Dodaj do ulubionych

Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn?

31.01.10, 17:46
Co myślicie o dziewczynach, które się odchudzają (pomijamy tutaj osoby chore
na tarczycę). Ja mam koleżanki, które są chude jak patyki i mówią że są grube.
Uważam że to durne. Co to za głupota głodować się zamiast ćwiczyć. W ten
sposób nikt nie schudnie. Mam jeszcze inną koleżankę, która odchudza się DLA
FACETA!! Do tej pory nie mogę zrozumieć jak można odchudzać się dla faceta. A
wy jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • majson Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 17:49
      Uważam że jeśli ktoś ma naprawde problemy z otyłością to Może sie odchudzac no
      ale takie chudzielce to po gó*no im to big_grinbig_grin
      ;p
    • blondi727 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 18:13
      Nie odchudzajcie sie. Jest coraz więcej apeli i chorób z tego powodu.
      Chyba, że macie nadwage wtedy odpowiednia dieta i po sprawie ;d
      • asia8989 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 18:25
        ja sie mam odchudzać ale , pomyślałam że rośniemy i sylwetka z czasem sama się
        zmniejszy czy coś winkwinkwinkbig_grinbig_grinsmilesmile
    • orange_juice Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 19:23
      Jeśli naprawdę nie mają z czego chudnąć to to jest bez sensu, a jeśli mają
      nadwagę no to raczej powinny się odchudzać, ale z głową.. a nie jakieś głodówki..
    • slodkiporanek Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 20:19
      Że jak trzeba się odchudzić to trzeba. np. ja
    • xooxoo jeśli chcą.... 31.01.10, 20:25
      ...to nie widzę w tym żadnego problemu .

• merrs [...] 31.01.10, 20:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nasti. Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 31.01.10, 20:40
        Jeśli mają nadwagę? To jestem za, ale odchudzaniem z głową.
        • odrzucona Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 01.02.10, 20:17
          Ja tak jakby sie odchudzam, tz. ja nie jestem głodna, wa kęsy na śniadanie mi starczą...
          obiad jem ogromny, a na kolację znowu 3 kęsy. wystają mi wszytskie kosci, ale uda mam grube. Co mam zrobic pomóżcie?sadsadsad:
          • immacule Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 02.02.10, 16:25
            Hmm...jeśli chcą się odchudzać , niech to robią..
    • zakurzona Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 02.02.10, 17:01
      Po prostu mają za niską samoocenę...myślą że jak schudną 5kg to będą bardziej
      lubiane itp..nic bardziej mylnego!
      • molinka Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 02.02.10, 17:15
        ja tam się nie odchudzam nie potrzebne mi to do życia a moja jedna kumpela jest
        chuda i mowi ze sie odchudza bo ma jakis tam sprzęt do biegania niewiem po co
        jej to skoro jest chuda
        • karolusiiaczek Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:15
          ja uważam że to bez sensu się odchudzać. sama się odchudzałam i w tamtym roku
          zachorowałam na anoreksję. wylądowałam w szpitalu psychiatrycznym i dalej jest
          mi ciężko.
          stanowczo odradzam! później mogą zajść nieodwracalne zmiany w psychice..
          jeżeli już macie nadwage to po prostu należy zmienić tryb życia więcej się
          ruszać, uprawiać sproty, ograniczyć słodycze. Odżywiać się zdrowo i aż tak
          bardzo nie ograniczać bo to bez sensu.
          lepiej wybić sobie odchudzanie z głowy w tak młodym wieku, bo przecież rośniemy
          do 18 roku życia więc nasza sylwetka się zmieni.
          więc.. odchudzanie dopiero po 18 jeżeli wgl.
          po prostu trzeba zaakceptować siebie i nie zwracać tak uwagi na wygląd .. wkońcu
          to nie jest w życiu najważniejsze.. oczywiście według mnie
          smile
    • discophantom Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:40
      rzygam odchudzaniem. mam przyjaciółkę o filigranowej figurze. ma naprawdę bardzo
      dobrą budowę ciała, a ona wynajduje sobie coraz to nowe kompleksy i powody do
      odchudzania. duża pupa, wielkie biodra, olbrzymie uda, itd.
      poza tym uważam, że to wyniszczające. ostatnio często bywam u lekarzy z
      podejrzeniem anemii i za każdym razem pytają się, czy się odchudzam.
      a patyki są obleśne. żebra na wierzchu, cienie pod oczami, ble.
      • eweluna97 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:44
        ich sprawa . Ja nie jestem taka chuda i się nie odchudzam , mam to w dziurze ; d
        ale tak o wiele lepiej odchudzać się ćwicząc , niż nic nie jeść O.o
        ale dla twojego dobra , nie odchudzaj się . ! ; d
        jesteś piękna . x d

buhaha. dziękuję . <33
    • ozz. Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:49
      kiedyś byłam strasznie gruba, ale miałam 8 lat i się tym nie przejmowałam. Mama
      za to tak - pojechałyśmy do jakieś baby od diet. G*wno dało. Wyrosłam, jestem
      chuda i nie czuję potrzeby odchudzania. Moim zdaniem to śmieszne. Powinny
      ćwiczyć, a nie nie jeść tygodniami. Moja ciocia całe ubiegłe lato jeździła na
      rolkach i schudła więcej niż wcześniej ( wcześniej stosowała jakieś diety )
    • blondzia Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:52
      Wiesz nie wiem co myślę o takich !

