Dodaj do ulubionych

witaj gimnazjumm.

08.02.10, 19:30
witajcie . mam taki problem. jestem teraz w 6 klasie podstawówki i po
wakacjach idę do gimn. ale po 1. chciałabym trafić z kilkoma osobami do klasy
{ prawie z wszystkimi } po 2. co zrobić żeby chłopak w którym się bujam trafił
ze mną ? jeśli z nim nie trafię to się załamię sadcrying ja naprawdę nie chcę się
rozstawać z moją klasą , kiedy o tym myślę to płaczę... jak sobie z tym
poradzić ? help. crying(
Obserwuj wątek
    • kasieek_089 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:34
      ja tez chodze do 6 class. I nie mam takich problemoww jakk ty wiecc nie wiem. My z moja
      przyjaciolka idziemy tylko we 2do wybranej naszej szkoly i nikogo znajomego nie bedzie sad
      • wtf.owa Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:36
        dobrze wiesz, że opcja jest tylko jedna- musisz iść tam gdzie on. ewentualnie przekonaj
        go, aby poszedł z Tobą.
      • sileny. Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:37
        musisz się z tym pogodzic i tyle. poza tym jeśli nietraficie do jednej klasy, a będziecie w
        jednej szkole to niebędzie tak żle.
        • ashleyka19 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:39
          już to miałam ,najwyżej przepiszesz się do innej klasy na 2 półrocze u mnie w
          sql dużo osób tak robi tongue_out
        • myself Re: witaj gimnazjumm 08.02.10, 19:45
          Skąd ja to znam ??

Ja wprawdzie jestem teraz w pierwszej gim ale miałam to samo... Chciałam być z trzema
          kumpelami i takim jednym fajnym chłpakiem w jednej klasie. I sie udało. trafiłam do klasy
          je jestem z dziewczynami, tym chłopakiem i kilkoma osobami ze starej class... a stało się
          tak bo moi rodzice (którym jestem z to naprawde wdzięczna) zainterwniowali z rodzicami
          kumpeli na zebraniu rodziców przyszłych 1-klasistów żebym była w tej klassie której
          jestem bo byłam w class c czyli totalnymi debilami i takimi 4 dziewczynami które mnie w
          podstawówce "terroryzowały" (ale to już inna historia)... Twoi rodzice tez tak mogą
          zrobic.... Nawet po rozpoczęciu roku szkolnego można przenieść się do innej klasy.. do nas
          z wcześniej wspomniajej klasy c przeniosły się 2 osoby więc ty też możesz tak
          spróbować....big_grin Mam nadzieje że jakoś pomogłam
          M Y S E L F ;*
      • majka04 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:39
        mam podobnie , tylko bez tego chłopaka
        6 klasa , i znajomi za nic nie chcę się rozstawać z klasą . !
        a na szczęście mam gim . z pod .
        to 3/4 klasy idą do tego gim koło pod .

ale nie da się chyba poradzić na to że kiedyś musi się to stać .
      • angel1117 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:45
        ja teraz jestem w 1 gim i strasznie się bałam ale teraz wiem że nie było czego
        rozdzieliłam się z moją klasą i to teraz w mojej obecnej klasie nie są ze mną
        moi najlepsi z pedałówy tylko Kamila moja przyjaciółka siostra moja i taki
        kolega ale mam nove fajne koleżanki i ogólnie jest spoko lecz nie lubię kilku
        chłopaków i jednej dziewczyny dziewczyny bo się zachowuje choćby z buszu wyszła
        a chłopaków bo są zboczonymi debilami myślącymi tylko o sobie no i o seksie..no
        ale to tylko do czerwca z tymi chłopakami muszę wytrzymać bo...i tak nie zdadzą
        do 2 gim i mają rozwiązać moją i taką inną 1 klase w której jest ta moja ekipa z
        podstawówki no i będzie super...Nie bój się bo nie ma czego jak w podstawówce
        byłaś lubiana to tu też będziesz no chyba że się zmienisz w jakąś taką ąę to się
        z cb śmiać będą dokuczać i wgl.o 100000 razy lepiej niż w podstawówce
      • secrets c ; 08.02.10, 21:51
        nie wiem jak mam ci poradzić . u mnie składa się tak że wszyscy , których chcę idą ze mną do klasy . a w końcu i tak musicie się rozstać . co zrobić ? ty przecież nic na to nie poradzisz , ale trzymam kciuki . ;*
      • trufla Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:46
        Ja miałam trochę gorzej. Jestem w pierwszej klasie gimnazjum i poszłam do
        muzycznego gdzie nie znałam łaściwie nikogo, ale opłaciło się moja klasa jest super.
        Jak odchodziłam z podstawówki też nie wyobrażałam sobie klasy bez mojej klasy smirk
        Ale zobaczysz, że potem jest o wiele lepiej, a o chłopaku zapomnisz pewnie zanim
        skończysz podstawówkę wink
        Poza tym spójrz na to od jaśniejszej strony: nowi ludzie i sporo nowych przystojniaków :-
        )
    • joe19 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:40
      najwyżej sie przepiszesz
      • sweet_dudee Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:44
        Pociesze Cie. smile Mialam podobniee.Tez nie chcialam sie rozstawac z klasa. crying
        Zapisalam sie tylko z jedna osoba z klasy starej a do nowej trafilam z 4 . ;P
        Wiec u cb moze byc bardzo podobniee. Ale jak Ci to nie bedzie odpowiadac to
        przepiszesz sie. wink)
      • cukierkowa09 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:44
        rok temu tez miałam ten sam problem.
        w ostatni dzień szkoły moja kol. przyniosła aparat i na przerwie z całą klasą
        robiliśmy sobie zdjęcia pamiątkowe smile
        gdy lekcje sie już skończyły wszystkie dziewczyny zaczęły ryczeć.
        Ale teraz gdy jestem w innej klasie z innymi osobami to czasami się ciesze , że
        nie jestem w mojej byłej klasie ..
    • zuzka_14 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:43
      miałam ten sam problem (teraz jestem w 1 gim). też załamywałam na myśl, że będę
      się musiała żegnać z osobami z klasy. ja zostałam w tej samej szkole (oczywiście
      w gimnazjum) a oni poszli gdzieś indziej. ale nie jest źle. spotykamy się dość
      często. tak jak ty miałam problem z chłopakiem bo bałam się że on odejdzie ze
      szkoły (o rok starszy), ale okazał się skończonym frajerem. teraz żałuję że
      muszę z nim chodzić do tej samej szkoły bo on niestety został.
      wracając do tematu: nie załamuj się. po 6 kl. staraj się mieć z nimi kontakt.
      umawiaj się na pizzę na przykład smile gimnazjum poznasz nowe osoby. jakoś to
      będzie wink
      a z chłopakiem nie ma rady, musisz zagadać i spytać
    • happysad1 wieem xd 08.02.10, 19:46
      najlepiej idź sie normalnie rzuc z mostu ;d !łooo ludzie , jaki ty masz
      problmemy dziewczynoo xd . ! Tez bym takie chciala , iwezsz ? big_grin
      • amela Re: wieem xd 08.02.10, 19:55
        nie sądzisz , że troszkę przesadzasz ? każdy musi przez to przejść .
        a to , że Ty chcesz być z tymi osobami w klasie + ten chłopak , to dla dyrekcji szkoły i reszty
        nauczycieli NIC nie znaczy .
        ja też ' chciałam ' i co ? z byłej klasy mam tylko 3 osoby w obecnej klasie . a reszta jest spoko
        . cała klasa jest booska . będziesz musiala się przyzwyczaić do NOWEJ połowy klasy ; )
        powodzenia .
    • g_o_s_i_a Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:51
      Hmm, nie umiem ci odpowiedzieć na te pytania, ale ja w gim.jestem już od
      września, ale jestem szczęściarą, bo wszyscy z podstawówki są ze mną w klasie,
      mamy gim i podstawówkę razem, a nikomu się nie chciało iść do Zakopca xD
    • jane_ Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:55
      nie trzymałabym się osób z podstawówki na siłę. moja cała klasa jest mi znajoma od pierwszej klasy podstawówki i to straszne, serio.

możesz w podaniu chyba zaznaczyć, że chciałabyś, abyście byli wszyscy w jednej, jeśli nie, to idź do dyrektora i się przepisz.
      moja koleżanka kiedy szła do gimnazjum w innym mieście takie cuda robiła, że boże.
      ale potem zobaczysz - nie opłaca się.
    • blender Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 19:57
      u mnie to samo było.
      wydaje ci się że będziecie się lubić całą wieczność? błąd.
      nawet jeśli pójdziecie wszyscy do jednej szkoły, poznacie nowych
      przyjaciół, zmienicie się i będziecie mieć się dosyć.
    • pauliska1212 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 21:09
      ja też nie chcę iść do gim, <znając moje szczęście będę miała beznadziejną klasę
      x d>.
      Ja chcę chodzić z wszystkimi ludźmi z mojej klasy.
      <no ok.. jest kilka wyjątkówtongue_out>
      z nimi to wgl są takie brechty na lekcjach, a pewnie moja nowa klasa będzie
      nudna i wgl.
      ; - d

jak tak bardzo chcesz być z tym chłopakiem to gdy pójdziecie do jednej szkoły,
      ale innych klas to będziesz mogła się przepisać do jego klasy.
    • asiula1997 Re: witaj gimnazjumm. ;( 08.02.10, 21:14
      mam bardzo podobną sytuację do twojej. <niestety> no może poza tym chłopakiem,... i
      to chyba normalne że chcey rozstawał się z przyjaciółmi. wink a na dodatek jakby było mało
      zmartwień to martwie sie że nie poznam nikogo fajnego,.. ;/ crying
      • jeleniowa1 Re: witaj gimnazjumm. ;( 08.02.10, 21:26
        też tak miałam że nie chciałam roztawać się z moją klasą ale poszłam do innej szkoły inna
        klasa i jest dobrze i postaraj się dowiedzieć do jakiej szkoły idzie ten chłopak co ci się
        podoba itp to może trafisz do tej klasy co on smirk
    • kasia05034 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 21:21
      też o tym marzyłam . poszłam do gim i co . ? i spodobał mi się inny ( i nawet ja jemu
      też . big_grin) , a jak teraz wspomnę , że tamten mi się kiedyś podobał to . . .
      hahahahahahaha . ; DD
      • patoo_x3 Re: witaj gimnazjumm. ^^ 08.02.10, 21:28
        jak byłam w 6 kl . to też tak miałam.. nie chciałam się rozstawać z klasą no ale trzeba było niestety . xd . czasem za nimi tęsknię no ale popatrz na to z 2 str. poznasz nowych znajomych a ze starą klasą możecie sie spotykać na tz. `spotkaniach klasowych big_grin`
        ja teraz jestem w 2 gim . i do tej pory regularnie spotykamy się z klasą ^^ jeżeli będziecie się umawiać np. na forum na n-k to i tak ich będziesz widywaĆ smile ( może nie tak często no ale jednak..będziecie mieli co sobie opowiadaĆ )

a jeżeli chodzi o tego chłopaka.. to ja tam bym wolała żeby był w innej klasie niż ja.. bo przecież i tak go bd widywać no nie ? xd no ale jeżeli chcesz żeby był z tobą w klasie to musisz liczyć raczej na szczęście . xD
        powodzenia ; *

• kardolina Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 21:23
      masz taki sam avatar jaki miałam ja do dzisiaj!

skandal!
      • mweezy Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 21:37
        kardolino, jakże ona śmiała, na stos z nią.

a tak na serio - co się przejmujesz? w gim. znajdziesz lepszego chłopaka, w tym
        wieku nie ma mowy o miłości, a zauroczenia mijają. idź tam gdzie chcesz. proste
        c: oczywiście najlepiej jakby była z tobą dobra koleżanka/przyjaciółka bo na
        początku może ci być trochę ciężko c:
      • zakurzona Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 17:59
        kardolina napisał(a):

> masz taki sam avatar jaki miałam ja do dzisiaj!
        >
        > skandal!

Przez chwilę myślałam, że to ty piszesz..przyzwyczaiłam się do twojego avataru..
    • kasia1512 Re: witaj gimnazjumm. 08.02.10, 21:45
      Teraz jestem w 1 gimnazjum też tak na początku miałam.Martwiłam się że nie
      trafię z koleżankami do klasy.Parę w klasie a mam a pare nie i jest super.A jak
      Ci nie będzie pasowałą to możesz się przepisać smile
    • katiediamond Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 16:51
      powiedz dyrektorowi albo sekretarce aby Cię przydzielili do tej samej klasy. U
      mnie w szkole tak było, że jak składałaś padanie to mogłaś sobie wybrać 1-2
      osoby z którymi chciałaś chodzić do gim.
    • th4ever Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 17:41
      hmmm
      pogadajcie w klasie
      moze inni tez bd chcieli
      i mozna isc do dyry i poprosic o taka "WASZĄ KLASĘ"
    • zakurzona Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 17:55
      Pogadaj z nimi na pewno jakoś się zgracie..ja z moją klasą z podstawówki
      złożyliśmy papiery do tej samej klasy .. i tak przez 9 lat musieliśmy siebie
      znosić..czego nie żałuję ;]
    • asia27 Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:06
      miałam ten sam problem, ale klasa w gimnazjum jest o niebo lepsza a jeżeli masz
      prawdziwe przyjaciółki to ta przyjaźń przetrwa nawet jak traficie do innych
      klas...a chłopaków w gimnazjum jest mnóstwo więc nie raz się jeszcze zabujasztongue_out
      • ellacolvey Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:14
        ja trafiłam z psiapsiółami do tej samej klasy, po tem nas porozdzielali- załamka- a teraz
        znów jesteśmy razemsmile
        uwierz mi, że pomysł z tym żebyś była w klasie z kolesiem który ci się podoba nie jest
        dobry, ja tak miałamsad zaczniesz zauważać że koleś jest taki jak inni -beznadziejny.
        a z resztą ty będziesz widziała jego wpadki-przykre- a on twoje- katastrofa.
        ja na twoim miejscu modliłabym się żeby z nim razem nie być

ale wybór i tak należy do ciebie...
    • screeney Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:09
      po prostu się przeniesiesz. nie jest źle...
    • klakierzyca Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:09
      przepisz się.
      • paramore.x33 Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:18
        ' Taa.
        Rozumiem Cię,tez ide do 1 gimnazjum po wakacjach,tylko ja idę do innego gimnazjum z
        własnej woli. Lubi poznawac nowych ludzi,więc sądze,ze poznaqm tam wiele ciekawych
        ludzi, przynajmiej mam taka nadzieje smile a mamjuz tam kolezanke,która znam 3 lata.
        Aktualnie jest w 2 gimnazjum smile Trochę smutno bedzie pod koniec roku szkolnego,ale
        napewno bedzie weselejj w nowej szkole i pomiedzy nowymi ludżmi. Jeśli chodzi o Ciebie to
        poprostu przepisz sie, mozna podobno zaznaczyc w podaniu z kim chcesz byc. Najlepiej
        pogadaj o tym z rodzicem lub wychowawcą - napewno bedzie wiedział co w tej sytuacji
        począc. smile

• gitarzystka_ Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:12
      Tiaa, jeszcze pamiętam szóstą klasę podstawówki. W gimnazjum są lepsi chłopcy,
      skarbie.
    • demoniasta0897 Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:20
      a ja ończe będzie mi tego brakowało<placze>
      • molinka Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:27
        jeej ludzie ale problemy xdd
        to napisz może w podaniu że chcesz być z tymi osobami , ewentualnie się
        przepiszesz ,
        ja też mam tylko 3 osoby z podstawówki w klasie i jest ok , i mam trochę z B (bo
        ja chodziłam do A ) no i A+B jest C
        czasem fajnie jest poznać nowych ludzi brawo
    • kalunia Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:41
      no nie wiem..jakbyś nie była z kimś tam w klasie kogo bardzo lubisz to możesz
      się zawsze spróbować przepisać to po pierwsze a po drugie to nawet jak nie
      będziecie razem w klasie to i tak na przerwach się będziecie
      widywać...powodzenia życzękiss
      • katu Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:46
        też tak myślałam pod koniec 6 kl . żałowałam że idę do gim , zostawię przyjaciół
        i tego na którym najbardziej mi zależało .
        ale teraz zmieniłam zdanie , tu jest fajnie i wgl znalazłam nowy obiekt
        westchnień xd
    • alice_brandon ... 09.02.10, 18:51
      Ja po wakacjach mówię: "witaj liceum" i jeśli mi się uda do innego miasta to będę totalnie
      sama. Więc nie rozpaczaj, gim jest fajne, poznasz nowych ludzi.
    • slodkiporanek Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:51
      Każdy to musi kiedyś przejść: niektórym przychodzi to łatwo, innym ciężko - tak
      już jest.
      Możesz zawsze się przepisać do klasy z tym twoim chłopakiem.
    • asiek_xd Re: witaj gimnazjumm. 09.02.10, 18:51
      mozesz w kazdej chwili przeniesc się do innej klasy . w gim jest taka mozliwosc . : >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka