gitarzystka_ 03.01.10, 21:18 Jakoś tak podczas tej przerwy świątecznej nie mogę zasnąć. Liczyłam baranki, nic nie dało. Pomóżcie ! Wiem, były setki takich wątków, ale żadnego nie mogłam znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilii_95 Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:23 huh. jakbym słyszała siebie. nie wiem jak ci pomóc. może czytanie książek? u mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
amazinga Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:30 tak jak ja Nigdy nie mogę zasnąć. Dopiero po 1h-1,5h zasypiam. Wiem. Masakra ___________________________________________________________________ Wczoraj postarałam se nie wiercić, włączyłam stoper i jak zrobiłam si ę tak senna że zaraz zasnę, okazało się, że minęło 10 min. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja3496 Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 16:05 Ja też przez cała przerwę świąteczną miałam problemy z zasypianem Odpowiedz Link Zgłoś
carlain Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:23 nie możesz spać ? też tak czasami mam, histeryzuję w tedy.. ; d wiesz pij przed snem coś ciepłego, np. gorące mleko, kakao lub herbatę. Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:24 Ja kiedy nie mogę zasnąć przebieram się w piżamkę, chowam pod kołderkę, gaszę światło, włączam na moim iPodzie najwolniejszą balladę jaka się tam znajduję i zamykam oczy. Po jakimś czasie robię się bardzo senna i wtedy wyłączam muzykę. Mnie to zawsze pomaga.Słodkich snów! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemwampiremm Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:27 myśl o czymś przyjemnym albo o kimś bardzo przyjemnym, pomoże jak pomorze xddd albo kładz sie puźno najlepiej wymęczona jak po bitwie z glagiatorem. xxd *******8 Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:25 Błagam, pomóżcie, ja KOCHAM spać. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:27 Musisz się przede wszystkim wyciszyć. Spokojna muzyka, słodka herbata i ciepło w pokoju - mnie to pomaga, wypróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
smile23 Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:35 Też tak czasami mam wtedy robie sobie herbate i pije pije aż wypije i robie się senna i zasypiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisaxx Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:46 heh tez czesto mam problem z zaśnięciem zazwyczaj mysle o czyms milym ;D a jak nie pomaga to w ostatecznosci nie ruszam sie i proboje nie myslec wgl o niczym ;p i wkoncu zasypiam jak chodze do szkoly do nawet szybko zasypiam bo wstaje wczesnie i jestem zmeczona wieczorem ale najgorzej jest jak mam wolne np weekend wtedy spie dlugo i zasypiam przez to tez pozno dlatego jak w pon mam isc do szkoly to jestem nieprzytomna moze dlatego to najmniej lubiany dzien tygodnia jak po wolnym trzeba wstac xd ale ja tez uwielbiam spac i zawsze jak mam wolne to spie gdzies do 12 ;d ty piszesz ze przez przerwe swiateczna ci sie tak zrobilo moze tez przez to ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:33 chodzę spać jakoś druga w nocy czasami później , a wstaję jakoś w południe . ciekawa jestem jak wstanę jutro , aż się boję -.- wiem nie pomogłam , po prostu sama nie mam na to sposobu . ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
oliviajonas Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:33 myślę zawsze co mam powiedzieć jak chłopak zapyta się mnie czy chcę z nim chodzić. robię to od kilku miesięcy i jeszcze nie wymyśliłam, ale pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:34 moim zdaniem za duzo masz wrazen, tez tak czesto mam i nie moge zasnac najczesciej to jest przez to ze sie wieczorem wydarzylo cos ciekawego, zaskakujacego np. dowiedzialas se o czyms co cie zdziwilo albo ogladalas jakis straszny film, czytalas jakas ksiazke i myslisz o niej, mozesz tez miec nastepnego dnia jakies fajne rzeczy zaplanowane i myslisz o nich wiec zrob tak: 1) przed pojsciem spac wywietrz pokoj 2) zrob sobie jakos herbate 3) unikaj wielu wrazen przed snem 4) nie najadaj sie przed spaniem 5) posluchaj relaksujacej muzyki (byle nie za glosno!) i zrelaksuj sie, pomysl o czyms milym 6) unikaj roznych bodzcow typu: wlaczone swiatlo, komorka, ktora jest rozladowana albo caly czas dostajesz z niej esyy, niewygodna poduszka, z ktorej caly czas ci glowa zjezdza, telewizor w sasiednim pokoju chyba tyle wiem dobrego spanka Odpowiedz Link Zgłoś