Ja jestem szczupła i nigdy się nie odchudzałam mam 13 lat a ważę 33,5 indifferent
    • danonek13 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:55
      niech se rąbna w jaja
      • britneyxd Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:57
        jak dla mnie powinni się ruszać, ćwiczyc etc. a nie się głodzić!
        ale ich sprawa...
    • chemik Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 10:59
      jak się źle czują ze swoim ciałem, to czemu nie. nie wmówisz im, że głodzenie się jest złe,
      przekonają się na własnej skórze, kiedy kilogramy im wrócą z nadwyżką ; d
    • hepsio Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 11:01
      to jest głupie. najwyraźniej maja niską samoocenę na swój temat i nie są pewne
      siebie. no zdarza się, zdarza. potrzebna jest im po prostu pomoc specjalisty.
    • lady_em Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 11:01
      fakt, jak ktoś jest szczuplutki to głodówka może wywołać jakieś problemy.
      ja się odchudzam. ale nie głoduję. nie jem słodyczy, a po każdym posiłku piję herbatkę czerwoną i tyle. no, wieczoram ćwiczę jeszcze. i jak dla mnie to powinno wystarczyć.
      • jd charlotta?! 04.02.10, 13:11
        No masz na myśli mówiąc "pomijamy tutaj osoby chore
        na tarczycę"??
        • charlotta Re: charlotta?! 05.02.10, 21:07
          Mówiąc pomijamy osoby chore na tarczyce miałam na myśli takie osoby które tyją
          nie z własnej winy ,bardzo ciężko jest im schudnąć. Nie dyskryminuję nikogo,
          jeśli tak to odebrałaś. Niedoczynność tarczycy to poważna choroba. Jedna z moich
          koleżanek na to choruje i ciągle jest na diecie, bo musi.
    • oleska940 zwykła głupota 04.02.10, 13:17
      w takim wieku samemu
      nie można się odchudzać
      zreszto to głupota
      dopiero rośniesz
      no nie mówie tutaj o taki ludziach z poważną
      nadwagą
    • other_ Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 04.02.10, 13:19
      odchudzanie ?? no ok , ale z rozsądkiem .
      • aleeex_ Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:10
        dla faceta ? nie . ja mam mu się podobać taka jaka jestem a nie zmieniać dla
        niego .
        głodówka ? stanowczo nie . zazwyczaj kończy się szpitalem a to do szczęścia mi
        nie potrzebne . wolę poćwiczyć .
        większość dziewczyn mówi że jest gruba chyba tylko po to żeby pokazać jaki ja
        mam mały brzuch . a ja jak je słyszę czuję się jeszcze cieższa xd
    • kicaj Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:11
      Ich sprawa, człowiek uczy sie na błędach...
    • razzo Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:23
      dziewczyny, które są chude nadal mówią, że są grubę.
      przyznaję bez bicia, że też uważam, że jestem gruba, chociaż ostatnio schudłam.
    • elliot Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:25
      zależy. jeżeli dziewczyna rzeczywiście ma nadwagę i jej się to nie podoba nie
      widzę problemu by nie mogła ćwiczyć i odłożyć słodycze, ale głodówka jest chyba
      najgłupszym pomysłem jaki może mieć. a dziewczyny chude jak tyczki mówiące jakie
      są grube mnie po prostu śmieszą. nie wiem co chcą osiągnąć. to by wszyscy
      zaprzeczali chwaląc jej sylwetkę? albo udają skromne xd
    • alice_cullen08 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:30
      Też tego nie rozumiem, dużo dziewczyn chce się odchudzać, ale tak naprawdę nie
      ma z czego...swoją drogą w tym wieku trzeba się zdrowo odżywiać, a nie jakieś
      głupie głodówki, które w ogóle nie pomagają, tylko mogą wnieść uszczerbki na
      zdrowiu..dziękuję za takie cośsciana
    • monik4 Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 05.02.10, 21:41
      nie wiem ;xxx
      • carlain Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 06.02.10, 15:59
        podobno w młodym wieku nie wolno się odchudzać. :q
        bo jak się dojrzewa to się gubi kilogramy.

ja wiele razy próbowałam się odchudzać, i nic.
        po prostu nie mam silnej woli. ale mama mówi że mam ciężkie kości i dlatego ważę
        tylo co ważę. :c
    • aliciajonas Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 06.02.10, 16:09
      ja uważam że to poprostu bez sensu jeśli młoda (chuda) dziewczyna się odchudza i myśli
      sobie że jak schudnie kilka kilogramów to będzie super sexi i wogóleuncertain

oczywiście inne zdanie mam co do tych ludzi którzy walczą z otyłością lub sporą nadwagą
      (tak jak ja)

ja powinnam schudnąć 15 kilogramów i obiecałam sobie że od dzisiaj będę do tego dążyć
      całymi siłami chodźbym nawet miała wykitować to schudną chociaż te 10 kg, a potem
      stopniowo po 1-2 kg. Tylko że ja nie stosuję żadnych głodówek itp, poprostu nie będę
      jadła wogóle żadnych słodyczy, chipsów, fast foodów, kolorowych napoji i bardzo
      tłustych rzeczy, a do tego będę robiła kilka ćwiczeń na dzień (nożyce, rowerek, skłony,
      brzuszki, taniec)smirk

Kurczę.., mam nadzieję, że mi sie uda schudnąć do maja albo do czerwca i w lato już będę
      chudauncertain

trzymajcie za mnie kciuki c; <33
    • temptation Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 06.02.10, 17:57
      Dla mnie odchudzania się w młodym wieku jest normalne. Jeśli ktoś się sobie nie
      podoba, coś trzeba zrobić wink
    • 07tofik Re: Co myślicie o odchudzaniu u młodych dziewczyn 11.02.10, 19:05
      Oczywiście jeśli dieta polega na nie jedzeniu słodyczy, a jedzeniu dużo warzyw i
      owoców to jest ok
      ale jeśli się głodują to to już jest chore sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka