metal Re: Rock. Dawniej i dziś. 22.03.10, 15:05 ja słucham rocka, kiedyś zespoły rockowe grały prawdziwą muzykę którą dało się słuchać . W obecnych czasach zapomina się o zespołach rockowych i metalowych przez takie byle gwiazdki które na muzyce się wogóle nie znają!!!! nie wiem kto nazwał Hanke montanke rockiem ale albo był nawalony albo nie miał zielonego pojęcia czym się różni rock od tego co ona gra. ja słucham: rage against the machine , him , the rasmus , evanescence , Odpowiedz Link Zgłoś
chemically Re: Rock. Dawniej i dziś. 22.03.10, 21:00 Ja nie cierpię tych wszystkich gwiazdek disneya, typu. hanka i jonaski, brrr ;/ za to kocham My chemical romance, Green day, Paramore, 30STM, Linkin park i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Rock. Dawniej i dziś. 23.03.10, 16:43 Taki temat juz był,i to pewnie nie raz. Paramore czy Linkin Park nie grają prawdziwego rocka. Więc nie szpanujcie tutaj,że słuchacie dobrej muzyki,wymieniając te zespoły. Najlepszego rocka grają zespoły pokroju Queen, U2, Red Hot Chilli Peppers, Led Zeppelin, AC/DC (to akurat hard), Nirvana (grunge), The Rolling Stones etc. Moim zdaniem gdy muzycy tworzący takiego rodzaju zespoły umrą to dobra muzyka umrze razem z nimi. Dzisiejsze pokolenia to kicz i komercha przez duże K. Pozdrawiam popierających moje zdanie. Peace, love, empathy. Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 @papson_ave. 25.07.10, 22:41 Jak dla mnie, to dzisiaj też można znaleźć dobrego rocka. Sama słucham AC/DC, U2, Nirvany. Ale fanką z prawdziwego zdarzenia jestem My Chemical Romance. Wcale nie uważam ich za komerchę. tak samo Gren Day ( to punk, ale kij z tym xD) chociaż GD gra dłużej niż MCR. A jeśli chodzi o Paramore i Linkin Park, to lubię xD chociaż mam wrażenie, że Paramore jest tró tylko dzięki Tłajlajtowi. ale jeżeli chodzi o majli, jonasków czy Tokio Hotel, to rock to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
slipknot. Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:59 I tutaj - z tym, że Paramore, czy Linkin Park nie grają prawdziwego rocka - muszę się z Tobą zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Rock. Dawniej i dziś. 24.03.10, 22:36 Według mnie współczesny rock nie jest zły. Złe jest nazywanie tak jak już wspomniałaś piosenek Jonas Brothers czy innych gwiazdek Disneya rockiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy65 Płakać sie chce 25.03.10, 14:54 racja... Nirvana,30 sec to Mars , Linkin Park , Green day , MUSE etc. TO SĄ PRAWDZIWE ZESPOŁY ! a Jonas Brothers z tymi swoimi pojękiwaniami to robią z siebie debili .. Hanka Montanka również... Rockstar....taa -.- Godne politowania... MUSE FEVER ! Odpowiedz Link Zgłoś
punkowna Re: Rock. Dawniej i dziś. NIE!!!! 25.07.10, 19:33 cukierkowa_ napisał(a): > Siem. Co uważacie za rocka w czasach dzisiejszym? Większość ludzi zapomniało, c > o to jest i teraz zespołem rockowym nazywani są Jonas Brothers. Czy też denerwu > jąca Hannah Montana "gwiazda rocka" śpiewająca pop. Czy w ogóle ktoś na kotku s > łucha muzyki alternatywnej? > > Ja kocham muzykę Evanescence, Linkin Park, System of a Down, Paramore. To jest > muzyka! Polecam System of a Down - Kill Rock'n'Roll lub Chop suey. > > Czekam na odpowiedzi. Może uda się jeszcze wskrzesić rocka, a nie nazywać pierw > szych lepszych wokalistów "gwiazdami" i do tego jeszcze rocka!! Ciekawe, co by > było, gdyby tej całej żałosnej Miley Hanny nie było, JB, Seleny. Demi jeszcze u > jdzie... jej piosenka "Don't forget" jest świetna. To jest prawdziwy rock???? To jest hołota!!! Nie słucham rocka tylko punk , ale wiem na pewno że Linkin Park itp. to NIE JEST PRAWDZIWY ROCK!!!! Co do tych gwiazdek Disneya to już w ogóle nie wspomnę po szkoda klawiatury. Ale wiem to, że tych zespołów których słuchacie nie można nazwać czystym i prawdziwym rockiem. !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 19:41 eh .. nowoczesny rock to już nie to samo , co ten 'starszy' . ja lubię pop/punk, pop, rock i blues . ale nje ten 'dzisiejszy rock' *czyraczejpop/rockztychcopodałaś* Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 19:45 AC/DC, Led Zeppelin, Bad Company, Coldplay, Oasis [mimo, iż już nie istnieją], Foo Fighters, Black Sabbath, Def Leppard, Red Hot Chilli Peppers, The Rolling Stones, Bon Jovi, Guns N' Roses, Remy Zero, Blue Oyster Cult, Ted Nugent, Alice In Chains, U2 - to jest prawdziwy ROCK .!! A nie jakies Jonas Brothers Jak dla mnie Ci chłopcy wykonują disco polo.. Dawniejszy rock to było coś z przekazem ! A teraz jakieś badziewia dla dzieci na dobranoc i dla fanów dzieci disneya channela Masakra ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
elza1502 Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 22:29 ja slucham duuuzo rockowych zespolow xd zreszta mozecie zobaczyc na profilu ;p noo mnie to denerwuja te 'rockowe' zespoly dzisiaj.eh zal^ Odpowiedz Link Zgłoś
wonderland Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 22:48 Ja też uwielbiam System of Sown i też wkurza mnie że tacy Jonas Broders grający beznadziejny pop nazywane są gwiazdami rocka : | . Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 egh. 25.07.10, 22:58 "wskrzesić rocka"? co Ty za pierdoły opowiadasz. rock żyje i ma się dobrze. najwyraźniej źle szukasz. "Większość ludzi zapomniało, co to jest i teraz zespołem rockowym nazywani są Jonas Brothers." - Jonas Brothers rockiem nazywają dziesięciolatki lub osoby na ich poziomie rozwoju. serio. rozejrzyj się trochę. i zastanów. może coś zauważysz. i przestaniesz myśleć, że cały świat uważa gwiazdy Disney'a za gwiazdy rocka. c; bajdełej śmieszy mnie to Wasze nakłanianie wszystkich wokół do zostania tró rockowcami. zwłaszcza, że część z Was niewiele więcej się na rocku zna, niż słit fanki Demi czy Seleny (nic do Was nie mam, żeby nie było.) bzdury, bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
coker Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 23:05 Według mnie prawdziwy rock to AC/DC, Nirvana, Queen, Green Day, U2, Guns N' Rosers, Led Zeppelin, The Rolling Stones, My Chemical Romance, 30 Seconds To Mars, itd. Tymczasem spora część młodzieży żyje w przekonaniu, że Jonas Brothers i Hannah Montana grają "rock". Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
kukartka Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:14 zgadzam się z @evanescence24 w 100% . ej , no ludzie najpierw mówicie , że nienawidzicie jak ktoś twierdzi, że uwielbia rock'a tylko żeby być 'kól & tró' a potem nakłaniacie ludzi do tego. ogarnijcie się troszeczkę, a potem rozmawiajcie na ten temat. Szanuję tylko tych ludzi, którzy nie są fejkami i nie słuchają rock'a tylko dlatego, że chcą się przypodobać innym, a tak na prawdę nie mają bladego pojęcia o takich zespołach jak Red Hot Chili Peppers , The Rolling Stones etc. :c a i jeszcze ktoś wcześniej napisał, że gdy muzycy typu AC/DC , Led Zeppelin etc. umrą to muzyka umrze razem z nimi, a wcale że nie! jakoś Kurt zmarł 16 lat temu a mnóstwo ludzi do tej pory o nim pamięta i słucha muzyki Nirvany Odpowiedz Link Zgłoś
sofciaa KLIK 25.07.10, 23:13 Myślę, że rock dawniej był bardziej "rockowy", że pozwolę sobie tak to nazwać. Czasy się zmieniają, muzyka tym bardziej, ale to nie znaczy, że na gorsze! myślę, że w każdym z wykonawców można znaleźć coś fajnego zaczynając od Hanny Montany, kończąc na Nirvanie. Nie chcę tych dwóch zupełnie różniących się pod każdym względem artystów wrzucać do jednego worka, jedynie chcę przekazać, że każdy z wykonawców chce dać coś dobrego swoim fanom i na pewno z którejś strony im się to udaje. wszystko zależy od gustu słuchacza Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:21 Stary rock rządzi! ^^ Gunsi, AC/DC, nirvana.. A tak na dziś to Velvet Revolver, Linkin Park, Green Day i Muse są zajebiści. :3 Chociaż LP się trochę 'z techniło'. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
queen_ Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:26 Gustuję raczej w starych zespołach typu:Queen,Guns'n'Rosess, Nirvana,AC/DC z takich 'nowszych' przypadł mi zespół The Pretty Reckless Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:26 Jak ktoś mądry na demotach powiedział "Z roku na rok, rock coraz gorszy" Ja uwielbiam: AC/DC, Nirvanę, Metallicę, SOAD, Nickleback itp. Niektórzy mówią, że system to nie rock, to jest hard rock czyli zaliczamy do rocka Odpowiedz Link Zgłoś
kaley033 Re: Komercja i tyle 11.09.10, 20:29 Po prostu gwiazdy robią się komercyjne. Pojęcie Rock brzmi lepiej niż pop. Takie gwiazdy nie mają pojęcia czym jest rock.Oni są beznadziejni. Dzisiaj ludzie wszystko nazwą rockiem. nawet to badziewie Miley. To jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
schokobonsy . 11.09.10, 20:36 Hmm.. w tych czasach niestety rock to tylko Hannah Montana -,- Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:32 Popieram Cię ! Tak się stało, że w dzisiejszych czasach wkładają ludziom bzdury do głów a oni w to wierzą, zwłaszcza te dzieci... Ja słucham np; Nirvany, Green Day, Coma, Metallica, AC/DC ... nie będę wszystkich wymieniała, ale to jest ROCK ro są GWIADZY a nie wasze hany, bimbry czy selenki... Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:38 Cóż, było już wiele takich wątków. Mnei również bardzo to wkurza. Słucham np. Linkin Park, Green Day, Panic!At The Disco, Fall Out Boy i Paramore. A te zespoły zdecydowanie różnią się od słitaśnych jonasków i Hani montani. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:40 Czyli że o co chodzi bo ja nie wiem . jeśli słuchają rocka no to zajebiście no ale większości tylko się tak zdaje gdyż jonaski majlejki czy selenki to nie rock . Metallika , Queen , to dla mnie rock . ale dzisiejsze zespoły też dają radę Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka to cię pozdrawiam serdecznie -.--- 11.09.10, 20:42 Nie wiem kto mówi/pisze , że JB to ROCK . Aa już wiem! Ci niby antyfani którzy chcą zrobić na złość. Ludzie! JB to pop i pop-rock! Jaki czysty rock?! Prawdziwi fani wiedzą jaki to gatunek muzyki -.--- Odpowiedz Link Zgłoś
ignorance... Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:43 Też lubię Dem Ona ma najlepszy głos Disneya! Tak to lubię Paramore ,Muse,PANIC! i coś w tym guście Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:55 Uważam ,że te zespoły które wymieniłaś to nie jest prawdziwy rock.... prawdziwy to np. Metalica, AC/DC. Owszem, kocham Paramore oraz Muse ale nie uznaję tego za prawdziwy rock. Ale z jednym się z tobą zgadzam.... Cyruska i JB , nie grają rocka. Nie tylko słucham tych co wymieniła... jestem również ogromną fanką TS Odpowiedz Link Zgłoś
thewildone Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:54 dla mnie nazywanie paramore, evanescence i system of a down dobrą, cudowną, oh ohh taką mroczną i taką alternatywną rockową muzyką też nie jest do końca w porządku. i jeszcze jedno - dlaczego mówisz "rock dawniej i dziś"? przecież zespoły które przedstawiłaś jako "prawdziwą muzykę" też grają w dzisiejszych czasach. ;D tak, masz rację mówiąc, że jonasi to nie rock. ale do poznania prawdziwego rocka (oj, to źle mi zabrzmiało, ale whatever -.-) jeszcze wiele ci brakuje, ehh, mi zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna_ Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:59 co do paramore, mam nieco inne zdanie ale niech ci będzie. z pewnością, jest to lepszy zespół od jonas brothers. nie, to nie jest rock. to nigdy nie był rock. rock to nie tylko gitara i perkusja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_989 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:05 OJj tak tak ja kocham Linkin Park, System of a Down, Rammstein'a, Iron Maiden Odpowiedz Link Zgłoś
weronka97 ROCK. 11.09.10, 21:05 ja tez uważam, że Paramore, System i parę innych zespołów z tej kategorii jest super... Osobiście nie lubie Jonasów ani Hanny i uważam, że to baaaardzo na wyrost nazywać rockiem to coś co oni próbują śpiewać.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczna haha. 11.09.10, 21:18 haha 13 lat i rozważanie o Rocku.. Hmm lepiej idź sie uczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:31 Kill Rock'n'Roll ! y e a h . :d a od kiedy to Jonas Brothers i Hannah grają 'niby' rocka ?! lol. Paramore, System Of a Down i reszta zespołów wymienionych przez Cb to są zespoły ! x 33 Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Przestań!!! 11.09.10, 21:35 Nie moge juz słuchać ani czytac w gazetach jaka ta Hannah jest rockowa, jakim to Joe jonas jest rockmenem! A selena?! Teraz mówią że ona gra rocka!!!! No błagam was ludzie! Masz zupełną rację Ja słucham paramore, linkin park i three days grace Jako fanka rock'a polecam ci piosenkę Three Days Grace - Riot jest świetna Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Przestań!!! 11.09.10, 21:50 Uwielbiam AC/DC, Guns N' Roses, sporadycznie słucham też Paramore. No i System of the Down też jest super. <: Odpowiedz Link Zgłoś
cheergirlz Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:49 czego slucham? paramore, ewa farna, avril lavigne, matelica, suzi quatro, joan jett, demi lovato oraz ashley tisdale. Czyli rock i pop-rock. I nie widzę nic złego w tym, że pojawia się u mnie w repertuarze ashley i demi. Disney to nie jest zło. Akurat Demi i Ashley maja świetne głosy. Odpowiedz Link Zgłoś