patoo_x3 Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:41 oo . jakbym siebie słyszała xD. teeż tak mam i to jest męczące strasznie. xd probuje różnych metod : np. liczenie baranków ( które nie chcą mi pomóc ) słuchanie przez mp3 muzyki ,cicho.. po jakimś czasie czuje sie strasznie śpiąca więc wyłączam mp3 i kimam juuż ^^. albo czytam książke do późnaa.. tylko , że nie wiem co zrobię z tym dzis .xd nie wiem czy zasne..xd i jak jutro wstane.. Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:35 To pewnie dlatego, że brakuje ci wrażeń. Ale nie wiem. 10 rad cioci theblackone., doświadczonej 'niezasypiaczki', na zasypianie: 1. Zanim pójdziesz spać, skończ wszystko, co zaczęłaś robić. Pójście spać ze świadomością, że miałaś jeszcze umyć zęby, ale tego nie zrobiłaś, albo że przecież trzeba wyłączyć światło w łazience to nie jest dobry pomysł. 2. Przed spaniem wypij szklankę ciepłego mleka. 3. Umyj się przed pójściem do łóżka. Będziesz się czuła świeżo. 4. Jeśli siedzisz w domu, zrób coś. Wyjdź do supermarketu, pogadaj z koleżanką na Skype, poczytaj sobie jakąś książkę. Nie siedź bezczynnie. 5. Wiedz, że jutro coś cię czeka. Najlepiej dzisiaj umów się z koleżanką - będziesz szczęśliwa, że jutro się coś stanie. 6. Nie używaj telefonu przed spaniem. Najgorsze, co możesz zrobić to wysłać SMSa do koleżanki i czekać w nocy na odpowiedź. 7. Lepiej pójść spać kiedy inni domownicy jeszcze nie śpią. 8. Zamiast liczyć baranki, pomarz. Wymyślaj w głowie scenki, o których marzysz. Pomyśl, jak zachowałabyś się, gdyby chłopak, który ci się podoba, zaprosił cię na randkę itp. 9. Nie siedź w łóżku jeśli sen nie przychodzi. Lepiej na chwilę usiąść, poczytać, pogadać. 10. Nie czuj przymusu żeby zasnąć. Pomyśl, że jutro nie ma szkoły, nie musisz przecież zasypiać, w każdej chwili możesz wyjść i włączyć film na DVD. Nie musisz w to wierzyć, ale udowodniono, że główny powód dla bezsenności to uczucie, że musisz leżeć, że nie możesz tak sobie wyjść i włączyć telewizor. Nie ustawiaj sobie z góry godziny, o której położysz się spać, ale postaraj się pójść spać dość wcześnie, kiedy możesz w każdej chwili np. zejść na dół i oglądać komedię z mamą albo posiedzieć trochę na Kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzycaa.xx Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:41 Tak, sposoby theblackone sa super Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:38 Też tak czasem mam.. Szczególnie w ostatnie kilka dni miałam problemy z zaśnięciem. Wczoraj(a właściwie dzisiaj bo zasnęłam ok. 2) włączyłam na mp3 najwolniejszą piosenkę (chyba nawet 3) i pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:43 Dzięki Aż zachciało mi się spać! Ale muszę jeszcze napisać 3 artykuły do gazetki szkolnej Odpowiedz Link Zgłoś
lisaxx Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:52 czesto tez nie moge zasnac bo sie denerwuje , np cos sie stalo co mnie bardzo zdenerwowalo lub kiedy za duzo zjem w nocy (wieczorem jem najwiecej ;d ) albo kiedy mam duszno w pokoju , wtedy musze wywietrzyc i dopiero ; ) i jest mi lepiej gdy przez spaniem poslucham ulubionej muzyki lezac w lozku ;d ponoc to mleko jest tez dobre ale nie probowalam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zmayslona13 Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:45 Ja też tak mam- tyle, że ja wieczorem zazwyczaj obmyślam fabuę jakiejś książki i tak mnie to pochłania i interesuje, że ni epotrafię zasnąć. Gdybym nie potrafiła (albo raczej nie chciałam) o tym myśleć, byłabym w stanie pewnie wcześniej zasnąć... Spróbuj po prostu nie myśleć o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
chanell_ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:48 Może to jakaś "bezsenna" fala? haha. Ja mam ten sam problem. Nie mogę usnąć nawet za milion dolców. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 21:48 Ja też tak mam. mam paranoje z duchami , i to dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
ruby_ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 22:02 myśl o czymś miłym i zaśniesz, ja tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ruby_ Re: Problemy z zasypianiem. 03.01.10, 22:04 ostatecznie wypij coś ciepłego polecam kako/gorącą czekoladę łatwiej zaśniesz. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 16:00 Witam w klubie niedośniętych xddd Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 16:02 Ja po prostu nie mogę iść spac wcześniej jak np : o 21 , 22 Najwcześniej zasypiam o 23 Tak już mam , ale czasami jest tak że idę spać późno a rano jestem wyspana lol xdd Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 15:49 oj ja też nie mogę zasnąc po poprostu masakra! idę o 22 a zasypiam po północy tez nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 16:03 otwórz ksiazke od matmy a pomoze xD Odpowiedz Link Zgłoś
cebulka14 Re: Problemy z zasypianiem. 04.01.10, 16:05 a ja mam prosty sposób wczoraj leżałam w łóżku do około 5 ( wiem bo patzrzyłam na zegarek ) a musiałam wstac na 7 do szkoły wiec jak juz poszłam do szkoły ( oczywiscie sie spóżniłam a jak innaczej ) usiadłam w ostatniej ławce ( moja ulubiona) i poszłam spac (i tak nie jestem wyspana ) Odpowiedz Link Zgłoś