13.12.09, 17:20
Hej. Pewnie ktoś z was ma w domu pieska Yorka, chciałam się zapytać jak się
nim zajmuje tzn. co one spożywają zazwyczaj i np. ile kosztuje fryzjer i takie
inne podstawowe rzeczy o Yorkach smile
Obserwuj wątek
    • dream Re: York 13.12.09, 17:32
      beautiful_ napisał(a):

> Hej. Pewnie ktoś z was ma w domu pieska Yorka, chciałam się zapytać jak się
      > nim zajmuje tzn. co one spożywają zazwyczaj i np. ile kosztuje fryzjer i takie
      > inne podstawowe rzeczy o Yorkach smile

Nie mam yorka..
      Jak się nim zajmować? Potrzebuje ruchu jak każdy terrier, chociaż yorki dostosują się do
      każdych warunków, to jako 'miś przytulanka' będzie nieszczęśliwy.

U fryzjera ceny są różne. Zależy jakie czynności wykonują przy psie i oczywiście ceny
      zależą również od salonu.

Spożywają to co każdy inne pies.. -.- Jedzenie dla psów. -.-
      Wejdź na jakieś psie forum i poczytaj. Tu dowiesz się najwyżej podstaw..
    • vamtherina Re: York 13.12.09, 18:27
      Mój york je wszytsko poczynając od Pedigree kończąc na ogórkach kiszonych ;p
      Ja jeżdżę do fryzjera co tak około 2-2,5 miesiąca i płacę 50 zł.
      Ma własną poduszkę i śpi ze mną na łóżku ;p
      • akinorew13 Re: York 13.12.09, 18:31
        My mojego Yorka obcieliśmy na krótko, więc do fryzjera jeździmy raz na 3 - 4
        miesiące. Jeśli chodzi o jedzenie, to moja mam go rozpuściła, i je gotowane
        danie smile A po za tym to musi mieć dośc dużo ruchu, zabawy i przytulanek. Choć to
        ostatnie to dla tych ciut mniejszych piesków.
        • honey__ Re: York 13.12.09, 18:39
          moja jedna ciocia ma podróbę yorka, mial być czysty ale ich oszukali -.-
          taki chodzący brzydal wyrósł z Wiki . i głupia jest .
          druga ciocia ma super smerfnego maltańczyka Zack'a.
          raz miałam Zackiego na tydzień, nad morzem byli. jako że psa w domu nie mam,
          nieprzyzwyczajona jestem. ma takie maty, jako kibelki c:
          wyjadł naszemu kotu whiskasa z miski, przebił swoją piłkę czego skutkiem było gryzienie wszytskiego. akurat miał w tym czasie wizytę u fyzjera, nic nie mówiłam a facetka `Zaki! tak jak zawsze?` to przytaknęłam i było mu widać oczy . biega jak opętany, cieszy się na gości. z niższej półki w ławie robi sobie legowisko, mimo że jego stoi obok. śpi na kolanach, tylko po dłuuugim spacerze. dzikie zwierze.
          wiem, wiem, maltańczyk, ale one są podobe.
    • coloredcrayon Re: York 13.12.09, 18:52
      Ja także mam Yorka,ale jest dość duży i wazy ponad 6kg więc niektórzy nie wierzą w to,że
      to York(ale nie jest gruby)nie jest wcale przytulanką potrzebuje duzo ruchu,jak każdy
      pies.Je karmę dla Yorków-Royal,jest ona troche droga,ale taki York nie je dużo więc,jak
      kupisz wielką pake może starczyc na pare miesięcy!Zjada także chętnie danie
      przygotowywane przez moją mamę czyli:ryż z marchewką gotowana i mięsem z
      kurczaka,uwielbia jabłka,a słodycze to wogóle tongue_outNiektórzy moga straszyć,że Yorki mają
      ścisła dietę i nie moga jeść innych rzeczy oprócz karmy,bo mają mały i wrażliwy przewód
      pokarmowy(moja ciocia ma Yorka,który je tylko karme i chucherko z tego psa).D fryziera
      to się nie wypowiem,bo z moim nie byłam ani razu jeszcze.Jest ścięty na krótko i co jakiś
      czas moja mama go podcina.Najważniejsze to to by włosy nie wchodziły mu do
      oczu,trzeba je regularnie podcinac no i na..tyłku ;p Bo zazwyczaj Yorki mają długie włosy i
      mogą się pobrudzic załatwiając swoje potrzeby fizjologiczne... ; )
    • beautiful_ Re: Jeszcze jedna sprawaaa! :D 13.12.09, 19:35
      A czy znacie jakieś stronki poświęcone Yorkom takie typowe wiecie że wszystko
      pisze dokładnie o nich i to sprawdzone smile
      Bo ja jakoś nic znaleźć nie mogę, szczerze to nie jestem w tym najlepsza heh smile
      • deluxe Re: Jeszcze jedna sprawaaa! :D 13.12.09, 19:38
        lepszy maltańczyk ; p
        ale to moje zdanie -_-
        • elisss92 Re: Jeszcze jedna sprawaaa! :D 13.12.09, 19:48
          ja właśnie mialam do wyboru: York albo maltańczyk. Wybrałam tego 2 i teraz mam cudowną Maltankę smile
          Ogólnie pielęgnacja jest chyba podobna. U nas fryzjer kosztuje jakoś koło 50 zł, je tylko karmę i pije wodę (takie zalecenia dostaliśmy). Tylko problem mamy z nauczeniem czystości ;<
      • coloredcrayon Re: Jeszcze jedna sprawaaa! :D 18.12.09, 12:12
        Może strona www.yorkland.pl
    • nici Re: York 13.12.09, 19:54
      nie mam
      • zmierzchoomania Re: York 13.12.09, 20:06
        ugh . na serio podobają Wam się te psy ?

wybaczcie, ale ja mam jakieś odrzucenia .
        wolę np. labladora serce

ale jeśli miałabym wybierać, wybrałabym ... kota ;p
        • hellokiciara Re: York 13.12.09, 20:22
          Ja bym go nie chciała . Chodź jest słit . <3

Delikatny jak piórko
          Do fryziera chodzić co jakiś czas -,-

To nie dla mnie x f
    • beautiful_ Re: York 14.12.09, 19:35
      Ogólnie to nie chcę na razie Yorka, te informacje chcę dla tego że przez jakiś
      czas będę się zajmować Yorkiem ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka