nie wiadomo) kto jest ojcem i wyciągnąć jakieś wnioski i konsekwencje. 2. dziewczyna została zgwałcona i zaszła w ciążę. Nie wolno jej niczego zarzucać, bo to nie jej wina. Jak w przypadku 1 należy umożliwić jej dalszą naukę w szkole, a nauczyciele nie powinni robić wyrzutów. Nie wyobrażam sobie żebym mogła sobie tak zmarnować życie, nie wyobrażam dziewczyna w moim wieku mogłaby być w ciąży i uprawaic seks. NIe potępiam, ale także nie pochwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
little Re: ciąża u nastolatki 15.09.09, 17:35 Jak chcą się bzykać, żeby potem poszpanować przed koleżankami, to potem są takie tego efekty. Czysta głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Kretynki. 15.09.09, 20:08 Po co biorą się za coś, do czego się nie nadają? Taka prawda. Idiotki. Z własnej woli i dla szpanu, bo ma się czym pochwalić? To proszę bardzo. Czy współczuję, że sobie "młodość zmarnowała"? NIGDY W ŻYCIU! Jak to mój tata mówi "za głupotę się płaci". Głupia była i sobie zrobiła? No to teraz ma za swoje. Odpowiedzialność spadła na taką po nieodpowiedzialnym czynie. Co innego dziewczyny zgwałcone. Im należy współczuć i pomagać. Bo i takiej trudno, przez to co przeszła, i do tego w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Kretynki. 15.09.09, 21:20 u mnie w szkole dziewczyna urodziła dziecko w czerwcu >.< ma 15 albo 16 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith Re: Kretynki. 16.09.09, 18:35 pani od WOSu nam opowiadała, że kiedyś jakaś dziewczyna jak przyszła z podstawówki to już była w ciąży moi rodzice to by mnie chyba wydziedziczyli Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: ciąża u nastolatki 18.09.09, 16:23 a ja mam odmienne zdanie. w wiekoszsci komentarzach wyczytalam, ze wy nie potepiacie ciazy u nastolatki, tylko to, ze dziewczyny uprawiaja seks. no to rpzepraszam, co? maja czekac do slubu? ja uwazam, ze jesli dziewczyna jest gotowa, kocha chlopaka i wie, ze on ja kocha to spokojnie moze juz kochac sie z nim w wieku 16, 17 lat. jesli nie chca jakiejs ciazy to sie odpowiednio zabezpiecza, ale zadne zabezpieczenie nie daje 100 procentowej gwarancji, ze nie bedzie wpadki. poza tym jak dziewczyna w wieku 18 lat zajdzie w ciazy, ale rpzemyslanie to chyba nic zlego co? jesli jest odpowiedzialna. i ma odpowiednie warunki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina a ja mam odmienne zdanie 18.09.09, 16:25 a ja mam odmienne zdanie. w wiekoszsci komentarzach wyczytalam, ze wy nie potepiacie ciazy u nastolatki, tylko to, ze dziewczyny uprawiaja seks. no to rpzepraszam, co? maja czekac do slubu? ja uwazam, ze jesli dziewczyna jest gotowa, kocha chlopaka i wie, ze on ja kocha to spokojnie moze juz kochac sie znim w wieku 16, 17 lat. jesli nie chca jakiejs ciazy to sie odpowiednio zabezpiecza, ale zadne zabezpieczenie nie daje 100 procentowej gwarancji, ze nie bedzie wpadki. poza tym jak dziewczyna w wieku 18 lat zajdzie w ciazy, ale rpzemyslanie to chyba nic zlego co? jesli jest odpowiedzialna. i ma odpowiednie warunki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś