Dodaj do ulubionych

Zła ocena.

28.09.09, 18:44
Hej, mam problem. Dostałam 2 z matmy i boje się powiedzieć tego rodzicom. Zawsze jak
wracają z pracy to się pytają: jak w szkole ? dostałaś coś ? Mamie moge powiedzieć o
ocenach jakos przejdzie, ale tacie w życiuuu... Nie chcę dalej ich okłamywać. Uczę się w
domu dobrze w szkole tak samo, ale matma to koszmar. Nie nawidze jej, a zwłaszcza babki
która ją prowadzi. Ona tak wydziera tą mordę, że połowa klasy pisze w stresie, a ja akórat
jestem nerwowa ( trochę). ;/ Miałyście takie sytuacje ??? Może nie, ale mnie to dość
często spotyka. Co poradziicie ? Pomóżcie, proszę. cry
Obserwuj wątek
    • diamond_girl12 Re: Zła ocena. 28.09.09, 18:50
      Prędzej czy później twoi rodzice się o tym dowiedzą, więc uważam że powinnaś im powiedzieć. Bo jeśli np. dowiedzą się od nauczycielki to będą na Ciebie źli że im nie powiedziałaś.
      Jeśli Ci kiepsko idzie z matmy to może poproś mamę żeby załatwiła Ci korepetycje.
      • madziia ; xxx 28.09.09, 18:51
        powiedzieć musisz .
        • mandy_ Re: ; xxx 28.09.09, 18:55
          no wiec powiedziec i tak musisz .
          ;x
          moze zacznij ze od poczatku
          nierozumialas tematu, ale staralas sie
          tego nauczyc,powtarzalas noi powiedz
          o tej dwójce i zaproponuj ze chcesz
          korki czy cos .
        • szysza_xd ;// 06.10.09, 21:29
          ja mialam tak samo, tylko z informatyka, w końcu sie przemoglam i powiedzialam.
          zareagowali spokojnie jak na nich, bo teraz to mi tylko o nauce truja ;/;/
    • independent_ Re: Zła ocena. 28.09.09, 18:58
      ja też zawsze się boje,
      bo ojciec na mnie wrzeszczy. -,-

trochę pokrzyczą i luz.
      • truflowa Re: Zła ocena. 07.10.09, 14:03
        Ja tez tak miłam w tamtym roku ( teraz poszła na urlop uffff ) Tak sie darła sciana . Mnie
        przed kazda lekcja bolał brzuch i byłam mega zestresowana. na koniec roku mialam 3.
        Teraz mam z nowym nauczycielem i mam same 5 a u tej baby tylko 3, 2 i 1 z tych
        samych rzeczy ... ech ... tak to jest sad Wieeeele zależy od nauczyciela [ ... ]
    • kuku_ Re: Zła ocena. 28.09.09, 19:07
      lepiej powiedz od razu, bo jeżeli dowiedzą się dopiero od nauczycielki będzie ostro.

też się cykam, gdy mam się przyznać.
      wysłucham kazania i po sprawie.

dzisiaj musiałam się przyznać do pierwszej pały w całej mojej historii i
      żyję.
      • blood_ Re: Zła ocena. 28.09.09, 19:11
        taaa. Ja zyje w ciaglym stresie. Obawiam sie, ze w tym roku bede zagrozona crying W
        dodatku jutro pani oddaje sprawdziany! sciana
        • beniaxd Re: Zła ocena. 28.09.09, 19:19
          Powinnaś powiedzieć bo i tak w końcu się dowiedzą od nauczycielki a wtedy będzie źle xD
          • jane_ Re: Zła ocena. 28.09.09, 19:45
            dziś też dostałam dwa z matmy, ale moi na minie nie krzyczą, bo to nie mój przedmiot jest, a jak równocześnie się mówi, że dostało się z semestralnej z wosku 6 to krzyku ani trochę. ;d
    • kardolina MIAŁAM podobnie xD 28.09.09, 20:19
      hahhahahaha wiesz, ze mialam pdoobnie?x D haha i sobie nowy styl wymyśliłam xD
      zawsze ze szkoły im wysyłałam sms-a co dostaje, a ptoem oni zapominają, ale po
      kartkówce już nie mogą mi zarzucic, ze im nie powiedziałam xD
      • polsia Re: MIAŁAM podobnie xD 19.10.09, 18:28
        heh, to masz zalatanych rodziców, lub już ze sklerozą xD [bez obrazy^.^]winktongue_out
    • pariska65 Re: Zła ocena. 28.09.09, 20:22
      hmm..ja już mam 6 złych ocen i co mam mamie powiedzieć ;/ więcej nie będę miała
      postaram się uczyć i odrabiać prace domowe codziennie big_grin też tak czasem mam..uncertain
      • dusia12 Re: Zła ocena. 28.09.09, 20:29
        Dzięki wszystkim za pomoc. kiss I tak się dowiaduje ojciec od nauczycielki, tylko
        wy nie macie pojęcia jaki on jest ( ale to tylko szczegół ) xD
        • kostka Re: Zła ocena. 28.09.09, 20:55
          Powiedzieć musisz, ale przecież możesz pójść do tej babki i spytać sie jej czy
          jakoś można tą 2 poprawić. Ja pamiętam jak byłam w liceum to na dzień dobry
          Babka zrobiła na kartkówkę z nowego tematu i wiesz co prawie cała klasa dostała
          po jedynce. Więc sie nie przejmuj inni mają gorszych nauczycieli!
          • sysiek4444 Re: Zła ocena. 28.09.09, 21:05
            A ja dostałam 3 z matmy z poprawy xd
            i sie ciesze big_grin
            Powiedzialam mamie a mama `o to sie ciesze , ale moglo byc lepiej`
            a ojciec odrazu sie zaczął drzec ....
            ze niechodze na pole wiec mam sie starac i teraz cos gada na temat neta ><
            zal ....
            • klaudysia Re: Zła ocena. 29.09.09, 13:23
              nie znosze matmu ; D
              ostatnio troje dostalam ze sprawdzinu >_<
              powiedz rodzicom .
              predzej czy pozniej i tak sie dowiedza na wywiadowce .
              a wtedy fajnie nie jest uwierz mi : D
              ja i tak nic rodzicom nie mowie .
              co ich to obchodzi, ze z tego dostalam 5 a z innego załózmy 2 .
              pff xDD
    • katiediamond Re: Zła ocena. 29.09.09, 17:31
      Jak ja uwielbiam te wyolbrzymione problemy 12-latek big_grin
      No cóż. Ja bym radziła jednak powiedzieć rodzicom, przynajmniej mamie, o tej
      ocenie i obiecać, że się ją poprawi. Chyba lepiej jak się dowiedzą od Ciebie niż
      na wywiadówce... smile
      A nauczycielką się nie przejmuj. Niektórzy nauczyciele tak mają, że się drą, ale
      to tylko świadczy o ich niepredyspozycji do wykonywanego zawodu i złego
      podejścia do uczniów. Zrób jej na złość i wbrew jej wrzaskom bądź jak
      najbardziej spokojna.
      Naprawdę nie ma się czym przejmować, bo na szkole świat się nie kończy i nawet
      jak dostaniesz to 2 ( co jest zawsze lepsze od 1 smile ) to świat się nie zawali.
      Jeszcze nie takie rzeczy Cie w życiu spotkają i będziesz musiała sobie z nimi
      poradzić.
      I pamiętaj: szkoła ma uczyć, a nie Cię stresować. Będzie dobrze wink
      • dusia12 Re: Zła ocena. 29.09.09, 22:07
        Wielkie dzięki. Twoja wypowiedź dużo pomogła. smile A i wiek to tylko liczba. ; D
    • lilii_95 Re: Zła ocena. 02.10.09, 15:37
      u mnie to samo.

tyle ze x2 (czyt. mama i tata wrzeszcza)
      do tego te szlabany...
      ale lepiej mowic.
      bo pozniej na wywiadowce sie dowiedza i co?
      • wyobraznia Re: Zła ocena. 02.10.09, 15:54
        też się zawsze boję .
        pamiętam moją pierwszą pałę . jeej
        powiedziałam mamie o 23 i wtedy
        było kazanie .
        u mnie mama jest bardziej wyrozumiała ,
        tata nic nie kuma , zero wyrozumiałości .
        ale lepiej powiedz i to szybko .
        było - minęło .
        • honey__ Re: Zła ocena. 02.10.09, 16:45
          ja też mam świeżutkie dwa z matmy. 14/30 p. i tak dobrze, nikt nie miał więcej. mmwahahha ;d. ale to takie marginesowe bo to test szóstoklasisty z poprzednich lat na próbe był, zapisałam się na dodatkową matmę.
          od czego są wywiadówki? ;d
          moja mam zna wszystkie oceny bo zawsze dostaję szlaban za to że jej nie mówię ale wróciła właśnie z wywiadówki i mówi że żadne nowości bo wszystko.
          nikt cię nie zabije. chyba ;f
          • honey__ Re: Zła ocena. 02.10.09, 16:48
            *bo wszytsko wie ;f.
    • fabiankowa Re: Zła ocena. 02.10.09, 17:07
      to nie mów tongue_out
      • kosmos Zła ocena. 02.10.09, 19:20
        Lepiej nie pisac .. tongue_out
        Ehh.. no jeszcze nie tak zle, mam jedną 1 z chemi z Testu tongue_out uncertain
        ale poprawiłam na 4 ;P
    • madziusia94 Re: Zła ocena. 02.10.09, 19:40
      ja nie mowie rodzicom ocen. zawsze poprawiam. a jak pytaja jak w szkole mowie ze
      ok a jak pytaja czy cos dostalam to mowie tylko o tych dobrych ocenach. ;]
    • ardnaskela Re: Zła ocena. 02.10.09, 19:58
      Teraz chodzę już do Liceum, ale jak byłam w podstawówce, to też się bałam powiedzieć
      rodzicom o złej ocenie. Z biegiem czasu zaczęłam powoli odkrywać, że mogę spokojnie
      powiedzieć o każdej ocenie mamie, a tata zawsze tylko udaje groźniego big_grin, więc też jest
      okej. Wiadomo, że nie chcemy nikogo zawieść, ale takie jest życie, raz na wozie, raz pod
      wozem.
      Pamiętaj, że rodzice też kiedyś chodzili do szkoły i też mięli podobne problemy, więc jeśli są
      wyrozumiali powinni zrozumieć, że nie ze wszystkiego musisz mieć dobre oceny.
      Dyscyplina jest ważna, ale rodzice powinni WSPIERAĆ, a nie DOŁOWAĆ.
      Powiedz szybko i będzie po wszystkim. Pomyśl, że za chwile nastąpi kolejny dzień. Rodzice
      nie będą tego długo rozpamiętywać, poniewaz mają także inne problemy. Za pare lat
      bedziesz się z wszystkiego śmiała. smile Tak jak ja. big_grin
    • zajacc Re: Zła ocena. 02.10.09, 20:35
      Tak. problemy z matematyką... z polskim(wnioskuję) też.
      No cóż.Ja tam nie pierd.zielę się, jeśli dostanę jakąś 2 czy 1.
      Obiecuję jak najszybciej poprawić i jest dobrze.
      Nie wiem w ogóle czym się przejmujesz.
      ?

• mileylove. Re: Zła ocena. 05.10.09, 18:59
      ja też nie lubie matmy .
      ale mam miłą panią .
      ona mi wszystko tłumaczy i wgl . wink
    • samotnymotyl Re: Zła ocena. 05.10.09, 19:09
      powiedz rodzicom że tego nie rozumiesz i że sobie nie radzisz uncertain
      napewno zrozumieją kiss

p.o.w.o.d.z.e.n.i.a. kiss
    • buntowniczkaxd Re: Zła ocena. 06.10.09, 21:20
      mam identyczne sytuacje. ;dd
      ja jak dostanę słabą ocenę to nie mówięrodzicom o tej ocenie tylko mówię im o tej jak się
      juz poprawię z tej dwójki powiedzmy xdd tongue_out
    • princesssska Re: Zła ocena. 06.10.09, 21:28
      ale masz problem ja tam z matmy mam już 1,2 i 4 a na koiec rok temu 2 miałam i
      nic z gegry mam 2 i jak mama spyta się mnie jak w szkole dziś było ?
      dostałaś jakąś ocene? to ja mówię że nie i kłamie albo po prostu prawdę też
      zupełnie matmy nie czaje
    • screen Zła ocena. 07.10.09, 14:54
      pogadaj z mamą , powiedz jej że nie kapujesz tego co teraz przerabiacie ,
      ja się nie przejmuję jak dostanę 2 wink mi to lotto ; ]
    • anyjonas Re: Zła ocena. 07.10.09, 15:04
      najlepiej .. to zamknijcie się w klopie weźcie ŻYLETKĘ i zacznijcie się ciąć tak
      po prostu za złą ocenę. moje koleżanki tak robią i przynosi im to ulgę. ;/ dla
      mnie jest to głuuuuupota, która nie zna granić. jak można się ciąć. ?? nie
      rozumiem. .. tylko EMO i inne źe mające dziewczyny się tną. ..

a tak na temat. to po prostu popraw ocenę. normalnie powiedz jaka jest sytuacja
      i że poprawisz. ja tak robię i jest ok. .. zawsze można poprawić ocenę na lepszą
      wink big_grin
    • london19 Re: Zła ocena. 10.10.09, 19:12
      Mam tak z historii. Z odpowiedzi dostałam szmatę (jedynka), a mój brat prawie
      został mistrzem historii w województwie. Jak powiem w domu komuś to mnie
      dosłownie zabiją. Na razie trzyma to dla siebie, a później jak będzie zebranie
      to się coś wymyśli wink
    • ewka15 Re: Zła ocena. 19.10.09, 18:07
      Powiedz mamie, bo i tak się dowie i lepiej, żeby to właśnie od Ciebie, a nie od nauczycielki.
      Napewno zrozumie, przecież każdemu może wpaść jakaś zła ocena. Ja w tamtym roku
      miałam beznadziejną nauczycielkę od matmy, nic nam nie tłumaczyła i krzyczała na
      każdego. No ale widzisz, nauczyciele też ludzie(?) więc muszą jakioś odreagować swoje
      stresy, a że akurat są nauczycielami to pada na uczniów. Jeśli masz jakieś problemy z
      matematyką to postaraj się trochę więcej jej pouczyć. Musisz systematycznie pracować i
      wtedy napewno będą efekty. Trzymam kciuki smile
    • polsia Re: Zła ocena. 19.10.09, 18:25
      Hm.. ja jak mam taki przypadek, a też zdarzył mi się on nieraz^.^ to myślę najpierw o
      szybkiej poprawie. Też mam taką nauczycielkę jak ty, a na dodatek jest ona
      przefarbowana na blondyne, chodzi na szpilkach i ciągle chodzi na biało-czarno jest nie za
      młodawink I ciągle wrzeszczyuncertain Ale nie rozpisując się o niejwink
      Powracając do poprawy; jeżeli nie jest to możliwe w szybkim terminie, przed wywiadówką
      to umawiam się z panią, że następnego dnia mnie zapyta i zmieni ocene. Tylko jest taki
      szkopół, że u Ciebie zapewne wpisują i tą "DWÓJE" i poprawioną ocenę, u nas robią
      troszkę inaczej więc w moim przypadku poprawienia tej dwójki, nikt się o niej nie dowie.
      A jeżeli nie masz wyboru to poproś rodziców o korki, ja je mam chociaż różnie bywa i
      też czasami nie mogę się skupić przy blondynie, która leci z "mordą"[sorka za słownictwo,
      ale to strasznie wkurzająca babka].
      A co do oceny powiedz mamiewink Zawsze tylko jej mówię, owszem pogada sobie troche,
      ale potem jej mówię, że poprawie.. i jest ok. Mój tato w ogóle nie ingeruje w moje oceny.
      Taka moja opiniawink
      Powodzenia.!!
      • mycha96xd Re: Zła ocena. 19.10.09, 19:56
        YY ja dostałam dzisiaj 2 jedynki i od razu powiedziałam mamie , bo później było
        by jeszcze gorzej ale .. powiedziała mi tylko że mam się wziąć do nauki.W
        podstawówce miałam taką panią od matmy , cała klasa się bała iść do tablicy ,
        ale za to uczyła bardzo dobrze . A teraz.... szkoda gadać mam taką babkę od
        matmy że robimy co chcemy na lekcji , i na dodatek źle nam wszystko tłumaczy ,
        nie widzi błędów w zadaniach które ktoś robił tylko my musimy jej mówić o
        błędach , chociaż sprawdziła je z 3 razy.Po prostu MASAKRA
    • kararock Re: Zła ocena. 19.10.09, 20:01
      kurcze jakbys o mnie pisala
      rodzice zrozumnieja, jesli wiedza ze z matmy nie jestes najlepsza
    • softy_girl Re: Zła ocena. 19.10.09, 20:13
      Tez mamty nie lubię częstoo mam 4-5 albo też na 3 jadęę ale bywa różnieee . Wiem
      co przezywasz ja tez nie lubie przekazywac ze mam zla ocene rodzicom . Ale cóóżż
      niestety trzeba . A z czego dostałaś tę dwóję ze sprawdzianu ? A jak tak to
      można go np. poprawić u was w szkolę ? Przede wszystkim musisz powiedzieć
      rodzicom że ty też nie jesteś z tego zadowolona i że np. rozumiesz już dany
      materiał (chyba że np. nie zdążyłaś go wkuć to ich lepiej nie okłamuj bo wyjdzie
      gorzej ) oraz no nie wiem że to była np. chwila słabości ? Przede wszystkim
      zachowaj spokój smile Wystarczy że wykujesz wszystko na blachę a wszystko już
      będzie OK wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka