Dodaj do ulubionych

problem z przyjaciółką .

14.10.09, 18:21
pomocy ! jestem już drugi rok w gimnazjum , z moją najlepszą przyjaciółką znam się od prawie 9 lat . było super , mówiłyśmy sobie wszystko . odkąd poszłyśmy do różnych szkół gorzej się dogadujemy ... myślę że to mnie ta szkoła zmieniła , STRASZNIE . kiedy rozmawiamy powiem coś głupiego czemu zawsze byłyśmy przeciwne czy coś i myślę sobie " ta wcześniejsza anka ( tak mam na imię ) by tego nie powiedziała " nie mogę wtedy sobie przypomnieć co kiedyś bym powiedziała . Nie potrafię ! czy aż tak się zmieniłam ? co mogę z tym zrobić ? uncertainuncertain
Obserwuj wątek
    • ferro Re: problem z przyjaciółką . 14.10.09, 18:30
      W gimnazjum każdy się zmienia, poznaje nowych znajomych i zaczyna widzieć świat i ludzi
      troche inaczej, ale to nie znaczy, że już nie możecie się przyjaźnić.
      Jeśli ci zależy, staraj się utrzymać waszą przyjaźń. W końcu znacie się od 9 lat, przez ten
      czas na pewno się zmieniłyście, ale nie tak gwałtownie jak teraz.
    • inna_hot Re: problem z przyjaciółką . 14.10.09, 18:33
      Tak masz racje gimnazjum strasznie zmienia ludzi 9tez chodzę do drugiej klasy
      ;D) Moja najlepsza przyjaciółka nagle zaczęła na mnie przeklinać i wyzywać mnie
      od szmat ... I wtedy pomogła mi wyjść z dołka cicha samotniczka. Do dzisiaj
      jesteśmy najlepszymi koleżanki itd. Uważam, że powinnaś poważnie pogadać ze
      swoja kumpelą i powiedzieć jej o tym, że każdy z czasem się zmienia i każde wady
      należy tolerować wink .
      • harrypotter_fan Re: problem z przyjaciółką . 14.10.09, 18:36
        dzięki , na pewno będę próbować smile . ale najdziwniejsze jest to że mnie samą denerwuje moja zmiana a nie potrafię sobie z nią poradzić .
    • weleka Re: problem z przyjaciółką . 14.10.09, 18:35
      To nie twoja wina. Każdy się zmienia. Taka jest kolej rzeczy. Jedyne co możesz zrobić to
      pogadać z kumpelom i dowiedzieć się czy ona uważa tak jak ty i jeśli tak to poproś ją o
      wyrozumiałośćsmile Dodatkowo: najpierw myśl potem mówbig_grin Będzie dobrzesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka