alice_ 07.12.09, 18:31 Chcę poruszyć ważną kwestię -rasizm Jesteście rasistkami? Uważacie że czarni są od nas gorsi? ---- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nici Re: Rasizm 07.12.09, 18:35 nie jestem rasistka ani nie uwazam ze sa gorszi tylko bo maja inna skore????? osoby rasistyczne sa chore!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Rasizm 07.12.09, 18:38 Osoby rasistyczne są chore - to mnie rozwaliło :d Nie, nie uważam tak. Mają te samo prawo co my, biali skoro żyją i chodzą po tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
alice_ Re: Rasizm 07.12.09, 18:39 racja. nie rozumiem jak można być gorszym przez kolor skóry ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.e.l.e.n.a Re: Rasizm 07.12.09, 18:42 broń Boże! Nie jestem rasistką ! ludzie są innej narodowości, mają inny kolor skóry to już są gorsi?! denerwują mnie też dowcipy np. na temat Żydów Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Rasizm 07.12.09, 18:40 Zdecydowanie nie. Brzydzę się ludźmi, którzy uważają, że czarni są gorsi od rasy białej. Bo co? Bo mają inne komórki barwnikowe? Albo ludzie z biedniejszych państw. A my to co? Jacyś bogacze. Po prostu jeden wielki wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Rasizm 07.12.09, 18:41 Ja nie jestem rasistką. Każdy ma takie same prawa. Czarni ludzie też. Odpowiedz Link Zgłoś
cassie. Re: Rasizm 07.12.09, 18:43 rasizm obejmuje jeszcze skośnookich, żydów etc ja rasistką nie jestem i mam nadzieję, że się to nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tysiczek Re: Rasizm 14.12.09, 00:28 A my jesteśmy biali i dla czarnoskórych możemy być gorsi. W końcu ile jest sław o ciemnej karnacji! Odpowiedz Link Zgłoś
sweet...ash Re: Rasizm 07.12.09, 18:46 ` w życiu ! nie byłam , nie jestem i nie bede rasitką Wkurzaja mnie tacy ludzie ,, którzy wyśmiewaja sie z innych wyłącznie z powodu innego koloru skóry . przeciez to taki sam człowiek , a to że sie urodzili w innym państwie co to inny przeszkadza A ja uważam że to fajne . że wszyscy ludzie na świecie nie są identyczni Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: Rasizm 08.12.09, 15:53 nie jestem! nic do nich nie mam. i wkurza mnie jak inni ich obrażają, lub obgadują za plecami. to przecież ludzie. popatrzcie na to z drugiej strony. co by było gdyby oni nas tępili, bo jesteśmy biali? Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Rasizm 14.12.09, 15:33 tak sie głupio złożyło, że 'my' biali uważamy sie za lepszych. Co jest totalną głupotą. Nie uważam się za rasistkę. Człowiek to człowiek, nieważne, że ma inny kolor skóry, krzywe zęby czy cokolwiek innego. Jeszcze długo będą powstawały konflikty na tle koloru skóry, narodowości i innych. Nasze nastawienie MUSI sie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
firejek Re: Rasizm 20.12.09, 22:18 Tak się głupio złożyło, wyobraź sobie, że NIE TYLKO "my" biali uważamy się za lepszych. Że niby cała reszta taka niewinna, prawomyślna, uczciwa i otwarta, tylko my biali - wredni? Akurat. W co ostrzejszych raperskich tekstach, których na darmo szukać w mainstreamowych mediach, pełno jest bluzgów na białych. Ich twórców oczywiście nie pociąga się do odpowiedzialności. A spróbujcie coś wspomnieć o "white power", to popamiętacie. Nie raz, nie dwa zdarzały się przypadki, że komuś spuścili porządne manto tylko dlatego, że BYŁ BIAŁY. Jeszcze lepszym przypadkiem są talmudystyczni Żydzi, którzy kierując się słowami swojej świętej księgi Talmudu, uważają całą resztę - gojów, nie-Żydów - za, bardzo delikatnie mówiąc, kogoś gorszego. Rasizm to nie jest nienawiść białych do całej reszty. Rasizm to nienawiść KOGOKOLWIEK do KOGOKOLWIEK z powodu rasy, kultury itp. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: ,, 14.12.09, 15:44 Nie jestem rasistką nie byłam nie jestem i nigdy nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Rasizm 14.12.09, 15:42 Ja nie jestem rasistką i nie cierpię rasizmu >.< nie dotyczy on jedynie ludzi o ciemnej karnacji, ale również Chińczyków, Japończyków, Wietnamczyków itd. to niesprawiedliwe, że jedynie przez inną kulturę, tradycje, kraj pochodzenia ludzie nie są szanowani, tylko wykorzystywani jak przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia90903 Re: Rasizm 14.12.09, 15:43 Ja nie jestem rasistką i nie wiem jak można nią być w końcu ciemnoskórzy to też ludzie. Nie rozumiem rasistów co zazdroszczą im ładnej karnacji? Bo zazwyczaj tak jest jeśli człowiek wyśmiewa innych to zazdrości!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: Rasizm 14.12.09, 15:46 nienawidzęRASISTÓW!!! Bo jak można sądzić,że jeśli się jest murzynem to powinno leżeć się na asfalcie?!?!?! Albo Chińczycy są gorsi ?! No bo co?! Mają żołciejszy kolor skóry czy bardziej skośne oczy?! Wątpie,że jakiś RASISTA zabierze tutaj głos... Odpowiedz Link Zgłoś
brook Ważne... 14.12.09, 15:44 Pewnie każda z was powie nie, nie jestem rasistką każdy ma prawo żyć Oczywiście nikt nie powie że jest rasistą, bo to już jest społeczność. Ja tylko powiem, że jak widzę czarnego przez chwilę się gapię, ale nie uważam że czarni są gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczo123 Re: Rasizm 14.12.09, 15:45 niee! czarne dziewczyny sa ladne a faceci jeszcze ladniejsi. ale tak pozatym to czemu maja byc gorsi!? moja kumpela mieszkala wsrod czarnych w Anglii i nadal tam przebywa w wakacji i ferie i mowi ze czarni sa fajni. ale czy ty masz jakis nieznany mi powod!!? Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Rasizm 14.12.09, 15:45 Czarni są ok , ale Ci , muzułmanie . . . no , przyznam , nie lubię ich . Jak byłam w Wiedniu to ich tam pełno było , i tacy wszyscy brudni , i tak od nich jechało , że nie mogłam . Odpowiedz Link Zgłoś
aliciajonas Re: Rasizm 20.12.09, 15:13 nie jestem rasistką i nigdy nie będę! Boże to okropne Jak można tak traktować ludzi tylko z tego względu że mają inny kolor skóry niż my? Dobra.. przyznam że jak jakiś czarny człowiek idzie ulica to chwile sie na niego patrze bo w Polsce to dosyć rzadki widok ale napewno ich nie obrażam i nie wytykam palcami! Moja sąsiadka np 2 lata temu poślubiła czarnego mężczyzne z Ameryki (czarny jak węgiel) i mają teraz dwójke ślicznych dziewczynek mulatek^^ ostatnio jak byłam w centrum handlowym z mamą to szło pełno chńczyków (często ich widuje) i powiedziałam "Bożee znowu ci chińczycy" ale to nie z tego powodu że ich nie lubię albo coś tylko tak jakoś ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Rasizm 20.12.09, 20:59 nie nie jestem . dla mnie to są tacy sami ludzi jak inni . mam nawet koleżankę chinkę oraz kolege murzyna Odpowiedz Link Zgłoś
selgomez97 Re: Rasizm 20.12.09, 21:28 Ja nie. Uważam, że kolor skury to nie powód, żeby kogoś od razu np. obrażać. Dla mnie nie ważne jest jaki masz kolor skury, tylko ważna jest osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
pyska017 Re: Rasizm 20.12.09, 21:32 Jasne że nie, ale wkurza mnie to że na czarnych nie można się dłużej patrzeć niż na 30 sekund (?) Skoro jesteśmy równi, no to bądźmy równi pod każdym względem Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Rasizm 20.12.09, 21:34 nie jestem rasistką, to na pewno. nie przeszkadzają mi osoby innej 'rasy', nie zwracam na nich szczególnej uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
madi.97 Re: Rasizm 20.12.09, 21:41 Nie jestem rasistką i mam nadzieje że nie będę. Ktoś jest gorszy bo jest np. Murzynem, to jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Rasizm 20.12.09, 21:44 nie jestem rasistką . szczerze mówiąc uważam że ludzie innej rasy są tacy sami jak my . dlatego też zachowuję się wobec nich jak wobec wszystkich . proste . Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: Rasizm 20.12.09, 22:36 Nie jestem rasistką, przecież człowiek to człowiek, człowiekiem jest, a to ,ze mają inny kolor skóry jest błahostką. Zresztą u mnie w szkole były dwie dziewczyny o innym kolorze skóry i muszę przyznać, ze były bardzo fajne. Jednak muszę przyznać, że czarni są rasistami. bo wiecie, czy widziałyście lub spotkałyście się z sytuacją, że czarny kupuje lalkę o białym kolorze skóry swojemu dziecku? Ja się z taką nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Rasizm 20.12.09, 22:35 No cóż czarni też nas nie lubią. Ale nie jestem rasistką. Ludzie są nie lubiani przez inne rzeczy ,nie tylko przez kolor skóry. Nie są lubiani emo ,punki ,osoby innej orientacji... tak już bywa. ja nie odtrącam osób ,które się ode mnie różnią ,przyjaźnię się nawet z laską ,która jest emo. Nie przestanę jej lubić mimo to jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anusxdd Re: Rasizm 20.12.09, 22:45 nie jestem rasiska kazdego toleruje bo to nie jego wina ze jest bialy, czarny czy zolty. Nie on se wybral kolor skory poprostu taki sie urodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
wanilka Re: Rasizm 20.12.09, 23:04 Był wąt. Rasizmu nie toleruje ! Nie jestem rasistką i nigdy nie będę ! Odpowiedz Link Zgłoś
nacpana_ Re: Rasizm 20.12.09, 23:10 ja generalnie rasistów nie kumam. bo ... co za różnica jakiego człowiek jest koloru. chyba liczy się wnętrze, tak? I czemu niby czarni są dyskryminowani, a nie biali? wszyscy są tak samo okrutni. w pewnym stopniu... Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne Po krótce ale istotne 20.12.09, 23:15 gdyby spojrzeć na to z punktu widzenia ewolucji to ludzie czarnoskórzy są przystosowani po prostu do swojego środowiska życia jakim jest pierwotnie obszar afryki. jesteśmy ludźmi. Czemu ktoś kto ma inną skórę jest zły??? to bez sensu. Ja potępiam rasizm i uważam że każdy może być fajny bez względu na to jak wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Rasizm 20.12.09, 23:32 nie. chociaż jak widze na ulicy człowieka ciemnej karnacji, lub azjate to oczywiste ze to zauważe, a nie przejde jak obok zwykłego szarego człowieka. oczywiście nie bd sie gapić albo coś gadać, po prostu zwróce na to uwage ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
aandziulaa Re: Rasizm 21.12.09, 00:48 nie jestem RASISTKĄ! wręcz przeciwnie bardzo lubię np. murzynów mam nawet 2 w szkole u siebie i to są na prawdę fajni goście Odpowiedz Link Zgłoś