dirtssa Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:29 chyba jest to już tradycją szkolną, że lektury są z reguły nudne;p ze wszystkich dotychczasowych lektur, najbardziej podobała mi się Zemsta;p Odpowiedz Link Zgłoś
czekoolada Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:30 hm, ja bym chciała jakieś komiedie z odrobiną romantyzmu, może też kryminalne coś xd eh, chciało by się...xd Odpowiedz Link Zgłoś
merrs Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:32 no cóż, lektur nie zmienisz moja droga. A nudne to one są, chociaż zdarzają się fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
cookie_. Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:34 nudaa;/ mogli by dac coś z tej epoki. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:39 Nie lubię, tak jak mówisz są strasznie nudne, ja czytam dużo książek poza lekturami, np. intruza, saga zmierzch, wszystkie części harryego pottera itp, to są ciekawe książki, nie jak Zemsta czy Antek. Zmieniłabym je na ciekawe, np. jak te tu wymienione. Ale wątpie czy udałoby się coś zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaxd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:44 Zgadzam się lektury są megaa nudne! xd Wolała bym omawiać ciekawsze książki np. Zmierzch albo Harry'ego Pottera xd Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:50 Gdyby dali zmierzch to byłby odjazd Odpowiedz Link Zgłoś
aghaate1403 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:47 Ja niw czytam, tylko oglądam ).. Odpowiedz Link Zgłoś
heroinka Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:49 Lektury są megaa nudne ;D ale gorsze są np. Krzyżacy czy Dziady.. to jest tragedia xD czytając Krzyżaków zasnęłam na pierwszej stronie xDDD tsaaa... saga zmierzchu w spisie lektur.. mozemy pomarzyć Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:54 wicie co, to jest tak, nauczyciele pokazują nam ksiązki które sie czytało jak nie było telewizji i są to jeszcze ksiazki czescto z ich młodości, ale nie oszukujmy sie telewizja juz jest i nie trzeba sie faszerowac starą niepotrzebną polszczyzną tego sie nie uzywa ale polska na siłe chce byc tradycyjna i utrzymać dawne historie przy zyciu czyli właśnie strszy jezyk i historie nie mające juz na nic wpływu. A moze cos zmienić neich młodzież pokaze co lubi czytać niech sie nie uwstecznie go 10 w temu, niech pokarze jak oni widzą świat literatury co w niej cenią i pokazą coś ucwywilizowanego sarym polonista , wiemy ze za 5w, moze 300 lat nik nie bedzie wiedział co to krzyzak wiec po co nas katowac ,mamy swoją idee i inaczej interpretujemy literature nie kauyjcie nas nudami które tylko dla ludzi po 50 są fajnymi ksążkami nauczcie sie czegoś od nas Odpowiedz Link Zgłoś
margola. Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:02 zależy jakie książki np. Krzyżacy, Pan Tadeusz, Dziadyto świetne tabletki na sen. Odpowiedz Link Zgłoś
bella...culen Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:04 Narazie przeczytałam wszystkie lektury i wogle LUBIĘ CZYTAC! trzeba przyznac że nie wszystkie są ciekawe , a szczegolnie Opowieści niebieskiego mundurka Xd najbardziej podobal mi się ten Obcy xD moim zdaniem powinny Byc: Zmierzch księżyc w nowiu zacmienie przed świtem Obłęd, jestem gwiazdą! (szczerze polecam) xd Odpowiedz Link Zgłoś
sweex . 30.01.10, 19:06 Niektóre rzeczywiście możnaby zmienić. Jakoś nie uśmiecha mi się czytać Krzyżaków, już lepsze Quo Vadis, choć grubsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alice94_ Re: . 30.01.10, 19:14 Ja przeważnie jadę na streszczeniach Jedyne lektury, które przeczytałam w gimnw całości to Latarnik, Kamizelka i Opowieść Wigilijna.. Dwie pierwsze przeczytałam na przerwie przed polakiem xD a Opowieść w domu, bo mi się nudziło ;P Teraz zbieram się jakoś do czytania Małego Księcia, ale chyba jednak znowu wybiorę opracowanie ;P^^ Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_miley xdd 30.01.10, 19:09 okropienstwo ! ja raz zasnełam ! to moja mama potem do mnie ze juz nie musze czytac jak jest taka nudna xD Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:11 Oj tak, lektury sa nudne. Weźmy takie "Syzyfowe prace" Masakra totalna. 25 stron czytałam z 3 godziny! Bo co dwie strony zasypiałam. Fajniejsze (nieco) zrobiło się w 15 rozdziale, który miał ze 3 strony! A rozdziałów było 18! Niestaty muszę czytać wszystkie lektury, bo starzy karzą a jak nie przeczytam i test z lektury zawalę to mam milion kar za pły Odpowiedz Link Zgłoś
malina12 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:11 ja chciałabym miec zmierzch i harrego potera Odpowiedz Link Zgłoś
wika222 lektury 30.01.10, 19:11 Lektury szkolne to nuda. Teraz mam czytac syzyfowe prace to aż mi się źle robi. Po co omawiać/czytac lektury np, dywizjon 303(kogo interesuje kto zginal i jaki samolot lecial gdzie),bursztyny(o zmoro co to ma być wogóle, chrzest polski i inne tym to sie zajmujemy na historii),dziady 2( jezyk niezrozumialy co nam to wniesie w zycie jesli nie rozumiemy?). U nas mało osób czyta lektury, a na lekcji też nie pyta z lektur, nie robi sprawdzianów. ostatnio zrobiła spr z małego księcia(przeczytałąm) i dostałąm 4 a koleżanka która przeczytała tytu dostała 5 niby byl to spr, ze znajomosci lektury ale daje tekst ktory wystarczy przeczytac. po co czytac lektury jak to sie nie opłaca?najlepeij zmienic lektury na ksiazki pisane młodzieżowym jezykiem, nowsze a nie z 1950 roku .ludzka głupota Odpowiedz Link Zgłoś
littlebitjoe Ojej. 30.01.10, 19:13 Mały Książę to jedna z tych książek, przy której czytaniu płakałam. Uwielbiam czytać. Tylko nie Krzyżaków, i inne marne powieścidła dla 50 latków, bez głębszego sensu. Wiem, to powieść historyczna no ale. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo_x3 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:18 ja tam lektur szkolnych też czytaĆ nie lubieęę . xdd ale np. `Zemsta` mi się podobała mimo że troche dziwacznaa xD ale spoko ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
lily Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:21 Większość lektur to straszna nuda.. ;/ chociaż podobał mi się np. Alchemik, Hobbit, Kamienie na szaniec, utwory Shakespeare'a ... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaa.xd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:22 Czytam jedno, myślę o drugim i tyle z tego wszystkiego wiem co jedno wielkie nic Lektury ? - NUDA nad nudami ! ` Odpowiedz Link Zgłoś
natalia13 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:25 hmmm..... ja bym chciala miec np; zamiast "Druzyny Pierscienia" J.R.Tolkiena miec "Zmierzch" np: pierwsza czesc... Odpowiedz Link Zgłoś
alice94_ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 19:26 Największy kłopot miałam chyba z Krzyżakami.. Przeczytałam chyba ze 2 rozdziałały, na sto ileś, a i tak nic nie zrozumiałam ;P Nawet streszczenia nie chciało mi się do końca czytać, a i tak z kartkówki dostałam jakimś cudem 6 Btw czego nie mogą dać jakiś normalnych lektór, które przeczytałabym z przyjemnościąi, na przykład Pamiętniki Wampirów, czy saga Zmierzchu ^^ Odpowiedz Link Zgłoś