mweezy 19.12.09, 14:22 lubicie muzykę pop ? jeśli tak to jaki jej rodzaj ? a jest w czym wybierać ; 3 twee pop , brit pop , synth pop , pop symfoniczny , pop rock , pop punk , dream pop etc. piszcie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mweezy Re: pop 19.12.09, 14:48 do swojej wypowiedzi dodam że te rodzaje popu mają również domieszki innych stylów muzycznych . i czekam na wasze wypowiedzi ; x Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: pop 19.12.09, 14:51 wszystko co słucham można uznać za popowe, bo gdzieśtam jest popularne. nawet uważani tutaj za megaelo-punkowo-alternatywni paramore czy green day są pop. c: mi tam etykietki to zbędne są w sumie, bo na prawdę ciężko jest nimi wyrazić czego słucham, i każdy je widzi po swojemu, jak mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: pop 19.12.09, 15:10 > mi tam etykietki to zbędne są w sumie, bo na prawdę ciężko jest nimi wyrazić cz > ego słucham, i każdy je widzi po swojemu, jak mu pasuje. szczerze mówiąc zgadzam się z tobą , ale ciekawi mnie czy inne użytkowniczki mają podobne zdanie : > chociaż w sumie chodziło mi bardziej o brzmienie ; x np. Nightwisha nie nazwiesz popem choć jest dość popularny , znany i na ich koncerty przychodzą tłumy ; x można ten temat rozpatrywać na przeróżne sposoby : > szufladkowanie zespołów , artystów etc. na podstawie ich muzyki jest w sumie ciężką sprawą , bo to co grają zależy od punktu widzenia . np. dla niektórych GD są najbardziej rockowi na świecie , a dla niektórych istnieje też coś lepszego , bardziej rockowego. choć GD lubie , to taka jest prawda . poza tym wiele zespołów gra różny rodzaj muzyki , te gatunki się przeplatają i tworzą coś nowego . w sumie to zależy od każdego artysty jaki ma styl , jakie gatunki muzyki będą dominować w jego/jej muzyce ... troszkę się rozpisałam ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: pop 19.12.09, 15:20 może nightwish nie, ale ostatnio within temptation w rmf fm słyszałam. c: mi starsznie przeszkadza tylko upieranie się, że coś gra to i nic więcej, nic innego, albo na odwrót, że właśnie ktoś tego nie gra i jestes głupia bo się nie znasz, takie zapatrzenie w jakiegoś artystę i jego urojony gatunek. bo często coś jest mylnie nazywane, i mnie to boli. albo rock - powiem komuś rock, to się mnie spyta, czy linkin park lubię, choć nie lubię, bo mój rock jest indie rockiem, ale nie powiem, że słucham indie rocka, bo będę musiała tłumaczyć, co to jest indie rock właśnie. gatunki są chore. ;d wiele z nich jest jednoznacznych, ale takie, jak wyżej, wiele problemów mi sprawiają. c: Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: pop 19.12.09, 19:49 serio ? nie wiedziałam bo szczerze mówiąc bardzo rzadko słucham radia ; x yyy , troszkę mnie zatkało ;c a kojarzysz może która piosenka ich leciała ? bo jestem ciekawa ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: pop 19.12.09, 14:58 Pop to po prostu muzyka popularna { no bo niby skąd byłby ten skrót ;p } więc po części każdy słucha popu . Jaki pop ? No , nie wiem , to co mi się rzuci w uszy to ściągam z neta i jest na mp3 . Zwykle nie szukam na wikipedii jaki to rodzaj popu . Ale wolę bardziej nieznane piosenki . Takie co nie lecą w radiu , bo takie radia jak rmf , zetka czy eska to rzadko słucham , tylko jeśli rodzice puszczą w samochodzie , a ja nie mam słuchawek . Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: pop 19.12.09, 21:16 wolę rocka X DD a pop? słuchm go, kazdego rodzaju : q Odpowiedz Link Zgłoś