Dodaj do ulubionych

przyjaciółka .. ; - /

21.10.09, 20:50
mam przyjaciółkę Klaudię . znamy się dłuuugo . obie jesteśmy do siebie podobne z charakteru . lubimy słuchac tej samej muzyki , śpiewać itd . tylko jest problem . ona obraża się o byle co , obgaduje większość osób których nie lubi , opowiada wymyślone historie , troche kłamie i ogólnie pierwszy powód mnie strasznie wkurza . ostatnio obraziła się o to że zamknęłam ja w szatni , a sama wcześniej tak samo mnie zamknęła , dzisiaj obraziła się bo ja i qumpela czytałyśmy rozważania a ona nie . teraz się do mnie nie odzywa . a jak się pytam czemu sie obraziła zawsze mówi że się wcale nie obraziła , wiem że kłamie bo to widać .
nie wiem co robić . lubie ją , mamy wspólne zainteresowania ..
tylko to obrażanie . nigdy nie wiem kiedy sie znowu obrazi . i potem nie odzywa się do mnie przez kilka dni , albo juz następnego dnia zapomina .
sciana
nie wiem jak mam jej powiedzieć żeby sie nie obrażała czy cos w tym stylu . nie chę jej zranić żeby znowu sie nie obraziła , ale chcę jej dać do zrozumienia że to głupie obrażać się o byle co .. sciana
Obserwuj wątek
    • joluska16 Re: przyjaciółka .. ; - / 21.10.09, 21:19
      szkoda że nikt nie odpisał .
      trudno .
      sad
    • miss_mimi094 Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 15:39
      weź z nią pogadaj!
      noo chyba ze o to tez się obrazi shock
    • valhalla Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 15:44
      Porozmawiaj z nią i wytłumacz, że takie obrażanie bez przyczyny sprawia Ci
      przykrość i trochę dezorientuje, bo nie wiesz, czego możesz się spodziewać. Na
      początku musisz ją zapewnić, że nadal bardzo ją lubisz i chcesz utrzymać waszą
      przyjaźń, ale to dąsanie się psuje tylko relacje między wami. Może Twoja
      przyjaciółka ma jakiś problem, albo czuje się urażona, tylko nie chce o tym
      mówić, porozmawiaj z nią na spokojnie i powiedzcie sobie, co wam leży na sercu smile
    • sophie_ przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 15:48
      ło , mam taką przyjaciółkę , Paulinę.
      ona może mnie walnąć , a ja jej nie.
      wgl. taka obrażalska. czasem mam jej naprawdę dość.

; - //

mamy podobny problem.
      • charlotte__ Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 15:51
        też mam na imię Klaudia winkwink
        A co do przyaciółki - pogadaj z nią. Z tego
        co pisałaś widzę, że ją bardzo lubisz. Takie
        obrażanie naprawdę może być wkurzające ...
        Chyba jedynym wyjściem z tej sytuacji
        jest szczera rozmowa ....
    • collage Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 15:56
      widocznie nie jest odpowiednią przyjaciółką .
      • montanacyrus Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 16:07
        Mam podobny problem. Umówiłyśmy się że na niektórych lekcjach ona ma książki a na
        niektórych ja. Ona po moich może mazać, dotykać, bić MNIE. A ja z jej książkami NIC nie
        mogę. Cud że pozwala mi na nią patrzeć. Też nie wiem kidy ona wybuchmnie.
        Najlepiej poczekaj do jakiejś kłutni i wypowiedz jej wtedy wszystkie błędy. Wtedy napeno
        się nie obrazi, a jak będzie jej załeżało na przyjaźni to przeprosi za swoje błędy.
        Albo zwyczajnie powoli wolno i delikatnie z nią pogadaj. I zaproponuj jej niech ona też
        powie co jej w tobie nie pasuje. Możecie wypróbować sposób z karteczkami.....cool
    • satini Re: przyjaciółka .. ; - / 22.10.09, 16:03
      Miałam podobną przyjaciółkę, tylko że ona była jeszcze gorsza o czym przekonałam
      się zbyt późno. Na szczęście teraz jest ok bo nie utrzymuję już z nią żadnych
      kontaktów wink. Jeśli chcesz, aby wasza przyjaźń przetrwała, koniecznie musisz
      pogadać ze swoją przyjaciółką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka