Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo ..

31.12.09, 15:21
Mam straszne problemy z siostrą. Ona cały czas mnie poniża, wyzywa, zdarza się
że uderzy. Ale ja nie chce mówić o tym rodzicom, bo ona zacznie wymyślać różne
kłamstwa, a zazwyczaj rodzice w to wierzą. Ja oczywiście czasami też jej coś
mówię, bo nie chce być taką sierotką Marysią. Pomóżcie, co mam robić? Wy też
macie problemy z rodzeństwem?
Obserwuj wątek
    • vanesska123 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:24
      Jeżeli siostra ci dokucza, olej ją, a jeśli nie przestanie ci dokuczać, powiedz rodzicom. Tylko
      ty nic nie mów do sis, żeby ona nie miała też do powiedzenia, że ty tez jej dokuczasz.
      • karmel_ Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:25
        pogadaj z rodzicami. smile
      • kewpiedoll Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:50
        Mój brat też mnie wyzywa... To normalne u starszego rodzeństwa wink
        najgorzej jest jak ktoś do mnie przychodzi,a on do mnie mówi "pryszczata mordo"
        (nie mam wyprysków ani nic takiego)"debilu" albo "pusty ryju" a jak jesteśmy
        sami to jeszcze gorzej,ale ja się przyzwyczaiłam,bo wiem,że on nie przestanie
        tak mówić. Gorzej jak np. na wszystkich świętych byliśmy na cmentarzy i był taki
        głęboki rów do którego mnie wepchnął a akurat szło z 10 osób z mojej szkoły i
        potem wszyscy się na mnie patrzyli jak na jakąś upośledzoną uncertain
    • miley_cliqua Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:25
      starsza czy młodsza???
      • lovejustin__ Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:28
        miley_cliqua napisał(a):

> starsza czy młodsza???

starsza .. 6 lat .sciana
    • estrellita Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:26
      Omg przecież każde rodzeństwo się kłóci i bije, to naturalne<hahahaha>wink
      Jak Cię uderzy to jej oddaj, proste, a z rodzicami to raczej nie pomagawink

• estrellita Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:28
        Zależy tez ile ma lat, bo jak jest np. duzo starsza, no to poprostu niedojrzała, ale jak
        sięposkarżysz to ona się wkurzy i jeszcze bardziej będzie Cię bic, wiem, bo mam tak ze
        swoją, idzie na skrge rodzice nagadaja, a jak wracam do pokoju to się od nowa lejemywink
    • melody_ Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:28
      ja bym postawiła na inteligentne poniżanie ;
      czyli jeśli ona ci coś powie albo obrazi to odpowiedz jej spokojnie coś
      inteligentnego tak żeby jej sie głupio zrobiłotongue_out
    • shantai Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:28
      Ja mam coś podobnego tylko że z bratemsad
    • cebulka14 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:31
      Po pierwsze nie porównuj sie do sierotki marysi ( Bo ta książka jest taka zjebana )
      A po drugie powiec to rodzicom jak ona zacznie wymayslać kłamstwa to ty też !
      sprzeczaj sie z nią kłóć sie az wygrasz ! Proste i tez nią poniżaj zawalcz o
      swoje !
    • cukiereczek123 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:37
      ja jestem starszą siostrą i ta młodsza mnie wnerwia a jak ja walne to sie skarży
      • lovejustin__ cukiereczek123 . 31.12.09, 15:41
        postaw się w jej sytuacji . czy miło jest ci tak jak ona by była starsza i cię
        biła ? wątpie . i w niczym nie pomagasz .
        • cukiereczek123 Re: cukiereczek123 . 07.01.10, 11:14
          trudno ona mnie tak wkurza wpycha sie miedzy mnie a moje kolezanki , zabiera mi
          kosmetyki i karze mi się w nią bawić- tragedia.a ty ile masz lat i ile ma lat twoja siostra bo ja
          mam 14 a ona 8
          • mojlukaszek Re: cukiereczek123 . 07.01.10, 12:02
            ile twoja sis ma lat?
            bo ja np. mam 14 mam siostre 6 lat i brata 4 lata
            z brat uwielbiam sie bawic i wgl
            a sis nienawidze to masakra jakas
            a wracajac to twojego problemu
            powiedz siostrze ze sobie nie zyczysz zeby tak do ciebie mówila i zeby zajela sie swoim
            zyciem ;ppiwo
    • kasiaczo123 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:39
      moj bratt mie caly czas przezywa i bije na kazdej okazji.
      nienawidze goo.
    • kamila_1355 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:39
      No wiesz...ja bym jej jakiś kawał wywinęła czy coś. ;d Np. napisz list do jakiegoś chłopaka
      w jej imieniu. xd Albo jak nie masz odwagi to weź ją tak pożądnie potraktuj i udaj przed
      rodzicami,że to ona zaczęła a Ty tylko musiałaś się bronić. tongue_out
    • kara16 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:41
      Musisz pogadać z rodzicami wink i tak naprawde szczerze żeby pomysleli że to
      poważna sprawa ja czasami gadam że jak nie pomoga to pójde pod most haha ale tak
      wogóle to masz mega dziwną siore (bez urazy) ja mam starszego o 5 lat brata ale
      my sie prawie nigdy nie kłócimy ;D współczuje ci wink
      • lovejustin__ Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:43
        kara16 napisał(a):

> Musisz pogadać z rodzicami wink i tak naprawde szczerze żeby pomysleli że to
        > poważna sprawa ja czasami gadam że jak nie pomoga to pójde pod most haha ale ta
        > k
        > wogóle to masz mega dziwną siore (bez urazy) ja mam starszego o 5 lat brata ale
        > my sie prawie nigdy nie kłócimy ;D współczuje ci wink

ja wiem, że ona jest dziwna .. i głupia . ja ci zazdroszczę. i dzięki . : **
    • montanacyrus Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:44
      Jak siostra gdzieś wyjdzie, powiedz to rodzicom, ale wyjaśnij, że czasem się odgryźiesz,
      wtedy może pogadają z nią i uwierzą tobie nie jej.
    • broken_heart Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 15:49
      Problemy z rodzeństwem to normalka, każdy chyba je ma ( o ile ma rodzeństwo ).
      Ja jestem najmłodsza i gdy byłam mniejsza nie mogłam znalezc wspolnego świata z siostra
      a z bratem caly czas sie biłam i klocilam, oparcie mialam tylko w najstarszym bracie.
      Jednak ja dorosłam i rodzeństwwo też i wyrośliśmy z kłótni - nie mowie bo czasem się
      zdarzy ale rzadko wink
      Moim zdaniem trzeba z tego wyrosnąć i potrzebny jest do tego KOMPROMIS moim
      zdaniem jest niezbedny zeby sie dogadac wink
      życze powodzenia...
    • lovejustin__ coś jeszcze . 31.12.09, 15:49
      jak możecie to wchodźcie :
      www.kotek.pl/forum/02,3001,105019613,105019613,Sasha_.html
      • kewpiedoll Re: coś jeszcze . 31.12.09, 15:58
        Ja tam kocham moich braci (jeden jest starszy 11 drugi 12 lat) obaj mnie
        wyzywają od pryszczatych mord,pustych ryjów,debili itd.ale ja się już
        przyzwyczaiłam,bo to normalne,że starsze rodzeństwo nam dokucza tongue_out
        Mi mój brat jak widzi moich znajomych zawsze coś musi zrobić np.wrzuca mnie do
        rowu,wytrze o mnie gluty,albo śline i takie tam... sciana
        ale da się do tego przyzwyczaić
    • pinkusiaxd Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 16:01
      och, dziewczyno. . -,-
      ja mam też problem z siostrą, ale to wygląda tak :
      ona zacznie, kłótnia, skarży się rodzicom [ kłamstwem ] i ja obrywam. ; <
      i mi jeszcze mówią, że mam się starać i, ze przeze mnie mają zpiepr***y wekeend. .
      to BOLI, ale cóż. . moje staranie wygląda tak :
      staram się, ona mysli, że jej wszystko wolno i, że jestem od niej gorsza [ czy
      coś, ] i jeszcze myśli, ze może mną wtedy rządzić . naszczęście, widuję ją tylko
      w co 2 wekeend i w 2 tygodnie wakacji. niby się lubimy, ale. . czasem ma focha.
      . albo mnie skrzywdzi. och , mocno mi jej ŻAL. ale ty masz większy problem i
      tak. co masz robić ? np. :
      unikać jej, starać się być miła bezwarunkowo i bezpodstawnie, wrzeszczy ? wyjdź
      z pokoju. ; d alee najlepiej, jeśli masz możliwość nagraj ją jak bd. coś mówić,
      lub jak będzie wrzeszczeć. ukryj gdzieś dyktafon, komórkę, lub co tam masz i
      zacznij nagrywać. ; >
      może pomoże. xd jak coś, to współczuję i rozumiem. <3
    • demi2917 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 16:05
      Ja jestem na szczęście starsza od mojej siostry o 5 lat, wiec to ja mam
      przewagęsmilesmile
      • madi.97 Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 16:19
        Oj wiem co czujesz... ja mam coś podobnego, ale z bratem tyle, że on mnie nie
        bije. Mówi do mnie "głąbiu" a jak pójdę do jego pokoju po coś to wrzeszczy
        "wypier..." itp. Nie wiem... może, jak ktoś napisał ukryj gdzieś komórkę czy coś
        i nagraj jak ona na Ciebie wrzeszczy i wyzywa wtedy będziesz mieć dowód na to,
        że ta Twoja siostra nie jest taka święta.
    • iwonaa_ Re: Rodzeństwo .. 31.12.09, 17:51
      ja sie zazwyczaj z bratem bije . Jak on mnie przezywa to ja mu też dowale. niech
      sobie nie mysli że jak jest starszy to może wszystko . rodzice o tym wiedza ,
      ale co oni w tej sprawie mogą zrobić?
      A jeśli twoja siostra jest taka , to może powiedz to rodzicom . chociaż wątpię w
      to żeby cos do twojej siostry dotarło, bo do mojego brata wgl nic nie dociera i
      zawsze robi to co chce .
      No i możesz tez czekać az twoja siostra w końcu przestanie bo podobno im
      człowiek starszy tym mądrzejszy .
    • loreline_ Re: Rodzeństwo .. 05.01.10, 20:22
      Ja mam identycznie. Siostra ciągle powtarza mi, że jestem głupia i do niczego w
      życiu nie dojdę, kiedy proszę ją o pomoc to mnie wyśmiewa, nie mogę od niej
      niczego pożyczyć, za to ona bierze moje rzeczy bez pytania. Do kompletu mam
      jeszcze młodszego brata, który trzyma z moją siostrą. Często razem wymyślają na
      mnie jakieś kłamstwa, a rodzice oczywiście komu wierzą... oczywiście im! Kiedy
      próbuję rozmawiać z mamą, to mnie nie słucha i uważa, że jestem najgorszą córką.
      Czasem po tych kłótniach w domu nie mam na nic ochoty. Ehh.
    • kicia3 Re: Rodzeństwo .. 07.01.10, 10:51
      mam dokładnie tak samo, a jak coś mówie rodzicom to mi nigdy nie wierzą
    • pauuli Klikaj . ! 07.01.10, 12:25
      Narazie nie mam problemu bo mój braciszek ma 4 miesiące . Chociaż nie ! Jest problem . CCały czas ryczy . ; ppp

Do twojej sprawy .... pogadaj z nią
      • oleska940 Re: Klikaj . ! 07.01.10, 12:40
        Mam podobnie tylko ze ja jestem starsza ale ona wyzywa sie na mnie nic mi nie pożyczy
        zawsze trzeba ją czymś udobruchać heheh albo pogadać ...ja tak robie
        • stokroteczka11 Re: Klikaj . ! 07.01.10, 12:43
          Mam ten sam problem, i dlatego nie mogę nic ci na to poradzić. ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka