Dodaj do ulubionych

Rock. Dawniej i dziś.

• metal Re: Rock. Dawniej i dziś. 22.03.10, 15:05
      ja słucham rocka, kiedyś zespoły rockowe grały prawdziwą muzykę którą dało się słuchać .
      W obecnych czasach zapomina się o zespołach rockowych i metalowych przez takie byle
      gwiazdki które na muzyce się wogóle nie znają!!!!
      nie wiem kto nazwał Hanke montanke rockiem ale albo był nawalony albo nie miał zielonego
      pojęcia czym się różni rock od tego co ona gra.
      ja słucham:
      rage against the machine , him , the rasmus , evanescence ,
    • chemically Re: Rock. Dawniej i dziś. 22.03.10, 21:00
      Ja nie cierpię tych wszystkich gwiazdek disneya, typu. hanka i jonaski, brrr ;/
      za to kocham My chemical romance, Green day, Paramore, 30STM, Linkin park i
      wiele innych.
      • papson_ave Re: Rock. Dawniej i dziś. 23.03.10, 16:43
        Taki temat juz był,i to pewnie nie raz. Paramore czy Linkin Park nie grają prawdziwego
        rocka. Więc nie szpanujcie tutaj,że słuchacie dobrej muzyki,wymieniając te zespoły.
        Najlepszego rocka
        grają zespoły pokroju Queen, U2, Red Hot Chilli Peppers, Led
        Zeppelin, AC/DC (to akurat hard), Nirvana (grunge), The Rolling Stones etc. Moim zdaniem
        gdy muzycy tworzący takiego rodzaju zespoły umrą to dobra muzyka umrze razem z
        nimi. Dzisiejsze pokolenia to kicz i komercha przez duże K.
        Pozdrawiam popierających moje zdanie. Peace, love, empathy.
        • princess132 @papson_ave. 25.07.10, 22:41
          Jak dla mnie, to dzisiaj też można znaleźć dobrego rocka. Sama słucham AC/DC, U2,
          Nirvany. Ale fanką z prawdziwego zdarzenia jestem My Chemical Romance. Wcale nie
          uważam ich za komerchę. tak samo Gren Day ( to punk, ale kij z tym xD) chociaż GD gra
          dłużej niż MCR. A jeśli chodzi o Paramore i Linkin Park, to lubię xD chociaż mam wrażenie,
          że Paramore jest tró tylko dzięki Tłajlajtowi. wink

ale jeżeli chodzi o majli, jonasków czy Tokio Hotel, to rock to nie jest.
        • slipknot. Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:59
          I tutaj - z tym, że Paramore, czy Linkin Park nie grają prawdziwego rocka - muszę się z Tobą
          zgodzić. smile
    • momo. Re: Rock. Dawniej i dziś. 24.03.10, 22:36
      Według mnie współczesny rock nie jest zły. Złe jest nazywanie tak jak już wspomniałaś
      piosenek Jonas Brothers czy innych gwiazdek Disneya rockiem.
    • mandy65 Płakać sie chce 25.03.10, 14:54
      racja... Nirvana,30 sec to Mars , Linkin Park , Green day , MUSE etc. TO SĄ PRAWDZIWE
      ZESPOŁY !
      a Jonas Brothers z tymi swoimi pojękiwaniami to robią z siebie debili ..
      Hanka Montanka również... Rockstar....taa -.- Godne politowania...
      MUSE FEVER !serceserceserce
    • punkowna Re: Rock. Dawniej i dziś. NIE!!!! 25.07.10, 19:33
      cukierkowa_ napisał(a):

> Siem. Co uważacie za rocka w czasach dzisiejszym? Większość ludzi zapomniało, c
      > o to jest i teraz zespołem rockowym nazywani są Jonas Brothers. Czy też denerwu
      > jąca Hannah Montana "gwiazda rocka" śpiewająca pop. Czy w ogóle ktoś na kotku s
      > łucha muzyki alternatywnej?
      >
      > Ja kocham muzykę Evanescence, Linkin Park, System of a Down, Paramore. To jest
      > muzyka! Polecam System of a Down - Kill Rock'n'Roll lub Chop suey.
      >
      > Czekam na odpowiedzi. Może uda się jeszcze wskrzesić rocka, a nie nazywać pierw
      > szych lepszych wokalistów "gwiazdami" i do tego jeszcze rocka!! Ciekawe, co by
      > było, gdyby tej całej żałosnej Miley Hanny nie było, JB, Seleny. Demi jeszcze u
      > jdzie... jej piosenka "Don't forget" jest świetna.

To jest prawdziwy rock???? To jest hołota!!! Nie słucham rocka tylko punk , ale wiem na
      pewno że Linkin Park itp. to NIE JEST PRAWDZIWY ROCK!!!! shock Co do tych gwiazdek
      Disneya to już w ogóle nie wspomnę po szkoda klawiatury. Ale wiem to, że tych zespołów
      których słuchacie nie można nazwać czystym i prawdziwym rockiem. !!!!!devil
    • gucik13 Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 19:41
      eh .. nowoczesny rock to już nie to samo , co ten 'starszy' .
      ja lubię pop/punk, pop, rock i blues .
      ale nje ten 'dzisiejszy rock' *czyraczejpop/rockztychcopodałaś*
    • oldtimesakexd Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 19:45
      AC/DC, Led Zeppelin, Bad Company, Coldplay, Oasis [mimo, iż już nie istnieją],
      Foo Fighters, Black Sabbath, Def Leppard, Red Hot Chilli Peppers, The Rolling
      Stones, Bon Jovi, Guns N' Roses, Remy Zero, Blue Oyster Cult, Ted Nugent, Alice
      In Chains, U2 - to jest prawdziwy ROCK .!! A nie jakies Jonas Brothers uncertain Jak
      dla mnie Ci chłopcy wykonują disco polo.. uncertain

Dawniejszy rock to było coś big_grin z przekazem ! A teraz jakieś badziewia dla dzieci
      na dobranoc i dla fanów dzieci disneya channela uncertain Masakra ;/
    • elza1502 Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 22:29
      ja slucham duuuzo rockowych zespolow xd zreszta mozecie zobaczyc na profilu ;p
      noo mnie to denerwuja te 'rockowe' zespoly dzisiaj.eh zal^
    • wonderland Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 22:48
      Ja też uwielbiam System of Sown i też wkurza mnie że tacy Jonas Broders grający
      beznadziejny pop nazywane są gwiazdami rocka : | .
    • evanescence24 egh. 25.07.10, 22:58
      "wskrzesić rocka"? co Ty za pierdoły opowiadasz. rock żyje i ma się dobrze.
      najwyraźniej źle szukasz. "Większość ludzi zapomniało, co to jest i teraz
      zespołem rockowym nazywani są Jonas Brothers." - Jonas Brothers rockiem nazywają
      dziesięciolatki lub osoby na ich poziomie rozwoju. serio. rozejrzyj się trochę.
      i zastanów. może coś zauważysz. i przestaniesz myśleć, że cały świat uważa
      gwiazdy Disney'a za gwiazdy rocka. c;

bajdełej śmieszy mnie to Wasze nakłanianie wszystkich wokół do zostania tró
      rockowcami. zwłaszcza, że część z Was niewiele więcej się na rocku zna, niż słit
      fanki Demi czy Seleny (nic do Was nie mam, żeby nie było.)

bzdury, bzdury...
    • coker Re: Rock. Dawniej i dziś. 25.07.10, 23:05
      Według mnie prawdziwy rock to AC/DC, Nirvana, Queen, Green Day, U2, Guns N'
      Rosers, Led Zeppelin, The Rolling Stones, My Chemical Romance, 30 Seconds To
      Mars, itd. Tymczasem spora część młodzieży żyje w przekonaniu, że Jonas Brothers
      i Hannah Montana grają "rock". Żałosne...
      • kukartka Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:14
        zgadzam się z @evanescence24 w 100% .
        ej , no ludzie najpierw mówicie , że nienawidzicie jak ktoś twierdzi, że uwielbia rock'a tylko
        żeby być 'kól & tró' a potem nakłaniacie ludzi do tego. ogarnijcie się troszeczkę, a potem
        rozmawiajcie na ten temat. Szanuję tylko tych ludzi, którzy nie są fejkami i nie słuchają
        rock'a tylko dlatego, że chcą się przypodobać innym, a tak na prawdę nie mają bladego
        pojęcia o takich zespołach jak Red Hot Chili Peppers , The Rolling Stones etc. :c

a i jeszcze ktoś wcześniej napisał, że gdy muzycy typu AC/DC , Led Zeppelin etc. umrą to
        muzyka umrze razem z nimi, a wcale że nie! jakoś Kurt zmarł 16 lat temu a mnóstwo ludzi
        do tej pory o nim pamięta i słucha muzyki Nirvany
    • sofciaa KLIK 25.07.10, 23:13
      Myślę, że rock dawniej był bardziej "rockowy", że pozwolę sobie tak to nazwać.
      Czasy się zmieniają, muzyka tym bardziej, ale to nie znaczy, że na gorsze!
      myślę, że w każdym z wykonawców można znaleźć coś fajnego zaczynając od Hanny
      Montany, kończąc na Nirvanie. Nie chcę tych dwóch zupełnie różniących się pod
      każdym względem artystów wrzucać do jednego worka, jedynie chcę przekazać, że
      każdy z wykonawców chce dać coś dobrego swoim fanom i na pewno z którejś strony
      im się to udaje.

wszystko zależy od gustu słuchacza wink
    • martucha.12 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:21
      Stary rock rządzi! ^^ Gunsi, AC/DC, nirvana..
      A tak na dziś to Velvet Revolver, Linkin Park, Green Day i Muse są zajebiści. :3
      Chociaż LP się trochę 'z techniło'. -,-
      • queen_ Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:26
        Gustuję raczej w starych zespołach typu:Queen,Guns'n'Rosess, Nirvana,AC/DC
        z takich 'nowszych' przypadł mi zespół The Pretty Reckless
      • minaslia Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:26
        Jak ktoś mądry na demotach powiedział "Z roku na rok, rock coraz gorszy"
        Ja uwielbiam: AC/DC, Nirvanę, Metallicę, SOAD, Nickleback itp. Niektórzy mówią,
        że system to nie rock, to jest hard rock czyli zaliczamy do rocka
    • kaley033 Re: Komercja i tyle 11.09.10, 20:29
      Po prostu gwiazdy robią się komercyjne. Pojęcie Rock brzmi lepiej niż pop. Takie
      gwiazdy nie mają pojęcia czym jest rock.Oni są beznadziejni. Dzisiaj ludzie
      wszystko nazwą rockiem. nawet to badziewie Miley. To jest chore.
      • schokobonsy . 11.09.10, 20:36
        Hmm.. w tych czasach niestety rock to tylko Hannah Montana -,-
    • broken_heart Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:32
      Popieram Cię ! Tak się stało, że w dzisiejszych czasach wkładają ludziom bzdury do głów a
      oni w to wierzą, zwłaszcza te dzieci... Ja słucham np; Nirvany, Green Day, Coma, Metallica,
      AC/DC ... nie będę wszystkich wymieniała, ale to jest ROCK ro są GWIADZY a nie wasze
      hany, bimbry czy selenki...
      • hilary_fanka Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:38
        Cóż, było już wiele takich wątków. Mnei również bardzo to wkurza. Słucham np. Linkin
        Park, Green Day, Panic!At The Disco, Fall Out Boy i Paramore. A te zespoły zdecydowanie
        różnią się od słitaśnych jonasków i Hani montani.
    • marsjanka115 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:40
      Czyli że o co chodzi bo ja nie wiem .
      jeśli słuchają rocka no to zajebiście no ale większości tylko się tak zdaje gdyż
      jonaski majlejki czy selenki to nie rock .
      Metallika , Queen , to dla mnie rock .
      ale dzisiejsze zespoły też dają radę smile
    • jonasofanka to cię pozdrawiam serdecznie -.--- 11.09.10, 20:42
      Nie wiem kto mówi/pisze , że JB to ROCK . Aa już wiem! Ci niby antyfani
      którzy chcą zrobić na złość. Ludzie! JB to pop i pop-rock! Jaki czysty rock?!
      Prawdziwi fani wiedzą jaki to gatunek muzyki -.---
    • ignorance... Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:43
      Też lubię Dem wink Ona ma najlepszy głos Disneya! Tak to lubię Paramore
      ,Muse,PANIC! i coś w tym guście wink
      • madzix1604 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:55
        Uważam ,że te zespoły które wymieniłaś to nie jest prawdziwy rock.... prawdziwy
        to np. Metalica, AC/DC. Owszem, kocham Paramore oraz Muse ale nie uznaję tego za
        prawdziwy rock. Ale z jednym się z tobą zgadzam.... Cyruska i JB , nie grają
        rocka. Nie tylko słucham tych co wymieniła... jestem również ogromną fanką TSsmile
    • thewildone Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:54
      dla mnie nazywanie paramore, evanescence i system of a down dobrą, cudowną, oh
      ohh taką mroczną i taką alternatywną rockową muzyką też nie jest do końca w
      porządku. i jeszcze jedno - dlaczego mówisz "rock dawniej i dziś"? przecież
      zespoły które przedstawiłaś jako "prawdziwą muzykę" też grają w dzisiejszych
      czasach. ;D tak, masz rację mówiąc, że jonasi to nie rock. ale do poznania
      prawdziwego rocka (oj, to źle mi zabrzmiało, ale whatever -.-) jeszcze wiele ci
      brakuje, ehh, mi zresztą też.
    • rosanna_ Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 20:59
      co do paramore, mam nieco inne zdanie ale niech ci będzie. z pewnością, jest to
      lepszy zespół od jonas brothers.

nie, to nie jest rock. to nigdy nie był rock. rock to nie tylko gitara i perkusja.
    • gabi_989 Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:05
      OJj tak tak smile ja kocham Linkin Park, System of a Down, Rammstein'a, Iron Maiden
    • weronka97 ROCK. 11.09.10, 21:05
      ja tez uważam, że Paramore, System i parę innych zespołów z tej kategorii jest super...
      Osobiście nie lubie Jonasów ani Hanny i uważam, że to baaaardzo na wyrost nazywać rockiem
      to coś co oni próbują śpiewać....
    • cyniczna haha. 11.09.10, 21:18
      haha 13 lat i rozważanie o Rocku.. Hmm lepiej idź sie uczyć..
      • geniaaa Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:31
        Kill Rock'n'Roll !

y e a h . :d

a od kiedy to Jonas Brothers i Hannah grają 'niby' rocka ?! lol.

Paramore, System Of a Down i reszta zespołów wymienionych przez Cb to są zespoły !

x 33
    • gaba97 Przestań!!! 11.09.10, 21:35
      Nie moge juz słuchać ani czytac w gazetach jaka ta Hannah jest rockowa, jakim to
      Joe jonas jest rockmenem!
      A selena?!
      Teraz mówią że ona gra rocka!!!!
      No błagam was ludzie!

Masz zupełną rację
      Ja słucham paramore, linkin park i three days grace

Jako fanka rock'a polecam ci piosenkę Three Days Grace - Riot
      jest świetna wink
      • alisou Re: Przestań!!! 11.09.10, 21:50
        Uwielbiam AC/DC, Guns N' Roses, sporadycznie słucham też Paramore. No i System of the
        Down też jest super. <:
    • cheergirlz Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.09.10, 21:49
      czego slucham? paramore, ewa farna, avril lavigne, matelica, suzi quatro, joan
      jett, demi lovato oraz ashley tisdale. Czyli rock i pop-rock. I nie widzę nic
      złego w tym, że pojawia się u mnie w repertuarze ashley i demi. Disney to nie
      jest zło. Akurat Demi i Ashley maja świetne głosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka