Dodaj do ulubionych

Czarne Msze.

17.12.09, 18:16
Dobra, od razu mówie, że nie chodzi mi tutaj komplenie o waszą wiarę, czy bierzecie w tym
udział, czy nie, ale poprostu ciekawośc mnie porzera. Ostatnio mój kolega podczas jednej
z imprez powiedział nam, że gdy był na przedmieściach mojego miasta w lesie razem z
kumplami widzieli jak ktoś odprawiał Czarną Mszę dla sporej grupy osób. I bynajmniej nie
jest to kłamstwo, bo to nie jest pierwsza osoba od której coś takiego słyszę. Moja sąsiadka
z naprzeciwka jest Emo i z tego co wiem brała udział w czymś takim. Ostatnio nawej mój
tata musiał interweniowac, bo zaczęła sobie na ogródku na fula puszczac satanistyczną
muzykę! Ja osobiście normalnie uczęszczam na religię i sądzę, że "Czarne Msze" są całkiem
dziwne, bo to i owo na internecie na ten temat czytałam i nie chcę tutaj nikogo obrażac.

Czy w waszym mieście coś takiego jest odprawiane, widzieliście to, albo słyszeliście o tym?

Jakie macie na ten temat zdanie?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zigii Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:18
      nigdy o czyms takim nie slyszalam, nie uczestniczylam oczywiscie.
      • mweezy Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:24
        nie słyszałam o niczym takim w moim mieście lub w jego okolicach .
        nie brałam udziału .
        • vivienne. Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:27
          emocjonalnie niezrównoważeni psychopaci , którzy potrzebują interwencji
          psychiatry - definicja ludzi , którzy coś takiego wymyślają. ; ]
        • bouche2 Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:28
          hmmm ja nie słyszałam, żeby gdzieś u mnie odbywało się coś takiego, na szczęście;]
          nie uczestniczyłam oczywiście, i nikt mnie do czegoś takiego nie zmusi, nigdy ;>
          • kewpiedoll Re: Czarne Msze. 18.12.09, 10:18
            ja słyszałam...
            jakieś 500m od mojego odmu jest park i tak to zawsze robią,ale nigdy nie brałam
            w tym udziału.
        • cheeky Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:28
          nie brałam, i nie wzięłabym udziału .
    • angie_croft Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:27
      Słyszałam o tym, ale nigdy nie widziałam, aby ktoś coś takiego robił. Podobno
      cały obrządek Czarnych Mszy jest opisany w ,,Biblii Szatana'' Antona Szandor
      LaVeya. Zastanawiam się, czy jest u nas w bibliotece...
      • demi.jb.love. Re: Czarne Msze. 17.12.09, 18:37
        angie_croft na Wikipedi masz opisany cały obrzęd, a tej książki sądzę, że nie
        przeczytam z własnego lenistwa i braku czasy. Chociaż może kiedyś...
        • anja_ Re: Czarne Msze. 17.12.09, 20:54
          boję się .

A tak na serio, to ich sprawa ; c
    • the_best Re: Czarne Msze. 17.12.09, 21:30
      pewna strona sądzi że to nie istniejeta

jeżeli coś takiego się odbywa ,
      to na pewno ,
      u mnie też ,
      w końcu to Warszawa ...

ale zainteresowałaś mnie tym ,
      z chęcią zobaczyłabym ,
      jak cos takiego przebiega ,

nie chciałabym oczywiście
      czynnie brać w tym udziału ,
      ale stać z boku i się przyglądać
      hmm byłoby ciekawie. ..devil
      • nastolatkak93 Re: Czarne Msze. 17.12.09, 22:04
        u mnie w sąsiedniej miejscowości słyszałam że w ruinach starego klasztoru
        przebywali może z rok temu sataniści ...więc....na pewno coś takiego
        odprawiali...nie chciałabym na tym być...
        • zgredek_x3 :D 18.12.09, 09:57
          U mnie jest wiele takich pogłosek. Mój brat był nawet na jednej. ;DD
          Wiesz, ty sądzisz, że to dziwne, ale sataniści myślą to samo o nas. Każdy ma
          swoje poglądy, nie chcę nikogo potępiać ale nie ma w tym nic złego. Przynajmniej
          ja tak mysle. Moja cała rodzina jest chrześcijanami więc dziwimy sie że brat
          nie, ale to tolerujemy bo jest już pełnoletni więc i tak odpowiada za siebie...
          Wydaje mi się, że nie ma w tym nic złego devil
    • selena117 czarnie msze.... 18.12.09, 10:13
      winku mnie ponis na starsej tamie w lesie o zmroku i zawsze p[rzychodzi ich o jeden wiecej,
      moge ci na ten temat poopowiadać wiecej jezeli cie to nurtuje bo wiem od kolegi i nawet
      dorostch mój kolega był tego swiatkiem nie spał 3 nice i ja mu sie nie ziwie nawet nie
      jestesie w stanie sobie tego wyobrazić on mi mói ze to jest straszneprzybgł do mnie z
      wrzaskiem bo ja mieszkam na grode prowadzacej własnie do tego lasu i z tego co on mi
      opowiadał to...... to coś strasznego... tak czytajcie wikipedia ale nie dowiecie ie prawdy bo
      to co jest tam opisane dzieje sie w publicznych kosołach szatana lub ruinach przy wiekszej
      grupie i musi byc tam wieej tradycjii... ale on sami we 4 odprawili te msze wrocilo i ch 5 i jsli
      chchesz wiedziec wiecej to oprostu napisz co prawda tych mszy nie bedzie bo zają sie juz
      tym wójt i oni mają sprawe w sądzi i są obzłasnowolnienibo dochodziło nawet do
      beszczeszczenia zwłok na cmentarzu wykopywali ludzi .....pisz jak chcesz wiecej
      • the_best Re: czarnie msze....ja chcę 18.12.09, 10:36
        selena117
        ja chcę więcej ,
        pisz , pisz ,pisz !!!

strasznie manie to zainteresowało big_grin
        • demi.jb.love. Re: czarnie msze....ja chcę 18.12.09, 17:12
          Tak własnie, pisz.
          Też mnie o interesuje.

Ja od kolegi słyszałam, że oni piłą spalinową zabijają koty, ŻYWCEM!
          Przecież to znęcanie się nad zwierzętami... To powinno byc karalne, no! Jakby ich tak piłą
          na żywca zabic...
          Biedne koty...
          • karmel_ Re: czarnie msze....ja chcę 18.12.09, 17:20
            Nigdy o tym nie słyszałam ; <
    • blondzia Re: Czarne Msze. 18.12.09, 17:25
      W życiu o tym nie słyszałam i u mnie w mieście raczej nie ma czegoś takiego tongue_out
      • crayon Re: Czarne Msze. 18.12.09, 17:41
        Pierwszy raz o tym słyszę .
        Ostatnio , tych grupek osób nie wierzących jest coraz więcej . ; c
    • princesssska Re: Czarne Msze. 18.12.09, 17:42
      nigdy o tym nie słyszałam ale zaciekawiło mnie to big_grin
    • cold Re: Czarne Msze. 18.12.09, 17:42
      Nie wiem co to jest. Nie odprawia się tego czegoś u mnie...
    • najaranazyciem Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:42
      nonsensopedia.wikia.com/wiki/Czarna_msza

Ważne jest tam zawarte wszystko !
      • the_best Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:50
        najaranazyciem mamy
        czytać nonsensopedie ,
        zeby dowiedzieć się
        coś o tej kulturze ? ?

pojebało cię ??
    • paulinusia4 Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:47
      u mnie raczej tego nie ma - przynajmniej tak myślę.. ; o
    • olive Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:47
      Co myślisz , mówiąc ' szatanistyczna muzyka ' ?
      • olive Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:49
        Poza tym , stereotyp , iż szataniści zabijają , to jedno , wielkie uprzedzenie . Ich biblia
        głosi , że nie mogą nikogo skrzywdzić , tym bardziej zwierząt , więc podwórkowe gadanie o
        zabijaniu kotów jest zabawne .
    • pepu Re: Czarne Msze. 18.12.09, 18:48
      niee .. nies łyszłąm o tym.. fajnie brzmi nazwa ale troche pewnie to dziwne..
      • demi.jb.love. Re: Czarne Msze. 18.12.09, 21:42
        olive powiem tak. Satanistyczna muzyka... nie wiem dokładnie, więc na to pytanie ci
        nie odpowiem. Nie było mnie wtedy w domu, tata mi tylko o tym wspomniał i po sprawie.
        To jest według ciebie śmieszne? Sądze, że osoby uczestniczące w czymś takim mają na
        ten temat różne poglądy i możliwe, że niektórzy inaczej to odprawiają niż inni. Ja tak
        przypuszczam przynajmniej.

Pozdrawiam i cieszę się, że wielu z was to zaciekawiło. ; ]
        • olive Re: Czarne Msze. 19.12.09, 09:52
          Dziecko , nic takiego nie napisałam , więc radziłabym nauczyć się czytać ze
          zrozumieniem . Szatanistyczna muzyka , według ludzi takich jak Ty ( a po nicku poznaję ,
          iż jesteś fanką Demi Lovato , Jonas Brothers i jakże inteligentnej stajni Disneja ) , może
          być zwykłym metalem , ktorego słucha mnóstwo ludzi . Nie napisałam , iż śmieszy mnie
          czarna msza , tylko zachowanie podwórkowe , w wolnym tłumaczeniu : TAKIE właśnie
          zachowanie . Słuchanie plotek na podwórku od kolegów , którzy nie mają o tym pojęcia ,
          jest śmieszne i infantylne . Radziłabym najpierw poczytać o sprawie , zanim iść z tym do
          ludzi z historiami o zabijaniu kotów . Pozdrawiam .
    • antikowa Re: Czarne Msze. 18.12.09, 22:16
      Chciałabym wziąść udział w czymś takim, to musiałoby być wspaniałe przeżycie.
      Nie żartuję -,-
      • elisss92 Re: Czarne Msze. 19.12.09, 00:01
        "emocjonalnie niezrównoważeni psychopaci , którzy potrzebują interwencji
        psychiatry - definicja ludzi , którzy coś takiego wymyślają. ; ]"

to najgłupsza wypowiedź jaką ostatnio czytałam.
        Dla niektórych Twoja wiara może być dla emocjonalnie niezrównoważonych.
        Niewiedzia rodzi nienawiść, ot co.
        Nie interesuję się tym, nie krytykuję, nie pochwalam.
        • olive Zgadzam się z Elisss92 . 19.12.09, 09:55
          Zdecydowanie zgadzam z Elisss92 ; mnie również rozśmieszyła ta wypowiedź . To tak ,
          jakby powiedzieć , że ktoś ich nienawidzi , choć tak po prostu ich nie zna . Również nie
          popieram ich zachowania i w życiu bym w czymś takim nie uczestniczyła , ale wyzywanie
          takowych ludzi od psychopatów jest przesadą .
    • stichinsgluck Re: Czarne Msze. 19.12.09, 10:05
      emo i black metal (muzyka satanistyczna) zupełnie się wykluczają a twoja
      koleżanka sama nie wie kim chce być, więc udaje zajebistą. żal człowieka. mam
      nadzieję, że Bozia ich za to pokarze, bo mają orzeszki zamiast mózgów i nie
      wiedzą co czynią. -,- myślą, że to fajna zabawa a igrają z ogniem.
      • sweet_honey Re: Czarne Msze. 19.12.09, 10:10
        ja mieszkam w Lublinie i nigdy o takim czymś nie słyszałam ale to jest ciekawe
    • the_best Re: Czarne Msze. 19.12.09, 12:36
      trochę o tym poczytałam ,
      popytałam się
      i nikt nie słyszał o zabijaniu
      kotów piłą mechaniczną scianasciana

nie takie obrzędy są praktykowane ,
      podczas tego typu mszach ,

na pewnej stronie znalazłam opis przebiegu ,
      myślę że jest trochę różny od prawdy ,
      Typowe wyobrażenie czarnej mszy wygląda następująco: odziany w habit kapłan stoi
      przed ołtarzem, na którym leży naga kobieta z rozrzuconymi na boki nogami, z
      wyeksponowaną pochwą, w każdej z wyciągniętych na całą długość rąk trzyma czarną
      świecę wykonaną z tłuszczu nie chrzczonych dzieci, a kielich wypełniony moczem (lub
      krwią) prostytutki spoczywa na jej brzuchu. Nad ołtarzem wisi odwrócony krzyż, a
      trójkątna hostia ze skażonego chleba lub zabarwionej na czarno rzepy jest metodycznie
      święcona, gdy kapłan z namaszczeniem wkłada ją do warg sromowych kobiety leżącej na
      ołtarzu i wyjmuje spomiędzy nich. Następnie, jak nam się mówi, po wygłoszeniu inwokacji
      do Szatana i innych demonów odmawia się i odśpiewuje szereg modlitw i psalmów - na
      wspak lub przeplatanych elementami obscenicznymi... Wszystko to odbywa się wewnątrz
      "chroniącego" pentagramu wyrysowanego na podłodze. Jeśli pojawia się Diabeł, ma on
      niezmiennie postać przepełnionego energią mężczyzny noszącego na ramionach głowę
      czarnego kozła. Po tym następuje biczowanie, palenie modlitewnika, wzajemne całowanie
      genitaliów i ogólna orgia - wszystko przy wtórze recytowanych w tle w sprośny sposób
      fragmentów Pisma świętego i przy głośnym opluwaniu krzyża! Jeżeli istnieje możliwość
      zarżnięcia w ofierze małego dziecka podczas rytuału, tym donioślejszy się on staje - gdyż,
      jak wszystkim wiadomo, to przecież ulubiony sport satanisty!
      • the_best Re: Czarne Msze. 19.12.09, 12:43
        pewnie, czarne msze ,
        odprawiane przez nastolatków,
        o tylko zabawa ,
        chęć poznania innych kultur ,
        pewnie nie mają świec z krwią chrześcijanina ,
        ani kobiet z nagą pochwą ,

a co do satanistycznej muzyki ,
        to może po prostu słuchała metalu ?

z drugiej, jednak strony
        metal i emo ciemnym ludziom
        (bez urazy) nieodłącznie kojarzy się